- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddsteel
aktív tag
Sziasztok, 9. generációs Honda Civic képen látható Start-Stop akkuját töltöm normál módban CTEK5-ös töltőmmel. Most nyírom ki vele az akkut, vagy nem probléma, hogy nem AGM módban töltöm? Sajnos ennyi látszik az akkuról, ami a képen van,kiszerelni nem tudom. Ugye normál töltéssel nem ártok neki, legfeljebb mondjuk nem tölti fel teljesen?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz ddsteel #5354 üzenetére
Hideg garázsban, vagy az udvaron télen a hópihe jó választás. A töltőd jó, így a rendszeres használat mellett majd rövidülni fog a feltöltésiidő, és persze így igazad van az idő nem számít.
Az EFB egy új, speciális akksi. Némelyik gyártó nem tesz különbséget az AGM, és az EFB között. A CTEK +14,55V-t használ hozzá. Nem biztos, hogy a normál töltés elég neki. Azért várd meg a többiek véleményét is, mert van köztük forgalmazó is. Ránézésre a tied az AGM-re hasonlít, mert nincs a cellának kupakja. Az új swift start/stop-os akksija kupakos. Nekem ez azt suggalná, hogy a tiedhez én inkább a magasabb feszültséget használnám. A swift-nél már inkább a normálon gondolkoznék, annak ellenére, hogy tudnám pótolni a vizet. Köztes megoldás az 1 hétig normál, majd a következőn AGM. Ez a nyári verzió persze. Segít a döntésben az is ha egyszer azért kiveszed, majd mozgatásra hallod-e a folyadék lötyögését. Ha hallod akkor a recond-t is használhatod ahogy a fiúk majd javasolják. Nincs lötyögés, nincs recond. Egyszerű, mert nincs értelme. A recond a folyadék felkeverésével ér el eredményt, így AGM-nél nincs sok értelme. Ha nem használod a start/stop-ot akkor felesleges a drága EFB. Az egészen újaknál már nem lehet megspórolni az EFB-t még akkor sem ha nem használod. Ennek egyszerű a magyarázata. Nem feszültség szabályozó van hanem BMS.
Néhányszor majd még gyere vissza, mert közeleg a szezon és egyre nagyobb lesz itt a forgalom. -
ddsteel
aktív tag
Köszi a választ, Brogyi! Nagyon régóta olvasom a fórumot, ennek hatására vettem végülis cteket, a visszatéréssel nem lesz gond megelőztél, a következő az lett volna, kell-e feltétlenül ilyen akksi bele. Utálom a start stopot, mert nem törődik azzal, ha pl 3 óra autópálya után vissza kéne hűlnie a turbónak. Szóval mindig kikapcsolom majd a stopot. Honda fórumon is van erről szó, hogy valaki simát rak bele, remélem, lehet, mert árban nagyon nem mindegy. Reggelre már csepp töltésen volt. Akkor felesben fogom tölteni majd és figyelem, mi a helyzet. Köszi az infókat!
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni akkumulátorral kapcsolatban. Generátor hiba miatt (konkrétan elfüstölt, kigyulladt), "letestelt a pozitív diódasor" (szerelő így mondta, jelentsen bármit is) és teljesen lemerítette az aksit. Néhány nap után észleltem, utána töltöttem fel, majd került a szerelőhöz. Ő rendbe rakta a dolgokat, az aksit regenáráló töltővel töltötte 2 napot. Tegnap délelőtt hoztam el a kocsit, délután 12,70V kapocsfeszültséget mértem. Ma használtam, majd pár óra állás után, 12,67 V volt a feszültség.
Tekintve, hogy akku viszonylag új (nincs 1 éves) nem szeretném cserélni, viszont fontos, hogy télen megbízhatóan induljon (dízel autó, állófűtéssel)
Van olyan módszer, amivel megállapítható, hogy károsodott-e az akku, és ha igen, tudok-e valamit tenni helyreállítása érdekében?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kija
aktív tag
Sziasztok!
Milyen műterhelést ajánlotok akkumulátor kisütéséhez?
-
Az említett fényszoró jó választás, de mellette kell ülni, és figyelni. Itt a topikban volt róla szó korábban. Felügyelet nélküli megoldások egy picivel azért több ráfordítást igényelnek.
[link1]
Ezt nem ismerem, viszont olcsó, és a fényszorós verziót jól kiegészíti.
[link2]
Ez már drága, pontos, a terhelés meleget termel. Engem zavart a kapcsolóüzemű konvert hangja.
[link3]
Ez nálam a best buy. Nekem a hárfeszültségnél a viselkedése tetszik. Itt ez szubjektív. Nem túl drága, és működik.[ Szerkesztve ]
-
Kija
aktív tag
Köszi mindkettőtönek.
Természetesen személyautó akksiról lenne szó.
A harmadik verzió egész szimpatikusnak tűnik, csak az ára egy kicsit sok. -
Inhouse
őstag
Ez a kapcsolás olcsón kijön. Ha a terhelés nagyobb, mint amit a fet bír, akkor mehet több párhuzamosan, vagy relét kapcsol egy kisebb fet, az pedig a terhelést.
12V akku 10,5V lekapcsoló[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
phr3ak
csendes tag
Sziasztok hol érdemes ilyen töltőt venni?
-
tibcsiworld
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék segíteni az új töltőt vásárlóknak. 2 éve az autóban az aksit lemerítettem. Karácsonykor rengeteg indítás, üzletről üzletre, 2 hétig állt, aztán nem indult! Gyorsan rendeltem valamit! Ezt:
Szóval 20 euro volt kb., és csepptöltéses, mert ki a franc ad 60+ eurot egy ctekért! A helyzet az, hogy tönkrement! Csak remélem, hogy nem cseszte el az aksit, ami 1 éves sincs! A csekk már nincs meg, és abban sem vagyok biztos, hogy 2 év a gari! (Felvidék) Lehet, csak 1. Annyit nem ér, hogy ezzel vacakoljak.
Szétszedtem, így néz ki belülről!Jelenleg heti 1-2 napot megy a kocsi, és legalább 4 napot áll. Ma vezettük be az áramot az autóbeállóba, és holnap rendelem is a ctek mxs 5.0-át. Ez alatt senki ne rendeljen, ha komolyan gondolja!!! Persze van a pennyben 5000-ért, de ha jót akar az ember, megveszi ezt 18-20-ért! Higgyétek el, az olcsóbb az drágább! Megtapasztaltam!
Annyi lenne a kérdésem, hogy a gyorscsatit hogy kell kivezetni? (képet szívesen fogadok) Illetve lehet e hosszabbítani a töltőkábelen? Az autóbeálló gerendájára szeretném erősíteni majd, hiszen heti 4 napot menni fog! Onnan viszont távolság!
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz tibcsiworld #5370 üzenetére
Azért mer Nálad egy Noname darab tönkrement , még nem kell temetni a lidles/aldis, ránézésre hasonlatos töltőket.
Nálam pl ezekből egyik már vagy 5 éve van használatban egy másik meg 3 éve. 3-4 akksit kell télen életben tartani és forognak, egyikről másikra , tehát szinte egész télen üzemben vannak
Akkor most erre mit mondjak? hogy sz@r és ne vegyék miközben bagóért lehet kapni a másik " neves " társához képest..Egy lehet hogy véletlen jó ilyen sokáig de kettő is véletlen?
Ezért kell idehaza az említett boltokbol venni mert három év a gari és szó nélkül cserélik/fizetik vissza ezen idő alatt , ha valami van.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Nekem a CTEK MXS 7.0 ment tönkre... A szó nélkül csere azért nem úgy van...
Szerk: sok helyen árulják. De lehet, hogy megéri drágábban megbízható helyről.Szerk2: jahogy az Aldiban cserélik szó nélkül. Az lehet, félreértettem, LOL.
tibcsiworld: egy nagyobb CTEK van 100 EUR is, de az sem garancia semmire...
"Ami elromolhat, az el is romlik."[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz tibcsiworld #5370 üzenetére
Nekem hosszú évek óta van egy Botari buta töltőm,és semmi baja.
-
veze
őstag
válasz tibcsiworld #5374 üzenetére
ezek tök egy kaptafára készüének. persze mindnek van neve nem noname.. csak éppen...
kinában akár ugyanazon a gyártósoron is készülhetnek, ma ilyen dobozba holnap olyanba dobozolják feliratozzák
attól még jók, bármelyikbe bekerülhet egy gyengébb alkatrész összetevő
mit meséljek még, mit szeretnél? tanulhatsz ha akarsz, az sosem árt
és örülök, Váoo
aldi/lidleset ilyen áron ennyi garival sajnos nem lehet mindig venni , ki kell várni az alkalmat, hogy évente kb 2x van csak[ Szerkesztve ]
-
ddsteel
aktív tag
+1. Annak ellenére,hogy most CTEKet használok (megtehettem, c;g elsy'molta, akkor meg mér ne) nagyon jók ezek a lidlis töltők, sokáig használtam is (nekem valahogy jobban bejött mint az aldis, de talán majdnem ugyanaz mindkettő). Szerintem most lesz majd akcióban, úgy rémlik október és valamikor év eleje (jan-febr) környékén szokott lenni akciós. És a lidliben tényleg mindent szó nélkülcserélnek, nem kell a szájtépés. Szóval egy átlag usernek 5500ért szerintem tökéletes vétel.
-
BB9000
senior tag
Ennek a töltőnek a megvételén gondolkodom. Paraméterei és az ára alapján jónak tűnik. Szerintetek megvehető?
Brand Name: Monfara
Model Number: WLSH-20B
180W Smart Automatic
12V/24V Car Storage Battery Charger
LCD 5-stage Intelligent Pulse Repair
Lead Acid Lithium Battery 3-150AH
Ára 26,35$ azaz 7500 Ft sincs.
Link[ Szerkesztve ]
-
Jó lehet, de én inkább egy forgatógombost választanék, mert a CV üzemmód +14,2V alacsony.
A manuális változatnál a te smart CPU-dal beállíthatod a jó értékre pl +14,4V-re. Ezeknek van automata üzemmódjuk is. A reklámfotó alapján nem venném meg ezért az alacsony CV érték miatt.
Már látom mi a bibi. Csak egy határértéke van. +14,2V. Eddig tölt, és ez a csepptöltési feszültség is.[ Szerkesztve ]
-
tibcsiworld
aktív tag
Bocsánatot kérek! Legyőztél. nekem nem sikerült nyugodtnak maradnom! (igaz, amikor írtam, sok volt a körülmény )
Azt hittem, mind xar, mert itt is a cteket javasolgatják, ..., én meg befürödtem ezzel a Compassal.
(Amúgy meg a szifon is kínai cucc, mégis vagy fél milla egy téglájuk! )
Akkor gyakorlatilag minden ilyenre rátehetem az aksim 3-4 napra nyugiban?
Ez a legolcsóbb médincsajna nálunk:
4A- és ez még sok is! A leírás szerint 9 fázisos a töltése, deszulfátor van benne! Szerintem még kifelejtették, hogy a fluxuskondenzátort is feltölti!
A lidli tudom, hogy cserél, és a cuccai nem is annyira gagyik!
Most igen elbizonytalanodtam, hogy ctek vagy médincsajna!
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz tibcsiworld #5379 üzenetére
Természetesen azt vásárolsz amiben megbízol. Én csupán annyit írtam hogy nálam a lidles és aldis töltők évek óta hibátlanok, pedig nem 2-3x vannak elővéve évente. októbertől márciusig szinte folyamatosan üzemben vannak hol egyik hol másik akksin leginkább csepptöltés funkcióban (az lcd kijelzős változat(lidl) pl kifejezetten jo az agm motor akksiknak csepptöltés funkcióban)
Nem csak a PH-n ,de más motoros fórumokon is olvasgatva, többször ajánlották mint kötelező darabot, ár érték arányát tekintve. Mások korábbi tapasztalataiban bízva vettem meg az elsőt, aztán úgy bevált, hogy később még egyet vettem. Nem kisebbíteni akarom a ctek értékeit de szerintem mesterségen túlárazott .. harmadáron is kapható megbízható hasonló kaliberű eszköz ami otthonra bőven elég arra, hogy télen csetöltéssel az akksin lógjon , elnézést ha valakit ezzel megsértettem :-)
A deszulfátor az lcd-s lidles leírásában is szerepel. Őszintén szólva az ilyen 3-4 A os( kis teljesítményű ) töltöknél nem tudom mennyire hatékony, vagy mennyire parasztvakítás ez.. Igazából nincs is erre a funkcióra szükségem, mert folyamatosan használva ezeket az általad médincsajna-nak degradált készülékeket, nem is kerülnek az akkumulátoraim az élettartamuk ideje alatt olyan állapotba amikor deszulfátorra lenne szükségük .
Egyébként nem tudom a ctek hol készül. de nem lepődnék meg azon sem nagyon, ha az is Kínában..
Csak annyit akartam, hogy saját tapasztalataimat megosszam abban ,hogy 5-6ezer forintért van kiváló alternatíva arra, ha valaki nem szeretne 20ezret költeni erre.
Részemről lezártnak tekintem a témát nem akarok reagálni már ebben , akkor sem ha írsz rá valamit. szerintem hagyjuk .[ Szerkesztve ]
-
tibcsiworld
aktív tag
Srácok megérné egy 1A-es töltő egy 70AH-s akkuhoz? (nem csak tölteni, hanem szinten tartani heti 4-5 napra)
Vagy inkább 4-A-es? Vagy mindkettő? vagy akkor már ctek? (vagy mégis csak jobb a 2, ha az egyik elromlik, ...)
Bocsi a hülye kérdésekért.
-
DigitXT
nagyúr
válasz tibcsiworld #5381 üzenetére
Vagy akkor már 2 db CTEK... (Egyik szöttyögéshez, másik töltéshez...)
Szerk: igaz, nekem a 7.0 szart be, de most a 0.8 is furán viselkedik, a 7.0 jó.ON: mekkora a nyugalmi fogyasztásod, ha 4-5 napnyi állás problémát jelent?
Nincs benne valami utólagos, vagy bekapcsolva maradó "felesleges" cucc?[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz tibcsiworld #5381 üzenetére
Szinten tartani 1-2 ezer Ft kategóriában csepptöltő bőven elég szvsz.
-
tibcsiworld
aktív tag
válasz DigitXT #5382 üzenetére
Szia!
Nincs semmi vámpír, vagyis nem tudok róla. Mindenképpen eddig nem volt gond az indítással! A lényeg, amit fentebb is írtam, hogy 2-3 napot használom a kocsit, és 4-5napot áll hetente! Sokszor bevásárlás miatt 5-10 indítást kap a kisvárosban 1km-es futásokkal, a hazaút 12-15km, utána pihen! 3 éve karácsonykor ilyenkor nyiffant ki az aksi! (persze gázolajos autó)
Szóval 4-5 napja van visszatölteni az eseteges hiányzó feszt!
Előre is köszi a segítséget!
molnarpeter
Tudnál nekem ilyet linkelni? Köszi.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Akkutöltőt szeretnék venni robogó és autó akkuhoz. A lidl-ösről sok jót olvastam, de most egy új típust adnak el, lehet csak a kinézet más, mit gondoltok róla, jó lehet?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz tibcsiworld #5384 üzenetére
Korábban linkeltek, bár lehet már sold out. Van, amelyik fix feszt ad, mások növekvővel kezdik és utána tartanak egy feszt.
-
troll81
addikt
sziasztok ez jo lehet csepp toltesre?pl
-
Luger67
csendes tag
Szeptember 27. csütörtöktől a Lidlben 3 év garival:
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
Sziasztok!
Nagy tisztelettel kérek tanácsot autóakku okostöltő vételéhez.
Teljesen normál méretű, valahol 30 és 70 Ah közötti akkukat szeretnék rendben tartani, kezelni, időnként teljesen feltölteni, elsősorban a sok rövid, 10-20km-es menet miatt, amikor is nem tud rendesen feltölteni a generátor. (Legalábbis így olvastam, hogy az ilyen menetek nem az igaziak az akkunak.)
Butatöltőm van, egy ősrégi darab, 1-2 A között tud produkálni, végszükségben töltögetni jó, de jobb lenne egy kicsit okosabb, ami mér, lekapcsol. Meg most divat lett a "deszulfátozás", amiről fene tudja, mennyit ér, de ha tudja a töltő, akkor miért ne csináljam vele?
Olvasgattam, guberáltam, 3 darab közé szorultam be, kettő kínnyai Alis, egy meg a zakciós Lidl töltő.
A leírt felhasználáshoz melyiket ajánljátok alent linkeltek közül? (Nem tudom a Lidl töltő meg az olcsóbbik Alis tud-e deszulfátorozgatni, ez nekem nem egyértelmű. Az ár is számít, feleslegesen nem adok ki pénzt, de persze a megbízhatóság és garancia sem lényegtelen a lidlisnél.
Meg persze melyik mit tud, melyik kellene nekem, sötét vagyok az elektronikához, teljes homályban tapogatózom, bevallom... :-/
Kösz!
[ Szerkesztve ]
-
Szoles
senior tag
válasz molnarpeter #5392 üzenetére
Köszönöm. Ezek szerint ami karbantartást ezek a kis töltők tudnak, az nem is ér sokat, ahhoz komolyabb szerkezet kell?
-
p300
tag
Szevasztok!
Kíváncsiságból beruháztam egy LIDL töltőre. Olvasom a kézi könyvét és meglepődtem, fenntartó töltés 12.8V. Nem 13.6 V nak kellene lenni? Vagy el írták... most teszi a dolgát kb.10:00- tól 15:00- kor néztem és 13.5 V mutat az akku egy banner 62Ah.
[URL=http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=230ez.jpg][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/hdd1/2018/09/27/230ez.jpg[/URL][ Szerkesztve ]
-
p300
tag
Bocsi de bénázok.. nem bénázok valamiért mindig kitörli.
[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
Szia!
Nekem az első van. (SON-1206D)
Tapasztalatok:
Gyorstöltő, ahogy a neve is mondja.Azt hiszem 800mA-nél kisebb áramot már nem mutat, mert nemes egyszerűséggel ott már lekapcsol és átáll fenntartó feszültségre (14,3V, ha jól emlékszem).
(Este még ránézek, mert ilyenkor szerintem csak mutatja a feszültséget, de az érintkezőkre nem adja ki, szóval csali a dolog, de ebben most nem vagyok biztos.)
Szóval a teljes töltés szerintem nincs meg (800mA-0-ig). Amúgy működik, teszi a dolgát, de ennél többet ne várj tőle.
Deszulfátozás nincs benne.Konklúzió:
Gyors akkutöltő, működik, semmi bajom vele,de legközelebb tuti nem ilyet veszek.Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
p300
tag
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=31212.8V.jpg
[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
Annyi talán még hasznos lehet,ha veszel egy feszültségmérős szivargyújtós mobiltelefon töltőt, azon látni fogod mikor esedékes a töltés. (Én a Swift kilométerórájába építettem egy kisméretű feszültségmérőt, így látom a töltőfeszt és a nyugalmit is. A generátor hibája miatt én többször szívtam meg, persze cserélve lett, de azóta van egy tartalék akku a csomagtartóban, hogy mobilis maradjak. Így váltva tudom tölteni őket, meg nagy hidegben az egyiket be tudom vinni a házba, hogy ha reggel rá kell segíteni az se legyen gond.)
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Discord
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen autót vegyek?