Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Brogyi

    senior tag

    válasz KrAt #5288 üzenetére

    Akkor nézzük mik a tapasztalatok kisméretű (motor) akksikkal. Sajnos neked már eső után köpönyeg.
    A 2 év nem tűnik olyan hosszúnak ha a szalag zárt, és a ragasztó is légmentesen zárt. Kinyit, sav beönt, és vár.
    Meddig? Erre a legjobb válasz az hogy ameddig ki nem hül. A sav beöntés alkalmával meleg keletkezik. Ez kb. 40°C körüli érték. Az idő 1/2 órától akár 2 óráig terjedhet. Természetesen a savnak szét kell terjedni a fehér tároló szövetben, mert ugye nem teljesen folyékony állapot a végleges.
    Nézzük a hibákat. Sav beöntés után ledugóz, berak, önindítoz.
    Megnyugtatlak más is elkövette ezeket a hibákat. Saját két szemem láttára akkumlátor értékesítéssel foglalkozó ember aki "szaki" simán megtette ezt, és csodálkozott, hogy a bendix csak kattogott.
    A megoldása az volt, hogy hozott egy bikát, és beindította gépet vele, "majd a generátor feltölti míg hazaérsz".
    Mint az itt felvázolt példa mutatja ez így baromság akárki is írta/fordította a használatit.
    Ahogy írták a dugókat csak ráhelyezed a por miatt, és a távozó gázbuborékok sav csepeket hoznak fel ami jó ha bent marad, és nem a környezetet marja szét.
    Régen formálták, vagy formázták az akksikat amit talán el lehet hagyni, de a töltést azt NEM.
    Az elmúlt hónapban 2 kis akksit indítottam el, és mindegyik kb. 2 órát szívott C10 töltőárammal. Az egyik 700mA volt, a másik 1,2A. Nem mondom hogy könnyű töltőt találni ilyen értékekkel, de van. Megint csak természetesen nem kezdő kezébe való.
    Ez alatt a töltés alatt kiderült volna a hiba, vagy egész egyszerűen csak végleges formába hozta volna a töltő a lemezeket. Max. 14,4V mégha AGM akkor is, mert nem vízbontás a cél, és még jelenleg nyitott az akksi.
    Ha Bp.-n laksz tudok segíteni. Ha nem akkor a belsőellenállás olyan 10mOhm-nak kell lennie. Alatta kíváló 15mOhm felett sz@rban vagy. Ezenkívül fontos a generátor ellenőrzése is. Nem tölthet 14,4V felett jó akksival persze.
    Egészen egyszerűen lehet szerencséd, és mire ezeket a sorokat olvasod túl leszel mindenen.
    Széles utat. :D

Új hozzászólás Aktív témák