- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Minden ami szünetmentes tápegységgel (UPS-sel) kapcsolatos. Ha kérdésed van akár készülék vásárlással, akár hibával kapcsolatban, vagy csak tanácsot kérnél, írd meg ide, és lesz aki segít!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbchris
senior tag
-
-
nyunyu
félisten
válasz bbchris #1453 üzenetére
C2D@3200+Gef7900GTO+3 vinyo (~180W max)+Eizo 21" CRT (~120W)+Onkyo hazimozierosito (~75W)+router+ADSL modem+egertolto aprosagokat (~20W)-ot visz egy Smart1000 19 percig.
Csak a gep+aprosagok ejszakai letoltes kozben 1 ora 5 perc.
Ezek sajat _mert_ ertekek.Szoval vagy gagyi 1500VA-s UPSod van alulmeretezett akkukapacitassal, vagy mar kioregedtek az akkuid, es ezert nem birja a gepedet 15 percnel tovabb.
Egyebkent az is sokat szamit, hogy pl. az oreg Smart600-ban 2db 7Ah 12V-s akku van, mig pl. a Back650-ben csak egy db, nana, hogy feleannyi ideig sem birja szuflaval.
De az en Smart1000-esemben mar 2x12Ah 12V akku van...Szoval egy atlag gep+TFT-hez BOVEN eleg egy Smart600-as is, quazan+8800GTX-hez viszont mar nem arthat egy 1000-es. Smart1500 az mar oda is tulzas...
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
mzx
senior tag
semit nem tudok a témárol.
van 3 konkret kerdesem:1)
öreg géphez ( P 3 -as, 500 MHz ) lehet szünetmentes tápot kapni?2)
nagyjabol milyen árkategoriában?3)
Ezek akkuval feltölthető eszközök?4)
feltötlés után ha géphez csatlakoztatom , átlag hány percig életképes ?5)
jol tudom ,h esetleges áramkimaradas esetén automatikusan
átkapcsol szün. men. tápra a gép áramfelvétele? Vagy miképpen képzeljem el a mukodeset ?(váratlan áramkimaradást szeretnék kiküszöbölni ,ez a célom ! foleg hogy legyen időm az esetleges áramkimaradaskor SZABÁLYOS kilépést végrehajtani XP -mben )
-
canniball
nagyúr
1. Mivel vagy szabványos "konnektor" vagy azzá tehető aljzat van rajtuk teljesen mindegy milyen régi a géped. Sőt, akár mást is rá lehet kötni.
2. Attól függ milyen igényeid vannak.
3. Igen.
4. Ez úgy működik, hogy amíg van áram arról megy a gép és csak akkor vált akkura, ha gáz van. Hogy ekkor hány percig bírja az függ a gépet fogyasztásától és a UPS teljesítményétől.
5. Igen."foleg hogy legyen időm az esetleges áramkimaradaskor SZABÁLYOS kilépést végrehajtani XP -mben"
Egyes modellek ezt megteszik maguktól, nem neked kell vele szöszölni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
bbchris
senior tag
Valószínű az volt a baj hogy mivel vadiúj volt akkor a szünetmentes nem volt rendesen az akku feltöltve , majd mostanában letesztelem hogy meddig megy mert már meg van formázva rendesen az akkuja . De azért ne feledd hogy nálam 4 magos Intel megy egy 8800 GTX-el és 2 vinyó és 2 DVD meghajtó + Router+ modem van szóval elég nagy a fogyasztás . A táp nem márkás mert Powercom de az előző Powercom-om is már 6 éves és csak most kezdi az akkuja feladni , az 650-es volt de már nem bírta a 4 magos rendszert . Viszont jó poén hogy elbír 2 számítógépet egyszerre bár azt sem mértem hogy meddig . Majd itt a hétvége és újra betesztelem utána többet tudok .
-
nyunyu
félisten
válasz bbchris #1461 üzenetére
Ha ilyen szunetmentesed van, akkor sulyos olomhiany okozza a gyenge keszenleti idot.
Igencsak alul lehet meretezve az akkukapacitas az elektronikajabol maximalisan kiveheto aramhoz kepest.C2Q+8800GTX+atlagos TFT szerintem meg extrem korulmenyek kozott sem fogyaszt 400-450W-nal tobbet, az meg nem olyan sokkal tobb, mint az en gep+monitor+erositom 375W-ja.
-
nyunyu
félisten
Aszondja, hogy SUA1000I 18.9 kilo, ebbol 7.7 kilo a 2x12Ah akku.
SUA750I 13.2 kilo, ebbol 5 kilo a 2x7Ah akku.Elvileg az 1500VA leadott teljesitmeny tartos elviselesehez komolyabban parameterezett, igy nagyobb/nehezebb elektronika szukseges, mint 1000VA-hoz, azon nem nagyon lehetne/szabadna lejjebb faragni.
Akkor a 13.4 kilos "1500VA" PowerCombol vajon mit sporoltak ki?
Femburkolatot biztosan nem, hiszen a kulso merete nagyobb, mint az ugyanilyen nehez SUA750-nek.
Olmot? Elektronikat? Olmot+elektronikat?Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
canniball
nagyúr
Ha egy P3 lesz rákötve, nem akarsz belemerülni a témába és nincs különösebb igényed azt javaslom vegyél egy használt APC-t, amiben azért még nem haltak meg teljesen az akkuk (majd esetleg idővel szerezhetsz hozzá új akksikat).
Perc - viszonyításképp: az adataimnál lévő konfigot a povercsutka szerint cca. negyed óráig viszi/vinné egy 500VA-s UPS (APC Back-UPS RS500). Mivel nem hiszem, hogy ezen fogyasztást lealázná a P3-ad nem kell iszonyatos teljesítményű szünetmentest venned.
Ár - nézz körül az aprók között.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Produkció
senior tag
van egy 400Wos Enermax Libertym, kérdésem az lenne hogy milyen szünetmentes bírná el? a lényeg hogy pár percig kitartson mert sűrűn leb@ssza az áramot a sok cucc a lakásba.....és pókerezés közbe ez sokszor hátrányos tud lenni .....látom az APC-re sokan panaszkodtak már....meg hogy szinusos-négyszöges stb....szal ha vki tud megbízhatót a tápom típusához-méretéhez ami kb max 20körül mozog azt megköszönném
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
Produkció
senior tag
válasz kisninja #1468 üzenetére
mindenképp újat szeretnék ....jól olvastam hogy ezek ilyen 15percet bírnak ki? meg némelyik csak 4-5-t.....vagy ez most hogy van? tudatlan vagyok ezekhez az alkatrészekhez, de úgy voltam vele hogy amire az van írva hogy 600W-os az egy 400as tápot kb 1-1,5óráig elbír....de ha mást nem full terhelésen félóra...na de most olvastam hogy az 1000W-s is ilyen 15perces áthidalási idejű
Az autónak 3 betűből áll a neve: BMW!!!!! BMW E36 M3 3.2 a PRODUKCIÓ :P
-
kisninja
őstag
válasz Produkció #1469 üzenetére
Ujat 20k ért az felejtös..... smart ot ajánlok mert azzal nincs riziko illetve router modem trafoját is rá lehet kötni.
1000w-os majdnem full terheléssel bir annyit és azé elégé kis kapacitásu akkukvannak bennük ez a legnehezebb bennük. Külsös akkupakkal joval hosszabb idöt hidalnak át.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
nyunyu
félisten
válasz Produkció #1472 üzenetére
Vigyazz, a SU420I meg a SU620I kvaziszinuszos.
SU jelzesu Smart generaciobol a SU700I, az ujabb SUA jelzesuekbol a SUA750I a legkisebb szinuszos.Nagyonnagyonregi AP400I, meg AP600I viszont szinuszos volt, csak azokhoz mar nem nagyon van program, amivel rendesen monitorozni lehet oket XP/Vista alatt.
(APC b@szik irni hozza, mondvan azokat 89-95 kozott gyartottak, "elavultak", vegyelujat.)Egy atlag gephez (nem quazan+8800GTX SLI) egy AP600I is tokeletes valasztas lehet, ha eltekintesz attol, hogy a mostani PowerChute programok nem hajlandoak vele szoba allni.
2-3 evente cserelni kell benne az akkut, aztan az idok vegezeteig elmennek.
(Felteve persze, ha epeszu ember nem fem csavarhuzoval probalkozik az akkut helyen tarto vaslemez eltavolitasaval.
Mindenesetre szep tuzijatekot rendezett a 1. I/O gombbal kikapcsolt, 2. konnektorbol kihuzott, 3. levett akkusarus '90-es AP600I, amikor a vaslemeztol kb. 1 centire levo FET-ek hutobordajahoz veletlenul hozzaert a csavarhuzom szara
A java persze akkor jott, amikor uj akkukkal be probaltam kapcsolni.
Akkor nem csak szikraeso volt, hanem szep villanas+hangeffekt is, pluszban a villanyoramat is leverte. )Egyebkent a SU700I, SUA750I-ben ugyanakkora akku van, mint az osregi AP600I-ben, szoval egyik sem birja tovabb, hiaba van nagyobb szam irva az ujabbakra.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
Minden bizonnyal igazad van, de ő újat akar, nem használtat.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Freddy TNT
őstag
Szasztok !
Van egy MGE Ellipse 750 ASR típusú szünetmentesem. Nem öreg. Elvileg legalább 8 percig kéne megtartania a gépemet. Azonban a 3. percnél elkezd furcsán kattogni,de nagyon gyorsan, (eközben rohamosan esik a teljesítmény) majd leáll.
Azt olvastam, hogy az Aktív PFC hajlamos túlvezérelni az UPS.
A kérdés a következő : NEM LEHET VALAHOGY KIVÁGNI A BÚS *****-ba a PFC-t ??!
Kifoprrasztásra gondoltam vagy ilyesmi.A válaszokat előre is köszönöm
-
Freddy TNT
őstag
up !
-
st3v0
tag
Sziaszotok!
Tanácstalan vagyok, és viszonylag gyorsan kellenek a jó tanácsok
Szünetmentes kellene vennem, és 1 olyan helyen használni ahol olyan xarul van megépitve az elektromos hálózat (nagyon nagyok az áram ingadozások , főleg ha vki hegeszt a faluban ) .Szóval a főcélja az áram kiigazitása lenne. Néha vannak kimaradások is, főleg télen. Ezt a gépet kellene vinni: X2 4600+ AM2, 2Gb RAM, 250 WD, 8500GT, ODD, FS 19" LCD, aktiv PFC 400W táp, ADSL modem
Amit kinéztem eddig az a PannonPower Pro2120, de ha van jobb ajánlatok akkor szivesen elfogadom
[ Szerkesztve ]
-
taber
csendes tag
Sziasztok,
Adott egy Mustek Powermust 800. Winpower software van hozzá.
A problémám: a szünetmentes áram nélkül 5 perc után lekapcsol. Ilyenkor ki/bekapcs, és újabb 5 percig megy. Nem merül le az aksi, egyszerüen elér 4 perc 57 mp-ig, és lekapcsol. Ilyen beállítást a winpower-ben nem találtam. Hogy lehetséges ezt az 5 percet magasabb értékre rakni? Nekem legalább 1 óráig kellene, kicsi teljesítményhez (kb. 40-60 Watt) -
nyunyu
félisten
Jaj, de jo az 5 perc limit, meg a nem szabvany BBcode szintaxis.
Szoval erre gondoltam:
Legalabbis nekem a Win igy kezeli az USB-s szunetmentest, ha elfelejtem felrakni a PowerChute-ot.
PowerChute nem a Win akkumulator beallitasain keresztul kezeli a szunetmentest, igy eltunnek az akku beallitasok, ha felrakom.[ Szerkesztve ]
-
taber
csendes tag
Megnéztem az XP-met, nekem ilyen oszlop nincs, hogy telepet használ. Lehet, hogy csak Laptopoknál van. Amúgy a készenléti mód "soha"-ra van állítva. Sajnos nem tudom, milyen megfontolásból kapcsol le gyárilag 5 perc után egy szünetmentes, eddig ilyennel még nem találkoztam. A számítógépet pl. 10 perc után kapcsolná le, hozza is a figyelmeztetö üzenetet a WinPower Manager 2.0. De 4 perc 57 mp után kikapcsol a szünetmentes.
-
forceberg
veterán
Melyik az a legolcsóbb szünetmentes, ami elég egy ~200W-ot fogyasztó géphez, kiküszöbölni az időnkénti szeles idő miatti pillanatokra megszűnő áramellátást?
Chieftec GPS400AA 101A tápom van, s tudom, hogy ehhez nem minden szünetmentes jó.
Szóval olcsó legyen, ne a leggagyibb.
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Bazijoe73
senior tag
Sziasztok Szereztem egy APC Smart-UPS 700-at.
Plussz van benne egy ilyen hátul.
Valami ilyet ír AP9607.
Ezt szeretném összehozni a számítógépemmel de nem tudom hogy kell ezt beálítaniÉs ezzel egyébként is 3 soros port közül kell választanom melyik a jó és milyen progival megy Vista alatt.
Ja meg egy magyar kézikönyvet is linkelhetnétek mert nem kaptam hozzá már ha van.
Elöre is kösz a segítséget!!![ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S5 Rootolt
-
Bazijoe73
senior tag
Ja az enyémhez milyen kábel kell???APC Smart UPS 700????Vagy az a bekötés amit írtatok az jó hozzá??Szereztem egy sorosport kábelt de bedugom hátul a port ba és a UPS kikapcsol azonnal Miért????
-
Bazijoe73
senior tag
Egyébként mivan ha a soros portot átforditom USB-re???
-
Bazijoe73
senior tag
Valaki Segítsen???
-
Bazijoe73
senior tag
Még egyiket se de szerninted melyikkel kezdjem?? Ja és nem tudunk egy párszót valami gyorsabb komunikácion folytatni MSN vagy skype vagy mobil???
-
taber
csendes tag
Sajnos a kézikönyve nem tér ki ilyen dologra, és a winpowerben sem talátam 5 perces beállítást. Leszedtem egy Mustekes oldalról a Winpower 2.2-t is, de abban sem találtam ilyet, szinte ugyanolyan, mint a 2.0.
http://www.mustek.de/eng_/html/produkte/ups800pro.htm
Sajnos hátul nincsen semmi jumper, 1 USB, 1COM, 2 telefon, 3 kimeneti 220, 1 bemeneti 220. Elöl meg 3 led, amik rendben müködnek, semmi hibajelzés, meg 1 ki/bekapcs.
Lehet, hogy jobb lett volna hazamenteni a cégböl az APC Smart UPS 3000-et, csak az kicsit durva lett volna 40 Watthoz. Meg belerohadt az akku, megdagadt, és nem lehet kihúzni belöle, csak flexxel. Meg hát 4 db kell bele, szóval drágább lett volna sokkal, mint egy új Mustek. -
metaldog
aktív tag
Hali nálunk áramszünet volt és a szünetmetesről ment a gép, a kijelzőjén a szünetmentesnek két led világít pedig mindegyik szokott gondolom ez a töltöttségi szintet jelzi most hogy van áram a szünetmentes automatikusan tölti magát? Mert most baromi hangosan megy ezért kérdezem mert nem értek hozzá annyira.
-
-
taber
csendes tag
Irtam a szerviznek is, a válasz:
"A PowerMust tápokat a gyártó cég a PC-k kapcsoló üzem"u
tápegységeinek szünetmentesítésére tervezte. Így a szünetmentesítés
teljes terhelésnél kb. 15-20 perc. Más típusú terhelés esetén (pl.
lámpa) az elektronikai illesztetlenség miatt a készülék jóval hamarabb
lekapcsolja a kimenetet."Szóval 5 perc, és kikapcs. Lehet az monitor, keringető szivattyú, TV.
És tényleg, PC-vel simán elmegy 15 percig is, vagy akár tovább. Csak sajnos pont nem ahhoz kell nekem. -
Silent Bob
tag
Lenne egy eladó Powercom Warrior 500VA ups-em.
8-9 hónapos, garis, számlás, dobozos, nem használt.
Mennyi a reális ára? -
Tibbah
csendes tag
hali!
Ehhez a géphez kéne szünetmentes táp:
Q6600
2GB RAM
1 HDD
1 DVD-RW
7600GTMit ajánlotok? Köszi a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen notebookot vegyek?
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest