- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mate0314
aktív tag
válasz garfimacska #13599 üzenetére
Ezt nem értem. Milyen pannonos romot?
-
mate0314
aktív tag
Csalódtam a +++ romban... alap műveleteknél befagy úgy hogy 1200-re van húzva a cpu...
-
garfimacska
csendes tag
-
mate0314
aktív tag
válasz garfimacska #13605 üzenetére
telenorék más rommal adják a mobilt? ezt eddig nem is tudtam! de a pannonos készülékek attól még függetlenek?
[ Szerkesztve ]
-
garfimacska
csendes tag
válasz mate0314 #13606 üzenetére
Telenorék adnak valamilyen ROM-ot... nem Telenorost, mert angol nylelvű, csak tök mást, ... valszeg Motorolásat... Amikor felmerült ugyanez a probléma én a régi ZTE Blade ROM-ban kerestem a megoldást és felsültem... mert másmilyen....tök máshol van az opció, ahogyan azt tsigalko87 leírta...
igen... független...
-
arzén2
csendes tag
jó reggelt
cpu beállítások óta néha elmegy a gsm jel ill.átáll csak WCDMA-ra
melyik értéken kellene változtatnom? 300/20 600/30 1000/50 1200/60
"ma van az a holnap,amitől olyan sokat vártunk tegnap" :D
-
bepken
veterán
válasz garfimacska #13607 üzenetére
Te mi a francról beszélsz? (már bocsi....) szerinted mégis hogyan piszkálna bele a telenor a romba, ha egyszer senki se tud??? ez hülyeség...nincs olyan, hogy telenor rom defy-re!
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz arzén2 #13610 üzenetére
ha jól emlékszem, ilyenkor a clk4-hez tartozó vsel értéket kell feljebb vinni.(remélem jól emlékszem) próbáld mondjuk 63-ra húzni.
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
#TOTTI
őstag
válasz bepken #13611 üzenetére
Nem azt mondta, hogy a telenor piszkál bele, hanem ő másik Motorola ROM-ot használ mint a többiek, ami előfordul nekem is amivel az első sima DEFY-met vettem, frissítés után átrendeződött a menü, telenornál is így lehet, nem kell ezen megrökönyödni előfordul! Nekem T-s telefonon már nem is tudom milyen ROM volt de se CEE, se US, se DE, valami keleteurópai.
-
bepken
veterán
válasz #TOTTI #13613 üzenetére
valóban nem telenor által módosított romról volt szó. köszi, hogy rám szóltál!
garfimacska! elnézést kérek, hirtelen felindulásból badarságnak tűnt, amit írtál. de így mostmár értem, mi lehet a probléma.
az viszont továbbra se fér a fejembe, hogy a mobil adatforgalom ki-bekapcs beállítását hogy a fenébe nem lehet megtalálni? most kiadástól függetlenül...ez egy alap beállítás nem? olyan, mint mondjuk a hívószám kijelzés ki-bekapcs.
-
eventus
veterán
nekeklm egy 500 mb adatcsomagom van, 2000 ft. boven eleg egy honapban, wifi van mindemhol. ha valakinek nincs geprol atteszi a cumokat. csak nem ertem ezt a panikot, hogy smartphone es uristen forgalmaz a net.. penze van telefonra de adatra mar nem. legeso gprses telom alca 715, is mar havi 50 mega nettel ment 2003ban.. csak mobilon, 4000/ ho, zsebpenzbol!!
[ Szerkesztve ]
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
garfimacska
csendes tag
válasz bepken #13615 üzenetére
valszeg hülyék vagyunk.... A helyszínen egy ZTE, egy Samsung Galaxy, az én Cyanogen mod 9-em egy másik Defy + -on... mindegyik telón megvan a kikapcs, bekapcs lehetőség... a gyári Defy + ROM-on egyikőnk se találta meg követve a másik 3 telón lévő ROMok logikáját... De azért jó, hogy van ez a fórum, mert a félnapos hiábavaló küszködésünket egy segítőkész, érthető post megoldotta seperc alatt
-
bepken
veterán
válasz eventus #13617 üzenetére
erről az oldalról igazad van, szerintem is hülyeség kizárni (véglegesen) a mobilneteta buliból, hiszen ez a lelke az egész androidnak, az egész okostelefon világnak. a PC-n elérhető internetes élményt minél jobban megközelíteni. rengeteg alkalmazásnak értelme sincs internet nélkül.
én az APN kapcsolgatásnak egyetlen értelmét látom, ez pedig az energia gazdálkodás. ha nem akarsz netezni, és persze nem igényled a különböző alkalmazások frissítéseit, értesítéseit (ami bár tényleg egyéntől függ, de szerintem ez is sokat elvesz az android élményből) akkor x időre kikapcsolod a netet és kész. aksi időben ez meglátszik és sok embernek ez az, ami számít. ahogy én nézegettem még előző telefonommal (Pulse Mini) ...ott kb 3-4 órát jelentett ez a kapcsolgatás akku-időben. Defy-nél nem tudom mennyi különbséget jelenthet átlagban, talán pár óra itt is.
de egyébként nem is kell 500 megás csomag...én a legkissebbet szoktam ajánlani, 100 megás csomag is bőven elég (bár árban lehet nem olyan kedvező). azért elég, mert nincs túlforgalmazási díj, csak korlátozzák a sebességet. de ez a sebesség még simán elég az alkalmazásoknak, hogy frissítgessenek. sőt, egyszerűbb oldalakon is simán lehet szörfözgetni.╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
bepken
veterán
válasz garfimacska #13618 üzenetére
de most akkor tényleg csak a Blur APN Switch-el sikerült megoldani?
olyanról tudok, hogy régebben nem lehetett közvetlenül 2G/3G között kapcsolgatni, még az erre szánt widget-ek is csak bevittek a menübe és úgy lehetett mauálisan átállítani. de hogy magát a mobiladat forgalom kikapcsolását kihagyják a menüből... ez számomra ledöbbentő
-
konigjanos
senior tag
A 3g watchdog tökèletes a 2g-3g kapcsolgatàsra...
-
Bjørgersson
félisten
Sziasztok!
Rég jártam már erre. Érdekelne valaki egy 3 hónapos karcmentes készülék, hibátlan állapotban, garanciával, tartozékaival és 4 db védőfóliával együtt? Ez az Android nem tudott megfogni, inkább maradok a hagyományos telefonoknál.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Real_Necro
veterán
válasz eventus #13617 üzenetére
Azért ezzel nem feltétlen értek egyet. Oké, hogy a telefon adottságait úgy lehet legjobban kihasználni, hogy van egy havi netes csomagod, viszont ez nem mindenkinek igénye.
Szemény szerint nem használom túlzottan netelésre telefont, azon kívül, hogy otthon meg itt cégnél wifi-n el tudok vele szórakozni, bár 23"-os monitoron kényelmesebb. Ezért nem fogok havonta x összeget kiadni.
Szerintem ez inkább marketing fogás, hogy egy olyan szolgáltatásra fizess, ami az esetek többségében luxus és nem szükséglet.
Persze, hogy pénze van az embernek telefonra, mert tud venni sokkal olcsóbban is, ami a célnak megfelelne, de mai társadalomban egy metro-n is kinéznek ha "bunkofonnal" társalogsz, igyekszik az ember kicsit haladni a korral.
Szóval bízzuk mindenkinek a saját igényére és tárcájára, hogy kell e neki net vagy sem. A zsebpénz régen sem volt nagy divat, szerintem most sem az, van aki kap, van aki meg szórólapozik érte nap mint nap.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
jeni
félisten
válasz Bjørgersson #13626 üzenetére
én egyelőre vissza tértem a gyári rootolatlan változathoz. legutóbbi romok cserélése után mindig volt gondom,legutóbbi 1.2 spanyol változatnál,hogy nem lehetett elbontani a kimenő hivásokat és a térerő max. mutatása mellett,este tudtam meg,hogy elérhetetlen voltam aznap.
-
jazzkifli
tag
A legutóbbi 07.28. CM10-nek eddig milyen hiányosságai jöttek elő?
Tényleg használható már annyira mint a CM9?
Aláírás
-
magyarock
csendes tag
hamarosan T mobilos Defy+-t veszek. Érdemes rootolni, romot váltani? Én magam nem értek hozzá, valaki pécsi hozzáértő segítségét szívesen venném. a másik kérdés, hogy milyen mértékben lehet visszaállítani? már magától a rootoláskor elveszítem a garanciát?
ha jól értettem, akkor független és ezek szerint bármilyen brit szolgáltató simjét használhatom ha kimegyek ősszel?
valaki segítene a dolgaimban megköszönném ha emailre írna : a.kristof93@gmail.com
-
mate0314
aktív tag
válasz Real_Necro #13627 üzenetére
Igen igények, de ahhoz hogy ki tudj használni egy androidot net kell. Nem lehet mindenhol a wifit keresni, ami lehet hogy nem is biztonságos... Nekem most 100mb-os csomagom van, de 50 is elég (vissza is térek rá) ha kell vmi azon meg tudom nézni + állandó sync megy. (túlforgalmazás esetén belassítják, de nem torrentezni akarok mobilról, a sync pedig úgy is megy, weboldalak lassan, de bejönnek. Azt megy olyan gagyi dolognak tartom hogy vesz az ember okostelfont (persze nem arra gondolok hogy a 10éves gyerek addig sír amíg nem kap akár egy galaxy minit és azon lennie kell mobilnetnek)... akár egy szIFON-t vagy bármi mást és wifiért szenved mert nincs mobilnete... Persze megértem hogy nem kell mindenkinek, De akinek nincs, őszintén! BÁRHOL ki tudja használni a mobilját?
-
mate0314
aktív tag
válasz magyarock #13630 üzenetére
Hi!
Legjobb tudomásom szerint mindegy hol veszed mert mindenhol független!
Ha csak telefonására meg sms-re kell, akkor nem érdemes hozzányúlni!
Nem kell hozzáértő a közelben, csak egy kevés szorgalom!
Teljes mértékben vissza lehet állítani, NEM TUDOD TÖNKRETENNI!!! Ha visszaállítod akkor megmarad a garania!
Igen megy brit kártyával is!Fórumon vagyunk, nem privátban intézzük a dolgokat, mert így mindenki hozzá tud szólni/tud segíteni!
Olvasd el az 1. hozzászólást és itt vannak a leírások! ezt nézd végig és ha úgy érzed hogy ezek alapján meg tudod csinálni akkor van értelme belevágni a rootolás és társaiba!
Ha ezeket átnézted és értelmezted, utána sokkal hatákonyabban tudunk majd segíteni! Persze ha már a kezedben lesz a mobil
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz mate0314 #13632 üzenetére
Ízlések és pofonok. Én nem tudom magamról elképzelni, hogy a mai fiatalok után pl egy metrón a telefonon nézzek filmet, vagy olvasgassak. Persze anno fősuliról hazafele PDA-n néztem ugyanezeket, de annak már sok-sok éve.
Ízlések és pofonok. Otthon és cégnél is van wifi-s net, a köztes időszakban meg elvagyok nélküle, nem lételemem. Az elmúlt pár évtized alatt talán 2 alkalommal volt szükségem sürgősen netre, előbbinél találtam egy kávézót, másiknál megMoszkva, Széll Kálmán téri metro megállónál léptem fel a kihelyezett terminálon.
Én esetemben mondjuk jobban szeretem a hosszú akku időt, így többnyire telefonálásra van használva a készülék, meg keresek még valami jó határidőnaplót rá. Mint írtam, a többi meg csak haladás a korral számomra.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
obZen
tag
válasz Real_Necro #13634 üzenetére
Határidőnapló?
Ott a GMail fiókod naptár funkciója, mindent tud, amit kell. Szerkeszted PC-n, aztán szinkronizálja a dolgokat."Nice car, must be fast but I don't give a fvck, and will laugh if you get stuck under a truck!" *http://www.dongatto.com* *http://www.facebook.com/itoldu.hu*
-
Real_Necro
veterán
Csak offline. Nem szeretem a fél életemet megosztani a nagyvilággal. Éppen ezért nincs FB regem sem.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
obZen
tag
válasz Real_Necro #13636 üzenetére
Ez most nem teljesen világos. A naptáradhoz csak az fér hozzá, akinek Te megengeded, azaz akivel megosztod.
Ha pedig arra gondolsz, hogy zavar, hogy valahol a Világon van egy szerver, ahol tárolva van, hogy két hete pénteken este hattól kinél főztél szarvaspörit, akkor passz."Nice car, must be fast but I don't give a fvck, and will laugh if you get stuck under a truck!" *http://www.dongatto.com* *http://www.facebook.com/itoldu.hu*
-
Real_Necro
veterán
Pontosan. Nem akarok feltölteni mindenféle adatot, amik a magánéletemhez fűződnek. Minek legyen ez fent?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
fil
őstag
válasz Real_Necro #13638 üzenetére
Igazad van.
De akkor azért ügyelj arra, hogy e-mailt vagy sms-t se használj, mert azokat is tárolják valahol, valakik. Sőt, ez a helyzet a telefonokkal is. A törvény kötelezi a szolgáltatókat a beszélgetések - úgymond nemzetbiztonsági érdekekből történő - visszakereshetőségének biztosítására.
Tudomásul kell venni, hogy ez ezeknek a technológiáknak a "hozadéka". Ha biztosan tudnám ,hogy valaki rendszeresen olvasgatja az - interneten megforduló - ,amúgy személyes dolgaimat, engem is zavarna. De őszintén, egy vagyok a 7 milliárdból. A kutya sem fog velem foglalkozni...
Ezért aztán le sz.rom.
Ha valami meg tényleg annyira kényes, akkor azt meg nem bíznám a fent említettek közül egyikre sem.
Szóval: no para[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
Pontosan így gondolom, nekem sehol nincs
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
konigjanos
senior tag
egy nagy előnye van a google címtárnak és naptárnak: bármilyen androidos telefonod van, azonnal le lehet szinkronizálni, és semmi adat nem vész el. + bárhol, bármelyik pc-n eléred. de ez már így kettő
ingatlanközvetítő vagyok, a legtöbbet a naptárt használom, és ennél kényelmesebb megoldás nem létezik. előtte symbian volt,ott minden nap szinkronizálni kellett az outlook-ot a telefonnal, itt már ezt sem kell. de a mobilnet hiányát én egyáltalán nem érzem. -
Real_Necro
veterán
válasz konigjanos #13641 üzenetére
A megvalósítás érdekes lehet, nekem az nem tetszik, hogy egy ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásra teszem fel az adataimat. Mi van akkor, ha ma/holnap befuccsol? Mi lesz mindezekkel?
-
konigjanos
senior tag
válasz Real_Necro #13642 üzenetére
Ha nem vagy annyira szerencsétlen, hogy pont aznap a telefonodból is minden adat eltűnik, nem történt semmi, más szolgáltatóra váltasz. Ennek ellenére időnként a contactokat mentem pc-re, a google naptárat pedig szinkronizálom az outlook-al.
De legkevésbé attól kell félni szerintem, hogy a google egyik napról a másikra megszűnik...pl már most írják, hogy több, mint egy év múlva megszüntetik az igoogle szolgáltatást... -
laleeee
őstag
tényleg,én is szeretném elérni az outlook fiókomat a mobilomon,azt hogyan kell ?
-
bepken
veterán
akkor most tényleg legyünk paranoiásak? csak a legegyszerűbb: visszakereshető, hogy kivel, mikor, hány másodpercig, és hol beszéltél mobilon (torony alapján, 100 méter pontossággal). és ez még a legalapabb engedéllyel kikérhető információ.
akkor...az sms-eket és az email-eket szűrik, tárolják, vissza tudják keresni seperc alatt.
azt kideríteni, hogy milyen oldalakat látogatsz, körülbelül ugyanennyi időt vesz igénybe.
és még rengeteg példát mondhatnék
ja és most azonnal kapcsold ki a telefonodat és töröld a google account-odat...hiszen oda is jó néhány információ megy Rólad nap mint nap! (már csak ha a telepített alkalmazásokra gondolunk vagy névjegy szinkronizációra)na üljünk le egy kicsit...gondoljuk át ezt a dolgot! tényleg van értelme, ha az ember homokba dugja a fejét?...főleg 2012-ben? amikor már annyi féle forrásból kering rólunk az információ. ha le akarnak valakit hallgatni, akkor bizisten ugyanúgy megteszik, mint 5 vagy 10 évvel ezelőtt...de nem hiszem, hogy emberek életének veszélyeztetésére szolgálnak ezek a technológiák. nem hallottam még olyanról, hogy valakit levadásztak, mert minden hülyeséget megoszt magáról.... (bár lehet csak jól titkolják )
ez az egész a piacról szól! arról, hogy még hatékonyabban tudjanak igényt kielégíteni. najó...és sokszor igényt kialakítani olyan termékekre, amikre nincs is szükségünk...dehát erről szól a világ, ez a marketing, mondhatni ez mozgatja a gazdaságot (sajnos, nem sajnos...mindenki döntse el magának)én így gondolom! aztán ha nagy hülyeséget írtam, úgyis kapom majd az oltást
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz laleeee #13647 üzenetére
ha tudod a fiókod beállításait, akkor nyiss egy E-mail kliens-t a menüből és konfiguráld. ha nem tudod, milyen beállítások szükségesek, olvass utána a neten. (pop3, smtp)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest