- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Projektor topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- OLED TV topic
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anaconda
tag
válasz jbnd-007 #2049 üzenetére
Nekem mindig 2.5 órát tud nyírni fixen, néha visszanézem a kamerán mennyit ment. Vannak dolgok amit el kell engedni, ha ennyire zavar javaslom a Husqvarna-t, vagy legrosszabb esetben 2 évente veszel egy aksit 16 ezerért, vagy felújítod magadnak a 4 cellás aksiját 4 ezerből. Nekem az a tervem ha tönkremegy, egy 8 cellás aksit összerakok bele.
Ez az E3 hiba bosszantóbb, meg az eladó bolt borzasztó hozzáállása, 1 hónapig nem volt itthon, de kapóra jött, pont az udvart töltöttük, a friss fűre meg úgyse mehetett rá. Az új alaplapban szerintem javították az e3 hiba előfordulásának okát ha volt egy kis eszük. Ment bele vissza az utólagos ESP32 alapú MQTT-s wifim és már dolgozik is. -
jbnd-007
tag
válasz Anaconda #2051 üzenetére
Időzített nyírásnál nincs gond, mert 30 perccel előtte indít egy töltést (ami bizonyíték arra is, hogy a Positec pontosan tudja, hogy szarul csinálták meg.) De mivel fél naponta lemerül az akku 18.5V környékére, jó esélyed van rá, hogy manuális indításnál félig/háromnegyedig lesz.
Akartam kérdezni: télre kivett akkuval tetted el? Mert ha igen, akkor én megpróbálnám benne hagyni az akkut és havonta egyszer rátölteni. Hátha valami memóriából törlődő adat okozza az E3 hibát következő tavasszal.
-
Chal
addikt
válasz jbnd-007 #2052 üzenetére
A Landroidoknak tuti nincs ilyen bajuk, nagyon jó a fedélzeti töltőjük/elektronikájuk az akku meg pláne (Makitat simán veri minőségben). A Worx egy USA székhelyű cég, a fejlesztés is ott van, és mint egy rakás más cégnek vagy brandnek is, az anyavállalata a kínai Postiec group. Nem hinném, hogy ez utóbbin kívül bármi köze lenne a Landxcape-nek a Worxhöz. A Landxcape nem tudni honnét/hogyan került a Positechez, de ők maguk se lehetnek rá valami büszkék, mert konkrétan sehol nem szerepel a honlapjukon. Mivel white-label gyártóként is működnek, ezért simán lehet, hogy azért van ez így, mert valaki rendelte tőlük, az a valaki pedig ezt a minőségi szintet kérte. Sajnos ez ilyen.
Nem arra akarlak rávenni, hogy vegyél Worxot helyette, csak jó lenne, ha nem azt olvasnák az ide betévedők, hogy ez egy és ugyanaz a brand/termék, csak ez fele annyiba kerül, kicsit máshogy néz ki, és más rajta a felirat (mondjuk itt már érdemes erősen gyanakodni azért ) , és egy nagy sz** mindkettő.
Marhára nem. A Worx Landroidok teljesen jó gépek, és az egyéb Worx kéziszerszámokra se nagyon találsz panaszt (sőt..., elég csak az Amazon review-kat megnézni ). Az akkuik minőségéről (és ezt úgy mondom, hogy szétkaptam egyet kíváncsiságból) meg példát vehetne pár gyártó.
Najó, tudok írni negatívumot is: a közel 5 éves, 3000 órás (work time!), 100%-os akkus géphez vennem kellett most egy DC tápegységet 10kHUF-ért
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz jbnd-007 #2053 üzenetére
Ez abszolút nem igaz. Bármikor indítom az enyémet 100%-ról indul. Ha végez a nyirással vissza megy feltölti magát és töltve marad. Ha nyírás közben lemerül visszamegy tölteni, majd folytatja a nyírást majd újra feltölti magát. Egy töltéssel több órát tud nyírni, pedig nálam elég kemény a terep és bonyolult a kert. Két éve szinte minden nap több órát nyír és nem vettem észre változást az üzemidőben.
Worx Landroid WR147E.1
Üzembe helyezés: 2022.05.22
Blade Work Time az nem releváns mert nem szoktam reset-et nyomni a pengék cseréjekor.[ Szerkesztve ]
-
jbnd-007
tag
válasz mikrofon #2055 üzenetére
Most nem állok neki megkeresni újra a roboter-forumon a bejegyzést, mert nem tudok németül és Translate-tel keresgélni elég nagy szívás. De korábban beraktam már ezt a képet, ahol bebizonyították, hogy a Landroid is merülget, csak az appban módosították az akkutöltöttség kijelzését úgy, hogy a felhasználó elől eldugják ezt a tényt.
A Landroidoknál azért kevésbé feltűnő a probléma a kép szerint, mert két-három óránként rátöltenek az akkura. A Landxcape hagyja sokkal jobban lemerülni és csak egyszer tölt rá (nálam hajnalban szokta).
De mindegy, nem akarok senkit meggyőzni, én átverésnek érzem a cég viselkedését, ezért nem fogok tőlük vásárolni legközelebb. Lehet, hogy nem ugyanaz a cég, de akkor meg válogassák meg a leányvállalataikat.
Szerk: az elképzelhető, hogy javították a hibát később, mert csak 434 töltési ciklusod van másfél szezonban (feltéve, hogy nagy a kert és a napi nyírás közben is visszajár). Az enyém kb. havi 100 töltést számol. Mivel csak 20 napon megy és egyszer meg vissza nyírás közben tölteni, 40-nek kellene lennie.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
válasz jbnd-007 #2056 üzenetére
Nálam biztosan nem csinál ilyet, mert monitorozom. A screenshotodban amúgy látszik a filenév, már az is gyanús kicsit, mert 3.45 meg 3.51 Worx Landroid firmware nincs, a latest a 3.32.
Kicsit túrva a netet, vélhetően itt valamelyik 2018 előtti pre-landroid gépről lehet szó, azokhoz vannak ilyen firmware verziók, de hát ezeket már 6 éve nem gyártják, az is egy csoda ha még működik valahol ilyen, és az a legnagyobb gondja, hogy 3 óránként rátölt az akkura.
Röviden is tömören: amit mi itt ismerünk, és valaha meg tudtunk vásárolni, vagy egyáltalán képbe kerülhet, az a "mostani" Worx Landroid széria (elmúlt 6 évben gyártott narancssárga cut to edge logós gépek), azokkal biztosan nincs ilyen gond. Egyébként ezeknél baromi részletes a log, a legutolsó kis mozzanatát is látod a motoroknak, szenzoroknak, csak 1db töltési ciklus történéseiről vagy 30-40 sor keletkezik. Szóval nagyon gyorsan kiderülne.
[ Szerkesztve ]
-
Anaconda
tag
A 18.5V azt jelenti, hogy 18.5V/5 cella=3.7V cellánkénti akkufeszültség. Lipo, liion és társaik esetében az akku feszültségből nem lehet pontosan megmondani (erre ott a coulomb counting) a töltöttséget, csak következtetni lehet rá, ami 3.7V esetében 80% körül van.
A lipo akkukat folyamatosan töltőn tartani ugyan olyan káros, mint folyamatosan lemerülve tartani. 20% és 80% közötti töltöttségen használva lehet drasztikusan kitolni az élettartamukat. Akár 400 ciklus helyett a dupláját is el lehet érni pár apró fogyelmességgel.
Biztos vagyok benne, hogy szándékosan csinálta a gyártó, hogy az akku élettartamot próbálja kitolni, ezért tölti meg bele azt a 20%-ot nem sokkal munka kezdete előtt, hogy minél kevesebb ideig legyen benne 100% töltöttség.
Ezen nem kell így fennakadni, egy mérnöki csapat mögött sokkal nagyobb tudásbázis van, mint mögöttünk, mondom ezt úgy, hogy több, mint 10 évig foglalkoztam villamosmérnökként hardver és szoftver fejlesztéssel, köztük akkutöltés vezérléssel és coulomb countinggal is.
Mivel a cucc folyamatosan töltőn lóg ez egy nagyon korrekt és figyelmes húzás a gyártó részéről, hogy ne pusztítsa el az eszköz a saját akkuját.Természetesen 40-50%-ra feltöltve raktam el az akkut (40% körül ideális tárolni hosszabb ideig), kiszedve, hogy a stand by cuccok se merítsék a télen, szándékosan nem töltöttem, nem fogom jövő télen sem, pihent a pince fűtetlen részén, ahol 16-18 fok volt, ami tökéletes a tárolásra, mert ilyenkor a kémiai reakciók lelassulnak. Az RC-sek a nagy C-s akkukat szandékosan gyakran hűtőszekrényben tartják, pont a kémiai degradálódás lelassítása miatt.
Az alaplapon a motorvezérlő áramkör halálát nem szoftveres hiba okozza. A gyártó nem küldözgetné az új alaplapokat, ha szoftveresen lehetne javítani.
Minden főbb alkatrészt egy kevésbé látható helyen megjelöltem egy alkoholos filc pöttyel, amikor a wifimet kiszedtem belőle, csak az alaplapot cserélték.
Arra érdemes inkább gondolni, hogy az udvarban úgy legyen elhelyezve, hogy a lehető legárnyékosabb helyen legyen. A fekete ház a napon simán 45 fokot is eléri, a burkolat alatt mégtöbbet, ami rendesen lerendezi az aksit.
A garázs félmegoldás erre, mert akkor meg az esőszenzorra nem esik az eső, esőbe ne induljon már el azért hogy 10 perc múlva dokkoljon is. -
Anaconda
tag
Bekapcsoltam a diagram megjelenítést. Nekem gyárilag nem wifis, csak a kijelző tartalmát olvassa ki az utólagos wifim, tehát az aksimnak 4 értéke van, 3 a 3 vonás, 0 amikor teljesen üres, én ezeket az értékeket force-oltam be, 4-100%, 0-10% a többi pedig arányosan elosztva. Azt látom én is, hogy nyugalomban 100%-osnak írja folyamatosan, de indulás előtt 15-30 perccel elkezdi tölteni (ilyenkor nekem is 0-3 között ugrál a változóm értéke, ahogy a kijelőn mozog az akku töltöttség kijelzése). Amikor csináltam gondolkoztam a feszültség mérésen, de a fentebb leírtak miatt feleslegesnek tartottam, az alaplapon a battery management jobban tudja a töltöttséget.
-
Anaconda
tag
Nekem 10:00-kor indul, de pont kint voltam, vissza is zavartam dokkolóra, mert csupa víz a fű.
Van egy webes felület is, azt nem én csináltam, de ott lehet állítgatni az indítási időket, terület méretet, stb.
-
süti5
őstag
Lidl robotnál az üzemidő kb annyi óra, ahány ah-s az akksi, tavaly ugye 4 ah-s volt benne, akkor ilyen 3-4 óra között ment egyszerre, most a 8ah-s akksival rendre 7 óra 50-55 percet megy.
-
jbnd-007
tag
válasz Anaconda #2059 üzenetére
Jól értem, arra célzol, hogy szándékosan tettek egy akku lemerítő áramkört a gépbe, hogy ne álljon 100%-on az akku és ennek a működését látom? Akkor már megoldhatták volna azt is, hogy 80%-nál lekapcsoljon és ne merítse tovább.
Házat csináltam neki dupla raschel hálóval fedve, alatta hideg a ház. És még a nagyobb eső is eljut a tudatáig.
Nem tudom ezt az akku kivét dolgot. Az enyém a log szerint 2 évet állt egy raktárban mielőtt megvettem. Gondolom benne volt az akku. Ha ki van kapcsolva, akkor nem tűnik úgy, hogy fogyasztana bármit a minimális önkisülésen kívül.
