Hirdetés
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
redwhite78
aktív tag
válasz Digital #13716 üzenetére
Én is a DS 214 és a DS 214play között vacilálok és mivel ~25k van árban a két készülék között nem fizetnék ennyit, ha nem is tudom kihasználni. Ezért van két kérdésem:
1. Ahogy nézem a Play-ben a cpu erősebb (INTEL Atom CE5335), mint a DS214-ben (MARVELL Armada XP MV78230) + dupla a memória. Milyen max. letöltési értékeket tudnak az egyes modellek főleg torrent esetén? Beírnátok a tapasztalataitokat a letöltési sebességekről az egyes készülékeknél?
(Jelenleg 120-as, nemsokára 240/20 Mbit-es nettel szeretném használni.)2. A másik amit nem nagyon értek, hiába olvasom a syno oldalán a leírást, hogy mit takarnak a gyakorlatban ezek a Play funkciók? Lehet félreértem, de hálózati médialejátszást? Ha igen, akkor miért nincs hdmi kimenet a NAS-on? Szóval mennyiben használhatók ezek a funkciók, vagy mindenképp jobb egy hálózati médialejátszót venni a feladatra?
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
válasz Digital #13746 üzenetére
Köszi. Akkor inkább a sima 214 felé hajlok, a különbségből majdnem megvan egy HDD ára.
És ha jól értem a PLAY akkor kell, ha pl. a Telóm kijelzőjén wifin akarom nézni a NAS-on lévő filmet? Ekkor átkódolja a Teló felbontására. De gondolom ezt megtehetem valamilyen mindenevő mediaplayer app-al is amit a telón futtatok. Ehhez nem feltétlen kell a PLAY, ha jól gondolom.
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
-
redwhite78
aktív tag
válasz Arolotifar #13762 üzenetére
És ez csak a Play-el lehetséges, vagy menne sima DS 214-el is?
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
EMAG román bolt, román garival Bukarestben. Elvileg viszik hozzák, de ha valamit intézni kell akkor...
Az viszont engem is érdekelne, hogy melyik magyar bolttal van valakinek pozitiv garanciális tapasztalata. Szeretném ilyen boltból venni, még akkor is ha kicsit drágább, mint a magyar áfat megspóroló online külföldi boltok.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
Üdv!
Eredetileg mindenképp Synology modelt terveztem venni, de a milyen NAS-t topikban inkább a microserver irányba tereltek az igényeim miatt.
UPC 240-es net és 50-100 torrent lenne seed-ben általában 1-2 szál letöltés mellett + menne streamelés is 1-2 kijelzőre, egyik kábelon, másik wifin)Tényleg nem elég erősek az általam kinézett Synok (DS 214, vagy az erősebb DS214 play) fenti felhasználás mellett? Milyen kompromisszumokat kellene kötnöm? Ha valakinek van hasonló felhasználás mellett gyakorlati tapasztalata a kinézett NAS-okkal nagyon megköszönném a tanácsait, benyomásait.
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
A Syno DS 214play és a 216play között milyen érdemi különbség van? Azt látom, hogy az új modellről lespóroltak egy usb 3 és egy esata csatit, meg kártyaolvasót, de cserébe legalább erősebb az ARM, mint az atom, vagy inkább ez a fogyasztásban jelenik meg?
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
-
redwhite78
aktív tag
Nem tudjátok mi lehet a hiba, amiért nem találja meg a SynoCommunity-s külső csomagokat a NAS?
A Csomagkezelő > Beállítások > Általános fülön átállítottam bármely kiadóra a megbízhatósági szintet. Kellene még valamit állítani?
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
válasz redwhite78 #19256 üzenetére
Közben megtaláltam a választ a Synocommunity fórumán. Úgy néz ki sajna várni kell.
The DS216play uses a new architecture (monaco).
No package will be provided as Synology has not released the toolchains.Akinek szempont a 3. party csomag használata és most áll vásárlás előtt, jó ha tudja.
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
A transzkódolás működését leírná valaki? Leginkább az érdekelne, hogy ezt automatikus csinálja a NAS, vagy beállításokat kell megejteni hozzá? Illetve csak megfelelő lejátszóprogramok használata esetén működik, vagy bármivel játszok le (pl. mobilon mxplayer, hálózaton /nfs/ Rpi2) menni fog. Továbbá lehet-e (érdemes-e) bizonyos estekben letiltani a transzkódolást? És hogyan?
(NAS DS216Play)[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
válasz fogtunder #19342 üzenetére
vagy pedig lefelé akarod skálázni a minőséget, pl. interneten keresztül mobilra streamelés.
Köszi. Otthon tényleg felesleges a transzkódolás, viszont ez a mobilra streamelés viszont érdekelne, mert ha utazom, akkor a tudnám nézni a NAS-ra letöltött sorozatot, filmet. Emiatt döntöttem végül a play mellett. Ennek megvalósítása miként működik? Simán betallózom mondjuk az Mxplayerrel a NAS-on lévő médiát és már transzkódolja is? Esetleg valamilyen androidos Synology app direkt erre?
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
válasz jozsi252 #19354 üzenetére
Nálam a DS216play olyan 20-25MB-vel simán tölt és nem nagyon erőlködik.
Mondjuk most a Photo Station-nel betallóztattam neki 3000+ képet, az úgy pár órára 95%-ra vágta a procit.
Arra figyelj a vásárlásnál, hogy a Synocommunitys csomagokkal még gondok vannak.
Most már legalább eléri a csomagok egy részét a http://packages.synocommunity.com/ címen, de több hiányzik a listából. (Pl. Transmission, rutorrent, Midnight commander stb.).never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
válasz jozsi252 #19366 üzenetére
DS ilyet nem tud belépés nélkül. Én mondjuk mindent egy helyre töltők le, majd utána rendszerezem. Csináltam egy mappát a NAS-on, ahova csak be kell dobni a torrent fájt és már tölti is. Ezt a mappát pedig minden kliensről könnyű elérni, így végülis a letöltés megy belépés nélkül, akár távolról is.
Annyi pozitívum viszont van, hogy ha letöltés után a File Station-nel áthelyezem vhova a letöltött fájlokat a DS automatikusan továbbra is tudja seedelni.
[ Szerkesztve ]
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
válasz metron #19473 üzenetére
Komolyan nincs iphone-ra egy normalis fajlkezelo, amivel halozaton felcstolhato a NAS vmelyik mappaja?
A Syno honlapjáról elerheto a Photo Station Uploader (nem biztos, hogy pont ez a neve), ami IOS-re is telepitheto es konnyu feltolteni vele a fotokat. (win alol legalabbis az volt). Ennek elonye, hogy az indexelest ez esetben nem a nas proci vegzte, hanem a desktop joval erosebb vasa.
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
Felraktam a Download Station chrome plugint, de ha jobb klikk után hozzáadom a torrent letöltést (ncore) a DS-hez, akkor csak egy torrent.php fájlt tölt le. Mit csinálok rosszul?
never go full retard
-
redwhite78
aktív tag
Köszi, de nekem így sem működik.
Illetve az természetesen megy, ha a figyelt torrent mappába bemásolom a torrent fájlt, akkor letölti a beállított könyvtárba. De ehhez nem kell DS Crome plugin. Én azt szeretném, hogy a plugint használva jobb klikk a torrent fájlon > Synology DS > letöltés itt: 192.168...(nas ip) és ne a torrent.php-t szedje le, hanem a tényleges tartalmat. (+így a letöltés helyét is egyedileg meg tudnám adni)
A BT-keresőbe az ncore.dlm-et feltöltöttem (nevet-jelszót megadtam).
Neked hogy sikerült beállítani?never go full retard
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- Elkészült az adventi hardverfelfújt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Internet fejlesztés országosan!