A GPU-k memóriáját bővítené a Panmnesia

A dél-koreai vállalat ehhez a CXL szabványt használná.

A Panmnesia egy nagyon érdekes ötlettel állt elő, amelynek keretében a CXL szabvánnyal kompatibilis GPU-k memóriájának bővítésére adódna lehetőség. A dél-koreai cég konkrétan egy CXL 3.1-es dizájn prezentált, amely több root porttal, egy host híddal, valamint egy host által menedzselt, eszközmemória dekóderrel rendelkezik. Ez a konfiguráció lehetővé teszi, hogy a GPU a PCI Express interfészen csatlakozó memóriatömbböt natív rendszermemóriaként érzékelje és kezelje. A módszer járulékos előnye a sebessége, pontosabban alacsony késleltetése, amely konkrétan 80 nanoszekundumál kevesebb.

Hirdetés

(forrás: Panmnesia) [+]

A memória tekintetében többféle lehetőség van, lehet DRAM, illetve NAND flash is, utóbbi nyilván lassabb sebességű, noha az elérhető kapacitás eléggé komoly lehet.

A Panmnesia a dizájnját leginkább adatközpontokba szánhatja, ugyanis a gépi tanulás terjedésével egyre nagyobb az esély arra, hogy rövid időn belül szűkössé válljanak a rendszerek GPU-inak fedélzeti memóriái, és ilyen módon ezek úgy bővíthetők, hogy az alaphardver megtartható.

Előzmények

Hirdetés