- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz SkyS1gn #20101 üzenetére
Én spec. laptop témában kerülném. Haver laptopjában 5 lemez olvasása ( ) után bedöglött a DVD-író, a hálókártya nem üzemelt, szervizben meg nem szedték ki a vinyót, amelyen az értékes munkái voltak, úgy küldték volna el hetekre (dolgozni sem tudott volna) így b.szhatta a garanciát. Hát, köszönöm, inkább nem.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Rég láttam GB lapot, amely vezérelte volna a házhűtést (már a P35-ösöm sem tudta). Én még nem láttam olyan tuningot semmilyen lapban, amelyet ASRockban ne lehetett volna elérni. Még extrémet is láttam ASRockban, szóval adott esetben nem zárnám ki, csak az ASUS nem sokkal drágábban jóval többet nyújt.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Ha most csak ASRock Z68 Pro 3-mal hasonlítom össze az enyémet: 4 vs. 16 fázis, +2 USB3 port (többi a gyártók honlapján), sokkal több beállítási lehetőség, pontosabb vezérlés, nem kell a supportnak írogatni hülye hibák miatt, pl. hogy Auto-n úgy aláfeszeli az igp-t, hogy illesztőhibával újraindulgat, stb. Tudom, mennyivel többet jelent mindez, mert havernak ASRock-van.
X58-ban sokkal nagyobbat alkotott az ASRock, talán megijedtek a nagy testvérnél. Persze, ezúttal is azt mondom, hogy jó esetben ASRock-kal is el lehet érni ugyanazt, de a finom beállítások és a kevesebb fázis miatt többet kell adni a lapnak, így a fogyasztása is nő. Havernál pl. a nálam stabil beállításokkal nem hogy instabil a rendszer, hanem fel sem áll ua. processzorral, ugyanannyi RAM-mal.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
törölt tag
Nekem bevált az Asus maximus4 extreme lapom 4.5Ghz 1.25V biosban ht-on talán lehetne még javítani rajta de millió beállítás van a biosban. Türelmem meg elfogyott
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Üdv! 2600K-nak mi az az utolsó pontja ahol nem kell sokat matatni az OC-vel? Értem ez alatt a cpu core emelést. Aztán meg mivel érdemes foglalkozni még a cpu feszültségen kívül ha eddig sem megy? Ezen a ponton kb mit érdemes neki adni, hogy ne kelljen sokat keresnem a körülbelüli jó feszt? Utána úgy is finomhangolom. Asus P8Z68-V/GEN3 lapom van.
Próba képpen szorzó 45-re, cpu core hasraütöttem 1.35V, szépen ment, igaz csak pár tesztet futtattam le. magok 72fok körül jártak prime95 alatt.THX!
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
pincehely
addikt
-
-
ffodi
veterán
Nálam jól megy a Giga. Nincs vele semmi gond.
Sajnos a procim nem olyan jó darab, úgyhogy emiatt relatíve gyengék az eredményeim. Természetesen léghűtés. Én ajánlom a Gigabyte lapokat, mert ugyan olyan jól teljesítenek, mint a konkurenciák lapjai.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
ÁdiBá
veterán
Nem tudjátok véletlenül miért van az hogy BIosban én 100 MHz BCLk adok meg, mire a windowsban a cpu-z core temp ilyen 99,8 Mhz ír.
Ennyit elszokott térni?!Mellesleg akartam már kérdezi hogy meddig lehet biztonságosan emelni a bclk órajelet hogy kiegyensúlyozzam ezt a hibát.
Én arra gondoltam beállítom egy 104-105 Mhz - re.
Kinyírni nem fog semmit?!ÁdiBá
-
^Boss
őstag
-
ffodi
veterán
Kapcsold ki a Spread Spectrumot és kerek 100MHz lesz a bclk.
Teljesen felesleges szenvedni a bclk emeléssel, mert hamar instabil lesz a rendszer. Teszt erejéig emelheted, ameddig csak bírja a lap és a proci.
-
^Boss
őstag
-
félisten
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #20123 üzenetére
A FF akadás nem csoda, hiszen rendesen le van terhelve a proci.
"Az egyik magom sokkal sokkal hűvösebb mint a mási 3, alig 65 fok a többi meg 72."
Ez ismert jelenség, szerintem mindenkinél így van, hogy 1 mag mindig hűvösebb, mint a többi.
-
-
ffodi
veterán
Szerintem már korábban is linkeltem.
Köszi, de sajna gyenge a procim, menne ez még bőven feljebb is egy jó példánnyal. Mindig elhatározom, hogy szerzek egy másik 2600K-t, de soha sem találok, retail példányból pedig könnyűszerrel ki lehet fogni ennél gyengébbet is, szóval úgy néz ki, hogy megvárom a 3770K-t aztán abból majd csak sikerül kifogni valami beteget.
-
félisten
Mi van akkor ha a linx alapon sem fut le?
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #20130 üzenetére
SB-nél, ha a linx hibát dob, akkor az 99%-hogy a ram hibás és/vagy rosszul van beállítva. Ha kékhalál van, akkor pedig kevés a proci fesz. Ez nagyjából általánosítható az SB-s rendszerekre.
Adj a ramnak feszt, vagy lazíts az időzítéseken. Esetleg a QPI/VTT-nek sem árt egy kis fesz, de 1,1V-nál szerintem nem kell több.
-
ffodi
veterán
válasz Kolondrum #20135 üzenetére
Ha alapon van minden, és hibát dob a linx, ilyen beállításoknál (elsősorban a ramra gondolok), akkor valószínű - mint már írtam - hibás valamelyik memóriamodulod.
Szerk.: Ahogy nézem 1600MHz-en mennek a ramok. Elképzelhető, hogy kevés nekik az 1.5V........
[ Szerkesztve ]
-
^Boss
őstag
próbáld ki 1.65V-al, vagy 1333 9-9-9-24-2T-vel 1.5V-on. ha mindkettőn szar, valamelyik modul tuti kaputt. prübáld ki utána melyik a szar..
-
kavarc
aktív tag
Sziasztok!
i5 2500K-s procim van és azt gyanítom, hogy az igpu túlmelegszik, mert játékok alatt kb 15-20 perc elteltével lefagy a gép. Ilyenkor még resetelni sem enged, csak a kikapcsoló gomb segít.
A kérdés az, hogy a beépített GPU hőmérsékletét tudom monitorozni valamivel? Esetleg valami komplett gpu diagnosztikai progi, amit ajánlani tudnátok?
Win 7 64bit, és no overclocking.
thx -
Giovanny
őstag
Sziasztok,szerintetek 1.330V@4.5Ghz 24/7-re? Sajna csak úgy stabil a gép..Használhatom így ,vagy sok a fesz?
[ Szerkesztve ]
Zero Defect.No Compromise !
-
-
Giovanny
őstag
Linx-et nem merek indítani,mert biztos 80 fölött lesz,de konvertáltam videót(3 filmet)+ment háttérben HD film,+neteztem+Photoshopon is dolgoztam közben,s igy 70 fok volt.
Zero Defect.No Compromise !
-
ÁdiBá
veterán
Picit elmér ez a CoreTemp RC2 es verziós program.
Kíváncsiságból mondom, megnézem mennyit fogyaszt a processzort 4.6GHZ - en.
Szép, szép 128-130W eredményeket kapok. Erre következő pillanatban 2565.55 W 2600.60 W...
Mondom huha, gyorsan lekapcsolom mert csak 2500W bír el a hosszabbítóm.ÁdiBá
-
félisten
1333-on sem mennek! Sőt! Kivettem az egyiket, 8 kör linx lefutott, ott elfogyott a türelmem, cseréltem! 1 perc 35másodperc után nyekk és egy ezer éves tesztprogram azonnal szólt h baj van. Még van egy USB-ről bootoló amit a boltok használnak azzal is meglesem.
-
^Boss
őstag
mindent auto-ra téve még meg lehet próbálni, bár sok esélyt nem adok neki
miylen memóriák ezek egyébként? -
lala42
őstag
válasz Kolondrum #20132 üzenetére
A giga lapok nem szaretik ezeket a ramokat. Már találkoztam ilyennel. Próbálj keríteni más fajta ramokat és azzal is próbáld le. Ne adj a mamóriatámogatási listára.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- DIGI internet
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest