-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2024.04.20)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stomi76
tag
Miért van az, hogy ha az indexált mappán belül egy új könyvtárba egyszerre több filmet is bemásolok akkor azokat DLNA-n keresztül nem lehet látni?
Ezeket a könyvtárakat elvileg figyeli a NAS és ha változást észlel azt magától kellen indexálnia..... -
Sesy
aktív tag
válasz ggg666 #12451 üzenetére
nem tudom, nem értek hozzá... ezért jöttem ide, hogy tanácsot kérjek, mert hálózati ügyekben a tapasztalatom nulla sajnos
tudom mit szeretnék, de nem tudom, hogy mivel tudom megoldani hosszútávra, a megfelelő sebességgel, és megfelelő ár/érték arányon...
nem kell, hogy a legolcsóbb megoldás legyen, csak működjön megfelelően, és ha felesleges, akkor ne kerüljön kétszer annyiba (ds213j vs. ds214+)
Born stupid... Try again!
-
nagyúr
válasz Doky586 #12447 üzenetére
én is ezt javaslom első körben, ha elég egy nagyobb pendrive. egy normális 16GB-os már sebességben gyorsabb, mint amit a router kiköhög magából.
ill. az USB-s HDD-k típustól függően képesek standby-ba tenni magukat a hosttól függetlenül is - nekem kettő van (ill. volt, most már csak egy), mindkettő képes (volt) rá.
ha mégis NAS: a 115J tudja hibernálni a külső lemezeket is, de csak ha a lemezek is partnerek ebben. természetesen a rádugott USB-s drive-ot ugyanúgy meg tudja osztani.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
sony1111
csendes tag
Sziasztok
Nekem van egy problémám egy DS214se Nas-al. Beállítottam az OpenVPN szervert a nason, csatlakoztam rá, el is érem a 10.8.0.1, de nem tudok rá kívülről csatlakozni SMB-vel(belső hálózaton működik). Megjelenik a gépen a bejelentkezési ablak, beírom a felhasználónevet, jelszót, tölt és utána megint megjelenik a bejelentkezési ablak. Ezzel mit lehet csinálni? -
Sesy
aktív tag
válasz Multibit #12450 üzenetére
köszi, ezt én is megtaláltam, meg is néztem, de mivel nem értek hozzá, nincsen tapasztalatom benne, nem sokat mond, hogy mekkora különbség van a processzorok között, és ez mit is jelent a valóságban teljesítményben (az egy mag vs. két mag az meg van ) mitől lesz nekem jobb az egyik vagy a másik...
vagy pl. mit jelent:
- Felhasználói fiókok maximális száma
- Maximális megosztott mappa szinkronizálási feladat
- Maximális konkurens CIFS/AFP/FTP kapcsola
- Syslog események másodpercenként
- CS Maximális egyidejű fájlátvitel
- DS Konkurens letöltési feladatok maximális száma
- Time backup Maximális feladatszámezeknek mi a gyakorlati jelentősége, mitől kevesebb az egyik mint a másik...
bocsi, hogy ilyen "hülyeségeket" kérdezek, de teljesen más szakterületen utazom viszont szeretem tudni, hogy mit veszek és miért... viszont ezt jobb itt megkérdezni, mint attól az eladótól, aki el akar adni
az nagyjából lejött, hogy a ds213j felejtős
-
stomi76
tag
Én a 214 és 214play között vacilláltam, végül a 214-et vettem ami 20 ezerrel volt olcsóbb. Így a kiszemelt medfia lejàtszóhoz már csak 25 ezret kell hozzátenni😀
-
stomi76
tag
Média playernek egyik synology nas sem jó. A filmeket jelenleg egy LG tv-én keresztül DLNA-val játszom le, kiszolgál még egy tabletet, 2 telefont és egy pc-ét is.
Egyébként nekem vásárláskór azt mondták, hogy otthoni normál használatra már a legolcsóbb nas is megfelel, a 214play csak abban az esetben kell ha a videókat transzkódolni is kell, így választva az arany középutat maradtam a 214-nél.
-
Elemental
addikt
válasz TheProb #12439 üzenetére
Na ugye?
Nálam csinál hülyeségeket a tm, de ebben talán igazam volt.
Azzal függhet össze, hogy a tm-ben sok torrent inaktív, gondolom, amikor nem seedel. A ds pedig folyamatosan aktív. -
Sesy
aktív tag
válasz stomi76 #12461 üzenetére
nekem a következő lenne rajta:
otthoni használatnál: 1 pc, 1 laptop 2 tablet 2 telefon illetve dlna-n egy samsung tv
képek videók dokumentumok stb... (szokásos otthoni dolgok)mivel a céges dolgaimat is rá akarom pakolni ki kell(ene) szolgálnia még 2 pc-t és 3 db laptopot is... ezek mind az irodából (vagy bárhonnan) csatlakoznának rá...
otthon futtatok pár torrentet, nem 100-as nagyságrendben, tehát nem árt ha az is megy rajta
azt szeretném, ha lenne egy pár mappa, amit meg tudok osztani a kollégákkal, hogy mindenki a legfrissebb adatokkal (és ugyan azokkal az adatokkal) tudjon dolgozni... az csak hab lenne a tortán, ha azt is meg lehetne oldani valahogy, hogy lehessen használni a nas-t BIM szerverként ArchiCad18 alatt (ezt lehet szerintetek?)
-
TheProb
veterán
válasz Elemental #12462 üzenetére
ez mind beállítás kérdése, hogy mi inaktív és mi nem. Továbbá TM-et azért szeretem, mert marha user barát a gui-nak köszönhetően. Hozzáadom a t. file-t kiválasztom a listából hogy hova akarom menteni, ha kell kijelölöm ami kell és csókolom. DS-nél ha nem az alap helyre akarok letöltetni valamit az összes file-al ami a t.file-ban szerepel akkor be kell lépni és 5 perc mire hozzáadok vmit...
+amit írtam, hogy tized annyit tölt fel, mint a TM
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
beresb
csendes tag
Sziasztok!
Próbálkoztam de nem sikerült összehoznom a következő dolgot. Segítséget, ötletet szeretnék kérni.
DS213j
1db 1TB HDD
1db 3TB HDDLehet-e olyat csinálni, hogy a 3tb-ból lecsippenteni 1tb-ot így az 1tb-os hdd raid 1ben mehetne erre és a maradék 2 tb-ot pedig használnám egyéb nem fontos adatok tárolására?
Köszi,
-
Elemental
addikt
válasz TheProb #12469 üzenetére
Azért remélem nincs harag, hogy leírtam ami nekem bevált
Még egy utolsó gondolat. Olyanokat töltök le a ds-sel, amit seedben akarok tartani. Kiválasztom a letöltés mappát, majd mikor lejött, törlöm a letöltött adatot, csak a kliensben hagyom meg. A ds előnye, hogy nem kell őrizgetni a letölt cuccot, törölheted a célmappából, mert más helyen is elmenti magának. Szóval letöltöm, és kitörlöm, és megy a seed. Ez jelen esetben 12 torrent, kb 400g adatmennyiség. A feltöltés erősen korlátozva, a peerszám is lehúzva, hogy fölöslegesen ne terhelje a nast. Ezzel lazán elit vagyok a magon. -
allein
addikt
Jó reggelt. Az mitől lehet, hogy ugyanazokkal az adatokkal sikerül belépnem ds file és ds download applikációba és a ds audioba nem tudok belépni?
-
TheProb
veterán
válasz Elemental #12472 üzenetére
hm érdekes, nálam korlátozva sincs egyik kliens sem.. Van 1 csomó film DS-ben is, TM-ben is ami a top leecher listán van és nem igen látom az eredményét. Természetesen ez nem hugyozóverseny a részemről, hogy minél jobb legyen a helyezésem, csak szimplán nem értem a dolgot. Mikor uttorrentről mentek a dolgok laptopról akkor voltam 3-5ezredik kb, most meg 32k jobb esetben
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
zharkanyi
tag
Köszönöm a korábbi segítségeket. Most minden működik úgy, ahogy kell.
Két újabb kérdésem lenne:
1. Hogyan tudok Androidos telefonomról valami automatikus mentést csinálni a NAS-ra? Természetesen a mobilnetet nem kellene, hogy fogyassza. Csak wifin kellene mennie, de elég az is, ha csak házon belül működik.
2. NAS-ra kötött USB-s winchesterre adott mappák automatikus mentése (csak változások) hogyan a legegyszerűbb? Elég ha naponta/hetente futna. Bár itt felmerül bennem, hogy túlzásokba esek, hisz az USB-s kis winchester feleslegesen lenne folyamatosan pörgetve.
-
Patice
Topikgazda
válasz zharkanyi #12476 üzenetére
1. Passz. Cloud Station-t próbáltam Androidon. Gyenge telefont szépen belassította az adatszinkronizáció + nem is tudta rendesen elvégezni a szinkronizációt. Inkább azt javasolnám, hogy mentsd le gépre néha az adatokat róla vagy csakis a Synology-n tárolj adatokat és a mobil alkalmazásokkal érd el.
2. Én létrehoztam egy automatikus mentés/backup feladatot, ami az USB-n lógó külső vinyóra ment naponta. A rack, amiben van a 2TB-os vinyó sajnos nem kapcsol ki/be automatikusan, így sajnos kézzel végzem ezt el. 2,5-es vinyók esetében és néhány jobb 3,5-es rack esetében az elektronika képes magától is lekapcsolni, vagy parkolóra tenni a vinyót. Ezt ki tudod próbálni, hogy az eszközeid tudják-e. Ha mondjuk csak hetente kell a mentés, akkor kézzel is indítható a feladat, amit korábban beállítottál és nem kell minden alkalommal bejelölgetni, hogy mit mentsen. A feladatban beállítható, hogy hány változatot tároljon. Ez lehet akár 1 is, azaz mindig csak a legfrissebb verzió lesz meg mindenből. Első alkalommal tarhat sokáig a mentés, amíg tényleg átmásolja az adatokat. Utána már csak a változásokat követi.
(#12477) allein:
Szerintem még mindig jogosultsági probléma. Keresd meg a Felhasználók között azt a usert, amivel be akarsz lépni. Katt --> Szerkeszt --> Alkalmazásengedélyek (az egyik lapfül lesz az). DSM 5.1-ben.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz allein #12481 üzenetére
No comment. De legalább egyszerű volt a megoldás.
ŐŐŐ, akkor most ne is mondjam azt, hogy ha látni is akarod a zenéidet (pl. amik a music könyvtárban vannak), akkor indexeltetni is kell a megfelelő mappát?
Szerk.:
Éreztem, hogy valamivel még ki kell egészítenem a tudásodat.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz Arolotifar #12485 üzenetére
Nem olyan sok az a zene, elfér a vinyón 😀
Amennyiben újabb vinyót szándékozom belerakni a gépbe akkor mi a teendő? Gép kikapcs, vinyó be, utána formázom és máris használhatom?
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz Mezga Aladár #12489 üzenetére
Kedves Mezga Aladár 😄 Kisujjamból nem @@tom ki
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #12489 üzenetére
We need dö 1. hsz....
Coming soon....
-
allein
addikt
válasz Mezga Aladár #12492 üzenetére
Köszönöm szépen Most már tudom. Mert úgy-e könnyebb és kényelmesebb itt kérdezni mint elolvasni az első hozzászólást Bevallottam
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Lesznek még itt gondok
-
bszabi8
csendes tag
Előre is elnézést kérek! Nem vagyok nagy fórumozó és hosszú leszek! Ezt a sztorit a "belsős" syno fórumra is feltettem. Plíz segítsetek!
...
Na most már kétségbe estem!
2013. dec. 3-án Rufusznál vásároltam egy 213j-t. 1 évig boldog syno használó voltam, ami mára már elmúlt. Voltam olyan hülye, hogy mindjárt felnyomtam az 5.1-5004-es frissítést ami elcseszte a nasomat! Frissítés után a bejelentkező képernyő után nem ment tovább. Pontosabban ha nem hagyom ott a gépem nem jövök rá, hogy minimum 4 perc kell neki, hogy jöjjön az új biztonsági kérdés az automata frissítésekről. Itt defaultra iszonyú lassan, de beenged. Mindent kikapcsolva kvázi jól megy. A kiválasztott paramétert nem jegyzi meg. (Újra belépve megint kérdezi.) Vezérlő pult, DSM frissítésre ránézve tököl pár percet, majd azt mondja nincs internet kapcsolat; ellenőrizzem a hálózatot. Természetesen minden rendben mint az előző évben eddig mindig, viszont ha valamit átírok - mondjuk fix ip-re átírtam - nem menti a változtatott paramétereket. Nem tölt egyik irányban sem a Download Station sem. A "duplareset"-es megoldást használva újrahúztam. Természetesen előtte mentettem a rendszer paramétereket, amit aztán visszatöltöttem. Sebesség rendbe jött megjegyzi a beállított paramétereket is. Viszont továbbra sem tölt a Download Station, nem tudja ellenőrizni a DSM frissítéseket és a Csomagkezelő sem lát semmit, mivel nem megy ki a netre. Internet persze van. (modem, laptop online) Csekkolom a routert, átrakom a kábelt másik csatlakozóba, tesztelem másik kábellel másik csatlakozón is, semmi. Ekkor már elgurult a gyógyszer! Eleve miért nem lehet régebbi DSM-et visszatölteni??? Nekem jó volna az 5.0-is, csak működjön! Aztán lenyúltam egy újraformázott vinyót a melóból. Nas szétszed, tesztvinyó be. Régebbi DSM megint nem rakható fel! Miért??? Oké telepítem az 5.1-5004-t. Szűz vinyó, új DSM, továbbra sincs Net kapcsolat?!?! Lehet, hogy a csillagok rossz állása miatt az 5.1-re frissítéskor valami elb@ßódott hardveresen, vagy csak én vagyok ennyire átkozott?!?! Egyébként miért nem lehet régi DSM-et újrahúzni??? (ez most már becsípődésem lesz)Szóval:
- Tudna valaki segíteni, hogy lehetne rendbehozni a nasomat?
- Hogyan lehet régi DSM-et újratelepíteni?
- Csak én vagyok sz¤pó ágon vagy más is?Segítsetek kérlek!
-
bszabi8
csendes tag
válasz Mezga Aladár #12496 üzenetére
Köszönöm a leírást! Örültem volna ha nem kell ilyen szinten "hegeszteni" a nas linuxát! Asszem este meglesz a program. A kemény hangvételért is elnézést mindenkitől, de pár napja forr bennem a düh. Azért szántam rá tavaly a nagyobb összeget a nasra, hogy ne kelljen ilyenekkel játszanom.
Egyébként a hivatalos letöltő oldalukon találtam egy érdekes mappát: criticalupdate
Eddig mérgemben csak a DSM mappát csekkolgattam sűrűn.
-
bszabi8
csendes tag
válasz Mezga Aladár #12496 üzenetére
úgy nem próbáltam! Mindjárt raktam vissza a rendszer beállításaimat...
Na majd ezt is este. -
MrCsiT
addikt
válasz bszabi8 #12495 üzenetére
Amit én megnéznék, ilyen esetben:
1. a NAS-on a hálózati csatlakozónál látszik-e bármiféle hálózati aktivitás, kis lámpácska villog?
2. helyi hálón a NAS ping-re felel? (ha nem: milyen IP címe is van az eszköznek? Fix IP? Tényleg az, mint eddig? Ha változott: hosts-ban átírtad ? )
3. böngészőben a NAS és az admin felület/belépés elérhető? (ezzel talán meg is vagy, ha jól értem, a belépés működik, csak lassan)4. NAS-on a tűzfal be van kapcsolva? Mit blokkol, mi van engedélyezve?
5. Routerben a tűzfal blokkol valamit? Port forward, ha volt, most is megvan? Beállítások olyanok, mint eddig?Ha végig tudod gondolni, hogy eddig milyen útvonalon és engedélyekkel, korlátozásokkal ment a NAS a netre, elvileg rájössz a hiba okára. Az lehet, hogy az update alaphelyzetbe állított valamit, pl. portot, és azt pedig Te nem engeded a netre..
A hiba megoldását mindenképp írd meg, mások okulása végett.
[ Szerkesztve ]
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spórolós topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Half-Life 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 Mbit/s RJ45, DIN-
- Kingston A400 240GB SATA3 2,5" SSD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
- PS5 Dual Sense kontroller (garanciális)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest