- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
süti5
őstag
Olvasgatom a lid robot telepítési útmutatóját, de zt nem írják, hogy a bázist mindig a terület szélére kell tenni, vagy lehet területen belül is?
-
Leon77
őstag
Nekem teruleten belül van, úgy kell csinálni, mintha kizárnál egy részt, csak a kábeleket ne egy centire tedd egymástól, hanem 20. Ha érdekel küldök rajzot is. Így a kabeleken nem fog atmenni a robot, gyakorlatilag olyan lesz a sziget, mint egy félsziget, körbe fog menni és két oldalról nyírja. Nekem a kert közepén van néhány bokor és alatta lakik Robi.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Installáltam a robotot. Pofon egyszerű volt, a hozzáadott 26cm-es sablonnal. Több helyen írták, hogy a gyártó által megadott távolságnál lehet kisebb is, ittott növények tövében hallgattam is a tanácsokra, kb 20-23cm lett, ott igazíthattam meg 26cm-re. A Landxcape LX790-ről elmondható, tényleg a 26cm az ideális. Kátyúkat, gödröket jól kezeli, sajnos nem egyenletes az udvarunk. A vezetőszál telepítés után nagyon praktikus, hogy egy körbejárással kezd, egyből észreveszed ha nincs meg a 26cm, vagy nagyobb a távolság.
Ami fura, hogy telepítés előtt teljesen feltöltöttem, de a bejárással együtt kerek egy órát dolgozott, majd ment vissza a vezetőszál mentén töltődni.
Aki wifisre szeretné megcsinálni, a Németek már visszafejtették a kijelzőpanel és a kezelő közti kommunikációt, simán belehekkelhető úgy hogy gari esetén vissza is alakítható: [link] Megrendeltem a dolgokat hozzá.
Az 1 órás munkaidőre van valakinek ötlete?
Szerintem 2-2.5 órát illene elmennie, így az 500m2 lenyírása lehet lesz 8 óra is a töltésekkel. -
Leon77
őstag
Helló, privátban kérted ugyan, de szerintem az ilyesmi ide tartozik, szóval nálam így néz ki a határoló kábel. Középen a négyzet a robot parkolóhelye, a befutó kábelek cc 25 centire vannak egymástól. Így van nálam szigeten a robot. Ott van esővédett helye a bokrok alatt.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
ojoba1
csendes tag
Landxcape-hez határoló kábel összekötő létezik? Amiket találok az mind 3 kábel fogadására alkalmas. Ez a típus is megfelelő gondolom, a hátároló a szélső bemenetekre kerül? Esetleg alternatíva? [kép]
-
Kiskokó
veterán
-
gorbep
senior tag
válasz Kiskokó #1360 üzenetére
Létezik:
Ha sokallod az árát, akkor ragasztópisztollyal vékonyan összetaknyolod végig a felületét, aztán rámelegíted jó alaposan a nem gyantásat. Sajna ha bejut a víz, a korrózió hamar széjjelkapja a kötést...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Kiskokó
veterán
Nem tudom milyen vastag egy drót, de szerintem max 1,5mm2-es nem ?
Tudom hogy van ilyen zsugor, de ha te ezt 2mm-re össze zsugorítod ... használok ilyeneket stb... nem megy össze annyira, a gyantás is jobb esetben harmadára megy össze,mind1 mi van ráírva, akkor is már dög vastaggá válik az anyag. De mind1 nem kötekedésnek írtam, csak pont véletlen benéztem ide.
Az meg, hogy Mixvill meg XBS- termék azt inkább hagyjuk is
A jó isten kíméljen meg mindkettőtől. A márkásat adjuk olcsóbban... de ugye az XBS-ről annó elterjed hogy olcsó (sajnos hoyg szar az nem)[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
ojoba1
csendes tag
Ismét lenne egy pár noob kérdésem Lassan 1 hónapja működik az lx790.
Kell módosítanom a határolón. Az udvaron van egy egy olyan rész ahol tavasszal virágok vannak. A virágzás után leszoktam kaszálni ezeket. Jelenleg ez a rész körbe van kerítve. Úgy néz ki muszáj erre is ráengednem a gépet, hogy a kert hátsó részét is tökéletesen levágja (az átjáró szük ami jelenleg ki van alakítva).
- Erre a virágos zónára milyen megoldás lenne ha pl. csak nyáron szeretném a gépet ide engedni? Én úgy gondolom, hogy ha most megnyitom akkor tavasszal ismét el kell kerítenem. Valahol láttam, hogy van területkapcsoló de az erre szerintem nem fog működni mivel csak egy részt akarok ideiglenesen kivenni ami nem a terület végén van.
- A másik kérdésem: A kert végében virágok vannak 1-1,5 méterenként. Most a beugró részeken is beviszem a vezetéket. Azt tapasztalom, hogy sokszor ezek miatt a beugrások miatt sokszor irányt változtat a gép. Lehet jobb lenne egyenesen vinni a kábel és nem bajlódni a bekanyarodásokkal? Így is, úgy is szegélyt kell nyírnom a virágok körül.Köszönöm!
-
Anaconda
tag
Szia!
Az utóbbinál nekem ugyan ez a helyzet, nálam viszont nem okoz gondot, hiába vált miatta irányt, levágja rendesen, beállt a fű. Foltokat minden nyíráskor hagy ki mind, de ha rendszeresen megy nem látszódnak, mert kb a következőnél levágja. Eléggé zegzugosra sikerült az udvar, egy csomó ilyen növény a kerítés mentén, 2db fa, egyiknél ilyen ágyás, gyerek mászóka, hintaágy nyársaló, de megbirkózik vele.
A másik problémára a megoldás, ültess évelőt. Feleségem kertészmérnök, mindig azt mondja ha újabb ágyást csinál, hogy úgy válogatja össze a növényeket, hogy egymás után virágozzanak, ne egyszerre minden. -
ojoba1
csendes tag
válasz Anaconda #1367 üzenetére
Nárciszok vannak aminek a helyét most körbekerítettem, hogy tavasszal már ne menjen rá. De nem rá kell engednem erre a részre a gépet mert amit csináltam átjárót az szük neki. Nem sokszor megy át rajta. Tavaszig meg majd meglátom, hogy miként tudom bővíteni a jelenlegi átjárót.
Nekem ezek a beugrásokkal az a bajom hogy 1.5 méterenként van de kb. 30 cm-t kanyarodik. Ha ide eljut akkor megcsinálja az nem gond neki.
Te a fákát is körbehatároltad, hintaágyat ? Van nálam is hasonló, mint neked. Jelenleg 26 cm itt is a távolság de hagyom a határolót akkor bőven lehet azt is közelebb tenni. -
süti5
őstag
Telepítettem én is a lidliset
Először is üdvözletem a cégnek, hogy lespórolták a rolnit a határolókábelről, így amint levágtam a zsinórt róla, már összevissza volt, így két napig azt bogoztuk ki feleségemmel....
Próbaút sikeres volt, viszont kihagyták a készletből a bázisállomást rögzítő cövekeket, erre ki kell találnom majd valamit...
Egyelőre ismerkedem vele, a 200m határolókábelből kb. 160-170-et használtam fel. -
Kiskokó
veterán
Helló
Ma jön a Segway Navimow H800, ha gondoljátok írok róla valami kis összefoglalót, vagy ha érdekel valakit valami, kérdezzen rá.
Hétvégén izzítom![ Szerkesztve ]
-
süti5
őstag
válasz Anaconda #1372 üzenetére
Egyelőre jól dolgozik, de hosszabban is fogom tesztelni, beállítgatni és egyebek, csak esténként most nemigen van időm rá. Kis stramm szerkezetnek tűnik, lassan, de biztosan teszi a dolgát.
Nem csodálom, hogy lecsúsztál róla, nekem is többedik üzletben sikerült megvenni az utsó darabot.... -
insight
aktív tag
Érkezett friss szoftver Bosch Indegora. Aki már feltette, érzékel bármi változást? Kb 2 éve volt az utolsó update, sehol sem találom a release note-okat ehhez. kb 7.6-ról 8.5-re vált, úgyhogy szerintem lesz valami komolyabb változtatás benne.
[ Szerkesztve ]
aka Coyote2000 ('05-'13) / S24 Ultra / Flip 5 / QE75QN90A / Q5'20 / Corvette'81 / Wrangler '97 / 500 '20 / Scott e-bike
-
OPiiPO
veterán
A mai robotfűnyírók vigyáznak a kis sünök testi épségére, és még születésnapi köszöntésre is képesek
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
süti5
őstag
Masszívan nyomatom a Lidlis cuccal😉
Jó kis gép, alapvetően rendben van. Nekem az nem tetszik, hogy nagyon lent van az eleje, hiába állítom a vágási magasságot. Így van, hogy az eleje térkőnél fennakad. A másodlagos területeket majd be kell állítani, mert van egy szűk hosszú zsákutca, ahova rendben bemegy, de nehezen talál ki. A szűk átjárónál pont sikerült tartani az 1,2 métert nincs gond vele. Ami kétszer is probléma volt, hogy a töltőállomás hátához megy és addig cseszteti, míg kihúzódik a negatív kábel aztán leáll a gép is. Jól van bekötve a kábel, máskor szépen visszatalál az állomásra. Lidl home-mal is kapcsolódik, jó lesz ez😀 -
süti5
őstag
válasz noorbertt #1377 üzenetére
Azt hiszem 5 indítási pontot lehet beállítani és azt is hogy hány százalékban induljon onnan. Méterben kell megadni az adatot, aztán onnan indul útjára, követve a határolót.
Ütemterv, beállítások, zónák, fűnyíró állapota ilyesmiket lehet megtudni, de egyelőre örülök, hogy megy -
noorbertt
őstag
Menő HomeAssistant support is félig-meddig kész :
https://github.com/make-all/tuya-local/discussions/758Amint újra elérhető veszem is, addigra a kert is robot képes lesz.
-
Tomecho
csendes tag
válasz insight #1374 üzenetére
Itt érhető el az update leírása: https://www.roboter-forum.com/threads/firmwareaktualisierungen-indego-xs-300-s-350-400-connect-saison-2023.63656/
Német fórumokat olvasva sok embernek javult a dokkolási hiba (nálam ilyen nem volt), de cserébe most meg sok embernek jön hibaüzenet működés közben (határolóvezetéken túlszaladt. Nekem is a frissítés utáni napon sok volt, de utána abba maradt). Most nekem hiba nélkül fut már lassan 1 hete.
-
süti5
őstag
válasz noorbertt #1379 üzenetére
Azt felejtettem el írni, hogy a határolókábelt még módosítanom kell kissé, hiszen mindenhol írják, hogy 25 centivel túlfut, igenám, de nem annyival a kábel mögé nyír, csak kb. 5-10 centivel mögé, így néhány helyen a széle kimarad, a kábelt így módosítanom kell, de ez nem vészes meló.
Egyébként éjjel is ment, most is megy, nagyon bejön a kis gép
-
Anaconda
tag
Én most véletlenül a slag-al is teszteltem, a tömlőn is csak átmegy.
Nektek garázsban van? A Landxcaper LX790-et gondolom nem kötelező garázsba tenni. Én árnyékos helyre raktam, de garázsa nincs. -
zoltan.bagi
csendes tag
Nekem napon azért masszívan felmelegedett. Hosszútávon biztosan jobb egy fedett helyen tartani.
Tervezem, hogy kreálok majd hozzá egy masszívabb garázst, amibe ha bemegy, "magára zárja" valami reteszes mechanizmussal. Ehhez "csak" annyi kell, hogy amúgy szabad csapóajtók legyenek, viszont amikor a robot dokkol (reed relé vagy valami mechanikus szerkezet) reteszel.
Sarki ház, eléggé szem előtt van. Kamera van, de aki elszánt nyilván viszi így is. Ezzel a megoldással a lopás esélye drasztikusan csökkenthető, hiszen csak arra a pár órára védtelen a robot, amíg dolgozik. (Persze ha nem akad el )
Most amúgy szó szerint garázsban tartom és csak arra a pár órára rakom ki amíg valóban dolgozik vagy tölt és otthon vagyunk.
Ha valakinek van hasonló megoldása, szívesen megnézném ötletmerítés céljából. Köszi! -
süti5
őstag
válasz zoltan.bagi #1385 üzenetére
Én is gondolkodtam zárt mini garázson a gépnek, de gondold el, az hogy felmelegedne, ha még nyitott része sincs és napon van....a legjobb szerintem olyan hely, ahol legalább a nap nagy részében árnyékban van, nálam most a nagy bokor árnyékolja szinte egész nap.
Elvileg esőt is kellene, hogy bírják az ipx4 miatt nem? -
Chal
addikt
A Worx M700 nálam a negyedik szezont húzza, nincs garázsa, majdnem egész nap direktben süti a nap. Ha a burkolatot áttörölgetem egy nedves ronggyal, akkor olyan mintha új lenne, nincs nyoma annak, hogy megette volna az UV bárhol, még közelről nézve sem. Egyetlen dolgot vettem észre: az LCD kijelző 1 pixelnyi sora döglött, de ez is inkább kontakthiba lehet, és a működést/olvashatóságot nem befolyásolja, szóval nagyon nem foglalkozok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Chal
addikt
Még egy kiegészítés ha már írtam "tartós teszt" jelleggel. Pár hete elkezdte azt csinálni, hogy kikapcsolt állapotban találom a határoló mentén, de nincs nyoma annak hogy elakadt volna, vagy elásta volna magát, szép egyenletes akadály nélküli helyeken történik. Az app-ban ilyenkor "manual stop" üzenetet látszik, majd kikapcsol. FB csoportban, redditen, és egyéb helyeken azt átlagoltam ki a hasonló esetekből, hogy a dokkoló kezdett el döglődni (vagy annak a tápja). Egyelőre újrablankoltam a két csatlakozási ponton a vezetéket, kicsit korrodált volt, meglátjuk.
-
Kiskokó
veterán
Helló
Gyors összefoglaló a Segway H800-ról.
GPS-es , első év ingyen 4g, utána évi díja lesz a segwaynél kell előfizetni rá, sajnos a simkártya nem cserélhető benne.
A telepítés könnyű, a fal tövébe rakva is tökéletes neki a GPS jele. 2 kábelt összedugsz, bedugod a 230-ba és megy is.
Elsőre a fűnyírót fel kell tanítani az applikációban, amit regisztrálni kell.
Innentől fogva az App igaz angolul de lépésről lépésre végig vezet.
Egyénileg a telefonról irányitva mint valami elektromos kis játékautót neked kell manuálisan a vágandó területet körbejárnod.
A kész elmentett térképet lehet módosítani, illetve lehet plusz kizárást, és átjárást betanítani neki.
Nálam 3 területet vág 2 átjárással. 180m2 50% akkuval lemegy durván 2 óra alatt végez.
A kizárások még nincsenek beprogramozva , így magától kerülgeti aminek nekimegy de még ígyis elég pontos és jól mozog.
Nincs rajta semmi kiegészítő plusban se szonár se kamera de szerintem ezek nélkül is teljesen tökéletes. Nyilván a területnek olyannak kell lennie.Nagyjából ennyi.
Nincs még sok tapasztalt vele de eddig elég jónak tűnik.
3-6cm-ig állítható vágási magasság.Ha valakit érdekel esetleg valami konkrétan kérdezzen rá.
-
_Dumber_
őstag
válasz Kiskokó #1390 üzenetére
Szia
A széleken mennyire pontos?
Nekem 10cm széles térkőcsík van végigrakva a hattár mentén ahová úgy engedem be a M700-ast, hogy a kereke a térkő közepén gurul. Így nincs otthagyott és le nem nyírt fű. Nyilván ezt madzaggal könnyű kivitelezni.
A gépedre azt írják, hog 2cm pontosságú. Ha ezt tudja akkor azzal is megoldható a mitatvány. Kérdés, hogyha elkapar (megcsúszik egy helyen, pl a szegély felé közeledve) akkor azonnal magára talál és tartja is a 2cm-et?[ Szerkesztve ]
-
Anaconda
tag
Na pont az esőszenzor miatt kérdeztem. Mo meg a dög fekte, nálam délelőtt 2-3 órát süti a nap, akkor sem telibe, de jó forró tud lenni. Azért a ragasztott fólia a gombok körül és a kijelzőn engem hosszútávon nem győzött meg. Meglátjuk idén hogy szuperál aztán jövőre lehet kap egy garázst. Legrosszabb esetben ha esőben kezdene füvet nyírni max megy egy kört.
-
Leon77
őstag
válasz Kiskokó #1390 üzenetére
Szia, a szélén mennyire pontos? Van vagy 40 méter rezsu nálam és nem lenne jó, ha lemenne
-
boorit
csendes tag
Sziasztok!
Szüleimnek szeretbék venni egy robotfűnyírót. Az udvar ~4-500m² köztük lehet.Oévasgattam kicsit a topicot, de nem jutottam dűlőre, hogy működne e náluk. Az egész udvar egybefüggő terület, de elég sok akadály lenne a fűnyíró utjában. Kis veteményes, medence, homokozó, hinta, trambulin, stb... Ilyen viszonyok mellett mennyire lenne használható? Mert ha mondjuk csak a 60%-t (a nagy üres részeket) tudná lenyírni, akkor nem látom értelmét.
Gondolom modelltől is függ hogy melyik mire képes, mennyire tudja kikerülni a dolgokat, kb 2-300 ezer forint között szánnék rá. Ebben a sávban van olyan gép, amit érdemes lenne megvenni?
-
Kiskokó
veterán
Na bocsi.
Igazság szerint még nem ment olyan sokszor, közben újra is tanítottam mert a területeken belüli Kizárás csak akkor van értelme megcsinálni, ha egy konkrét nagyobb területről van szó.
Attól függ milyen kedve van nagyjából 15-25cm körüli pontossággal dolgozik, és ha rendesen tanítod fel ahogy írja 15cm-l eltartva, akkor pláne mindig befelé fog csalni.
Fal mellett pontatlanabb, nyílt terepen nyilván jobb.
Most azért tanítottam újra, mert a sok kis fámat, és lámpákat amik a fűben vannak, megcsináltam kizárásra... de nem boldogul vele. 10x10cm területet elfoglaló lámpát, vagy 10cm-es kis törzseket nem "lát jól". (nem tudom a kamerával jobb lenne e 100e ft rá)
Mivel ezeknél a kizárásoknál mindig bajlódott, kikaparta maga alatt a füvet ha felakadt. Így most ráhagyom, önfelismerőn mint a robot porszívó... nekimegy lepattan, továbbmegy. Így is kihagy annyi felületet levágatlanul, mint amikor a kizárás megvolt, de legalább így nem sereg körbe a fa törzsén felakadva.
Egyelőre ennyi.
Nagyjából 95%-os melót csinál. Amikor az utcát nyírom, akkor a maradék kis csíkokon átmegyek aztán ennyi.[ Szerkesztve ]
-
pechtamas
friss újonc
-
Kiskokó
veterán
válasz pechtamas #1399 üzenetére
Helló
Azért lett a 800-as (bár utólag már lehet bánom vagy nem is tudom hosszútávon mi lett volna a jobb)
SZóval mert, a H500 az csak Wifis, és nincs a GSM modul. Ezért annak teljes Wifi lefedettség kell az udvarban, így egyszerűbbnek találtam Simkártyával mobilnetről üzemeltetni mint a wifivel szórakozni.
Viszont a csavar az benne, hogy nem cserélhető a SIM benne, így arra az adatcsomagot majd évente a Segway-től kell megvásárolni (azt írja Vodafone-os kártya van benne)
Ezt előre nem tudtam, nekem jobb lett volna ha saját netezős SIM-et rakok bele.
Bár állítólag a Segwaynél sem lesz vészes az előfizetés, valami évi 15ezer ft körül. De ezt még nem tudom, az első év ingyenes.A szegélyeknél változó, van amikor jól csinálja van amikor kicsit kihagy vagy túlmegy.
A gyári ajánlás szerint 15cm-re kell a szélétől beljebb vezetni a feltanítás során.
Én 10Cmrt tartottam kb és így elég jó.
Fal mellett pontatlanabb, gondolom a rosszabb GPS jel miatt.Amúgy, az hogy mekkora méretű szimplán üzleti fogás, mert a nagyobbak sem tudnak egy töltéssel több területet levágni és semmiben nem tud többet, csak többször tölt és kész. Viszont az APP úgy van megcsinálva, hogy ha a 800-asat vetted akkor 801m2-t már nem engedne neki bevinni. Szóval ez csak szoftveres korlátozás.
A terület betanításánál kell nagyon oda figyelni, mert az apró korrigálásokat, hogy egyenesen vezesd végig a terület szélén, ő utána képes sokkal határozottabb irányváltásra, amikor tanuláskor szinte meg sem mozdult a gép csak egyenesen ment, de mivel belenyúlsz balra jobbra ő azt elmenti csak a Mértékét rosszul, vagy nem is tudom.
Nem tökéletes, de azért meg vagyok vele elégedve. Mivel az utcán így is vágom a füvet, így az a plusz 5perc amíg végig megyek ahol kihagyta, semmiség.
De összességében ha ránézel mégis szép vágott , gondozott képet ad a fű![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest