Új hozzászólás Aktív témák
-
dodoroli
aktív tag
HD 6870 ről g9 280x-re
[ Szerkesztve ]
-
Barett 50cal
senior tag
Sziasztok! Monitor vasarlasa elott allok es ezt a tipust neztem ki. Viszont van egy masik, P2414H ami kb 10ezer ftal tobbe kerulne. A kerdesem csak annyi, hogy megeri e az, vagy ez az U2312HM jo nagyon? Valami tapasztalat esetleg amit megtudtok osztani annak orulnek.
Meg talan az erdekelne meg hogy jobb a 23" vagy 24" monitorokat nezzek? Mert nem ertem miert van ilyen sok ilyen kis kulonbseggel.Koszonom!
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
Bjørgersson
félisten
válasz Barett 50cal #1654 üzenetére
Valószínűleg itt mindenkinek U2312HM van, úgyhogy inkább ebben a topikban próbáld, szerintem több sikerrel jársz.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
Djsaba
senior tag
Pénz diktál.
10k-val drágább 1"-al nagyobb és valamivel szolidabb (fényerőileg, matt bevonatilag) és kicsit jobb kontrasztban. Szóval rajtad áll. -
StSanya
senior tag
Én most váltottam közel két év után U2312HM-ről P2414H-ra, mert úgyis kellett volna egy monitort vennem, így ezt kapta meg a lányom.
A P2414H-t jobban le lehet sötétíteni, éjjel ez jól jön, nincs "kiégeti a szememet" effektus. Bevilágításban a sarkokban is sokkal jobb. A színekben én ugyan nem vettem észre eltérést - mindkét monitort kalibrálva vettem -, elvileg az U2312HM-nek jobb a színvisszaadása, ha grafikai munkára veszed, ez fontos lehet. Viszont a P2414H a nagyobb pixelméret miatt sokkal kényelmesebben olvasható, ha elterülök a "főnök" székemben messzebb, akkor is. Az U2312HM-nál ilyenkor már nem láttam jól bizonyos méretű szöveget. A leírások szerint a P2414H-nál finomabb, nem olyan agresszív a tükröződésgátló bevonat, így picit jobb részletekben is, s a zavaró fény nekem nem volt szempont, ablaknak háttal van előttem a monitor.
Az ár kérdésre: Az U2312HM-et szállítással, kalibrálva, pixelgarival ~57 ezerért 2012. márciusában, míg a P2414H-t ugyanilyen kondíciókkal ~64 ezerért vettem, decemberben. Ennyit mindenképpen megér. A U2412M-re váltást már nem érte volna meg nekem, 71 - 72 ezer kalibrálva + szállításért. Ott mondjuk a 16:10-es képarányt kell megfizetni...
Azt gondolom, általános, netes, filmes, játékos, otthoni használatra jobb választás a P2414H, a nagyobb méret okán. Csak ha nagyon szűk a keret, s nagyon professzionális a felhasználás, akkor jöhet szóba az U2312HM.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
-
Barett 50cal
senior tag
válasz StSanya #1657 üzenetére
Köszönöm a válaszokat
Engem csak az frusztrál, hogy 1" miatt plusz 10 ezer? Persze, gondolom nem csak ennyi áll emögött de akkor is fura nekem.
Webdesign készitéséhez használnám, persze mindennapi teendők mellett, de Photoshop/Dreamweaver ,videóvágások stb mind játszanak.Még gondolkozom de köszönöm a segitséget
Time you enjoy wasting, isn't wasted time
-
RichieTri
senior tag
válasz Barett 50cal #1658 üzenetére
esetleg a 23-as mellett még az is érv lehet, hogy nagyságrendekkeljobb az inputput-lagja. bár ez csak játéknál számít.
live:RichieTriH , origin:RichieTriH , uplay:RichieTri
-
old_artist
addikt
válasz Barett 50cal #1658 üzenetére
Üdv!
"... gondolom nem csak ennyi áll emögött " - ezt jól gondolod, nem csak a 16:10-es arány és a +1", hanem az sRGB szintér "szélesebb" lefedése, korrektebb színvisszaadás, jobb homogenitás, jobb kontraszt miatt is fotó, grafikai és képmanipulációs programokhoz erősen ajánlottabb.
-
tibur5555
csendes tag
Sziasztok,
meg tudnátok mutatni, hogy ha a PS3-at, X360-at, vagy akár egy média lejátszónak a hdmi képét szeretném rádugni erre a monitorra, akkor milyen átalakítóra lesz szükségem?
(a számítógépem már lefoglalja a dvi-t, így a legjobb egy hdmi-displayport átalakító lenne)
Nagyon megköszönném, ha be tudnátok linkelni egy mintát. -
bl0ck
tag
Üdvözlet.
Na miután csütörtökön jelentettem, hogy hibás a készülékem, ma kaptam egy "újat".
A futár közölte, hogy szállító nélkül nem tudja elvinni a terméket tőlem. Kezdek morcos lenni, ha fizetőssé válik a visszajuttatás.
A másik dolog amiért morcos kezdek lenni. Ami meghalt monitorom,gyártási ideje 2013. május, és 2,5 hónapot használtam, darab karc nem volt rajta. Amit kaptam 2012 augusztusi, használt, és tiszta karc a keret teteje(nem zavar amúgy). Oldal irányba elvileg nem lehet dönteni, kiraktam az asztalra és úgy kellett vízszintbe állítani magát a monitort.
Ne adja ég ez is megfeneklik, biztos megtaposom, és egyben ez volt az első, meg utolsó Dell monitorom is. -
Djsaba
senior tag
Ez minden gyártónál így van, hidd el
Amúgy azt nem tudom, hogy miért vállalnak egyáltalán garanciát, ha egy szarabb monitort kapsz vissza, mint amid volt, és nemrég vetted.
Én a garanciát úgy képzelném el, ha javíthatatlan hibája van valaminek, (pl: az egész képernyő bevilágít, sárgán-kéken-zölden-pirosan, akkor cseréljék csak a panelt a monitorba, vagy egy teljesen újat adjanak, ne olyat, akit valaki már visszaküldött vagy tudja a fakk.. vicc.
Inkább venném 1év garanciával, ha tuti újra cserélik, vagy hasonló. Hiába ígérgetnek, ha szar az egész rendszer
-
bl0ck
tag
Jó, persze. Megértem, lehetnek mindenben hibás darabok. 2 hónaposan el kezd a fél kép zöld behatással világítani, majd vibrálni és elsötétült 15-20%-ot. És nem is használom olyan jajj de sokat. Mondták, hogy földhurok van. Első monitorom 11 évig működött ezen a szent helyen, mai napig semmi baja, a második monitorom 2 évig volt ezen a szent helyen, semmi baja, mai napig használja az új tulaja.
De azon kicsit fent akadtam, hogy az ügyfélszolgálatos hölgy közölte: megrendeltem az újat: gyártási dátum meg mondom 2012 augusztus, és látni rajta, hogy használt. Az enyémet kivettem a talpából, és forgattam, alig recsegett a kerete, ez meg mint ami szét akar hullani.
5-ig van support elvileg, idestova 1,5 órája 10 percenként hívom őket, és nem veszi fel senki a telefont, viszont a hibásat még mindig nem tudom, hogy miként viszik el.
Az már csak hab a tortára, hogy egy 2,5* nagyobb dobozban kaptam meg. Én totál beraktma volna egy akkorába mint amibe az újat veszed, csak ahhoz szét kellett volna szedni a talpat...na mindegy.Amúgy nem lenne logikusabb? Vigye el ,cserélje a hibás alkatrészt, adja vissza, tudom mim van. Vagy adjon egy bontatlan darabot. Erre bekamuzza, hogy új darab, és ad egy használtat.
Áhh, felidegesít csak. Ne legyen így, de ha ez meghal ,szerintem ismerőssel megcsináltatom, eladom a bánatba, és veszek vagy más szériát, vagy totál más márkát. -
asdf_
veterán
Idéztem szerintem nemrég, a jótállás első évében kizárólag új alkatrész kerülhet beépítésre a javítás során. Ebből -számomra legalábbis- az következik, hogy a cserekészülék is csak új lehet. A korlátozott jótállás 2. és 3. évében lehet esetleg az ilyenekkel bohóckodni, de az elsőben nem.
-
Borote
addikt
válasz tibur5555 #1661 üzenetére
Jól értem, tehát a számítógép DVI-al csatlakozik, és egy HDMI-s eszközt szeretnél rákötni?
A linkelt átalakítók Neked nem felelnek meg, mivel ezek DP-t alakítanak HDMI-vé, ami passzívan is megy. Azonban ha HDMI-t szeretnél DP-vé alakítani, ahhoz (tudomásom szerint) aktív jelátalakító kell, az ennél drágább.Jobban jársz, hogy ha a számítógépedet kötöd rá displayporttal (remélhetőleg van DP port a GPU-don), és veszel egy HDMI-to-DVI átalakítót, és azzal kötöd rá a másik eszközt.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Nektek megy a 72Hz driver Win 8.1-en? A digitális aláírást már kikapcsoltam, így felment, viszont hiába írja ki, hogy ott van fent a custom driver, mégis csak 60 Hz a maximum választható.
-
Chosen
addikt
válasz Bjørgersson #1672 üzenetére
"60 Hz a maximum választható."
-
Chosen
addikt
válasz Bjørgersson #1672 üzenetére
vindóz... 2 újraindítás után megy.
-
h1mpi
félisten
Sziasztok!
Két Dell monitor között gondolkozok:
DELL P2314H AH-IPS/LED vagy
DELL U2312HM e-IPS LED.Meg tudnátok mondani, hogy mi az az AH-IPS?
Fully electric lifestyle!
-
Bjørgersson
félisten
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...
-
h1mpi
félisten
-
Chosen
addikt
Apró megjegyzés, 100%-ra még nem teszteltem ki, de érdekesség:
72Hz Driver (elméletben 71.928Hz lenne a tökéletes)
Win 7: ~71.930Hz valósan
Win 8.1: ~71.928-71.929Hz között mozog.Nem tűnik soknak a különbség, de a lényeg, hogy pontosabb, ezáltal a 24p-vel jobban szinkronban van. (1 óra/frame drop helyett 8 óra/frame drop, tehát egy egész film alatt sem esik ki a szinkronból)
-
h1mpi
félisten
Muszáj FULL HD-ra váltanom, mert a legtöbb játék már oda van optimalizálva.
Most lesz konfig csere i5-4670K+GTX 770 és az viszi a FULL HD-t hülyeség lenne 1680-ban játszanom.
Nekem csak játékra kell a 2209W is megfelelő volt. Te mit javasolnál amúgy?[ Szerkesztve ]
Fully electric lifestyle!
-
Rasiel
senior tag
"Muszáj FULL HD-ra váltanom, mert a legtöbb játék már oda van optimalizálva."
Tény, a GTX770 erős kártya, magasabb felbontáson is szépen megállja a helyét.
Az U2312HM és a P2314H összességében csak felbontásban nyújt többet a 2209WA-nál. Méretben nem lennél előrébb. Talán még annyi, hogy az előbbi kettő LED-es háttérvilágítást használ, a jelenlegi monitorod meg CCFL-t. Ez utóbbi valamelyest többet fogyaszt, de pl. képminőségben nem lennél előrébb, ezt biztosra mondom. LED nem egyenlő a jobb képminőséggel."Te mit javasolnál amúgy?"
Már leírtam. Én félretenném azt a pénzt, amit rászánnál erre az egészre. De, ha mindenáron váltani akarsz, akkor én Dell U2412M alá nem adnám.Egyébként ebben a topikban érdeklődj, mert ez inkább oda tartozik.
[ Szerkesztve ]
-
ParadoxH
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni: Most lettem egy 2312hm boldog tulajdonosa. Szerettem volna rávenni a monitort a 72/71 hz-es működésre miután feltettem WonderCSabo driverét, de mindkettőre fekete képernyőt kaptam.
Egy régi HD2400 PRO vga van a gépben és DVI kábelen csatlakozok hozzá (a kártyán DVI-I van). Win 8 fut a gépen.
Mi okozhatja azt, hogy a listából kiválasztott 72-71 re egyből fekete képernyőt dob ki?
Előre is köszönöm a segítséget és a türelmet!
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Meghivott
addikt
Most akkor a 71/72 biztonsággal használható?
-
-
ParadoxH
tag
válasz ParadoxH #1686 üzenetére
UP^
Valaki esetleg ki tud segíteni valami javaslattal? A módosított drivert sikerült feltenni, mert ott van a 71/72hz-es felbontás...
Valakinek van ötlete, hogy mi okozhatja azt, hogy mégis fekete képernyőt kapok mindkettőre?
Köszi a türelmet!
|| Letölthető, nyomtatható 3D modelljeim: http://shorturl.at/XhGxw
-
Chosen
addikt
válasz ParadoxH #1693 üzenetére
Jobb ötletem nincs, lehet, hogy a VGA nem bírja. Ha a kábel 100-as, akkor a monitornak bírna kellene, driver szintén okés, másra nem tudok gondolni. Igaz, hogy én már ennél gyengébbel is hajtottam 71-en, de a korban az is fiatalabb volt nála. Ha tudod, akkor próbáld ki egy másik VGA-val.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Bjørgersson #1691 üzenetére
Az nVidiás részről meg én maradtam le. Állítólag azért nem veszi vissza az órajelet az AMD kártya, mert ugye 72Hz-en megy a monitor, akkor többet kell dolgoznia. De lehet ez is csak bibi.
Nekem is van bibim. Mostanában úgy 1-2 óránként villan egyet az egész kép. Mint mikor egy ablaknak csak az alsó fele látszik, mert a másik kilóg felfelé a képből. És villanáskor mintha helyreugrana, pedig előtte is látszik minden rendesen. VGA - HD 7970 Matrix Platinum, DVI-on van a monitorra kötve. Win7 x64. Mitől lehet ez?Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
Bjørgersson
félisten
válasz Petyyyyy #1695 üzenetére
Nálam is volt egy 7850 ~egy hétig, de játék közben nálam sűrűn ugrált a kép, úgyhogy inkább visszavittem, mert féltem, hogy előbb-utóbb tönkremegy a 72 Hz-től.
-
Petyyyyy
addikt
válasz Meghivott #1698 üzenetére
Eszközkezelőben távolítsd el és pipáld ki, hogy törölje az illesztőprogramot is. Lehet én is így teszek majd. Játékok alatt eddig nem volt semmi ilyesmi, de most előbb települt driver windows updateből. Ez okozhatná?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest