- Autós kamerák
- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
én párommal néztem meg az interstellart... nekem tetszett páromnak nem ... Rám nagyon nagy hatással volt a film ... de nem feltétlenül pozitívan ... úgy jöttem ki a moziból mintha valaki a hátamra rakott volna pár tonna terhet... nagyon nyomasztott ... szerintem még megnézem majd párszor... de egyenlőre nem akarom újra nézni...
Az éhezők viadalára mentünk legutóbb ... ugye most a 3. könyv első felének története megy a mozikban ... s mivel 1 évet kéne várni a befejezésére elolvastam azt a kb 50 oldalt 2 nap alatt ... És ez is teljesen ko-ra ütött... lehet már csak vígjátékokat kellene néznem meg ilyen galaxis örzői scifiket
-
Rhino666
addikt
11,6" laptop táska (használt, hibátlan) 2k
Samsung szürke TV állvány (használt) 10k
Samsung Gear Fit (új, csak kipróbálva volt) 30k
iPhone 5C 16GB sárga (0 perces, T-Mobile) 100k[ Szerkesztve ]
Akko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
ShadowX
őstag
válasz martonx #54448 üzenetére
Amúgy ez érdekes, hogy USA-ban egy Szeged-Pest táv nem táv. Ennyit simán autóznak oda-vissza. Tudom, hogy vannak egyéb tényezôk mint pl. a benzinár, stb. De itt maga az ingázás a kérdés. Véleményem szerint sokkal jobb lenne ebben az egész országban élni, ha megfelelô lenne a közlekedés. Pl. ha lennének olyan gyors és kényelmes vonatok, mint pl. Japánban, akkor akár napi szinten fel lehetne utazni Pestre dolgozni, miközben máshol laksz...tudom, érjen ki a kezem a bilibôl.
-
ShadowX
őstag
válasz macilaci78 #54454 üzenetére
Nem lehet tudni mit hoz a jövô
-
tisn
addikt
válasz martonx #54448 üzenetére
Hááát ha a hétfőn felmegyek, pénteken hazajövök ingázásnak tekinthető, akkor igen ingázok.
ez igen sz@r lehet
azert valasztottam ezt a melot, mert hetente-kethetente kell csak bp-re menni, amugy tavmelo, es tudok a csaladdal lenni elegetvolt masik hely, kb. 1.5x annyi fizuval, csak 8h bennulos (meg mondjuk delphi, ami mar elegge kifuto), de azt nem akartam bevallalni
-
bb0t
senior tag
válasz ShadowX #54453 üzenetére
Nem kell ehhez USA-ba menni, Ausztria kitűnő példa.
1: teli van az egész autópályával
2: ahol nincs autópálya ott is mehetsz 100-110-zel
3: nem probléma nekik, hogy vegyenek éves matricát
4: nincsenek az utak feleslegesen bekorlátozva 60-ra, hegyvidéki szerpentinen is 100 a megengedett sebesség ott ahol eszedbe se jutna annyival menni.
Mi is mikor ott vagyunk nem tétel menni naponta több 100 km-eket, itthon meg az már utazás számba megy.Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz macilaci78 #54459 üzenetére
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
martonx
veterán
Itt se az éves autópályamatrica a tétel, hanem az üzemanyag ár, és az autó amortizációja. Amik az itteni fizetések mellett kb. lehetetlenné teszik a napi 300km megtételét ingzásként. A napi 20K üzemanyag, és a 2 - 3 évente autó csere (plusz ugye szervízelés, gumi csere stb...) mellett az az évi 30K matrica díj, már igazán semmiség.
Én kérek elnézést!
-
Rick4
félisten
válasz martonx #54461 üzenetére
Van egy csomó ember, aki feljár, 1200-1600-ért visznek fel, én is ismerek olyat, aki ezt csinálja, telekocsiban nyomják. De olyat is tudok, aki naponta fel- levonatozik, és nem utazásként éli meg azt a 2x2 órát, hanem mindig könyvet olvas, azt mondja, amúgyis olvasna ennyit, tökmindegy, hogy épp vonaton van-e..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
válasz martonx #54461 üzenetére
Napi 20k üzemanyag, mondjuk 400Ft/l, az 50 liter. Ez 300km-re vetítve 16,7l-es átlagfogyasztás 100km-re. Elhiszem, hogy nem gazdaságos.
Saját véleményem: ahol a munkavégzés része az utazás, ott legyen a munka része minden ezzel járó teher: utazási idő és utazási költség is.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Polemius
senior tag
"nem probléma nekik, hogy vegyenek éves matricát"
Épp minap néztem, hogy éves matrica motorra náluk olyan 10-11e Ft. Nálunk erre a pár olyan-amilyen pályára meg 43e. Azt hiszem nyáron inkább ott fogom koptatni az utat, a különbözetet meg eltankolom a drágább, de jobb minőségű benzinjükre...
-
martonx
veterán
Én is telekocsival járok
Sokat gondolkodtam már ezen a napi fel-le utazáson, és mindig arra jutottam, hogy ugyanúgy alig lennék otthon és még egy csomó pénzt is kidobnék az ablakon.
Inkább igyekszek minél többet távmunkázni, szerencsére elég korrekt a melóhely ilyen téren.Én kérek elnézést!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz ShadowX #54453 üzenetére
"Pl. ha lennének olyan gyors és kényelmes vonatok, mint pl. Japánban, akkor akár napi szinten fel lehetne utazni Pestre dolgozni, miközben máshol laksz..."
Ezt én is támogatnám. Sokkal szívesebben járnék az ügyfelekhez egy ilyen vonattal. Közben olvasgatnék, neteznék, dolgozgatnék, és kipihenten, jókedvvel érkeznék meg. Nem számítana, hogy dugó volt-e az autópályán, nem fárasztana és stresszelne a vezetés (én azon kevesek közé tartozok, akik utálnak vezetni, ha anyagilag megtehetném, szívesen alkalmaznék sofőrt), szóval én igénybe vennék egy ilyen szolgáltatást.
De a MÁV, hát nagyon ritkán. Csak ha nagyon-nagyon úgy jön ki a lépés (pl a Nyugati Pályaudvar környékére megyek).
-
lugosi
MODERÁTOR
Én szoktam járni Ausztriában, de akkor nagyon nem ugyanarra járunk, mert az 1. pont kivételével mindennel más a tapasztalatom.
Pont azon dühöngtem kicsit a múltkor is, hogy mikor jön már egy olyan szakasz, amikor végre nincs 60-as tábla. És autópályán is lépten-nyomon 90-es táblák voltak, tök idegesítő volt. -
őstag
Hali!
Szerintetek olyan pc bolt van, ahol raktáron vannak tápegységek?
Köszi!
-
félisten
-
őstag
válasz FoxiestFox #54469 üzenetére
Igazad van, rosszul kérdeztem. Minőségi táp, pl fsp 550 raider. Edigitalban nincs, freecomban nincs, atipc webáruház.
-
martonx
veterán
válasz lugosi #54466 üzenetére
Jaja, ezen mennyiszer elfilóztam már, hogy ha a MÁV telekocsi árban 160Km/órás átlagot tudna hozni Szeged - Budapest viszonylaton, és kapásból pest belvárosába a Nyugatiba érkeznél, akkor én is tuti naponta ingáznék.
Pedig ez nem egy valóságtól elrugaszkodott elképzelés, csak épp ismerve a magyar realitást, sosem fog megvalósulni.Én kérek elnézést!
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz martonx #54471 üzenetére
Mennyi ez a telekocsi ár? Már így Szeged-Pest viszonylatban?
Közben látom, kb 2000 ft. Hát annyiért a MÁV nem visz el.
Amúgy az ilyen telekocsis/oszkáros utaknál lehet olyan bónusz kérés, hogy ne a belvárosban vegyenek fel, hanem a ház előtt, ha valamennyire útba esek? Vagy hogy Pesten hol tegyenek ki? Mennyire szoktak rugalmasak lenni ebben?
[ Szerkesztve ]
-
Vesztor87
senior tag
válasz lugosi #54473 üzenetére
Általában megvannak az indulási helyek, Szegeden Mars környéke pl, Pesten a Népliget. Én a Vértónál lakom, 95% hogy fel tudnak venni a ház előtt vagy itt 100m-re a MOL kúton. A városban ha valakinek arra van dolga (mármint Pesten) akkor megbeszélhető hogy bentebb tegyenek ki, bár sosem kértem, de hallottam másnál. Ha lehet ragaszkodom a megszokott emberekhez, de érdekes egy dolog az oszkározás. Mentem már régi Swifttel, Multiplával is, de ugyanakkor nem egészen egy éves Bömbivel A sofőrök még ennél is különbözőbbek
-
Rick4
félisten
A busz vagy a vonat se viszi házhoz...
Szerk: Kivéve ha a Mars téren, vagy az Indóház téren lakik valaki.
Amelyiket a népligetnél szedték fel, az mennyi pénzt keresett össze hazáig?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
-
Vesztor87
senior tag
A sztenderd egyébként 2 e ft ezen a távon, van 1900-ért is, meg 2200-ért is azért elvétve. Amiben nagy lehet a difi, hogy van aki 4, van aki 5 fővel közlekedik (sofőrt beleszámítva,kivéve a multipla-sokat, akik 5 utast visznek).
Alku pedig van, leginkább a szegedi ki/be szállást illetően -
Agyasima
őstag
Huhh, látta valaki az Időhurok c. rettenetet? (Elnézést a kifejezésért, de) kimaxolták benne az időutazás paradoxonait. Meglapogatnám annak a vállát, aki erre pénzt adott.
SPOILER!!! SPOILER!!! SPOILER!!!
A főszereplőnek meg kell állítania önmagát egy robbantás kivitelezésében, ez a küldetése. Miközben ezt véghez viszi, megdugja önmagát, önmagától terhes lesz, majd miután megszületett, visszaviszi a kisgyermek önmagát az időben a megfelelő időpontra, hogy elég idős legyen akkorra, amikor majd megdugja önmagát. Végül pedig kinyírja a megvénült önmagát. Fáj tőle az agyam...
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
Agyasima
őstag
Én hiszem, hogy jót teszek azzal, ha elrettentem az embereket attól, hogy megnézzék ezt a filmet.
Aki pedig mag akarja nézni, átugorja a spoileres részt, azért van ott a figyelmeztetés.
Amúgy én kifejezetten sci-fi párti vagyok és az időutazós fajtáját sem vetem meg, de ez nálam 10-ból 1 pont, nem több.
toledói csöcsparádé | ''Az ég kék volt, a szemed szürke, én zöldet hánytam...'' | Trutymó terror
-
azbest
félisten
válasz Agyasima #54481 üzenetére
Hiba, ha olyan néz scifit, aki nem szereti a scifit.
Mostanában nehéz jó scifit találni, mert max fantasy jellegű agymenések mennek. De a napokban kritizált filmek pont a minőségi scifikből valók. Ez is remek volt, az Interstellar is és a Gravity is. Az időhurok a legkorrektebbül felépített ezekből.Biztos hogy a scifit kedveled? Mondj párat ami tetszett és lehet kiderül, hogy akciófilm vagy fantasy rajongó vagy
[ Szerkesztve ]
-
válasz Agyasima #54481 üzenetére
Való igaz, hogy a történet nagyon beteg, de olyan zseniálisan van felépítve a film, hogy nem lehet abbahagyni. Nem történik benne semmi és mégis odaszegez a monitor elé. Százszor jobb, mint az az agyonajnározott Nolan-féle rettenet.
(#54487) lugosi
Ezek után eszedbe ne jusson megnézni. Lelőtte az összes spoilert.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
válasz Zoli1222 #54490 üzenetére
Bármelyik Nolan filmmel vallatni lehet.
Megnézés nélkül nem szokásom filmet fikázni, de ennek a fazonnak filmjeit ideje messziről kerülnöm. A sötét lovag felemelkedését és az eredetet fél óra után kénytelen voltam abbahagyni, mert sugárban hánytam tőle.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
bb0t
senior tag
válasz lugosi #54467 üzenetére
Nem tudom te merre járkálsz, én már mondhatom, hogy az egészet bejártam keresztül-kasul.Ahol meg van 60-as az általában náluk indokolt, és nem felejtik kint, nem akarnak spórolni ezeken, szóval ésszerűbbek a dolgok. Autópályán is én 100-as korlátozásokkal találkoztam de 90-nel nem nagyon. A nyáron 3000 megtett osztrák km után sem találkoztam semmi ésszerűtlennel.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
mimi82
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok egy karosszéria lakatost Szegeden!
Régi kocsit is javít és nem húzz le pénzzel.(suzuki swift 1994). -
őstag
Coolermaster rc331 kissé viseltes ház, valamint gigabyte superb 460 táp hibátlanul eladó. A házban 2, már nem a gyári venti van. Ár megegyezés szerint. Privátot írjatok.
Üdv!
-
Rhino666
addikt
11,6" laptop táska (használt, hibátlan) 2k
Samsung szürke TV állvány (használt) 10k
Samsung Gear Fit (új, csak kipróbálva volt) 30k
iPhone 5C 16GB sárga (0 perces, T-Mobile) 100kAkko switchek és Krytox, Keychron kenőanyagok raktárról! https://reduced.to/3pazm
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest