Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mini-ITX
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A Microsoft szerint nem alku tárgya a TPM 2.0 szükségessége
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
metron
tag
válasz #44630784 #19448 üzenetére
Nekem ugyanez a verzio.
User-nel edit es fent a tab-oknal jobbra 4. a Quota. Ha belemesz akkor raklikk a Quotara es at tudod irni. De csak akkor ha nem tagja az admin groupnak, mert akkor defaultbol unlimited es nem lehet korlatozni.En nem vacakolok groupokkal, annyi felhasznalo nevem nincs egyelore..
-
fogtunder
nagyúr
válasz #44630784 #19448 üzenetére
azt neked kell tudni, hogy hogyan akarod felépíteni a felhasználói csoportokat, én a user csoportnak egyáltalán nem adnék kvótát, mert csak zavaró később, tekintve, hogy minden létrehozott felhasználó ide kerül. ha egy felhasználó tagja egy kvóta nélküli és egy kvótás csoportnak is, akkor a második csoport kvótája lesz érvényes rá. de ugye nem ezt kérdezted, hanem hogy ha két kvótával megáldott csoportnak is tagja ugyanaz a felhasználó, akkor mi van.
viszont továbbra sem értem, minek akarsz a time machine miatt csoport szintű limitet létrehozni, mikor már kiderült, hogy felhasználói szinten is tudod szabályozni. ha sok gépről akarsz TM mentést, akkor lehet értelme, egy felhasználóért minek külön csoportot csinálni?
[ Szerkesztve ]
I hate morning people. And mornings. And People.
-
metron
tag
4000+ fotot iphone-rol mivel erdemes feltolteni Photo Stationbe? DS Photo egy csomot hibazik, jelzi, hogy tolti a fileokat, de a NAS feluleten meg lattam, hogy semmit nem csinalt. MAjd egyszer csak elindult de persze kihagyott egy rakas filet. Elinditott taskot nem lehet csak egyesevel leallitani
DS Cloud meg attol lefagyott amikor hozza akartam adni a fileokat. Malmozas, majd elszallt. -
kaviat
tag
talán az a biztosabb, ha az ember tud csinálni egy külön particiót a timemachinnek. gondolom ahogy egy rugalmasabb SAN esetében, itt is lehet csökkenteni növelni particiók méretét. szóval ha még véletlenül egy nagy particiónak csinált is mindent az ember, ha van hely utólag lehet csökkenteni a nagyot, hogy a maradékra csináljunk egy timemachine particiót. mondjuk kevésbé rugalmas mint egy kvótát növelni csökkenteni, de talán biztosabb.
-
kaciokos
őstag
válasz kaciokos #19433 üzenetére
No, megvan az elegáns megoldás, gondoltam leírom, hogy maradjon nyoma, mert elég sok forrásból származó részleges infók alapján sikerült összerakni.
A probléma: a Transmission által letöltött filmeket a DSM Media Indexing szolgáltatása nem indexeli. Emiatt a Media Station nem ajánlja ki, vagyis DLNA kliens (pl. TV) nem látja. Ha bármilyen file-műveletet végzel a filmen, mondjuk átteszed egy másik könyvtárba, akkor megtörténik az indexelés.
Megoldás: a Transmission-ben be kell állítani, hogy letöltés után manuálisan indexeltesse a Media Indexer szolgáltatással a filmet.
És a hogyan:
1. DSM -> Terminal & SNMP -> engedélyezd az SSH-t.
2. DSM -> User -> engedélyezd az admin felhasználót, ha esetleg le lenne tiltva.
3. DSM -> User -> Advanced -> engedélyezd a User home szolgáltatást.
4. DSM -> Package Center -> Community -> telepítsd a Midnight Commander-t. Ez a lépés nem szükséges, ha linux-ban elboldogulsz a parancssorral, és tudod kezelni a vi-t, én nem annyira... A Midnight Commander egy linux alá írt Norton Commander-klón.
5. DSM -> Package Center -> Installed -> állítsd le a Transmission-t.
6. Tölts le egy PuTTY-ot, ha nem lenne.
7. A PuTTY segítségével SSH-z be a NAS-ra, a felhasználónév root, a jelszó pedig az admin felhasználó jelszava.
8. Az alábbi file-t kell szerkeszteni: /volume1/@appstore/transmission/var/settings.json. A Midnight Commander-t mc paranccsal tudod indítani, onnantól egerészni is lehet, file-t szerkeszteni F4-el lehet. Ha nem a volume1-re telepítetted a Transmission-t, akkor persze ott keresd, ahova tetted.
9. Keresd meg az alábbi kezdetű sorokat, és javítsd erre:"script-torrent-done-enabled": true,
"script-torrent-done-filename": "/volume1/reindex.sh",10. Mentsd a file-t.
11. Hozz létre egy reindex.sh nevű file-t PC-n, a tartalma ez legyen:/usr/syno/bin/synoindex -A $TR_TORRENT_DIR
12. Töltsd fel ezt a file-t a NAS-ra.
13. PuTTY-ban még mindig a Midnight Commander-rel mozgasd a feltöltött file-t a /volume1 könyvtárba.
14. Lépj ki a Midnight Commander-ből (F10), majd az exit parancs segítségével PuTTY-ból.
15. DSM -> Package Center -> Installed -> indítsd el a Transmission-t.
16. Igény szerint szedd le a Midnight Commander-t, kapcsold ki a User Home Service-t és az SSH hozzáférést, de ez már nem a megoldás része.Bocs, ha néhol nem megfelelő linux-os terminológiát használtam, mint mondtam, sajna nem értek hozzá. Remélem, lesz, akinek hasznos lesz ez a leírás.
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
Eddig egy Mede8er és egy NAS vásárlásán gondolkodtam. De belefutottam neten a Synology - DS216play-be.
Kérdésem az lenne, hogy ez mennyire helyettesíti, illetve tölti be a médialejátszó szerepét?
Ne nézzetek hülyének, ha fura kérdést tettem fel erről. De túl sok infót nem találtam róla... -
lalikacs005
újonc
Szasztok!
Nekem van egy ds115j nas-om és és most hogy elég sok adatom van rajta fel tűnt hogy a fő merevlemezen (ami nem usb-vel van rádugva hanem benne van a gépben) kb 1 tb hely eltűnt. Megnéztem a mappáimat és kb 500 gb-t foglalnak de a merevlemezen 1.5 tb-ot foglal valami. Előre is megköszönném annak aki tudna rá megoldást.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
Kerio
őstag
válasz eric.cartman #19460 üzenetére
Smart TV-m van.
-
laczo
tag
válasz lalikacs005 #19459 üzenetére
Szia!
korábban már nekem sikerült fényt deríteni erre a problémára, a
hozzászólásban írtam hogy a cloudstation ami megeszi a tárhelyet, lehet hogy nálad is ez a ludas.[ Szerkesztve ]
Gandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!
-
veterán
A Play az annyit jelent hogy egy erős CPU GPU páros van a NAS-ba, hogy a transzkódolással ne legyen gondja. A transzkódolás az annyit jelent, hogy a kliens gép ami lehet egy telefon vagy tablet pl. nem képes kezelni az adott formátumot, akkor a NAS átkonvertálja olyan formátumra a lejátszás közbe, hogy a kliens le tudja játszani.
Remélem jól fogalmaztam meg hogy mi a lényege a transzkódolásnak. Szóval ezért vannak a Play jelölésű NASok a Syno kínálatában, hogy onnan lehet tudni hogy az képes a transzkódolásra. Amúgy a DS216Play-t fogom venni én is. Bár nem használnám ki a transzkódolást, de a 100k alatti árba ez elég erősnek számít.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
biker
nagyúr
Syno 213j van, lassan kinövöm a hdd-ket
Bővítés mi a jobb? Egy hdd ki, új be. Ha kész a rebuild, másik ugyanígy? Vagy backup restore külső hddre?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
laczo
tag
válasz lalikacs005 #19470 üzenetére
Szuper, örülök hogy segíthettem
Gandalf mondja a Hobbitoknak: Jó nektek Hobbitok, mert a munkátok a hobbitok !!
-
metron
tag
válasz redwhite78 #19472 üzenetére
iphone-rol nem annyira egyszeru leszedni a fotokat, kicsit macera. Amit el akartam kerulni pont, hogy ra legyen kotve egy gepre a telo, de lehet ez lesz a megoldas.
Az a gond, hogy igazabol 2 iphone-rol mentek, mindketto 64GB es majdnem tele Most epp a DS File-al tolom fel a fileokat mindkettorol. 214play procija 99%, indexel es 2 streamben masol
A DS File mintha kevesebbet hibazna, de ez is kihagyogat par file-t.Csak azt nem ertem, hogy ha nem megy fel epp vmi wifi vagy egyeb miatt, miert nem teszi hatra a task listan es miert torli ki a task listabol? Azt hiszem a DS Cloud az teljesen hasznalhatatlan feature. A DS Photo mobil alkalmazasa meg egy fapad, erthetetlenul rossz, foleg ahhoz kepest hogy a webes felulete meg kezelhetosege k. jo. Igazabol ez volt a fo amiert megvettem a Synot. Filestationre biztos nem Synot vettem volna..
Ugyhogy most kicsit azert bosszant, hogy a mobil appok ennyire hasznalhatatlanok.Valahogy meg azt kellene kitalalnom, hogy tudom megnezni, hogy mely fileok hianyoznak a feltoltesbol.. Kozel 10 000 foto/videorol beszelek (PAr ev csaladi termese, ugy a fele ugyis torlesre kerul, de mar a Photo Stationben akartam valogatni belole..)
-
metron
tag
válasz metron #19473 üzenetére
Lejart az idokorlat.. Szoval rajottem, hogy processzalas kozben, ranyomok a feltolt gombra, akkor megjelenik a "Retry failed up&downloads". Haat szokni kell a logikajat a DS File-nak Miert nem megy ez automatikusan? ill. miert nem lehet ezt batchben pause-alni vagy akar leallitani. Elindult a task es nem tudok hozzanyulni..
-
redwhite78
aktív tag
Komolyan nincs iphone-ra egy normalis fajlkezelo, amivel halozaton felcstolhato a NAS vmelyik mappaja?
A Syno honlapjáról elerheto a Photo Station Uploader (nem biztos, hogy pont ez a neve), ami IOS-re is telepitheto es konnyu feltolteni vele a fotokat. (win alol legalabbis az volt). Ennek elonye, hogy az indexelest ez esetben nem a nas proci vegzte, hanem a desktop joval erosebb vasa.
never go full retard
-
supercow
őstag
Nagyobb HDD-vel kinő a szakállad és nyugdíjba mész mire végez. Ha van lehetőséged inkább backup-restore. Szerintem.. De majd jönnek a szakik megmondani a frankót.
Én 2 lemez mellé tettem be harmadikat SHR-be, az tartott 2 napig 4tb Reddel.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
Borisz76
veterán
Korábban már én is leírtam a tapasztalatomat a bővítéssel kapcsolatban.
Ha már erre tévedtem lenne egy kérdésem.
Használ valaki 8TB-os HDD-t ?Erre a Seagate Archive-re gondolok.
Csak mert tervezem a 4TB-os HDD-k cseréjét lassacskán.....
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fogtunder
nagyúr
az iPhone-os Photo Station tényleg elég vacak, én asszony telefonján szívok vele rengeteget, de amúgy is érdemes időnként csinálni biztonsági mentést a gépre/NASra, azt meg kábelen gyorsabb, és akkor már lehet egy fénykép másolást is beiktatni.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
-
senior tag
-
törölt tag
Hasonló dilemmám volt nekem is és én a NAS + média lejátszó mellett döntöttem, holott az én tv-m is smart tv.
Először is szerintem mindent érdemes arra használni, amire eredetileg szánták, azaz a médialejátszó foglalkozzon a filmekkel, a NAS pedig az adat megosztással, backuppal, letöltéssel, stb.
A másik, hogy a tv-n lejátszott transzkódolt film gyakran valamilyen szinten kompromisszumos lesz, főleg ha nem csak remuxolja a transzkóder, hanem magát a videót is újratömöríti. (Pl. a sony tv-men a 1:1.85 arányú filmek a ds214play-ről transzkódolva 16:9-re torzítva jelennek meg.)
Ezen kívül ha van rendes házimozi erősítőd, akkor a dts hangok továbbküldése is komplikáltabb a tv-n keresztül (ha egyáltalán lehetséges), mintha egy médialejátszót kötnél direktben az erősítőre.Ettől függetlenül synologyból én a play szériát választottam, de nem a médialejátszó kiváltására, hanem a nagyobb teljesítménye miatt, azaz ha kétségeid vannak, akkor vegyél egy play-t, nézd meg mit produkál a tv-ddel és ha nem vagy elégedett az eredménnyel, még mindig vehetsz hozzá médialejátszót, a play-re költött pénzed akkor sem megy kárba.
Én amúgy a ds214play-t választottam a ds216play helyett hiába régebbi típus. Árban kb. egy szinten vannak, de a 214play-nek van esata kimenete, sd kártya foglalata és intel alapú, tehát a plex is rendesen megy rajta. -
nilrem
aktív tag
Nézegetem a vinyókat mi a tapasztalat WD RED elég 5400 RPM-el vagy nem árt RED PRO 7200 RPM-el?
Legyen a kapacitás igény egyszerre két HD film streamelése. NAS 216 Play lenne majd hozzá.[ Szerkesztve ]
Az élet a legjobb játék próbáld ki!
-
Pékmester
tag
Erre van esetleg ötlet?
A másik gondom, hogy WIN 8 alól, fájlkezelő programban nem látom a NAS-t. Illtve látom, csak visszadob, hogy nincs ilyen egység a hálozaton. Böngészőből tudok csatlakozni. -
veterán
Eladás előtt állok, pontosan egy DS114 NAS-ról van szó. A kérdésem az lenne hogy elég csak annyit csinálnom hogy kikapcsolom a NAS-t, kiveszem a winyót és kész? Mert csak a NAS-t fogom eladni, a winyó megy a köv NAS-ba, ami egy DS216Play lesz.
A NAS-nak van memóriája ami bármilyen infókat tartalmazhat rólam, vagy minden a winyón van?Köszönöm
iPhone 13 Pro Max
-
Essejó
veterán
válasz Pékmester #19494 üzenetére
Mi lenne ha nem a TC-ből akarnád hálózaton megkeresni, hanem magához a Windowshoz csatolnád be a NAS-t mint hálózati meghajtót?
Számítógép Jobb katt -> Hálózati meghajtó csatlakoztatásaW7 és W10 alatt tökéletesen csatolható. A W8.1-et egy hétig használtam, de nem tetszett viszont akkor is tudtam hálózati meghajtóként csatolni a NAS-t.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Essejó
veterán
válasz Pékmester #19490 üzenetére
Bocsi lejárt a szerkesztési idő.
Szóval nálam így néz ki a TC-ben. Az Y és Z mindkettő Nas. Mondjuk az Y az Virtuális gépen fut de akkor is az.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
r3dsnake
nagyúr
Sziasztok!
Feltettem a XPEnology-t egy PC-re, minden működik is (belső hálón), de a QuickConnect-be nem enged bejelentkezni. Mit ronthattam el, vagy mi lehet a gond? Net/kapcsolat van a gépen, teszteltem.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z fold6 kék 12/256 - Samsung gyári garancia-
- 6. Gen Gamer // i5-6400 // 16GB DDR3 // GTX 1050 2GB GDDR5 // 256GB M.2 SSD // 500GB HDD // Wifi //
- Garanciás. Gigabyte GeForce RTX 2060 Super WINDFORCE OC 8G
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest