Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Dell notebook topic
- Valami baja van a tápomnak
- Milyen egeret válasszak?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
supercow
őstag
Vettem egy DS414-est, 2 db 4 tb wd red van benne, SHR módban, frissítette magát 5.2-re stb. Rátoltam mindent a DNS323-ról ésa gépemről, 92% megtelt
Nénhány napig semmi gond, aztán egyik reggel az egyik WD a log szerint leállt, kijött a hibaüzi a write cache dologgal, kikapcsoltam és újraindítottam, most minden ok. Ez gyakran fordul elő? Jobb bekapcsolva vagy maradjon kikapcsolva?
Ez az első Synology gépem. Ha eladom a DLinket akkor veszek bele még hdd-t.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz gyuri86 #18006 üzenetére
Ha jól tudom ez 5 lemezes nas. Sok fórumon írják hogy tápegység alul van méretezve 5 lemezhez, éppen hogy elég, és amikor az ötödiket berakod eléri a határt, emiatt vannak gondok a vinyókkal. Nézz utána szerintem. Ha nem hiszed próbálok keresek linket ahol láttam.
In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz crissprivat #18026 üzenetére
Én is nemrég vettem (a NAS-sal egy időben) egy APC SurgeArrest elosztót.
Itt a hivatalos infó a garanciáról és a kifizetési határokról.
sajnos nagyon kevesen teljesítik az első feltételt:
"A termékhez mellékelt jótállási kártyát kitöltve, 10 napon belül vissza kell küldeni az APC-hez. A regisztráció csak a hiánytalanul kitröltött és időben visszajuttatott kártya ellenében érvényes. Célszerű a kártya egy másolatát saját nyilvántartása számára megtartani."[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
válasz Patice #18046 üzenetére
eddig a LAN kábelt nem húztam ki az eszközökből..
hallotam esetet ahol telefonvonalon jött egy löket, pl. a DSL vonalon át a modemen keresztül. Azt nem tudom, hogy ezeknek az APC elosztóknak a telefonvonal védelme mit tud, de én olyat vettem, legalább az illúziója legyen meg hogy az is védett.
-
supercow
őstag
Kérdésem lenne. Van egy DS414, benne 2x 4TB WD Red, SHR, 1 kötet.
Mindenhol azt írják hogy 80-100Mbps sebességgel másolnak, de nekem a NAS-ról 40-42MBps körül,
NAS-ra max 60MBps megy.
A switchem egy öreg Linksys EG008W, ez lehet a baja?In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
SHR kötet bővítése új HDD-vel tényleg eltart egy hétig?
átállítottam a speed limitet de akor is egy csomó idő.[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
válasz Mezga Aladár #18297 üzenetére
2x4tb wd red, 93% volt teli. Most már kész a bővítés.
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
Nem rosszak az új modellek, most vettem a DS414-est remélem pár évig nem lesz vele gondom. Nekem nem kell a transzkódolás és a Play sallangok.
-
supercow
őstag
"volume degraded" elszállt az egyik 4TB WD Red. Hétfőn vettem.
-
supercow
őstag
-
-
supercow
őstag
Nagyobb HDD-vel kinő a szakállad és nyugdíjba mész mire végez. Ha van lehetőséged inkább backup-restore. Szerintem.. De majd jönnek a szakik megmondani a frankót.
Én 2 lemez mellé tettem be harmadikat SHR-be, az tartott 2 napig 4tb Reddel.In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Mezga Aladár #19507 üzenetére
Leállítod éjszakára a NAS-t?
-
supercow
őstag
válasz Mezga Aladár #23277 üzenetére
-
supercow
őstag
Sziasztok, DS414 az utolsó frissítés (6.0.2-8451-8) óta az egyik WD Red-re folyamatosan SMART hibát jelez, de pontosan nem mondja meg mi a baja. Van valakinek ötlete? Minden hajnalban fut egy gyorsteszt de részleteket nem mond.
Most látom hogy van egy újabb frissítés is, telepítem és megnézem.
[ Szerkesztve ]
-
supercow
őstag
Sziasztok, egy DS414-esem van, 4 lemezzel, SHR1-ben. Ez 2 mag, 1GB ram. Szeretnék váltani, mert szükségem lenne erősebb CPUra és több RAM-ra, pl Docker-hez és más kísérletekhez. A 414-es nem tudja a dockert, különben nem váltanék.
Kinéztem a DS418-ast (4 mag, 2gb ram), de mivel egy ideje nem követem a dolgokat, gondoltam jobb lesz megkérdezni hogy szerintetek megfelelő lenne? Nem láttam sehol, hogy a RAM bővíthető lenne benne.
Gondolom a meglévő lemezeket simán megeszi ha átrakom. Legalábbis nagyon remélem, mert ezt a funkciót nagyon tolják mindenhol.
Köszi!
-
supercow
őstag
Sziasztok, DS414 van és lassan ideje lesz a fejlesztésnek. A legfontosabb lenne a docker támogatás, hogy oda tudjam költöztetni a most külön laptopon futó dolgokat: NodeRed, Pihole, Unifi Controller. A Play/lejátszás/transzkódolás/4k nem fontos, van külön lejátszó. Ezért kinéztem a 918+ modellt, esetleg extra memóriával. Az is lehetséges hogy 1 éven belül rack szekrénybe költözik, szóval nem idegenkedek a rackmount kiviteltől sem. Szerintetek jó lesz a 918+ vagy a rack megfelelője RS818+ Vagy inkább valami más? Köszi!
-
supercow
őstag
válasz BossBoss #50787 üzenetére
Nem akarok vészmadárkodni, de amióta megvan a DS414, az _összes_ WD Red 4TB lemezt le kellett cserélnem benne szép sorban, volt amit gariban és pl legutóbb 2 hete már garin kívül. Volt amiről nem derült ki még a WD-nél sem mi a baja és reset után visszaküldték csere helyett, de volt ami bad sectoros lett. DSM folyton panaszkodott valamire de semmi konkrét nem derült ki a SMART-ból sem. Azóta van benne 2 még működő WD és 2 Seagate, de persze ez sem garancia semmire.
Én azt javaslom hogy vegyesen WD Red, Seagate Ironwolf, HGST-t vegyél, vagy ha csak WD Red akkor legalább különböző helyről rendeld, mindenképp más-más gyártási sorozatból legyenek.
És használd SHR-ben és legyen további mentésed a fontos dolgokról, a NAS önmagában nem messiás.
-
supercow
őstag
Én azért itt is panaszkodtam hogy 4ből 3 EFRX sorban elromlott a DS414-esemben, egyet gariban cseréltek, kettőt zsebből kellett pótolnom de már nem Red lett hanem Seagate Ironwolf, azóta nincsenek random RAID kieséseim. Lehet hogy én fogtam ki rossz sorozatot vagy ilyesmi, de nem mindenkinek felhőtlen a tapasztalata ezekkel. Ja az összes 3TB modell volt.
-
supercow
őstag
Sziasztok,
Pár napja meghalt a DS414-ben a 3-as lemez, előtte 4 bad sectort jelzett és elromlott a SHR kötetem. Tettem bele másik HDD-t, elkezdte a helyreállítást de az is megállt ismeretlen hibával. Egy ideje gyanakszom a foglalatra, mert korábban is tönkrement benne WD RED lemez, szerintem a tápellátással vagy csatlakozóval lehetett valami gond, mostanra már nem is pörög benne a lemez. Kivettem és rendelnék egy DS920+-t, a kérdésem az, hogy így "sérülten" is átrakhatom-e a lemezeket és az új helyen megcsinálni a helyreállítást?In nomine Pasta, et Fusilli, et Spaghetti Sancti. Ramen.
-
supercow
őstag
válasz Magnat #74697 üzenetére
De igen, így ki lehet jelenteni, csak meg kell nézni ebben a dokumentációban a Model limitations és a Source/Destination model pairing részeket. Abból kiderül hogy miről-mire-hogyan lehet költözni.
-
supercow
őstag
Köszönöm mindenkinek, nyugodtabban kezdek neki, viszont aggaszt a hibás SHR kötet. Remélem simán megy, hamarosan jövök.
-
supercow
őstag
válasz supercow #74704 üzenetére
Visszatértem. A HDD költözés simán ment, mindent felismert és megtartott, beleértve a LAG beállításokat, megosztásokat. A felhasználók is megvannak stb. Frissítette magát DSM v7-re, egyelőre minden rendben, megy az SHR helyreállítás.
-
supercow
őstag
válasz supercow #74706 üzenetére
Következő lépésben szeretném végre Dockerbe költöztetni a Pihole-t, Unifi kontrollert, Node Red szervert amik most egy külön gépen futnak. Ehhez a Dockert vagy a Virtual Machine Manager csomagot kell telepítenem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Elemlámpa, zseblámpa
- Internet fejlesztés országosan!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AliExpress tapasztalatok
- Cyberpunk 2077