- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
-
PROHARDVER!
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor970
addikt
Sziasztok!
Megvettem életem első mechanikus óráját. Tissot automatákat keresgettem, munkahelyemen egy kollégánál bukkantam egy 1972-es seastar automatára. Calibre 2571 a szerkezete. Nap - dátum kijelzős. Sajnos nem az eredeti fém szíj van rajt. Azt szeretném kérdezni, hol lenne érdemes keresnem fém szíjat rá? Neten nem nagyon találtam boltot, ahol külön szíjak lennének. Vagy ha igen, akkor leginkább csak bőr.
Köszönöm előre is.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Zozzer888
addikt
válasz #35104512 #32209 üzenetére
Szia!
Igen, nagyon jó kis órák, megérik az árukat.Ez is hasonló
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
hümérbácsi
újonc
Üdvözletem mindenkinek!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy omega seamaster "bond" quartz órám (típus: 2541.80.00), nálam nincs túl rég óta, és állítólag kb. 10 éves. Ami furcsa az az, hogy havi 6-7 másodpercet siet, meg a másodpercmutató mikor egyszer körbemegy, egy helyen dupla ugrást csinál (igaz azt is egy mp alatt). Nem kellene pontosabbnak lennie egy ilyen órának, meg nem ugrálnia így ? Köszönettel -
blt.62
őstag
Mitől lehet az,hogy a rádiókontrolos órám 1 percel előrébb jár mint a tv-n a teletxt órája?
MegtorloXp
-
Nick no.1
aktív tag
válasz hümérbácsi #32214 üzenetére
Tisztítás szükségeltetik,működik az ASS ,igyekszik a mechanikus rész hibáján javítani,de a havi 6-7 sec még bele fér,a standard quartz +- 15 sec/hó pontosságban van meghatározva.
De valószínű egy szervizelés után pontosabb lesz az óra,vagy ha nem elektromos modult kell cserélni.
ajánlanák neked egy jó szakembert:
Lénárt Zóltán
Itt dolgozik:
LA BOUTIQUE SUISSE Kft.
1148 Budapest, Edison u. 12.
Tel.: 36-1/252-4740Nyitva tartás: H-P: 9:00 - 15:00
Xiaomi MI 13 T Pro http://forums.watchuseek.com/f9/omega-seamaster-300m-eta-255-563-a-130103-post842164.html#poststop
-
Gabor970
addikt
válasz Dzsana #32204 üzenetére
köszönöm a választ!
Úgy gondoltam ki, hogy elkezdem figyelni az eladásra kínált Tissot órákat, és ha lesz köztük olyan, aminek a fém szíja megfelelő, és árban is ésszerű, akkor azt megveszem, és az órát továbbadom bőr szíjjal. A különbözet lesz a fém szíjam ára
Ebay-en találtam a már eladottak közt olyant, ami nagyon jó lett volna, 25EUR-ért ment el, az óra rosszként volt hirdetve, de a szíj szép jelölt fém volt, méretre és formára jónak tűnő. Talán a türelem meghozza a gyümölcsét.Már beadtam óráshoz az órámat, egy tisztításra, valamint nem tűnt tökéletesnek a nap dátum kijelzés, és szorult ahogy állítani próbáltam a dátumot és napot. Azt mondta, nem lesz gond, meg lesz javítva.
[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #32220 üzenetére
Ennél érdemes volt, annyira még nem ramaty, csak a nap szívta szét, meg két helyen belevert a mutató, de ez így szép. Bár azért felújítva sem csúnya egy ilyen kis Doxa se, Andris barátunk kis Doxája:
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
Mosanke
senior tag
Én meg nyáriasítottam az órámat. Kapott egy fém szíjat a jelenlegi bőr helyett. Kép 1 --Kép 2.
Valami használható házi praktikája van valakinek a bőr szíjak karbantartására? Alig öt hónapos használat után (és ez még nem is a nyári melegben volt hanem télen) már eléggé látszik belül a szíjon a beleivódott izzadságtól az elszíneződés.
Mennyit bírnak az ilyen bőr szíjak élettartamban? 1 év? Vagy még annyit sem? Bár pillangócsatos és attól nem tört be a csatnál, de mégis...
Ráadásul ez a szíj még nem is a legolcsóbb, hanem egy öt számjegyes árban lévő HIRSCH szíj.______________________________________________
Dzsana
Nagyon szépek az órák.
Gratulálok, és minden tiszteletem a munkádért.[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz HourHand #32230 üzenetére
Megmondom őszintén, nem tudom. :-) Tissot az van 14 db, Certina 5 db, Doxa 6 db, Omega már csak 4 db, meg az összes többi :-) Poljotból is van vagy 6-7 db. A zsebesek az tuti 7 db! Valahol 50-60 db körül lehet, majd egyszer megszámolom, de állandóan változik a darabszám.
-
-
Gabor970
addikt
hajjaj, kezdjek félni? Csak három napja van meg az első mechanikus órám, elvittem óráshoz, de már most minden bajom van, úgy hiányzik. Lehet nekem is elkezdenek sokasodni? Mindig tudnék választani. Nekem a 70-es évek órái tetszenek.
-
Dzsana
senior tag
válasz Miamiquake #32239 üzenetére
Neeem, csak bent volt egy a wehrmachtswerkek között, ez a kis haszontalan bújt el közéjük.
-
Gabor970
addikt
válasz Dzsana #32238 üzenetére
Gondoltam ha új használt autó olajcsere , akkor új 41 éves óra, megérdemel egy karbantartást (tisztítás, olajozás, kicsit szorulni éreztem, ahogy a dátumot és a napot állítottam) Ha szabad, teszek be két fotót róla.
Hoz az órás pár fém szíjat is jövő péntekre, hátha találok hozzá illőt.
[ Szerkesztve ]
-
Gudy
tag
Dzsana, ez de jó kis gyűjtemény! Grat!
-
Gabor970
addikt
válasz Dzsana #32243 üzenetére
köszönöm!
Talán az óra választott engem Egy nagy gyárban dolgozom. Két haver/kolléga már mechanikus órát hord, én is vágytam rá, több mint egy éve nézegettem, volt ami tetszett korábban vaterán, de nem sikerült megegyezni árban. Kicsit félretettem a dolgot, anyagi lehetőségem is átmenetileg nullára redukálódott. Hét elején mondja az egyik haverom, hogy van egy raktáros nálunk, aki árul egy automata tissot-ot, valami bolhapiacon vette egy zacskóban két másik órával együtt 15e Ft-ért. Megkerestem a srácot, behozta szerdán az órát, felvettem, és nem akartam lerakni. Nagyon tetszett a színátmenetes számlap, az acél tok, hogy automata, hogy nap - dátum jelzéses. Nem tetszett az új plexi ami forgott a helyén, és hogy szorult a nap-dátum állítás. Fél nap "szkanderozás" után 20e Ft-ér odaadta. Az órás szerint kimondottan jó állapotú a szerkezet. A számlap közel hibátlan, a tokon is csak a hátsó csavaros fedélen van karc. Jelzett gyári a korona. Az órás cseréli a plexit, azt mondja csak plexije van neki is, de garantáltan szorosan lesz a helyén. Nem tudom, van lehetőség valami karcállóbb üveg, esetleg zafír "plexit" rakatni rá, vagy nem szabad ezekre ilyent? Eredetileg milyen anyagból volt ezeken a plexi?
Ahogy nézegettem neten a 2571-es szerkezeteket, azokon a rotor belső része réz színű, és nem acél. Azokon csak a rotor külső cikkelye acél színű. Vajon miért lett az enyémen lecserélve? Az is el tud romlani?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz Gabor970 #32245 üzenetére
Bazz, 20-ért ajándék volt! Ezekben gyárilag acélbetétes plexi van, az tartja a számlapot felülről a helyén. Ha nem acélbetétes van benne, akkor elforog, és a werk is lötyög benne. Úgyhogy szerintem 310-es acélbetétes plexi kellene bele.
A rotor nem lett lecserélve, ez ilyen. Eredendően minden werk ilyen bronz színű, csak a legtöbbjét lekrómozzák, attól lesz olyan acélos színű. Gyártották ezt mindenféle verzióban, valamelyik full réz színű, valamelyik full krómozott, de olyan is van, hogy a rotornak csak a ferde síkja van lekrómozva, a vízszintes középső része pedig nem.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz Dzsana #32246 üzenetére
nagyon köszönöm a válaszod!
Nem tűnt lötyögősnek a szerkezet a helyén, de lehet csak nem tudtam mire figyeljek. Amit írtál 310-es acélbetétes plexi, az beszerezhető újként? Nagyságrendileg milyen összeg? Szeretném az órát idővel mennél eredetibb állapotra hozni. Régi autók is a kedvenceim közé tartoznak, volt a 90-es években pár youngtimerem, ott is mindig az volt a cél, hogy közel olyanná váljon, mint ahogy a szalonból kijött. Ne legyen se kevesebb, se több.Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest