Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Gothmog

    aktív tag

    válasz Parci #13180 üzenetére

    Logikus, hogy hozzá tud kötődni magában is. A fehérjeszerkezet a lényeg, nem az, hogy egymagában van vagy pedig vírus fehérjeburkon lengedezik.
    Idegen testnek pedig idegen a vírus nélkül is, felismeri az immunrendszer, és ha nem tolerálja, akkor válaszlépést generál (mRNS vakcina ugye pl. ezen a szabályszerűségen alapul).

    Kérdés, hogy az a mennyiség, ami egérnél elég a bajhoz, az embernél is megáll-e? Vszg. nem, mert akkor pl. a Pfizer és Moderna után X idővel citokinviharral kórházba került a jóember típusú hírekről lehetett volna már bőven hallani.
    Viszont lehet, hogy idővel optimalizálni fogják, hogy mi az a tüskefehérje mennyiség, ami még jól immunizál, de azért a lehető legkevesebb, mert a jelek szerint jobb ebből minél kevesebbet bejuttatni a szervezetbe. (Nekem van egy olyan érzésem, hogy az újabb típusú vakcináknál első menetben a biztos immunizálásra/max hatékonyságra törekedtek, és még a biztonságosnak gondolt kereteken belül, de csúcsra tolták a "potmétereket". Ezért is tudnak bizonyos vakcinák olyan brutális mértékű Ig termelést kiváltani.)

    Endure. In enduring, grow strong.

Új hozzászólás Aktív témák