Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz abéla #18546 üzenetére

    A dupla konverziós más néven ONLINE típusnál a védendő eszközök táplálása folyamatosan az akkumulátorról történik ezért ugye az inverter folyamatosan működik hiszen az akkumulátorok egyenáramát kell váltakozó árammá alakítani és közben a merülő akkumulátorokat tölteni a hálózati árammal.
    Az előnye, hogy folyamatosan zavarmentes tiszta szinuszt kapnak az eszközök a hátránya, hogy az inverter folyamatosan dolgozik tehát hangos és több áramot is fogyaszt egy ilyen konstrukció és az akkuk is nagyobb igénybevételnek vannak kitéve.

    A CP1500-as vonal interaktív típus azaz LINE INTERAKTÍV ennél a megoldásnál az inverter csak "figyel" és a védendő eszközök táplálása a hálózati áramról történik és ha jön egy áramszünet vagy egy feszültségingadozás csak akkor avatkozik be ennek a hátránya, hogy az átkapcsolás hálózati áramról akkumulátorra IDŐ ezt hívják átkapcsolási időnek a nagyon érzékeny fogyasztók esetleg megérzik, plusz nagyon rossz elektromos hálózat esetén a túl gyakori ki-be kapcsolás sem tesz jót az ilyen UPS-nek hiszen ez nem arra lett kitalálva, hogy napjában többször is ki-be ide-oda kapcsoljon hálózati áram és az akku között.

    Átlag eszközöknek egy kvázi szinuszos line interaktív típus is elegendő, egy kicsit érzékenyebbnek már nem árt egy tiszta szinusz sőt van olyan eszköz - pl. villanymotor -ami igényli is a tiszta szinuszt.
    Az online pedig ugye a kiemelten érzékeny rendszereknél hasznos.

Új hozzászólás Aktív témák