[ Szerkesztve ]
-
Anaconda
tag
válasz noorbertt #2063 üzenetére
Nem az én érdemem, Openhab, én csak az MQTT hátteret írtam, meg a github forkot javítgattam. A webes felület gagyi + nem elérhető csak wifiről.
Az openhab lekéri az időjárást, de a ha nem süt a nap az egész nap nedves. Ha itthon vagyok és látom hazaküldöm ha nem vagyok itthon akkor meg csináljon amit akar. 2 hetente szoktam az alját takarítani.
-
jbnd-007
tag
Igen lehet, hogy ez régi probléma, de akkor is fenntartom, hogy akkoriban a Worx hibás árut sózott a vevőkre (nem csak ezzel, hanem az egyéb firmware hibákkal is) és eléggé sikerült is lerontania a saját reputációját. Lehet, hogy azóta visszakapaszkodtak. Mindenesetre én a magasabb árkategóriában mindig is némi gyanakvással fogom nézni a gépeiket.
-
Anaconda
tag
válasz jbnd-007 #2065 üzenetére
Nem állítottam ilyet, ki az a hülye, aki akku lemerítő áramkört épít egy termékbe?
Meríti magát, ott a LED kijelző pl mint nagyfogyasztó. Hagyja, hogy lemerítse egy kicsit, majd tudja hogy mikor fog füvet nyírni, akkor kell a power és előtte visszatölti, ennyi, szerintem így működik, véleményem szerint szándékos és okos dolog.Ha egy eszköz ki van kapcsolva, Te úgy látod, ott vannak a stand by áramkörök, sleep, vagy deep sleep módban. Biztos nem hagyták benne 2 évig az akkut.
-
jbnd-007
tag
válasz Anaconda #2068 üzenetére
A LED kijelző fényerejét teljesen leveszi, de igen, egy LCD jobb választás lett volna, kevesebbet fogyaszt és jobban is látszik kint a napon.
Nem kicsit meríti le, mert ahogy tegnap írtam, kora hajnali rátöltés után délelőtt 10-kor már csak fele időt tudott menni a tele akkuhoz képest. Szó szerint zabálja az akkut valami. Ha nem lenne a rátöltögetés, 24 óra alatt nullára szívná le.
Hacsak nincs egy külön gombelem benne a dátum/idő megőrzésére, benne volt az akku 2 évig, mert amikor bekapcsoltam, tudta, hogy milyen nap van.
-
Chal
addikt
válasz jbnd-007 #2069 üzenetére
Ez biztosan valamilyen tervezési hiba, Worxnél ha kikapcsolod a sechedulet, és úgy hagyod mondjuk 2 hétre, akkor pár %-ot fog merülni csak (amennyi egy indokolt standby fogyasztás). Ráadásul pátyolgatni se kell nagyon, az enyém garázs nélkül kint áll a tűző napon a ház déli falának a tövében, és pont annyit tud nyírni mint 4 éve. SoH-t persze nem mértem, csak a work time-okból látszik, szóval néhány %-ot azért biztos degradálódott, de a gyakorlatban ez nem tapasztalható. ~3000 óra work time-ra amúgy 649 ciklusom van.
[ Szerkesztve ]
-
OPiiPO
veterán
"Időzített nyírásnál nincs gond, mert 30 perccel előtte indít egy töltést (ami bizonyíték arra is, hogy a Positec pontosan tudja, hogy szarul csinálták meg.)" - ezt nem állítanám biztosan hogy ez az oka, az LX790.1 ugyanígy tölt időzített indulás elött és semmi akkugondot nem szoktak emlegetni fórumokon vele kapcsolatban. Én sem tapasztalatam, ugyanannyit bír így 2+ éves korában.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
jbnd-007
tag
Nekem is LX790.1 van, arra írtam ezt. Ha szépen lemenne energiatakarékos módba, akkor nem merülne ennyire és nem lenne szükség erre a beprogramozott töltésre.
Anaconda te jól értesz az elektronikához, megmérhetnéd egyszer a nyugalmi fogyasztását. Esetleg külön a kijelzőét meg az alaplapét, ha meg lehet, hogy mi szívja az akkut. Ha a kijelző, akkor esküszöm elvágom azt a kábelt.
FB csoportban egyébként volt egyvalaki, akinek 2 szezon után meghalt az akkuja. Bár azt mondta, neki elakadt valahol és teljes lemerülésig pörgette a kereket, szerinte azért. De egy normális BMS-nek nem volna szabad engednie az akku túlmerülését.
-
mikrofon
veterán
válasz jbnd-007 #2056 üzenetére
Ez egyetlen esetben lehet ha ferdén áll vagy egy buckán. Azért hogy tartsa a pozíciót, hogy ne guruljon el a két kerék motorjaira annyi áramot ad amennyi ahhoz kell hogy ne guruljon el. Ezt nevezhetjük hibának vagy hasznos tulajdonának is.
Én esetemben az utóbbi a helyzet mert van egy bonyolultabb fekvésű rövid de nagyon meredek részem és ennek a funkciónak köszönhetően ha ferdén jön le se gurul le gyorsabban mint kellene de mégcsak irányt se vált, mert a két kereket a terepnek megfelelő különböző nyomatékkal fékezvev tartja az irány. Ha simán megállítom ezen a részen akkor tartja a pozícióját úgy hogy áramot használva fékezi a kereket. Ha kikpcsolom vagy stop-ot nyomok akkor legurul. Tehát ez a jelenség a dokkolón is előfordulhat.... Ezek azok a hasznos tulajdonságai a Worx Landroid-jainak, ami miatt a bonyolultabb terepre és elrendezéshez ezt ajánlják.Ezért fontos körültekintően olvasni és kezelni minden fórum bejegyzést és minden panaszkodást.
[ Szerkesztve ]
-
-
Anaconda
tag
válasz mikrofon #2074 üzenetére
Ez egyetlen esetben lehet ha ferdén áll vagy egy buckán. Azért hogy tartsa a pozíciót, hogy ne guruljon el a két kerék motorjaira annyi áramot ad amennyi ahhoz kell hogy ne guruljon el.
Ha volna benne ilyen funkció, a meghajtó motorokat már rég leégette volna. Max a motorokat rövidre zárja, így nehezebben forog. De a fogaskerekes áttétel miatt eleve nagyobb nyomaték kell a kerekek megindításához, mint a mozgásban tartásukhoz, ez is magyarázat miért nem gurul el.
-
Anaconda
tag
válasz jbnd-007 #2073 üzenetére
Nincs sajnos ilyenekre időm, de engem nem is izgat. Ha neked probléma javaslom a nevesebb gyártók termékeit (Husqvarna). Ha 2 év után is tönkremegy benne az aksi, van 3 ev gari, ha 3 évente kell bele venni új aksit ami munkát megspórol nem tétel.
A fűnyíród úgy működik ahogy kell, ne parázz rá. -
gorbep
senior tag
Tudom, itt OFF, de a nagy robotfűnyírózás közben ez a csapás ért... valakinek valami gyakorlatban is kipróbált módszere? (tudom hogy védett... de már idegállapotban vagyok )
Körben minden oldalon min 70 cm mélyre érő beton alap.... fogalmam sincs honnan jött.... bár a szakirodalom szerint simán leás 10m mélyre... ami kevésbé látszik a képen, a fű alatt 5-6 cm-re futnak a járatok, ahol felnyomja a füvet... visszataposom, pár órán belül javítja...[ Szerkesztve ]
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
mikrofon
veterán
válasz Anaconda #2077 üzenetére
Pedig így van próbáld ki! Leégés az akkor következne be ha túl van terhelve. Ameddig ez kisebb árammal lehetséges akkor nincs leégés veszély. Feltehetően senki nem teszi nagyon meredekre a dokkolót, max enyhén, ami miatt folyamatos de kisebb áramfelvétel van. Különben elgurulna....
A mozgását és a fordulást is így szabályozza, meg azt is hogy dombnak lefelé, felfelé és egyenes terepen is ugyan azzal a sebességgel halad. Ferdén is. Sőt ha az egyik kerekének kisebb nyomatékra van szüksége akkor azon a motoron csökkenti az áramot emiatt nem kanyarog hanem ilyen körülmények között is egyenesen megy, vagy ha hirtelen a változás akkor korrigál.
Nagyon intelligens a mozgásvezérlése.[ Szerkesztve ]
-
WiZARD
addikt
Nekem a legolcsóbb somogyi vk02 egész jól működött, kell pár belőle, megfelelő helyekre és akkor nem jön. Ez egész addig jó, amíg a szomszéd telken tudod ezzel tartani. De ha már ott van nálad akkor könnyen ott ragad 2 riasztó között.
Fél évig nekem ez tök jó volt, amint kerítésnél lett túrás egyből odaszúrtam egyet.
Aztán most az egyik beszart, vakond egyből bejött. Hiába cseréltem a rosszat, látszólag most az én kertemben túr a riasztoim között. Persze ez nyaralás előtt 2 nappal kezdődött, így majd hétvégén meglátom mit alkotott... Kamerán egyelőre nagy gázt nem látok, a robot is szépen dolgozik, de az ígért esők elmaradtak szóval anyóst kell holnap odaküldenem locsolniKarbidot hiába tolom a vakondnak, nem hat. Ha még mindig ott lesz akkor próbálok valami élve fogó csapdát.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Anaconda
tag
válasz mikrofon #2082 üzenetére
Nézz fotókat az LX790-ről és a Worx gépekről. Kijelző, alatta a gombok, az egyik típuson koppra azonos az első kerék, van amelyiken a hátsó kerék is azonos. Fotó alapján az akkujuk is kb ugyan az. Az lx790 és az s400 manualját hasonlítsd össze, mind a kettőn ugyanúgy kell beállítani az időt, nyírási területet, pin kódot módosítani.
-
mikrofon
veterán
válasz Anaconda #2085 üzenetére
Én is sőt még gépész mérnök is, mert két egyetemi végzetségem van, meg azóta sok-sok év szakmai tapasztalat!
Nem akarlak meggyőzni, hanem leírtam, hogyan működik. Bár ez így is már túl részletes ebbe a topikba.
Lehet hogy vannak hasonlóságok, de az általam írt Worx Landroid szériának biztos semmi köze a másik géphez. A szerviz és support se hinném, hogy ugyan olyan minőségű.
Te autós példáddal élve szeretném, hogy az én Dacia Lodgym ugyan olyan minőségű és színvonalú legyen mint a Renault Escape, de közel sem azonosak, pedig vannak hasonló és megegyező alkatrészek is, ráadásul ez a két autó még egy konszern is..... -
gorbep
senior tag
Nagyon gondolkodom rajta, hogy tesztként leteszem a hálót a fű felszínére, ahogy a robot kerítését is... nálam az már sehol sem látszik. A műanyag hálóban amúgy nincs sok bizodalmam. Létezik ebből valami horganyzott, vagy rozsdamentes? De berágok és leteszek egy fémhálót a fűre és rákötöm a villanypásztort... csak hogy vakond őkelme érezze a törődést...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Semin
senior tag
Azzal sokra nem mész a felszínen, ha nincs rajta “súly”. 5-7 cm-re szokták letenni, ellenkező esetben a vakond koma földel nyomja fel. Nekem van háló, és nyoma sincs vakondnak (túrás) amióta letettem.
szerk.:
A kertész is anno azt mondta , hogy csak ez működik, más nem. Ha füved van -és locsolod/tolod a tápanyagod- -lesz vakond is csak idő kérdése.[ Szerkesztve ]
-
Ch4os
aktív tag
Detto nálam is. Vakondháló és nincs gond. 100%-os megoldás! Széleken is szépen le kell peremezni! (nekem nem volt meg és ott feljött, de azt utólag könnyebb javítani)
A,
Az a gond ha a felületre teszed utólag, akkor utána toppingolni kell a kertet sokszor 1-2 havonta ismételgetve lassan pár mm-nyi föld/finomkavics keverékével és meg kell növelni a kertet 2-3 cm-rel, hogy besüllyedjen háló, de meg lehet oldani. Mert akkor már a gyepszellőztetés is menni fog. Ez azért sok meló, sok idő, kertész nem vállalja, vagy horror áron.
Elég a műanyag háló, nagyon erős. Azért nem tudja feltolni, mert a környező föld súlyát is fel kell tolnia és úgy már nehéz.
B,
Totálirtó, Vár, pár centi föld leszed, háló lerak, föld vissza és újra vet vagy szőnyeg.
C,
Tűrsz (veszed a kötyüket, porokat, gázokat, fogókat) és ha elment, akkor rendbeteszed és várod mikor jön vissza. :-)
D,
Nem szép dolog. De ha havernak ha van kotorék, vadász kutyája, akkor fogadd örökbe 1-2 hétre míg ők elmennek nyaralni és ő teszi a dolgát. Lehet kicsit szétrugdossa a kertet, de után ígyis-úgyis rendet kell rakni valaki miatt.Amúgy a vakond feljön föld felé is ha lent ütközik és simán átmászik a föld felett. (persze nem 2m-es beton kerítésen)
-
addikt
az a műanyag ott soha nem megy tönkre a földben
se elrohadni nem tud, se elszakadni
egy ideig hullámos lesz a talaj, mert a vakond megpróbál majd feljönni itt-ott, de megunja és elmegy másfelé. te meg kvarchomokkal kiszintezed, aztán viszlát“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Chal
addikt
Valószínűleg a háló a legjobb, ezt csak azért linkelem, mert a minap jött szembe, és tényleg őszintének tűnt. Nekem szerencsére nincs tapasztalatom, de nem tudom meddig fog ez még így maradni, sajnos a szomszédnál már alkotnak a kis rohadékok.
-
_seth_
veterán
Vadalarm vakondriasztó biztosan nagyon zavarja. Egyet raktam a kert közepére, azóta végig bombázta a beton kerítést a kisvakond... próbál kijutni de valami nagyon nagy tempóban. Kert végéig elásott, már azóta vissza is, valahol remélem kijut...
[ Szerkesztve ]
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
gorbep
senior tag
MIndenkinek köszönöm a tapasztalatokat.
Azt hiszemelsőre rápróbálkozok a Vadalarmos riasztóra, az elég meggyőző, meg van tőlük nyestriasztó a családban, az tökéletesen működik 3 éve. Nyestnek semmi nyoma, amint 25%-ra merül az akku, másnapra megjelenik a nyest...
Ha 30 nap alatt nem úzi el a vakondot, akkor visszaküldöm és háló...
-
Kolty
aktív tag
Sziasztok. Lehet, hogy túl egyszerűnek látom a dolgot. Remélem felvilágosulok.
Milyen programokkal, programmal lehet navigálni Husqvarna robotfűnyírót telefonnal?
Illetve mi kell ahhoz, hogy tudjam irányítani?
A gép be van üzemelve, telepítve van, de az én telefonomon még nincs olyan felület amivel tudnám navigálni. Köszönöm. -
OPiiPO
veterán
Talán ezt kellene letölteni, nincs Husqvarna robim, de a gugli ezt dobta fel elsőnek.
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
félisten
Próbálom beüzemelni az 1000 m2-es Parkside robotot. Volt itt már szó arról, hogy nem feltétlenül kell pontosan betartani a bázisállomás telepítésére vonatkozó leírás szerinti szabályokat.
Érdeklődöm, hogy vannak-e frissebb tapasztalatok. Esetleg sarokban működik-e valakinél?
Köszönettel: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Yettel topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Macska topik
- Projektor topic
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Elektromos autók - motorok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest