-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenny123
addikt
Parson : Na látod ezt nem tudom. De ennek nem kellene befolyásolni a QuickConnecttel való csatlakozást, nem?
Patice : Alkalmazásengedélyek a "felhasználó" fülön megadva. Igazából csak én vagyok felhasználó, alap admin felhasználónév van. QuickConnect alatt az ID-hez is engedve van mindenféle mobil app, mégsem érem el.
Mobil böngészőből (safari) elérem a quickconnect címet, és csodák csodájra beenged, 3G-ről. Ugyanazokkal az adatokkal, mobil app-ból, nem.
Mi a fene ez?
yo
-
-
pomk
őstag
válasz kenny123 #12746 üzenetére
Ha ezt megvszed, Transmission-t örökre el fogod felejteni.
Én ezt használom már kb. fél éve. Nézd meg, rengeteg funkciója van.
A quickconnect hibára pedig ellenőrizd milyen portok vannak nyitva és ami kell neki az nyitva van -e? Én tegnap DSphoto+-alatt jártam így. Sehogyan sem akart működni mire rájöttem, hogy port probléma van. -
Sesy
aktív tag
mi a legegyszerűbb módja, hogy feltöltsem az üres 3TB-os hdd-t a nas-ban?
az játszik, hogy kiveszem, beteszem a gépbe a másik mellé átmásolom ami kell, és vissza teszem a nas-ba?
Born stupid... Try again!
-
Sesy
aktív tag
azt hol tudom megnézni, hogy mekkora sebességgel töltök fel a nas-ra?
Born stupid... Try again!
-
Barohawk
aktív tag
Üdv Mindenkinek
Beszereztem egy synology ds414es NAS és azt szeretném kérdezni hogy merre találok valami leírást hogy is állítsam be.
Torrentezni szeretnék mobil eszköz segítségével távolról illetve külső helyről elérésta nas tartalmához.
Tudom ha visszaolvasok biztos megtalálom amit meg is fogok tenni, de ha van értelmes leírás akkor szívesen várom
Segítséget mindenkinek köszönöm''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
Darko_addict
őstag
válasz eric.cartman #12697 üzenetére
Vajon mi lehet ekkora különbség a kettőnk konfigurációjában?
Mert az oké, hogy nem használja ki a névleges teljesítmény felét se, de míg nálad 24 megával másol, addig nálam csak 7-tel.Szerk.: Win alatt "Sambával" szoktam másolni.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
senior tag
válasz Darko_addict #12771 üzenetére
sima "win"-es fájlmegosztás (az szerintem samba)
Tény, hogy kell a jó wifi router és a jó wifi kliens is (persze a router erősen firmware és beállításfüggő, ahogyan a kliens oldalon is kell a stabil driver és a jó beállítás)
Fontos, hogy mindkét oldalon a 40MHz-es sávszélesség működjön (ez sok esetben a kliens oldalon alapból tiltva van inteles kártya esetében)" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Darko_addict
őstag
válasz eric.cartman #12772 üzenetére
Ráerőltettem a fix 40MHz-et, de sajnos nem segített. Bonyolult ez a hálózat, pláne, ha valami működik, csak nem úgy, ahogy szeretném.
-
senior tag
válasz Darko_addict #12775 üzenetére
de tuti 40MHz mindkét oldalon???
A routerben viszonylag könnyű beállítani, de windows alatt nem olyan könnyű rálelni a beállításra...[ Szerkesztve ]
" I'm fat, but you're ugly. I can diet... :D "
-
Darko_addict
őstag
válasz eric.cartman #12776 üzenetére
PC-vel csatlakozok kábellel a routerre, ilyenkor gondolom ez nem játszik. A routert és a repeater-be tett ((tudom, itt feleződik a sebesség) másik kliens átállítottam.
-
Sesy
aktív tag
válasz Darko_addict #12777 üzenetére
ncore-ról hogyan tudok letölteni a nas-ra mondjuk DS segítségével?
van valahol róla leírás?Born stupid... Try again!
-
Darko_addict
őstag
Töltsd le a Download Station alkalmazást a DSM-en keresztül, böngésződbe telepítsd fel a Synology Download Station bővítményt, jelentkezz be, majd nCore-ról másold ki a letöltést linket (kurzor a letöltés cím felett, jobb egérggomb, link másolása), klikk a böngésző-bővítmény sárga ikonjára, ott a plusz gombra, másold be a linket és mehet a menet. 7,8 másodperc!
-
VodaDroid
csendes tag
Sziasztok!
Egy Ds115j-t szeretnék rtorrent + rutorrent használni.
A csomagkezelőből telepítettem rutorrent-et a portot megnyitottam.
Ezután elakadtam,a program megnyílik de nem tölt le Próbáltam utánanézni de nem találtam működő leírást.
Jól jönne a segítségetek!
Köszönöm!VodaDroid
-
Sesy
aktív tag
-
Chrys_
addikt
válasz Darko_addict #12780 üzenetére
Nekem FTP-vel kapcsolatban lenne kérdésem.
Egy szerverről töltenék adatokat, de a file-k több különböző könyvtárban vannak. Hogyan kell ezeket letölteni? Ha jól értettem, minden file-hoz meg kell adni a linket, azokat egy TXT-ben tárolva, és ezt importálni DS-be? Ez így elég problémásnak tűnik nekem, főleg, ha managelni akarom a letöltéseket utólag. -
pomk
őstag
FTP szerver létrehozásában nem tudok segíteni, de gondolom 100+1 leírás és program van rá PC-re. Utána pedig nézd meg, hogy FTP-re hogy kell a NAS-sal csatlakozni.
A torrentek letöltését pedig ha mobil eszközről is szeretnéd vezérelni, akkor csak ajánlani tudom a SynoDS nevű alkalmazást. Itt csak két kattintásba kerül a torrent elindítása.
-
Patice
Topikgazda
Az nem járható út, hogy a NAS-t beviszed az irodába ideiglenesen, amíg rámásolod az adatokat. Legalább is a nagy részét? Utána a többi már nem lenne nagy gond neten keresztül.
Amúgy ha a NAS otthon van, és az adatokat az irodából kell a NAS-ra menteni, akkor én Cloud Station-t használnék az automatikus szinkronizációra.
(#12768) gege64:
A beállításokról készíts légyszi képernyőképet, ott lesz az a portszám is, amit a Download Station használ a kommunikációra. Ezt a portot kell a routeredben forwardolni. Sok router menüjében a forwardolás a "Virtual Servers" menüpont alatt találhatók. Amúgy a NAS-odnak van fix IP-je a belső hálódon?
(#12769) Barohawk:
Üdv a klubban! Első hsz. készül, bár mostanában nincs sok időm rá. Ünnepi időszakban talán megszületik az első kiadás, legalább az alapokkal. Addig is javaslom a használatit, az on-line helpet, leírásokat, + tutorial-okat + a routered menüjével is ismerkedj meg!
Tudom ez így nem sok segítség, de eleinte mindenkinek túl kell esni ezen.(#12770) devil-k:
Ma reggel néztem az e-mailjeimet és egy csomó DDNS kapcsolódási hibáról küldött mélt nekem a NAS-om. Valami központi gebasz lehetett.
(#12781) VodaDroid:
ruTorrent-et még soha nem használtam. Más torrent kliens nem jó? Itt nagyrészt a beépített Download Station-t használjuk, vagy Transmission-t.
ruTorrent-nek nem kellenek alap mappák, vagy nem hoz létre ez a kliens is egy user-t, akinek jogokat kellene adni?Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Multibit
nagyúr
válasz Patice #12786 üzenetére
Ma reggel néztem az e-mailjeimet és egy csomó DDNS kapcsolódási hibáról küldött mélt nekem a NAS-om. Valami központi gebasz lehetett.
Nekem - szerencsére - rég volt ilyen problémám. Most, hogy olvastam a soraidat, kíváncsiságból belenéztem a Log Centerbe és hónapok óta csak a "System successfully registered..." üzenetek jönnek. Októberben három hetet külföldön dolgoztam és ez alatt végig gond nélkül elértem az otthoni szervert (naponta használtam). Vajon mitől függ ez, hogy valakinél semmi gond, másnál meg problémázik?[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Multibit #12789 üzenetére
Dear user,
Connection to *****.*******.me has been lost since 2014-12-10 05:50:19 GMT +01:00. Please check the network connection of your DiskStation, and make sure its DDNS service is enabled.
Sincerely,
Synology DDNS ServiceDear user,
There is one system log with severity err on DiskStation. Please check out the details on the system.
The content of the log is as follows:
SYSTEMailed to send email. (Failed to resolve host address.).
Sincerely,
Synology DiskStationEladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Komi28
senior tag
Megosztott mappának milyen portot kellene nyitni? Nem látja a Popcorn lejátszó a megosztott mappákat.
-
Barohawk
aktív tag
Hogy lehet megcsinálni hogy a NAS-t elérjem külső helyről. Router mögött ok, de gondolom itt a DDNS-t kellene beállítani valahogy. Sajna nem sikerült még összehoznom. Valakinek valami tanácsa hogy kell ezt?
Asus RT-AC66u a router gyári FW-rel (nem is akarom lecserélni)''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
Barohawk
aktív tag
válasz Mezga Aladár #12438 üzenetére
ez kábelen tudja a rendszer vagy wifi?
''Stressz nélkül az élet unalmas lenne''
-
Multibit
nagyúr
válasz Barohawk #12797 üzenetére
Control Panel -> External Access -> DDNS -> Add
Itt létrehozol egy külső domain nevet magadnak (pl.: barohawk.synology.me). Ezután megnyitod az Asus routereden és a NAS tűzfalán azokat a portokat, amelyek szolgáltatásait akarod kívülről használni. Ajánlatos port átirányítást csinálni, azaz ne a standard Syno portokat nyisd ki a nagyvilág felé! Találj ki új portszámokat és azokat irányitsd át a NAS megnyitott portjaira. Pl.: webes elérés az 5000 és 5001-es default porton töténik. Ezt nyisd meg a NAS-on, a routeren menyiitod - mondjuk - az 55000 és az 55001-es portokat és átirányítod az előbbi kettőre. Hasonlóan járj el a többi szükséges porttal is!
Ha mindezzel megvagy, kívülről http-vel a http://barohawk.synology.me:55000, https-sel a https://barohawk.synology.me:55001 linken éred el a NAS-odat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs