- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Notebook hibák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
koby11h
őstag
válasz Ferrari fan #29950 üzenetére
Tudod hogy sajnálom, hogy a '90-es évek végén / 2000-es elején a sok procit, ramot, alaplapot a boltban csak dobáltuk kifelé... volt egy vödör, amibe a régi procikat, memóriát dobáltuk... mit érhetne az most! Működtek (386-486-p1-p2) de még e-hulladéknak is.
Én meg kivittem és beborítottam a kukába"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Pötyi
őstag
válasz koby11h #29951 üzenetére
Hát igen, ilyesmit a nagyfaterok szoktak tanítani, hogy a dolgok életciklusa: a megjelenéskor drága, később olcsóbb, aztán 20+ év után, amikor már retrónak számít, akkor megint drága. Mindössze türelmesen ki kell várni. Csak egy padlás kell hozzá raktárnak. Ja, és ebbe a képletbe határozottan nem fér be olyan női szereplő, hogy "Minek tárolod ezt a sok szart, semmi szükség rá, csak a helyet foglalja, vagy a lomjaid - vagy én, porfogó, dobd ki ..."
Nyilván akkor kell felvásárolni fillérekért, amikor kifut, aztán csak ki kell várni, hogy megérjen a retróra.
QNX is cool!
-
-
koby11h
őstag
Idéznék pár privátból ezzel kapcsolatban, itteni és máshonnan levelezésekből, ismerősöktől
"NYÁK-tól meg szabadulnék, az 20-30 kg, mert asszony már így is balhézott, hogy mi ez a rendetlenség, szabadljak meg tőle."
"Ugyan ez nálunk is, hogy tele a pince az e-hulladékkal De megérti azt is, hogy megéri."
"Ok, de hol tárolod, mert ha jól sejtem, akkor nem kevés neked sem. Nekem a garázsban, de már pár éve kerülgetem a párom meg mindig szóváteszi, hogy útban van... : ) "
"Van vagy 100 kg elektronikai kacat már bontva, leadás készen, most nézegetem, hogy hová lehetne, mert az asszony már mondogatja, hogy ha ezen a nyáron is ezt kell kerülgetni, akkor balhé lesz!"
Szóval ez évek óta vita tárgya minden portán Vagy mi, vagy a kacatok!
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
-
Akula
őstag
Az enyémnek az a baja, hogy ha látszik, akkor vérciki. (Merthogy látja Balog Leventét a tévében a szűk zakójában kiszállni a G-s merdzsóból és hát róla kéne példát vennem, mert ő nem bontogat merevlemezt.)
Mert hű, jönnek sógorék Húsvétkor locsolkodni és lemennek a pincébe borért és látják, hogy lomizok.
Erre én: piiiiincéééébeeeee??? Boooooréééért?"Akula Sub, ready for the deep!"
-
koby11h
őstag
Nekem a pince zárva van...
BIP: nálunk is a garázsban volt eleinte, mert egyben volt a jó még valamire cuccokkal. És nálunk a garázs a ház mellett van, azon át jutsz a kertbe, naponta, sokszor, vendégekkel is... és milyen már, mint a c.gányoknál. Mondom összetennék ők a két kezüket, ha ilyen lomok lennének náluk!
Utána ment le a cucc a pincébe, amikor már sok lett. Most ott dobozokban van egy sarokban. A még jó valamire pedig fém polcokon, antistatikus zacskókban... így már néz ki valahogy azért, meg nem annyira kupi és nem is látja."C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
BiP
nagyúr
válasz koby11h #29961 üzenetére
Most ott dobozokban van egy sarokban. A még jó valamire pedig fém polcokon, antistatikus zacskókban
Nálam is ez a terv. Csak a garázsban
Dobozok, polc már megvan, csak rendszerezni kéne végre. De aszony cuccaitól gyakorlatilag nem férek el, nem tudom szétpakolni az enyéimet, hogy rendesen átválogassam. -
-
őstag
Nálunk ez úgy történt, hogy felújítás után lett a lakásban mégegy szoba, majd később, ha nagyok lesznek dzétválasztjuk a fiukat. Addig nekem home office és egyebek.
Bement az íróasztalom és még egy asztal, mondván az jó lesz gépek szereléséhez....
Egyszercsak megjelent rajta a VARRÓGÉP, na innen tudtam, hogy vesztésre állok... -
-
KROK640
nagyúr
válasz Ferrari fan #29950 üzenetére
Én sem vagyok már számtech boltos Pedig nagyon imdátam ... Onnan mentem volna nyugdíjba, ha nem hozza az élet, amit ...
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
KROK640
nagyúr
Ma pl abból volt balhé, hogy egy barátom (14 éve legjobb) eljött bulizni az asszony tudta nélkül. Később értesítve lett, de balhé lett belőle.
Pedig velem és barátnőmmel jött el buzni, mégis az lett : mad tuti csajozni fogtok és a Feri megcsal ... Dehogy! (tény, hogy a Ferivel sok jó esténk volt, de mindketten szeretjük azt aki mellett letettük a voksunkat --- ez volt a kibékülés alapja is)Alapvetően azt látom a haverjaimnak (engem szerencsére kivéve) nem barátnőjük és partnereik vannak, hanem úrnőik, akik megszabják mit tegyenek. Pl Tibi haverom
-
frescho
addikt
válasz qqcqqc #29967 üzenetére
Mert lassúak vagytok. Mire észbe kapott volna két polcnyi gép költözött be, a kisasztalt meg elfoglalta egy Amiga. (Mondjuk most egy HT van ott, de végülis mindegy.) Aztán jött a szerelő részleg szkóppal, pákával, nádihegedűvel. Szóval mire behozott volna bármit a szobámba már nem fért be.
https://frescho.hu
-
-
Top cat
addikt
Mert nem akarod.
Kezd már celebesedni a csávó.
-
fatpingvin
addikt
válasz KROK640 #29921 üzenetére
ilyenkor én azt szoktam (volt) csinálni hogy ha nekiállna alkudozni akkor én is elkezdem emelni az árat, tehát mondjuk a te példádnál maradva ha megállapodtunk 10ben, a találkozónál meg mondja hogy vinné 6e-ért, akkor széles mosollyal: oké, ha ennyit ér a megállapodás akkor így már 11e two can play this shit. azt is szóvá szoktam tenni ilyenkor hogy az időm és a türelmem sincs ingyen, szóval ha sokáig folytatja én teljes nyugalommal benyújtom neki erről is a csekket akkor is ha a terméket nem veszi meg.
kétszer volt ilyen, az egyik szerintem beijedt és szó nélkül kifizette utána a 11e-t (pedig nem vagyok ijesztő szerintem, semmi oka nem volt berezelni) a másik meg elküldött az anyámba és elhúzott.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
koby11h
őstag
válasz fatpingvin #29981 üzenetére
Én ezért nem szoktam szinte soha elvinni "valahová". Ha Ő eljön érte hozzám vagy olyan helyre, ami nekem is útba esik, vagy elutalja legalább a postát, akkor az már komolyabb szándék. Így legalább én nem vesztek időt, benzint, nem idegeskedem más miatt...
Ha eljön és itt alkudozik, akkor jelzem, hogy megspórolta volna az utat, ha ezt előre közli, majd elköszönök és bezárom a kaput.
Nekem is eddig 3-4 olyan ember volt, aki itt kezdett alkudozni. A bringás elment, kettő megvette az eredeti áron, egy pedig anyázott és utána ment el. Szólásszabadság van, azt mond amit akar, csak nem hat meg.Dobtam már ki lomis komát is, amikor egy házat kellett kiüríteni. Odajött én mondtam az árakat, ő meg bólogatott és szedte össze ami érdekli. Aztán benyögte a felét. Mondtam hogy ennél drágább az órabérem, szóval viszlát és kitoltam a kapun. Kint várt a pereputty pakolni, nagyon égő volt neki. Mondtam, hogy majd jön más és elviszi olyan áron, amit ér. El is vitte, de más, őt nem engedtem vissza, hogy újra elkezdjen alkudozni 51%-ról... Vagy tanul belőle vagy nem, az már nem az én dolgom.
"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
-
Pötyi
őstag
-
KROK640
nagyúr
válasz fatpingvin #29981 üzenetére
Igen, ez egyébként nem rossz módszer, bár amikor azt akarom, hogy valamit megvegyenek, akkor túl nagy tér nincs.
Különösen Jánosnak volt ez nagy szokása, hogy teljesen mindegy miben állapodtunk meg, a fizetés pillanatában valami trükkel mindig próbálkozott.
Egy időben menetrendszerűen 2-3 hetente, mindig szombat kora délután vagy vasárnap kora délután csengett a telefonom, vagy csengettek és ő volt, hogy már megint összeomlott a Windows a és menjek már megcsinálni. Persze a végén meg bejött az, hogy majd kifizeti, meg részlet, meg legközelebb stb. Úgyhogy kénytelen voltam azt bevezetni, hogy addig em nyúlok a géphez amíg az előző telepítés ára hiánytalanul ki nincs fizetve. Mert úgy voltam vele, hogy egy soha megnem adott adósságot fölösleges a csillagos egekbe növelni, abból semmit nem kapok a boltban, hogy valaki sok pénzzel tartozik nekem. Abból viszont igen, ha KP-t nyom a kezembe.
Azt elfogadtam, hogy valaki megvan szorulva (én is voltam sokszor, még akkoriban is), azt is, hogy pont olyankor szarik be a gép, de azt már nem tudtam, ha én teljesítettem és nem volt záros határidőn belül rendezve a dolog.
János meg eléggé komplikált volt, egyrészt tudtam, hogy jókora adag user error* van abban, hogy neki 2-3 hétig élnek a Windowsai, a másik, hogy nála a telepítés részét képezte a rendszeren és a drivereken túl mindenféle segédprogram és úgy 40db játék feltelepítése (aminek aztán felével sem játszott soha, de azért legyen fent, mert lehet, hogy félévente egyszer 5 percre elindítja majd), így rendszerint 4-5 órás program volt nála a rendszer újrarakása. így eléggé rosszul viseltem amikor a végén bemondott árnál jött az alkudozás, a mennyit engedek a feléből, meg majd hozza részletre stb. Egyszer ezért hagytam ott driverezetlen Windowssal, mert már az elején kezdte, hogy haveri alap, meg törzsvásárlói kedvezmény, meg most nincs pénze stb.
Viszont egy előnye volt : Kiszámítható jövedelemforrás volt (ha fizetett).* Elég volt megnézni a böngészési előzményeit.
Na meg a 2010-es években minden kicsit is elterjedt zsarolóvírust láthattam élőben, természetesen nála. Volt olyan, hogy az 5 napos Windowsa már olyan szinten tele volt toolbarral meg spyware-el, hogy csak lestem.Mostanában nem megy neki egyébként, még mindig egy Athlon X4-et használ 2GB RAMmmal és HD4890-el, már netje sincsen ... de italra valahogy mindig akad.
-
Akula
őstag
Mert nem szoktad nézni a cápák között-et.
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
Akula
őstag
Onlinepénztárca sorsolás done.
Jó nagy humbug.
Ezen is besírtam:[ Szerkesztve ]
"Akula Sub, ready for the deep!"
-
KROK640
nagyúr
Hehe, na igen ....
de ha megkérdezed, hogy mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás, akkor megmondom neked, hogy 2014-től iszogatott már, egyre jobban, és a környék kb összes munkahelyéről kirúgták már, mert 1-2 héten belül előadta azt, hogy több órás késéssel részegen jelenik meg a munkahelyen, vagy napokig be sem megy szó nélkül ... ilyesmiket, de volt ahonnan lopás miatt tették ki. Ezt amúgy azért is elhiszem mert a végefelé még tőlem is lopkodott, jellemzően apróságokat, pendriveokat, bicskát, egy zsebrádiót, ilyesmiket. 2018-tól nem volt netje, mert már akkor nagyon sokkal tartozott szolgáltatónak.
De hallottam azt is (pont az apjától) hogy a nagyanyját állítólag késsel kergette, hogy adja neki a téli tüzelő árát italra. Jelenleg egy fűtetlen melléképületben lakik. Nem volt mindig ilyen, előtte csak szimplán egy komplikált ember volt, akinek minden is lehetőleg ingyen kellett volna. Mostmár a legalja.
(egyébként épp szombat délelőtt láttam, ittasnak tűnő állapotban üldögélt az árokparton, hót koszosan, szájában szivarka és nézett maga elé - szerencsére nem vett észre )Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
-
KROK640
nagyúr
Kétszer volt elvonón, mindkétszer megszökött.
De én a magam részéről már nem is próbálok rajta segíteni, 2016-17 környékén még próbáltam, de csak meglopott, tartozást halmozott fel (mai napig lóg 16 ezerrel, de nekem ennyit bőven megér, hogyha többet nem keres ), írogatott az egyel korábbi és a mostani barátnőmnek is (megmutatták, hogy megpróbált lejáratni) többször megpróbált átverni, amiben a legsértőbb az volt, hogy milyen amatőr módon. Persze előttem mindig nyomta az ő mekkora haver, meg milyen országos cimborák vagyunk szöveget... Igazából egy kétszínű ostoba gonoszmajom volt, még ha én sokáig - mindenkiről a jót feltételezvén - nem is akartam ezt belátni/meglátni elsőre.Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
Pötyi
őstag
válasz TESCO-Zsömle #29993 üzenetére
Amit kerestem (Pet Shop Boys: Very Relentless) nem volt, de vigaszdíjnak:
George Michael and Queen: Five Live EPQNX is cool!
-
-
Van a cégnél SAP
Van a cégnél adatbázisos fejlesztőcsapat (ők komplett alkalmazásokat raknak össze), belső SAP fejlesztés, Powershell-ben fejlesztő arcok, automatizálás.
Jön a levél, hogy új eszköz rendelésekhez.
Excelben lefejlesztve.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
-
Lenry
félisten
hobizoli kolléga figyelmébe ajánlom: 500 lovas Fiat Uno eladó
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- LEGO klub
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch
- Házimozi belépő szinten
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest