-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spancho
senior tag
Köszi az infót ,majd kipróbálom ha otthon leszek.
Amikor megnyitottam az options-t nagyon nem is nézelődtem ,csak a FELIRAT KI/BE opciót néztem.
(De este volt szóval nem is foglalkoztam vele ,néztem mást)A nyuszik és az őzgidák is várják a majálist, hát miért lennél épp te szomorú?
-
cabii
tag
Hali,
Pénteken vettünk egy sony kdl-42w805-ös tv-t és minden szép és jó, de felmerült pár kérdés.
Az egyik az, hogy ha hdmi-a bemenet /iptv settopbox/ akkor a távirányítón nem működnek a távirányítón a home, return, options, i+ gombok. Ezek egyszer már működtek, /hdmi alatt is/ de aztán ki kellett húzni a tv-t, mert lefagyott egy mkv-től, és azóta megint nem megy, és nem tudom hogyan lehetne visszacsinálni, hogy jó legyen..
A másik dolog, hogy amikor olyan filmet akarok lejátszani, ami nem tetszik neki, akkor kirak egy háromszöget, hogy nem támogatott formátum, de ennek ellenére lejátsza... ezt a figyelmeztetést nem lehet valahogy kikapcsolni?
Nagyon szépen köszönnék minden segítő ötletet
Köszi
CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
-
Kabel15
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos a HX751 emből nem lett semmit.
Szóval új TV után kell néznem. Samsungot néztem eddig. De nem merek kockáztatni.
42" ban gondolkodok. W650 olcsó viszont nem tud 3D-t. W805 jöhetne még szóba.
Ennek a 2 TV nek egyébként ugyan olyan a képe? Vagy azért a W805 nek jobb?
Kép minőségben nagy előre lépés látható mondjuk a HX750 és W805 között? Vagy a 805A a SONY idei alsó kategóriás 3D TV-je? Mondjuk 260.000ft os ár cédulájával remélem hogy nem.
Egyébként miben különbözik a W805 és a W807?Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Warck
tag
Bravia sync ki van kapcsolva? hdmi vezérlés miatt nem reagál a tv a távirányítóra ! Én így jártam az ex650-nel nem tudtam miért nem reagál aztán, meg nyomtam a Bravia sync gombot és ott van olyan,hogy tv vezérlése tv távirányítójával, aztán megint reagált rá. egy darabig végül a beállításokban ki kapcsoltam a vezérlés és azóta nincs iylen gond
-
cabii
tag
válasz Kabel15 #1757 üzenetére
Szia,
úgy tudom, hogy a 805-nek jobb a képe. ráadásul a 805 az már valós 100Hz frissítéssel rendelkezik, de a 650 mintha még nem...
Úgy tudom, hogy a 751-nek szebbek a feketéi. Ahhoz képest visszalépés, de másban sokkal jobb. A media lejátszója jobb, a hálózatos szolgáltatásai is jobbak.
A 805 és 807 közötti különbség, hogy a 805 fekete aluminium kerettel szerelt, a 807 ezüst színűvel.
Mi egy hete használjuk, és nagyon meg vagyok elégedve vele.Remélem, tudtam segíteni
CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Kabel15
aktív tag
Köszönöm.
Most egy régi HD Ready SONY tv-t nyúzok De már ezen is piszok szépek a HDMI-n ráküldött filmek.
Ha van még esetleg valamilyen észrevételed akkor azt megköszönöm.
Extra szolgáltatások nem nagyon érdekelnek. PC vel kötöm össze.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
nismoka
addikt
válasz Kabel15 #1757 üzenetére
Összességében a W805-nek jobb képe van mint a W650-nek, a W8 feketéje viszont gyengébb az IPS panel miatt mint a W6-nak. A kép tónusa is alapból más, a W8-nak melegebb színei vannak, persze ez kompenzálható valamelyest. A W8 háttér fényereje viszont brutálisan nagyobb mint pld a W6-nak vagy a jó öreg HX750-nek. Menü gyorsaságban és smart funkciókban messze jobb a W6 és a W8 mint a HX750. Azt gondolom tudod hogy a W8 az passzív 3D, tehát a 3D az jobb HX750-en vagy W905-ön. Egyébként most ment le a 40W905 ára 320e körülre..
[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
-
Kabel15
aktív tag
válasz nismoka #1763 üzenetére
A melegebb színek mit jelentenek? HX750 em volt 3 napig. Mondjuk az avatar 3D be néztem bele, meg néztem 1 órát a Batman ből. W8 nak azért gyengébb a feketéje mert az a panel kell a 3D hez? Míg a W6 ba lehet másik panel mivel az nem tudja a 3D-t? Azon is el kéne gondolkodnom, hogy kell e nekem egyáltalán 3D. Avatar 3D ben HX750 en látványos volt. Amit láttam belőle. Viszont W805 ben néztem egy 2 perces trailer az új Kaptár filmből. Ott zavart, hogy nem éles a kép. Mondjuk lehet a sok fény tett be ami az üzletben volt. Bár passiv 3D nél nem kéne hogy zavarjon a fény, legalábbis kevésbé mint az aktívnál. Eddig csak aktív 3D tv jöhetett szóba. De mivel 3D egy lehulló csillag, legalábbis a szemüveges változata, ezért most inkább a 2D képminőségre koncentrálok. Egyébként az X-reality Pro az SD adások képminőségén is javít? (sajnos még nem tartunk ott, hogy minden foci meccs HD ban jöjjön )
[ Szerkesztve ]
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Warck
tag
válasz nismoka #1761 üzenetére
Igen a w650-ben auo panel van, míg az tavalyi 102-es ex tv-ben még samsung panel volt a 102 cm alatt,meg auo panelok voltak. Volt is különbség , a 82-es nek melegebb színei volt, míg a ex 650-nek igen élénk de jó beállitsal nagyon jó a képe. az ide tv-k már auo meg LG panelokat használnak, ezért vannak olyan különbségek. De az biztos,hogy vannak pozitív és negatív változások ! A tavalyi szériákhoz képest, kevsebb HDMI-Kevsebb usb port pl W650
-
Warck
tag
válasz nismoka #1768 üzenetére
köszi a ki igazítást, Szóval ami nem 3d-s az mind AUO panellal szerelt tv. Akkor hasonló a képük,W 650 esnek mint a tavalyi ex 82-es szériáknak. Az nem is oylan rossz Amúgy nekem a EX 650 32"-es képe jobban be jött főleg azért, mert semmilyen utánhuzás nem volt. Míg a 102cm-s ami most van néha sajnos tetten érhető, egy kicsi olyan samsungos utánhuzás, vagy egy kis uszály. A led mozgás javítás szinte teljesen eltünteti. míg a 32"es nél led mozgás javítás nélkül is nagyon szép kép volt. Ami más az a háttérfény ereje, az 102-esnek brutális , meg a feketéi nagyon jók.
[ Szerkesztve ]
-
cabii
tag
válasz Kabel15 #1760 üzenetére
Szia
most végre itthon vagyok, és nézem. IPTV, sd adás, és dobtam egy hátast, olyan szép. Igaz, eddig csak a bátyám tv-jét láttam, az egy 750/751? asszem, annak nem volt ennyire éles a képe érzésre sd adásoknál.
Én a fekete hiányosságait nem igazán látom, ellenben próbáltam 1080 as gyűrűk urát, és hát Gandalf minden haja szála látszik...
A 3d érdekes. Az aktív engem nagyon zavart, mert vibrált, és ezt nehezen viseltem, ez itt nincs. Pár méteres távolságról, már egyáltalán nem látszik a passzív 3d váltott sora, ellenben nagyon szépen előre hozza a képet, jeleneteket. Szóval az nagyon tetszik, bár nem hiszem, hogy mindent így fogok nézni. /szemüveges vagyok, a szemüvegemre is kényelmesen felvehető a 3d-s szemü/
Ha van esetleg valami kérdés próbálok válaszolni
Üdv CabiLinux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
-
Kabel15
aktív tag
Köszönöm!
Azért az érdekes, hogy elvileg a SONY a magasabb kategória mind árban mint minőségben (Sajnos itt ez a 2 együtt jár)
És mégis azt olvasni hogy a Samsung meg az LG gyárt paneleket hozzá .
Viszont pont a Samsung nál lévő felhősödést meg kép foltosodást elkerülendő szeretnék SONY-t venni
Már csak azt kell eldöntenem hogy W650 vagy W805. Nem kevés az ár különbség. és 2D re majd ugyan az a 2.UI: Utána jártam a W685 nek. Az a baj hogy ez csak 50" ban van. Az én szobámba nagyon max a 42 lenne jó. Így is lehet a nappaliban lesz a végleges helye.
[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
Mikor haza hoztam a HX750 es 40" akkor 2m ről néztem. HD szép is volt de SD az kegyetlen zavaró. Meg is fájdult a fejem. Meg valahogy nem is bírtam normálisan aludni. Most át lesz rendezve a szoba. így 3,5m hosszába. KB ez lesz a nézési távolság is. Viszont ami gond hogy valószínűleg egy 30CM re lesz a faltól mivel 2,5m széles a szobám (és ezen a falon van az ajtó is.) És félek hogy így is hatalmasnak fogom látni. És a HX750 40" volt. Ezek meg 42"
-
nismoka
addikt
válasz Kabel15 #1774 üzenetére
A Samsung panelről annyit hogy S-LCD néven közös gyára volt a Sony-nak a Samsung-al amiből mondjuk a Sony már kiszállt. Valamiért mégsem voltak annyira foltosak a sony-k mint a samuk.. Most egyedül a W8-ba az LG-től veszi a panelt, a többi AUO, de egy tv képminőségét az elektronika nagyban meghatározza, namost ebben erősebb a Sony.
[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
válasz nismoka #1781 üzenetére
A Sonycenteres árak és a Sony.hu-n lévő árak azok mennyire egyeznek? Mert a W905 Sony.hu-n még mindig 420k. Sonycenterekbe meg 320k. Azt kéne már csak tudnom, hogy ami itt van nálunk sony bolt az most milyen
-
Mankó
veterán
válasz Kabel15 #1780 üzenetére
De annyit megtehetsz, hogy elmész egy ismerőshöz, akinek nagy tv-je van és megnézel rajta 1-2 filmet. Hidd el a 3.-nál már nem is fogod olyan nagynak találni! Tapasztalat. Haverok is így voltak az enyémmel.
Pedig én 32 colosról váltottam, s az sem volt sokkal távolabb mint a mostani, max egy fél m-rel.
Inkább várj, tesztelgess, mint 2 hét múlva azt mond, basszus még a 2 mérettel nagyobb se lett volna nagy! -
Scoobyka
addikt
Ez a 685-os tv nagyon megtetszett,de tenyleg nem ,esz 42es meretben? Input lagban valami teszt rola?
-
Warck
tag
válasz nismoka #1777 üzenetére
Ez így van az elektronika sokat számít ill a gyártási eljárások, azért a Sony jobban oda figyel mint a samu ezért is van az,hogy a sony kevésbé foltos mint a samu. Mert a panel csak egy dolog, ami mögötte van az számít. Kár,hogy abba hagyták a közös panelgyártást ! Igy kénytelen másoktol venni panelt, bár az Auo nagyon sokat fejlődött így érthető a Sony döntése ! Mert olyan cégel állt össze aki minden energiáját panelokba fekteti ezért veszi a Sony tőlük a 4k-s panelokat is ,mivel így könnyeb olyan dolgokra fokuszálni mint az elektronika ami a tv lelke !
[ Szerkesztve ]
-
Kabel15
aktív tag
válasz Kabel15 #1785 üzenetére
Sajna bezárt mire oda értem
Viszont ki volt rakva a kirakatba egy Sony KDL-46R470A 199.990ft ért. És egy hatalmas 10% kedvezmény cimke. Ez viszont nem tetszik :/ Neten is 199.990ft. Szóval ebben most hol a kedvezmény? :/
És kiderült, hogy nem Sony Center hanem Sony Centrum
Bár remélem azért ugyan azok a kedvezmények vonatkoznak erre a boltra is mint a többire.Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
válasz nismoka #1790 üzenetére
Igen! Ki tudom számolni. Viszont a kint lévő ár szerintem már az akciós ár. Szóval eredetileg 222.222ft volt.
Jó végülis nem is az a TV érdekel. De most bele szerettem a W905 be Aktív szemcsi
(olyan jó, hogy akartam venni egy TV-t 120k ért és most 320k nál járok )Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Kabel15
aktív tag
válasz nismoka #1792 üzenetére
Mondjuk sok mindennek kell addig még klappolnia sajnos. De örülnék ha le menne az ára a 40" mondjuk 280k ig. És mondjuk még egy Telefont is adnának hozzá. Most amúgy is nagy reklám ez a one-touch mirroring. Amit amúgy full feleslegesnek tartok de benne van mit lehet tenni .
Egyébként sony bolt és sony bolt között van valamilyen együttműködés? Szóval ha mondjuk a honlapon fent van hogy AKCIÓ akkor az minden sony boltban akció? Fogalmam sincs, hogy itt hogy működik ez a bolt. :/Szerk: Sony hivatalos márkakereskedés. Akkor mégis hivatalos
[ Szerkesztve ]
-
Scoobyka
addikt
melyiket erdemesebb venni meg a 42w650-et? vagy a 40hx750-et? tudom egyik tavalyi masik idei modell de megis?
-
cabii
tag
válasz Kabel15 #1762 üzenetére
Sziasztok
Tegnap a duna plazás mediában jártam, és egy kdl-40hx751-et /esetleg 750??/ láttam 200 ért, plusz ajándék ps3 járt hozzá...
Hátha érdekel valakit a dolog. /engem kicsit megcsapott az ajánlat, mert én ugye 234 ért vettem a 805-öst, és nem járt hozzá ps3. De hátha valakit érdekel a dolog
Cabi[ Szerkesztve ]
Linux is like a wigwam: No windows, No Gates, Apache inside
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest