Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Na skacok, már kezdenek összeérni az igényeim, a hardvereim és az aktuális Ubuntu tudása.
Adott egy NV9600 gs (mint a gt, csak teszkó gazdaságos és green ).
Mennek az asztali efektek, a videólejátszás is ok, csak ugye még mindig ott van az a fránya VSYNC gond. Ha gyorsan mozgatom az ablakot, vagy a videóban gyors mozgások vannak, kicsit ketté válik a kép, összeér ugyan az alsó és felső része, de az alsó és a felső részkép nem ugyanabból a képkockából van. Namost hiába állítom a gyári meghajtó vezérlőprogijába az openGL VSYNC-et, és a videólejátszást is hiába állítom openGL kimenetre a VLC-ben, csak nem javul meg a dolog. Van valami egyszerűbb megoldás rá? Amit találtam eddig, az az ablakkezelő rendszer egyes elemeinek újrafordítása volt más opciókkal. Van ennél egyszerűbb módszer?[ Szerkesztve ]
-
ntomka
nagyúr
válasz pc-user #22648 üzenetére
Sokkal gyorsabb rendszert lehet összehozni, mint a desktop cd-ből. Azt teszel fel, ami jól esik, csak telepítésnél a konzolos telepítést kell választani, utána meg rajtad múlik az egész. Én így építettem fel a rendszerem, és fel nem raknám a desktop változatot, annyi felesleges kacat van benne. A boot időm is kb 1/4-e.
ツ Headphones on - World off
-
-
GML
őstag
Üdv! Egy olyan "buta" kérdésem van hogy mennyire veszi zokon az Ubunti, hogy kicserélem alatta a rendszer? (alaplap, vga)
-
Nagytalp
senior tag
GoS Ezt most találtam ha jól vettem ki akkor Ubuntu az első kiadás alapja. Gondolom ez nem változott. Jó alternatívának tűnik egy alacsony igényű de jól használható rendszerhez. Újratelepítés után szerintem kipróbálom az E17 verziót.
Nvidia RTX és AMD RX videókártyák raktárról!
-
Nagytalp
senior tag
Az attól függ mennyire nyúlsz bele a rendszeredbe. Szerintem a stabilitását max kernel szinten lehet borítani. Fagyás nálam az utóbbi években stabil verzióval nem fordult elő.
A mostani rendszerem még béta korszakból frissített és maradt benne egy bug ami rendszerindításnál jelentkezik. Olyankor másik kernellel kell bootolnom .
De mint mondtam egy eddig is stabil rendszer piszkálás nélkül továbbra is stabil. Szerverre nagyon megbízható.
-
sh4d0w
félisten
Még egyébként: szerver célokra inkább ajánlom a 8.04-et, ez ugyanis 5 évig támogatott kiadás, vagy várd meg a 10.04-et, az is ilyenfajta lesz.
MOD: még egy apróság. Ebben a threadben szépen kivesézik, körüljárják az apró rendszer építésének mikéntjét.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
kovaax
őstag
Nekem sajnos a 9.10 néha fagy (REISUB megyen) egy Fujitsu Siemens Scenic n600-on (nem tudom tovább pontosítani a néhát, mert elég ritkán használom a gépet). Mindig az első 10 percben fagy meg, ha ezt kibírja, akkor fut szépen (mondjuk egy napnál tovább nem hagytam bekapcsolva sosem). Tippem szerint az X körül van valami bibi, mert már történtek érdekes dolgok (nyomot hagyott az egér, meg random egérkurzorom lett, vagy éppen lefagyott az X, de át tudtam menni szöveges konzolra), most a napokban megismert ppa-s frissítést feltoltam X-ileg, és azóta nem volt semmi. (Egy egész rövid ideig volt rajta 9.04 is, az sosem fagyott, de ez statisztikailag kétséges kijelentés, mert max 5 boot-ot élt meg.)
-=- There's no place like /home -=-
-
harry
veterán
Nekem van egy média pc-m otthon:
Mythubuntu 9.04 az alap, ami eleve nem tesz fel sok dolgok. Telepítésnél 'frontend'-et választva meg főleg (különben hoz adatbázis, meg minden vackot). Ezt persze utólag leszedheted, nekem maga az OS kellett. Ezután felkerült az XBMC frontend, és azt használom, saját készítésű infrával+lirccel, maga a rendszer talán 2.5-3GB körül van, ram használhat idle 100mb körül. FTP-re proftpd, amúgy ssh-n érem el és... más jelenleg nem nagyon van.
Hmm lehet van XBMC OS (nem tudom, mire épül, vagy hogy van az), én csak repot hozzáadtam, és csomagként felraktam.Mostanság tapasztaltam olyat, hogy néha elérhetetlenné válik, nem értem, miért. Helyi hálón pingre válaszolt, de xbmc felület megfagyott, ssh-n nem tudtam belépni. Még nem sikerült utánajárnom, mi lehet a gond, majd ha legközelebb otthon leszek, megnézem a logokat, hátha...
[ Szerkesztve ]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
Nagytalp
senior tag
Csak annyit mondtunk, hogy szervenek jobb Ubuntuból az LTS (Long Term Support) verzió. Ez általában stabilabb és hosszútávú (5 éves) támogatása van. Éppen azt mondom, hogy tökéletes szervernek az Ubi.
Az XBMC egy progi amit telepíthetsz. De ez egy komplett multimédia center. Ráadásul remekül használja a VDPAU-t amivel lényegesen jobban mennek a HD, FullHD filmek.
Persze attól függ mit értesz a média center kifejezés alatt?
-
Nagytalp
senior tag
OS-ként nem létezik. De például jó megoldás egy multimédia PC-re is. Ha pl. a rendszerbe egy user automatikasan jelentkezik be és automatikusan indul az XBMC, akkor nyertünk is multimédia központot. Legalább is nekem ez a tervem a jövőben.
Lett is egy jó ötletem. Kipróbálom ezt a GoS-t XBMC-vel.
-
GML
őstag
válasz Nagytalp #22680 üzenetére
Ez hosszú lesz!
a tervem a következő: van jelenleg egy ASUS WL-500gP V2-es útválasztóm sajnos a sok hátránya miatt kénytelen vagyok cserélni. A samba csak kb 2-2,5 MB/s-mal másol, kb 2MB/s a vinyóra a letöltés, és ha esetleg nem ftp/http letöltést használok, hanem torrentet, akkor meghal egy kicsit a rendszer, főleg ha sok seed/leech van. A WAN/LAN portok csak 10/100-asok. a wifi 17-18Mb/s-nél nem tud többet. szóval elkezdtem számolni.
ha minden eszközből a legtakarékosabbat veszem, akkor is legalább a 2-3x-osa lesz a fogyasztás. mert ugye, kell egy Router, és egy NAS. ezek állandóan mennek. ez kapásból kettő doboz ehhez jön hozzá a médiacenter, pl egy WD Live!, vagy valami hasnló.
arról nem is beszélve, hogy anyagilag sem a legjobb, mert a router kb 20, a NAS, ami már legalább 2 vinyót képes fogadni az kb 50 (igaz ebben benne van minden, ami kell, kivéve a médialejátszást), plusza a médialejátszó, ami szintén 25. Az árakat még régebben néztem.szóval ezt megelégelve, hgy van egy illetve 3! dobozom, ami zabálja az áramot, nem tudom hova tenni, és ráadásul kábel a rengetegben.. és mindezt kb egy százasért....
erre egyszer csak láttam egy Atom-ION párost. keveset fogyaszt, lejátsza a 1080i videókat 3 SATA hely van benne. a bökkenő, hogy ehhez a rendszerhez vagy egy Wifis AP kell, vagy egy Gbit-es switch.
és akkor nézzük a pozitívumokat,:
-ATOMjó, mert 2x1,6GHz-es proci, plusz soksok RAM, meg HDDtár (NAS pipa)
-routernek nem kell ecsetelni, de szintén jó a specifikáció. mert van 2 LAN+n wifi.
-Média lejátszó? pipa. Az ION a Gf9400-el szépen lejátszik mindent.és az egyetlen kérdés csak az oprendszer volt. mivel a win fo$, maradt a linux. és itt jönnek a problémák. legalább is részemről, hogy a linuxhoz, kb annyit konyítok, hogy pingvin a jele.
Ebben szeretném majd a segítségeteket kérni, hogy a routing és egyéb szerver feladatokat el tudja látni a gép. Szeretném, ha tudnátok tippeket adni, hogy milyen progik azok, amik el tudják látni ezt a feladatot. lehetőleg grafikus felülettel rendelkezve. amíg bele nem jövök.
-
Nagytalp
senior tag
Ha a program választás a gondod akkor ez egyszerűnek tűnik. A synapticban kotorászva hamar találsz is megfelelő progikat. Például: ftp szervernek pure-ftpd, telepítésnél web kiszolgálónak: LAMP szerver -Ez telepíthető később a php-myadmin csomag segítségével is mint függőség. Így elérhető lesz a cucc http kapcsolaton keresztül is . A progiknak meg nem kell külön külön grafikus felülettel rendelkezni. A szerverek menedzseléséhez szerintem a webmin a legjobb választás. Így egy böngészőből is beállíthatod a szervereid és moduljaid (http://gép.neve:10000).
Ha hálózatról szeretnég lejátszani a cuccot pl. böngészőn keresztül akkor azt tudtommal valahogyan streamelned kell. Bár ebben nem vagyok annyira jártas. De ez a része engem is érdekel.
Tudtommal a vlc tud hálozaton is lejátszani.
-
GML
őstag
Még egy olyan kérdésem van, hogy szeretnék most kipróbálni egy olyat, hogy a notimra feltenném az Ubit, de egy külső vinyóra. nem fog bekavarni a belső vinyón?
-
randras
veterán
Sziasztok!
Nem tudom ismeritek-e a Windows-os dism parancsot, ez arra való, hogy Windows telepítő image-eket lehet módosítani, ehhez viszont kitömöríti azt a marha sok fájlt egy working mappába, és utána Windows alól nem lehet letörölni. Van valami nagyon egyszerű Linux amivel ez megoldható és/vagy hogyan tudok egy Ubuntu ISO-ból bootolható pendrive-ot csinálni? Amiket próbáltam: Linux Live USB Creator, Live USB Helper. Eddig jól működtek, most valamiért egyik sem jó, vagy a pendrive amit csinálnak nekem, nem bootolható.
Köszi előre is, kb. 75 giga szabad helyről beszélünk! -
veterán
-
randras
veterán
válasz Neil Watts #22695 üzenetére
"A fájlok letöltése (folyamatban)" feliratnak félkövérnek kellet volna lennie, de mivel lehagyták az elejéről, így normál maradt, viszont a végén megjelent a </b>, a félkövér formázás lezáró tag-je,
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
randras
veterán
válasz Neil Watts #22697 üzenetére
Igen, az ilyen nevetséges hibákat mindig beszoktam e-mailezni. Gondolj bele írsz egy ilyen programot, működik, fasza, mindenki boldog, és egy ilyen kis hiba bentmarad.
-
GML
őstag
Az Ubit tudom külső, USB-s vinyóra is telepíteni úgy, hogy ne vágja hátba a belső vinyón lévő oprendszert?
Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Call of Duty: Black Ops 6
- Házimozi belépő szinten
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Escape from Tarkov
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest