Új hozzászólás Aktív témák
-
Franklin
addikt
Alzán már megrendelhető: [link] 253e
A sima 4K-s 120+ Hz-es monitorok 175e körül indulnak ebben a méretben, ahhoz képest nem rossz az ár.
-
CRTs
aktív tag
Én amúgy nem szeretem ezt a mindennatív dolgot. CRT nem ettől jó hanem amit említettem alul és ez más kontraszt-hatást eredményez amit nem is nagyon mérnek emígy (miközben a látás messze nem szenzor
).
Sőt én még a multisync-et sem szeretem. Én simán adtam volna neki skálázóval csak hogy meglegyen a FIX pixel clock ahelyett hogy power strip-be kellett volna tekergetni amihez nem voltak vmi power user-ek a népek.
-
CRTs
aktív tag
válasz
Dr. Akula #14 üzenetére
Az monokrómra meg projektorra igaz, trinitron volt a 2. legjobb mert egybefüggő sávokban volt az RGB ezért egyirányban VAN natív felbontása, és ezt mikrométerben adták meg. Lyukmaszknak meg két irányba van kiterjedése tehát az emiatt megsínyli és ettől "fuzzy". CRT projektor meg perfekt fill factor mert még túl is lóg ergo igazi analóg kép, addig digitális projektoron subpixel shuffle-zni kell ehhez ami időbe telik egyrészt, meg nincs is intenzitás csak framehosszban addig emennél meg vonalhosszban van amitől összehasonlíthatatlanul jobb mozgás van.
-
CRTs
aktív tag
A trinitron csak 1 irányban érzékeny nem 2, a monokróm monitor vagy a projektor meg egy irányban sem.
A felvázolt problémának akkor lenne értelme ha még számolódna subpixel AA ( MSAA) de ma már általában nincs natív felbontás mert 100ból 90szer skálázott kép van vagy még rosszabb, frame interp-lol-ált. -
BBorg
tag
Érdekesség a régi időkből: A CRT monitorok kevésbé voltak érzékenyek a natívnál kisebb felbontás alkalmazására, a képük úgy is használható volt. Az LCD monitorok elterjedésével jelentett komolyabb gondot az általad említett probléma, de csak akkor ha nem egészszámú többszöröse volt a natív a kirajzolt felbontásnak.
Engem inkább az foglalkoztat, hogy már a 160 Hz is bőven túl van azon a határon (~75Hz), ahol még valamilyen többletet hoz a képfrissítés növelése a felhasználó számára. Ezeknek a magas frekvenciáknak az egyetlen célja, hogy több pénzt préseljen ki félrevezetett vevőkből. -
PTM
aktív tag
A fill factor attól függően változik, hogy a pixelrács vékonyabb-e annyival, mint amennyivel sűrűbb. Nem, ezt nem tudom megállapítani, ezért nem is erről írtam.
Az pedig hogy vékonyabb, hát ami nagy képpontsűrűségű monitort láttam, mindegyiken látványosan vékonyabb volt, mint 27" FHD-n. Illetve inkább az utóbbi az, amelyiken elég szembeötlő.
-
Alaaf Pi
senior tag
Ez SW vagy HW alapú dual mode?
-
Franklin
addikt
Vajon mennyivel lehet rosszabb a képe full HD-ben, mint egy natív 27-es full HD monitornak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Animal Crossing: New Horizons
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest