-
PROHARDVER!
Spórolós topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz szabi__memo #23144 üzenetére
Mindegyik ehetetlen kategória. Avokádót sosem láttam boltban éretten, inkább össze-vissza nyomkodva látom. Mangó szintén sosem érett, illatát sosem lehet érezni
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
szabi__memo
nagyúr
válasz FireFox1996 #23151 üzenetére
Jó, de ez akciós, ezt kell venni
-
Xtomi
tag
válasz Degeczi #23147 üzenetére
A Sparnak vannak akciói, az Auchannak nem nagyon. A héten 2x elmentem az Auchanba elsőre semmit sem vettem csak szétnéztem hogy szinte minden drágább volt mint máshol néhány dolgon kívül (égő talán). 2. alkalommal meg 2 zsömle 1 kakaós csiga oszt jó napot, saját zsacskóba mert náluk az is 10-15 ft.
-
Degeczi
nagyúr
És főként hogy kinn van minden áruházuk a városok legszélén (lévén a Cora annak idején inkább ingatlanbizniszben volt érdekelt, külső telkeket vásároltak föl olcsón), nem esik útba, ami a durván elszállt üzemanyagárak mellett fontos hátrány lenne még akkor is, ha vonzó akcióik lennének (de azokat én sem látom, valóban drágák)
[ Szerkesztve ]
-
edk-
őstag
válasz FireFox1996 #23151 üzenetére
Mind az avokádó, mind a mangó utóérő. Nem a megvétel napján kell megenni, hanem amikor jó.
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Noukoum
veterán
válasz Degeczi #23147 üzenetére
Ez még csak 2021 és 2022 közötti változás.
Választások előtti osztogatások és annak elköltése látszik, persze ezzel párhuzamosan (és csak nagyon kis részben emiatt!) már beindult az árnövekedés ami szintén növelte az elköltött pénzmennyiséget.2022 és 2023 valószínűleg sokkal nagyobb lesz a különbség.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
edk-
őstag
"Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
Jah, ahogy a banán is.
Én nem vagyok hozzászokva, hogy megvétel után 2 héttel később még sem tudom enni, mert nem érett, vagy megohadt. Hozzá vagyok szokva, hogy éretten veszem le a polcról, vagy messziről már érzem az illatukat ezeknek a gyümölcsöknekMa reggel is megfogtam az avokádót, hát ha azzal fejbe találsz vkit, akkorra púp lesz a fején
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
edk-
őstag
válasz FireFox1996 #23162 üzenetére
Hozzá vagyok szokva,
Hát aki Spanyolországban vagy Floridában nőtt fel..."Try SCE to Aux." ˁ˚ᴥ˚ˀ eladó dolgok: https://l2g.hu/edkelado
-
arcsin
senior tag
válasz FireFox1996 #23162 üzenetére
Elég sok helyen kapni "Érett avokádó" cimkéjü avokádót, ami tényleg érett. Én néha kifejezetten utálom hogyha megveszek valamit és azonnal meg kell enni, különben rámrohad.
[ Szerkesztve ]
-
válasz arcsin #23166 üzenetére
Ne értsetek félre! Nem 3-4 nap várással van a gondom, hanem hetekig várni, tehát 2-3 hét után még mindig éretlen, ezzel van gondom.
Az "érett avokádó" címszó alatt olyan is az avokádó, mint amikor a banán szét van nyomva, és úgy érett...
A mangó éretten is savanyú, mert nem eléggé éretten szedték le a fáról.<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Top cat
addikt
-
rushty
őstag
2k az a nyomorult sajt. @Tecso
Revolut meghívó pü-ben
-
őstag
válasz FireFox1996 #23167 üzenetére
Érett mangót a Metroban lehet kapni, csak nem az az ára, mint máshol. Az már közelít a megfelelő minőséghez. Mondjuk azt én inkább főzéshez használom, mert csak úgy megenni kicsit nagy luxus, viszont a mango curry meg nem működik lidlis mangóval. Próbáltam a lidlist beérlelni banánnal, de sajnos nem lesz olyan.
-
Soulfly842
addikt
Ha már spórolós topik és avokádó!
Ajánlom mindenkinek az alábbi topikot. (eddig nem volt ilyen.. egyre jobban beindulnak... androidon pl. az app 100K letöltés felett jár, de úgy néz ki, hogy Csehországban komolyabb indulást terveznek, a Billával is tárgyalásban állnak (csehország/szlovákia), s a Penny Anyacégével is (REWE csoport))
Munch-okat elő! :) - Ételmentő
A téma nyitó hsz-ből gondolatok:
jelenleg az éttermeken túl 700 élelmiszerbolt is elérhető.
Bevadultak a számok és hatalmas potenciál van benne (nem friss számok), mert amllett, hogy most már 140 településen lehet elérni, a spar/interspar üzletek közül is 350 üzlet elérhető (vidéken is) . Utóbbiaknál Hideg/hűtött élelmiszer/száraz/tartósítást nem igénylő/pékáru és zöldség gyümölcs is eléhető.(pékáru 1500/500, a többinél 3K/1K áron).
A pékáru sok esetben előző nap este sütött, s másnap reggel válik Munch csomaggá... íg abszolúte bestbuy, nem is régi sütésű.
Egyre izgalmasabb lesz a téma, mert Mo-n előrehaladott tárgyalások vannak (április végi adatok alapján) az alábbiakkal is:
- SPAR (jelenleg közel 100 üzlet) - ez már teljesült - 140 üzlettel!
- Penny (teszt jelleggel már fut 1-2 bp-i üzlet) - rövidesen várható szélesebb körben
- CBA Príma egyes üzletei (a Vörösvár Kft. 20 franchise üzlete) - - rövidesen várható szélesebb körben
- Coop egyes üzletei -rövidesen várható szélesebb körbenA spórolós topikban ez azt hiszem főleg elfér
Ne legyetek mohók, osszátok meg, ha jó fogás van! - annál jobban kibontakozhat, annál több üzlet száll be, minél jobban beindul.
[ Szerkesztve ]
-
Lackki
őstag
válasz Soulfly842 #23176 üzenetére
cba prima szeret aznapi vagy 1nap múlva lejáratos terméket adni, ami egy ketchup vagy rizsnél elég necces, ha csak nem giga adagot csinálsz amúgy ugyanúgy pazarlás.
Privátot hamarabb észreveszem
-
Soulfly842
addikt
válasz Lackki #23177 üzenetére
Hideg élelmiszerre annyira nem mentem rá, de legutóbb pl. szarvasi mozzarellát, nagy adag füstölt tofut és egy magasabb kategóráju pick szeletelt felvágottat vette így a Spar-ban. Tofut nem nagyon ettünk korábban, de füstölt kivitelben rohadt jó volt megpiítvaq, sajttal és mellé cukini és pritamin került megpirítva egy kis szójával, fűszerekkel. Rohadt finom volt. Pedig tofut nem igazán ennék önszándékból
De egyébként ezek a lejárati idők csak iránymutatóak, de a NÉBIH-nek is van erre vonatkozó iránymutatása.
(ezért is van, hogy egy kis részét megpróbálják még utána szociális hálóban szétosztani, bár erősen kérdéses, hogy ebből mennyi tényleg begyűjthető élelmiszerbankokba... a teljesnek nevetséges tördeéke lehet, a legtöbbet inkább kidobálják, elszállítják, megsemmisítik)Zöldség-gyümölcsnél meg határozott pazarlást megy! egy kis piros retken kívül, ami idejekorán mutatta a vívezeszteséget - minden eddig hibátlan volt!
Hihetetlen brutális, hogy milyen élelmiszerpazalás megy.
Csak egy példa. Hódmezővásárhely..Több mint öt tonna élelmiszert vígan kidobálnának rövid idő alatt
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz Soulfly842 #23178 üzenetére
a két csoportot érdemes követni, official és uncensored. (összefoglalóba beraktam)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
DrBubo77
veterán
válasz Mr.Csizmás #23179 üzenetére
Én csak 1 linket látok.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
Soulfly842
addikt
válasz Mr.Csizmás #23179 üzenetére
Helyes
Főleg izgalmas lesz, ha a pennyben, más láncokban, vagy a Billában (bár kisebb réteget érint, aki átjár, de akkor is) stb beindul.
Én is, de Csizmás lehet úgy értette, hogy a spórolóst és azt is
(vagy a különböző csoportokra érthette... facebook pl.)[ Szerkesztve ]
-
Lackki
őstag
Több cba prima mix vásárlás után nem ajánlom őket.
Egyelőre próbálgatjuk mi is kiismerni mi éri meg, de CBA nem szimpi így sem.
Belvárosban a Falu péksüti sem ajánlott... "minőség a mennyiség felett" jeligével adnak 2db péket 950ért, ami akkora mint egy szimpla lidlös és cserébe nem is finom, de legalább a konyhapulton tudod pörgetni mint egy 20forintost
Multiknál egyelőre én azt érzem ezzel ők járnak csak jól, nem a vásárló.[ Szerkesztve ]
Privátot hamarabb észreveszem
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz DrBubo77 #23180 üzenetére
mármint munchos topicot
[Munch Magyarország Cenzúra Nélkül 🚫]
Munch.hu - Ételmentők Budapest[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Soulfly842
addikt
válasz Lackki #23182 üzenetére
Próbáld ki a Spar-t. Sokkal jobb a helyzet. 500 HUF-ért tényleg korrekt csomagok vannak.
Bár én elsősorban a zöldség/gyümölcsre pörögtem rá, mert az teljesen korrekt, s az adalékos/édes pékárukról próbálok visszább állni, de alkalomadtán így is lesz. Ár/érték arányban viszont teljesen jó volt eddig mind (frissességben is egyetlen patkót leszámítva ). De egyébként is szerintem helyenként is van szórás... még spar és spar között is alkaomadtán - tapasztalat; már oda járok, ahol a legjobb de ott mindig fix (nálunk Nyh-n négy Spar vagy interspar van) .
[ Szerkesztve ]
-
xcvbxcvb
aktív tag
Mondjuk nem ártana tudni mi is van a csomagban, allergia, nem szeretem stb. miatt.
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
DrBubo77
veterán
válasz Mr.Csizmás #23183 üzenetére
Nem teszed be ezt is az összefoglalóba?
-
Soulfly842
addikt
válasz xcvbxcvb #23185 üzenetére
Ez a zsákbamacska fíling, de ha nem is jön be minden, akkor is ált. jócskán megtérül. Főleg zöldség-gyümölcsnél (ott ugyebár az allergén esély is alacsonyabb)... (mi ebből veszünk sokat a feleségemmel, a felhasználásban elég kreatívak vagyunk... még akkor is ha sokszor csak hús hússal a menü, lehet ezeket jól színezni )
Ahol egyébként hangsúlyos, ott fel van tüntetve, hogy allergént tartalmazhat, de vannak olyan üzletek is a kínálatban, ahol allergén és minden mentes ételek vannak (még nálunk is, olyan településen, ahol későn indult el és kicsi még a portfólió)
Ami még hasznos, hogy vannak megyénkénti Facebook csoportok is és néhány vásárlás után kap az ember egy egyedi kódot, amivel belehet lépni a feketeöves facebook csoportba is. Több csoportba, viszont 3-4 nap a jóváhagyás (tapasztalatból)
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz Mr.Csizmás #23189 üzenetére
Kiküldték e-mailbe (amivel regisztráltam), s utána lehetett valami feketeöves Munch topikba kód megadása mellett jelentekezni. (Fekete öves Ételmentők) Vagy bő 5-10 munch után küldték ki.
A budapesti topic mellé írd oda még, hogy az összes megyének van facebook csoportja, csak rá kell keresni a facebookon
[ Szerkesztve ]
-
DrBubo77
veterán
válasz Mr.Csizmás #23189 üzenetére
Köszi.
Amikor legutóbb néztem, akkor még itt vadkeleten szinte nem volt semmi.
-
Beni2360
félisten
válasz Soulfly842 #23184 üzenetére
Csak olvasom az ajánlast de mi az az 500 ft csomag és hol talalhato a Sparban?
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz szabi__memo #23194 üzenetére
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
SPQR301
tag
Auchan kutakon most meg a következő két hétvegén -25Ft van tankolásra (most épp 529 a benzin). Minden tankolás blokk egyben -10%-os kupon is az áruházba.
https://www.auchan.hu/userfiles//8/a/8a0515132cfb2d59ab021ccaaf7bff57.pdf
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz Beni2360 #23193 üzenetére
A sparban/intersparban nem tudod közvetlenül megvenni.
Munch alkalmazást kell feltelepíteni, vagy a munch.hu weboldalán és vadászni kell, hogy mikor van elérhető mennyiség. Ott ki is kell fizetni és meg van adva előre, hogy aznap mikor kell átvenni.
Pékáru Munch délelőtt szokott lenni jellemzően, talán kora délutáni óráig. A többi meg 12-19 óra közötti idősáv körül.
Csináltam neked egy kis gyűjtést az általam követetett két megyei topikból, hogy mik voltak:
[link]
(annyi csak, hogy felcseréltem kettőt... a pékáru 500, a zöldség gyümölcs 1000 )Amikor megérkezel érte, akkor Interparban jellemzően főkassza/recepciós rész, kisebb sparokban jelzed és hozzák is.
Mobilon mindenképpen szükséges az app, mert elég szigorúan veszik, hogy miután ellenőrizték a mennyiséget és a helyszínt, hogy az átvételre kattints rá (ha ezt nem tennéd, akkor küldhetnéd az ismerőst/rokont pl. utána másikért, mert máshogy nem tűnik el )
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook Air 13 Early 2015 4/128
- Apple Airpods Pro 2 (2023) USB-C - Újszerű, garanciával, akár beszámítással
- PC-házak olcsón: Deepcool Tesseract, RaidMax ZETA, Gamdias Talos M1, Zalman i3, Zalman S4 Plus
- HP Elitebook 850 G7 I5-10gen 32GB Ram 256GB SSD
- HP EliteDesk 800 35W G2 USDT i5-6500T/8GB/256GB/Win11Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest