- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Androidos tablet topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
sziasztok valaki használt már ilyen ketyerét?Töltéskiegyenlítő 24V/12V 5A két akö közé?forex
-
numera007
tag
Ma kaptam kölcsönbe egy CH611-t.
Van egy feltöltött de döglött Varta aksim (12,81V), az egészsége 25% (Ctek kezelés előtt 30% volt) 610A -ból csak 310A-t tud leadni, belső ellenállása 8.86mohm.
Most recond módban ráküldtem a globalt.
Meglátom a dzsunkás mit művel vele. -
csiga8
senior tag
válasz numera007 #4602 üzenetére
Az a tapasztalatom, hogy egy C/10 vagy C/20-as 10,5-11V-os merítés után normál, vagy akár AGM töltésekkel ( egymás után többször merítés-töltés) jobb eredményt érek el és kíméletesebb. A recond mód azért nem olyan kíméletes, azt egyszer szoktam a legvégén.
[ Szerkesztve ]
-
numera007
tag
Ha 4,5A-rel merítem az aksit, de közben a CH611 rá van kötve 10A-s állásban, az nem fogja lemeríteni az aksit 10,5 V alá ugye?
-
csiga8
senior tag
válasz numera007 #4605 üzenetére
Próbáld ki, tegyél rá egy feszültség mérőt. [link]
A Global szabályozza magát 10-8-5 A-os lépcsőkben, aztán meg tán kisebb lépcsőkben.
Én egy 21W-os ( 1,78A-t mértem fogyasztásnak) izzót tettem rá és 2A-el töltöm. Nagyon lassan emelkedik az akku ( feltöltött 44Ah) feszültsége .
[ Szerkesztve ]
-
hegefe
csendes tag
válasz Mr Bond 007 #4599 üzenetére
Hát igen. A CTEK-nek így kell megindulni impulzus üzemmódban. Na ne röhögtess.
Zoltannovak! Az ilyen akkumulátor kuka. Könnyen magával viheti az akku darálóba a vele sorba kötött esetleg még menthető akkukat is.
Még simán menthő, jó akkuról volt szó. Aminek csak annyi a baja, hogy gyorsan átszalad rajta a CTEK. A helyzetet nem kezelve ...
[ Szerkesztve ]
-
hegefe
csendes tag
válasz numera007 #4605 üzenetére
Ha az akku nagyon szulfátos, és ezért az akku nem vesz fel min. akkora áramot, mint amivel meríted, simán lemerítheti 10.5V alá. (A Global automata beállítású töltő árama nem lesz mindig nagyobb a + terhelésnél.)
Egyensúlyi állapot eléréséről volt szó. Hogy minél tovább tartson a regeneráló töltés.
[ Szerkesztve ]
-
hegefe
csendes tag
válasz Mr Bond 007 #4609 üzenetére
Igazad van, töltött! Gratulálok!
A CTEK, a nagyon hatékony kapcsoló üzemű tápegységes impulzus töltésével.
Nincs is ennél jobb! Csak ezt vegyétek!Remélem ezzel megkövettelek!
[ Szerkesztve ]
-
troll81
addikt
sziasztok global ch 611 lett az egyik töltö.és két ünnep közt megyek megnézek egy T1232TFT FOREX-t ezek elvileg jók.itt vissza keresve olvasva pár oldalt És köszönöm mindenki segítségét és hozzászólását,a témában
-
hegefe
csendes tag
Ezek a Recond üzemmód feszültség határok elég durvának tűnnek a vízbontási határ felett.
Egy hagyományos nyitható cellás akku töltési feszültség határa 16.5V. Itt lesz közel 0A az áram felvétel, itt a legintenzívebb a vízbontás, és itt éri el az akku a teljes töltöttséget.Ehhez képest egy Recond 15V v. 15.5V nem is olyan durva.
Pld. most regenerálok egy 12 Ah-ás szünetmentes AGM akkut. 2 éves, használva nem volt. Állásában töltögettem 4-5 hónapokként a CTEK szuper töltőmmel.
Hát, minden szipi-szuper. Az akku 12.3V fölötti kapacitása 0 Ah.
Faxa. (De jó, hogy van ez a CTEK töltőm!)Most erre az akkura megy a kisüt 12.3V-ra, feltölt Forex T1232 recond max 15.5V impulzus 1A.
Két ciklus után már 57 percig bírja 12.3V-ig a 1.5 A-es kisütést ...Az AGM akku gázrekombináció tökéletesen működik.
Az akku szépen pezseg, enyhén melegszik, tehát veszi a töltést.[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
válasz zoltannovak #4613 üzenetére
Majd ha megjön a Forex Szulfátoldó kiváncsi vagyok mit csinál velük.
Semmit
Vagy szerinted újjávarázsolja és még 7 évig hibamentesen üzemel?[ Szerkesztve ]
-
zoltannovak
tag
Házilag barkácsolt impulzus töltő már rakott rendbe nem egy akkut amik azóta üzemelnek.
-
hegefe
csendes tag
válasz zoltannovak #4613 üzenetére
Csak annyi a gond, hogy egy mélykisülésben leledző akut 3V kapocs feszültségig ~150 mA-rel lehetne tölteni.
Ha nem veszi ezt a kis töltést, és nem megy 3V fölé, akkor kuka az akku.
Ha ilyenkor bebikázod egy másik akkuról, simán megadtad a kegyelem döfést.
200 mA-rel töltötted, nem vette a töltést ...A Forex szulfátoldóval se hozod az ilyen akkut vissza. Ezért ne vedd meg, nem erre való!
Migindíthatod vele, kicsit kíméletesebben, mintha bikáznád. De üzembiztos, jó akku már nem lesz belőle.A Forex szulfátoldó egy jó, fesz határon kikapcsoló karbantartó töltő.
[ Szerkesztve ]
-
Titmouse09
aktív tag
Üdv!
Van egy 4Ah robogó akksink, ami lemerült eléggé. Kb 8V-ra.
Ráraktam a kínai töltőt, de alig rakott bele valamit. Hamar lekapcsolt. Kipróbáltam egy 20W izzóval, pár másodpercig világított. Ezzel nem sikerül feltölteni tehát.
Viszont van egy másik töltő, ami elég öreg. A típusa ВУ-71М, google kidobja mi is ez. A lényeg hogy 14,4 körüli feszültségen nem vesz fel ebből sem szinte áramot, viszont 15-16V között már olyan 0,5A körül felvesz. Ám ilyenkor mondhatni nagyon pezseg az akku.Mit tanácsoltok? Hagyhatom ilyen magas feszültségen tölteni egy rövid időre? Ahogy olvasom itt előttem pont írtok ilyesmit, de ehhez nem nagyon értek. Amúgy nem öreg akku és szulfát-stop technológiás. És kivettem a helyéről, fűtött szobában van most.
Xiaomi Redmi 3, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 VE
-
hegefe
csendes tag
válasz Titmouse09 #4617 üzenetére
Az akku effektív (mért) kapacitásának 20-ad része lenne a max. töltő áram, 15.75V határfeszültségig töltve.
Az orosz töltőd áram minimuma 500 mA. És állítható rajta a 15.75V határfesz.
Neked - ha tökéletes lenne a teljesen lemerült akkud - 4 Ah / 20 h = 200 mA lenne a max. töltő áramod.Ezért ezt az akkumulátor töltőt ne használd ezen a kis kapacitású akkumulátoron.
[ Szerkesztve ]
-
csiga8
senior tag
válasz zoltannovak #4615 üzenetére
Erről a házilag barkácsolt impulzus töltőről mondanál többet, esetleg fotókat tudnál feltölteni?
-
DigitXT
nagyúr
Nem tudom, mire fel vagy ennyire magabiztosan általánosító... Igen, már én is
találkoztam olyannal, hogy véletlenül beütöttek 10 db reflektort az 1 db helyett,
és amikor az egyet elvitték, még maradt 9 db papíron, valójában meg egy sem.
De ez nyilvánvalóan HIBA a rendszerben, és nem az általános működés. Tehát
a kijelentésed általánosítva (már megint!) nem állja meg a helyét... Ne terjeszd.Ui: nem, nincs semmi érdekeltségem a Praktiker áruházakban. Mindazonáltal
NEM örülnék annak, ha valaki fals infókat terjesztene egy fórumon a cégemről.Amúgy nem tudom, hogy honnan van a "2018 februári szállítmányról" infód, de
ez a "kereszteshadjárat" felveti, hogy érdekelt vagy a CH611 forgalmazásában,
ami viszont már tiltott reklámozásnak minősülne a fórumon: csak szólok! -
hegefe
csendes tag
Kérdezted
"Tudomásom szerint a szulfátoldó és a Global töltő is toroid tekercses.
Jól sejtem, hogy mindkettő 50Hz-es tűimpulzussal és tölt?"Most volt a kezemben a Forex szulfátoldó 2, és a hűtőnyílásokon bekukkolva ezt láttam.
Igen, toroid trafó van benne. Egy Breve TTS 100/Z 21V 4.75A (20-2500VA, Pri 110-500V 50-60Hz, Sec 6-250V).
A hűtőbordáján szigetelten van 2 db STMicroelectronics Darlington tranzisztor TIP147.
Látok benne egy Texas Instruments műveleti erősítőt - LM324AN. Több IC nincs benne.
A hűtőbordán látni még egy kb. 24*20 mm-es 4 lábú, egyik sarkán lemetszett, felirat nélküli valamit. Ami szigeteletlenül van a közepén csavarral ráhuzatva a bordára, alatta hővezető paszta. (Brogyi biztos tudja mi a fene ez.)
-
hegefe
csendes tag
válasz DigitXT #4623 üzenetére
Nem általánosítottam. Egy tényállást írtam le, a Sz.fehérvári Praktiker tapasztalatom alapján. Elnézést, ha ezzel ártottam valakinek.
Gondolom a Te céged CTEK töltők forgalmazásában érdekelt. És nem tetszett amit általánosítva írtam.
Itt is csak tényeket írtam le, 3 db CTEK töltő használata alapján.
Elnézést, ha ezzel ártottam valakinek.A Global CH611 infó az eakkupont.hu-tól származik. Csekkold, ha kellemetlenül érint.
Nem végzek semmi féle burkolt kereskedési tevékenységet itt - burkolt hirdetést pláne nem.
Egyszerű felhasználóként Forex termékeket használok. És azokat sem magasztalom.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Ne csináld már... Beidézzem mit írtál? Tessék, szájbarágósan:
"A Praktiker webáruházban nem jó az online készlet mutató."
Ez egy általános kijelentés. Ami egyetlen tapasztalaton alapul.
Ilyeneket nem kéne írni. Hovatovább pont az "ellenkező előjelű"
példát hoztad fel, amikor 0 volt a készlet papíron, gyakorlatban
meg ott volt. És akkor kizárható, hogy kapható volt, bármikor?!
Szerinted... (Ha tényleg kizárható, az azt jelenti, hogy TE nem
szállítottad nekik, tehát nem lehetett náluk készlet, hehehe.)Amúgy ha nem lenne üres az iroda, nem értenék, min röhögök:
elképzelem magam CTEK forgalmazóként... hát, ez nem nyert.Amúgy annyit nyomod itt ezt a marketinget, hogy lassan én is
veszek egyet. Valóban nem burkolt kereskedelmi tevékenység.Igen, kellemetlenül érintett, mert le fog csökkenni a forgalmam,
mert mindenki a februárt várja, hogy Globalt vegyen!!! Amúgy az
megvan, hogy a Global nem gyártó, hanem matricázó importőr?
(Ahogy "félve írod": reméled, hogy februárban is ugyanaz lesz a
polcokon ugyanazon a néven. Hát reménykedjünk együtt!)Amúgy jól értem, hogy ez a tuti vétel 38754 Ft-ért? Az akció is
marad februárig, vagy hogy van ez?! Előrendelést elfogadsz?Sírok.
[ Szerkesztve ]
-
hegefe
csendes tag
válasz DigitXT #4630 üzenetére
"Igen, kellemetlenül érintett, mert le fog csökkenni a forgalmam,
mert mindenki a februárt várja, hogy Globalt vegyen!!!"Röviden:
A pofátlanságnak is van határa!
Te nyíltan tiltott kereskedelmi tevékenységet végeztél itt a topicban.
Most már emlékszem. Te toltad be ide magad akciós CTEK ajánlattal.És ezek után van képed vádaskodni?
Hihetetlen. -
mimic1979
aktív tag
Sziasztok ! Lehet rám a követ vetni illetve a várom a hasonló hozzászolásokat hogy ez reklám szagú stb..., de ... Videó
-
csiga8
senior tag
Brogyi fórumtárs "ajánlása" alapján próbáltam ki - eddig még csak egyszer - a töltést és egyszerre merítést.
A Global töltőre egy feltöltött ( halálból éppen csak éberkómába állított) 44 Ah fekete Varta.
Előzőleg C/10-el a maximum 5,8Ah, C/20-al 6,1Ah kapacitása volt. ( nagyjából vagy 10 töltés merítés után van, már nem változott semmit.
Kb 24 órát volt a Globalon 2A-es töltésre állítva, és egy 21W-os izzóval terheltem közbe az akkut.
kb 6-8 óránként a töltőt kikapcsoltam néhány percre, akkor csak az izzó terhelt. ( Ugyanis szép lassan emelkedett a feszültség 14,4 V-ra)A Micro-200 teszterrel mérve az ég világon semmilyen változás nem történt. Kapott lg 12 órát AGM 10A-en.
Ott 14,7V-on 2.3-2,2 A-el tolta. Fixen beállt, nem kellett figyelni.No, kíváncsiságból rámérek, semmilyen változás, ugyanúgy 300A EN, és 9 mOhm körüli belső ellenállás.
Előszedtem a terhelő villát és 10,4Vig terheltem 15 mp-en keresztül. A 160A-t kitartotta. Majd még egyszer rámértem, akkor 150A-ig tudta a 10,4V-on. Visszatettem A Globálra feltölteni.
Azt tudni kell, hogy előtte nagyjából a 130-140A-t tudta kitartani. Ez első néhány töltés merítés után mértem 100A-t. Ha lassan is de "erősödik".
Töltés után a kapacitásmérőn C/10-en 6,7 Ah, C/20-on 8,7 Ah mértem. Ez ugyan nem sok, de tényleg mutat valami változást, úgyhogy töltés után kap még egy egyszerre töltöm-merítem kezelést, aztán megint mérek.
A Passat akkut meg ráakasztottam a Forexes deszulfátorra+izzó. Ott nagyjából bejátszottam, hogy 13,6-14,4 V között legyen. Az első 24 óra után a Micro-200 teszterrel nézve mérhető változás nincs. A következő 12 órát 14,9-15V-ig engedtem. ( nagyon picit tekertem + az áramon).
Láthatóan, de nagyon finoman pezseg. Mérhető változás most sincs, az éjszaka megy a kapacitásmérőre, előtte nézek a terhelővillával indító áramot.
Egyenlőre ennyi.
-
csiga8
senior tag
Tegnap hoztak egy Fiamm 540Ah akkut. Már csak nyekergett az autóban. Tavaly volt nálam, kiszedték az autóból, merthogy rossz.
Felhoztam annyira, hogy a terhelő villán a 2X 300A-t kitartotta. Akkor még nem volt kapacitásmérőm, csak az izzós terhelés eredménye van rajta. Egy 2.000 HDI-be került vissza, ahol ráadásul rövid távon használták.
Szóval nagyon sok víz hiányzott belőle, főleg a + pólus első két cellájában. Feltöltve vízzel, kétszeri töltés merítés után 15Ah-t tud és nagyjából a 2*200A-t a terhelő villán.
Most igazából Optimate6 töltőt tesztelem. Töltőm-merítem vele a Fiamm akkut, de változást - ezidáig - nem igazán hozott.
Most a Global (is) "foglalt", de majd lesz a következő, akivel megpróbálom, hogy hoz-e majd változást.
Csak mert nemrég volt róla szó, hogy melyik a jobb töltő, stb... Én is kíváncsi vagyok. -
csiga8
senior tag
Mint írtam, a Fiamm akkuból nagyon sok víz hiányzott. Vettem a bátorságot - hajtott a kíváncsiság - és a teljesen zárt Varta Blue akkut ( ez is félig halott) megfúrtam felül, hogy megnézzem vízügyileg.
Annyira gáz nem volt, mint a Fiamm akku, de a + pólusnál a - pólushoz képest kb 15 mm-el volt kevesebb a víz, már látszódtak a cellák. Feltöltöttem vízzel, de nem ez a lényeg.
Láttam a neten, hogy megfúrják és ledugózzák a zárt akkut, és most keresem a megoldást a dugózáshoz.
Eddig ezt találtam:
Nem tudom milyen átmérő lehet: [link]
Vagy: [link], bár a 13 mm olyan éppen csak, mert nem lehet jól belátni
Vagy csődugók: [link] , [link]
Csinált már valaki ilyet? Esetleg egy jó, vagy jobb tipp?
-
csiga8
senior tag
Folytatom a terheléssel együtti töltés eredményét.
A 68Ah-s AGM Passat ( lenullázott) akkut sikerült feltornáznom 40Ah-s kapacitásig. ( C/10 kb 39,6 Ah, C/20 41-42 Ah) A Micro-200 teszter szerint 5,8-6 mOhm a belső ellenállása és 460-480 A EN-t tud. Terhelő villán a 200A-t 3*15 mp-ig tartja.Gyakorlatilag ezen a szinten beállt, sehova sem akart már változni többszöri szulfátoldózás és Globálos töltés után sem.
A Forexes deszulfátorral a teljesen feltöltött akkut izzós töltésnek vetettem alá. kb 24 órát volt rajta úgy, ( 21W-os 12V izzó) hogy a feszültséget 13.6-14,4 V között tartottam. ( néhány óránként a szulfátoldót lekapcsoltam, csak az izzó dolgozott pár percig) Majd 12 órát ment 14,9-15 V környékén. ( itt már magától tartotta, sikerült úgy beállítani)
A Micro-200 műszerrel sem a 24 órás, sem a 12 órás töltés után nem mértem (érdemi) változást.
A terhelő villával már nem nyűglődtem, ( késő este) mert utána újból fel kellett volna tölteni a kapacitásméréshez.
Szóval a C/10 eredménye 45,6 Ah, lejjebb tekerve a mérőt C/20-ra 47,1 Ah lett az eredmény.
Most ment vissza a szulfátoldóra feltöltődni, aztán megint 1 napot izzós-töltős játék lesz.
Eddig kettőből kettőnél mérhető kapacitás növekedést okozott a Brogyi fórumtárs által olvasott és kipróbálásra ajánlott módszer.
/ Ezek az Oroszok az egyszerű és hatékony módszer hívei. Eszembe jutott a NASA fejlesztés, ( vicc) amikoris a yenkik dollár milliókat költöttek arra, hogy a világűrben is tudjanak golyóstollal írni. Az Orosz meg hanyag eleganciával ceruzával írt.... /
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz zoltannovak #4597 üzenetére
Hogy ne ismételjem, inkább másolok (önmagamtól):
Olyat is láthattunk más topikban, hogy valaki sorosan három akkut (kb. 36V) kötött a túlmerült akku élesztésére. Csakhogy a feszültség növelése tévút és kártékony, még az áram folyamatos figyelése mellett is. Ha nem vesz fel áramot a "javítandó" akku, akkor is. Maga a túlfeszültség nem tesz jót, szerintem.
-----------------------------
Persze, itt lehet olyan válasz, hogy mégis megjavult, esete válogatja. De akkor sem követendő, szerintem.Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
csiga8
senior tag
Jól értelmezem, hogy jóval nagyobb a töltési áram mint a kisütés?
( Ugye nálam most majdnem egyenlő)Ezek szerint ki lehetne próbálni azt is, hogy nagyobb, mondjuk 4A-el töltők és a 21W-os izzót teszem rá terhelésnek? Sajnos ezt a megszakításos vezérlést nem tudom legyártani...
Egyébként lehet ilyet, vagy hasonlót venni az alin vagy ebayen?
Egy ilyen eszközzel akkor egy nem impulzusos töltő is hatékony(abb) tudna lenni?
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
"/ Ezek az Oroszok az egyszerű és hatékony módszer hívei. Eszembe jutott a NASA fejlesztés, ( vicc) amikoris a yenkik dollár milliókat költöttek arra, hogy a világűrben is tudjanak golyóstollal írni. Az Orosz meg hanyag eleganciával ceruzával írt.... /"
Ez full kamu.[link]
[ Szerkesztve ]
-
miska17
tag
Üdv !
A megfúrás, dugózással kapcsolatban megosztanád az eredményeidet ?; hálás lennék néhány fotóért is;
Egy Varta blue akkkut akatok rendbehozni, -gyanum szerint folyadékszint folyadékszint problémás- jutubon láttam erről dolgokat, de azt sem tudom mivel fúrjak, lehet valami fészekfúró/maró jobb lenne mint egy 13-as csigafúró ? -
embe
nagyúr
Sziasztok!
FORD gyári akku ( nem Motocraft, hanem Varta gyártmány ) negatív sarkán található 11.17 gyártásra vonatkozó adatot hogyan kell értelmezni?
hét/év, vagy hó/év?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ukrajnai háború
- Diablo IV
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest