Új hozzászólás Aktív témák
-
StSanya
senior tag
válasz Barett 50cal #1654 üzenetére
Én most váltottam közel két év után U2312HM-ről P2414H-ra, mert úgyis kellett volna egy monitort vennem, így ezt kapta meg a lányom.
A P2414H-t jobban le lehet sötétíteni, éjjel ez jól jön, nincs "kiégeti a szememet" effektus. Bevilágításban a sarkokban is sokkal jobb. A színekben én ugyan nem vettem észre eltérést - mindkét monitort kalibrálva vettem -, elvileg az U2312HM-nek jobb a színvisszaadása, ha grafikai munkára veszed, ez fontos lehet. Viszont a P2414H a nagyobb pixelméret miatt sokkal kényelmesebben olvasható, ha elterülök a "főnök" székemben messzebb, akkor is. Az U2312HM-nál ilyenkor már nem láttam jól bizonyos méretű szöveget. A leírások szerint a P2414H-nál finomabb, nem olyan agresszív a tükröződésgátló bevonat, így picit jobb részletekben is, s a zavaró fény nekem nem volt szempont, ablaknak háttal van előttem a monitor.
Az ár kérdésre: Az U2312HM-et szállítással, kalibrálva, pixelgarival ~57 ezerért 2012. márciusában, míg a P2414H-t ugyanilyen kondíciókkal ~64 ezerért vettem, decemberben. Ennyit mindenképpen megér. A U2412M-re váltást már nem érte volna meg nekem, 71 - 72 ezer kalibrálva + szállításért. Ott mondjuk a 16:10-es képarányt kell megfizetni...
Azt gondolom, általános, netes, filmes, játékos, otthoni használatra jobb választás a P2414H, a nagyobb méret okán. Csak ha nagyon szűk a keret, s nagyon professzionális a felhasználás, akkor jöhet szóba az U2312HM.
"Használati utasítás amatőröknek való! A profik rengeteg ideig szívatják magukat, majd fórumoznak egy kicsit..."
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- BestBuy topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- EAFC 25
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Philips LCD és LED TV-k
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest