Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • abéla

    senior tag

    válasz cinemazealot #18542 üzenetére

    Értem, akkor már csak annyi a kérdésem, hogy egy "valós" sinust előállító (pl ez a cyberp) és egy kettős konverziós, de valóban AC sinushullámot előállító ups között mi a különbség? (amennyiben ez utóbbi által keltett zaj nem gond -garázs-, ill. nem számolunk ezzel az paraméterrével.)
    Kérdezem ezt esetleg -és kicsit félve :B - a zenei "hifi" szempontok felől is megközelítve.

    Ergo: árban (900w körül) e fenti alternatívák tekintetében alig van különbség, így felmerül van-e értelme a "sima" nem dupla konverziósat venni, amikor a duplán alakítósból kijövő tényleg zaj és zavarmentes áram esetleg járhat némi előnyökkel hifi komponensek tekintetében (amp/dac/pc ...subot nem feltétlen sorolnám ide, csak kicsit :DDD ).
    Ugye vannak e téren egész komoly agymenések: kezdve a megdöbbentő árú tápkábelektől, a kiépített tápösvényen át a milliós tápregenerátorokig (persze ezek puszta léte nem feltétlen jelenti egyben az indokoltságukat is ...vagy is hát ki tudja :F );

    Nos legtöbbször e termékek leírásában a tápjel tisztatáságát, zavar és zajmentességét/ szűrését hangsúlyozzák előszeretettel.
    Ám ha jól értem ezeknek a feltételeknek egész jól megfelel ez a dupla konverziós ups alternatíva (gondolom a legjobb/tisztább az lenne, ha eleve az akkus DC mehetne a hifi cuccokra, amik a szükséges rossz AC-->DC átalakítás nélkül fogodhatnák azt).
    Itt gondolom -főleg a hifis vonalat figyelembe véve- a duplás UPS invertere a leginkább kérdéses, hogy milyen minőségben állítja elő az akkus DC-t újból váltóárammá.
    És ahogy elnézem e duplás UPS termékvonalon ez elég komoly árképző tényező.

    hootka!

Új hozzászólás Aktív témák