Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PhoenixK

    őstag

    válasz fpeter07 #7400 üzenetére

    Majd ha a hangom nem csak egy konstans dörmögés lesz, akkor megosztom a tapasztalataimat, de addig is itt porosodik.... :O

    "Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

  • bwoay

    nagyúr

    válasz PhoenixK #7401 üzenetére

    mi tökéletesen értjük, amiket mondasz ;)

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • don_peter

    senior tag

    válasz bwoay #7402 üzenetére

    Urak az hogy lehet hogy egy NTSC-és gép nem olvassa be az NTSC-és PS2-es játékot?
    A gépem NTSC-és 60GB-os verzió!
    Vannak NTSC-és regiók között is külömbségek?
    Amerikából rendeltem játékokat és lehet jól be is szoptam velük.
    NTSC U/C régiójú az egyik.

    [ Szerkesztve ]

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • Def26

    félisten

    válasz don_peter #7403 üzenetére

    Akkor valszeg japán géped van. :DDD

    Én úgy tudom, hogy ezek a régiók vannak:
    - PAL : európa
    - NTSC/J : ázsia/japán
    - NTSC-U/C : amerika
    - NTSC/Kor : korea

    Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

  • don_peter

    senior tag

    válasz Def26 #7404 üzenetére

    Igen! :) Áttbugáztam és az alján még fel is van tüntettve.
    Én balga megsem néztem!
    Japán a gépem! :)

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • cilo9

    aktív tag

    Üdv!

    Szerintetek mennyiért lehet eladni egy 60GB-os PS3-at? Elvileg európai darab (angliában gyártott). Nem mai gyerek, a magyarországi megjelenés napján lett véve, agyon hajtva nem volt, durván 300 órát ment.

    Üdv, Cilo

  • alibaba78

    őstag

    válasz cilo9 #7406 üzenetére

    Udv!
    Csak csendben megjegyzem, hogy itt Angliaban a 60Gb-os verziot jobb aron szamitja be az egyik hasznaltcikk kereskedes, mint a 80Gb-osat. PS3 :K

  • cilo9

    aktív tag

    válasz alibaba78 #7408 üzenetére

    :Y Nem semmi! Szerintem a srác a KP miatt adná el, amúgy nem, meg a gép Szolnokon van...de újra cserélni így jó biznisz lenne.

    Üdv, Cilo

  • don_peter

    senior tag

    Urak hová kel regisztrálnom a store-t?(ország...stb)ahhoz hogy le tudjam tőlteni a PS2-es szofvert?
    Légyszi nézze meg valaki! Köszi...
    Vagy esetleg örülnék egy kölcsön felhasználói kódra illetve jelszóra addig mig letöltöm a PS2-es szftvert. 6mega kb 2perc a letőltés...

    [ Szerkesztve ]

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • he7edik.

    addikt

    Valaki help me!

    Van egy Sony-Ericsson HBH-DS970 sztereó BT headsetem de az istenértse akar működni játékok alatt. Párosítottam mind a Bluetooth settingsben mind az Audio Devices Settingsben de ilyen kor sem én nem hallom a társaimat se ök nem hallanak engem?

    Égő szöveg a flém vázon

  • bwoay

    nagyúr

    válasz alibaba78 #7407 üzenetére

    hámmerazegy jobb gép. és nem értem azt sem,
    hogy ki cserélné be 160-asra, mikor winyót bármikor rakhatok a 60-asba, akármekkorát,
    de PS2 kompatibilitást viszont nehezen kalapálok a 160-as gépbe.

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • alibaba78

    őstag

    válasz bwoay #7412 üzenetére

    Hat nem tudom...... En az xbox360-ra sem toltottem le azt a frissitest, vagy programot, amivel kompatibilissa tudnam tenni a regi xbox jatekokkal, ellenben majdhogynem ingyen hozzajutni egy 2 generacioval fiatalabb gephez........?!

  • szasanyi

    félisten

    válasz alibaba78 #7413 üzenetére

    Ja, amit ő lehet, hogy 160k-ért vett, és PS2 kompatibilis. Jobb hw, nagyobb tudás... ha hibátlan, miért cserélné egy "rosszabbra"? Csak mert az új? Cserébe ráadásul ehet, hogy hamarabb elromlik.

  • alibaba78

    őstag

    válasz szasanyi #7414 üzenetére

    Ezt nem ertem..... Ennyit szamit a Ps2 kompatibilitas? :F Miben nyilvanul meg a "jobb hardware"? Mitol nagyobb a tudasa? Mitol lenne rosszabb a 160Gb-os, leszamitva hogy nem tamogatja a Ps2-es jatekokat? Miert gondolod, hogy hamarabb elromlik? Ez nem cinikussag akar lenni, hanem egyszeruen a tudas utani vagyamat szeretnem kielegiteni, es nem szeretnek a kesobbiekben hulyesegeket irni. Koszi! :R

  • szasanyi

    félisten

    válasz alibaba78 #7415 üzenetére

    Igen, ennyire mert még mindig 30k egy PS2! Sok a jó PS2 játék, ami többségében olcsó is. Több (4 db) az USB 2.0 valamint kártyaolvasók is vannak rajta amik az újabb PS3 konzolokból ki lettek spórolva! Ha utána olvasol - akár itt is - láthatod hányan számoltak be PS3 meghibásodásról, és azok közül hány volt 60GB (PS2 kompatibilis) verzió, és hány az újabb kiadás. Ezen kívül egy 160GB noti HDD kb. 12k lehet, amit bárki bármikor belerakhat képzettség és akár garvesztés nélkül is.
    Ezek után miért lenne olyan jó elcserélni a régebbi, okosabb és megbízhatóbb PS3 konzolt? :F

  • EmThor

    addikt

    20-25 lesz a ps2, most ment le 100$-ra az ára. jól jön egy ps3 mellé!

    btw plazmára h kötök egy ps2-t?? av kimenetén scart-al? vagy az a sárga-fehér-piros (kompozit?) kábellel?

    Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

  • EmThor

    addikt

    itt a ps3 gyűjteményem

    avagy a gép, melyre nincs játék :DD persze 1-2 cserélődik. azóta pluszban: cod4, eternal sonata, hawx.

    [ Szerkesztve ]

    Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!

  • alibaba78

    őstag

    válasz szasanyi #7416 üzenetére

    OK, igazad van, hogy jobb, de vajon erdemes megtartani egy konzolt, amire mar valoszinuleg gari sincs addig, amig be nem hal? Aztan venni egy ujat 100k-ert? Elobb-utobb cserelni kell, kulonben 2 szek kozul a pad ala esel. Akkor mar inkabb most cserelnem, de mind1, ez csak az en velemenyem......

  • Peat;)

    veterán

    válasz DM-Fan #7357 üzenetére

    Ez a hozzászólás no comment, mehetne tankönyvekbe hogyan lehet egyre hülyébbnek nézni a fogyasztót a kapitalizmus és a termékéletciklus tudatos rövidítésének világában. Legyen az ps3, x360, hajszárító, vibrátor, lcd tv plazma tv akármi, baszottul nem korrekt ha 1 év után bedöglik ha minimális ráfordítás kell ahhoz hogy 5 évig működjenek. Ez nem wc papír hogy elfogy a tekercsről a papír ember, hanem tartós elektronikai fogyasztási cikk, csak a gyártók kibaszva velünk rövidítik az élettartamot, hogy lendületben maradjon a kereslet. Pont az ilyen elvakult fanboy(máskor meg fanbox) egyedek miatt tartunk ott ahol: x360-ok sorba halnak be de ott a garancia csak az plusz ügyintézés, ps3-okból pedig jó pár darab meghal a brutál költségeket a vevőre terhelve, ez több mint felelőtlen piaci magatartás. Mindegyik felháborító és megérdemli a két cég azt a kibaszott nagy pofont amit a Wii-től kaptak. Na mindegy, lehet ezt kimoderálják, de ez a hozzászólás megfektetett, annyit elért hogy kajánul mosolygok hogy mind a két gyár "next gen, with short life" konzolja több pénzt vitt mint hozott és max nullára jönnek ki jobb esetben.

  • fpeter07

    veterán

    válasz EmThor #7418 üzenetére

    Ennyi játék nekem 10 évig elég lenne :DDD Szép kis gyűjtemény :K

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Peat;) #7420 üzenetére

    Na, kapásból kikérem magamnak a "elvakult fanboy" titulust. Felőlem a Sony ott dögölhet meg, ahol van, nem egy Sony cuccom ment már gallyra igen hamar, mint ahogy azt az általad önkényesen kiragadott HSZ-emtől pár HSZ-szel odébb is megjegyeztem, rohadtul nem mondtam soha olyat, hogy csak a PS3 és soha máskor semmilyen más konzol, ráadásul PC-n is játszom.

    Ettől függetlenül azért gondolkozz már el egy kicsit miket írsz: ha egy next-gen konzol, aminél ugye kicsit nagyobb igénybevételnek (nagyobb órajelek, sok mag, nagy hőtermelés) vannak kitéve az alkatrészek mint egy PS2-nél, napi 10 órát megy másfél éven keresztül gond nélkül az azért nem rossz. Ha egy izmosabb VGA-kártyát nyúzol ennyit, az is könnyen elpukkan.

    Ezt lehet nem szeretni, lehet betudni annak, hogy a gyártók hülyének nézik a fogyasztót, de ha egy kicsit jártasabb vagy az elektronikában tudod, hogy ez közel sincs így. Ezek kiélezett vasak, határon vannak járatva pont azért, hogy a mezei Pistikék magukhoz nyúljanak a gyönyörtől, amikor betolják a legfrissebb játékot a PS3-mukba. Ennyit tudnak és kész. Lehet, hogy egyesek szerencsések, mert kisebb hardverigényű játékot tolnak kisebb óraszámban, így nekik tovább tart a konzol.

    Ha már közgazdaságtant emlegettél: lassan 80 eFt-ra fog esni egy PS3 ára, ami azért maradjunk annyiban, hogy abszolút nem sok (egy jobb VGA kártya önmagában ennyibe kerül), még a magyar fizetésekhez képest se, amelyeknek átlaga jelenleg 150 eFt, tehát alig kerül többe egy PS3, mint egy átlag magyar havi fizetésének a fele. És ugye azt is tudod, hogy ez a gépet nem a magyar fogyasztóknak szánták, hanem a nálunk ötször többet kereső nyugati államok polgárainak, ahol ha elromlik a PS3, a gyerek a hétvégi Tesco bevásárlás során a végén még visszaszalad a polchoz és belecsap a kosárba egy új PS3-at és ebből a családi kassza nemigen vesz észre semmit, nem úgy, mint itthon.

    A Michael Moore-féle "multik összeesküvése a kisember ellen"-i logikádon pedig én is csak mosolyogni tudok, mert nem feltétlen minimális erőfeszítés kell ahhoz, hogy egy új technológiát alkalmazó termék ne csak 1-2 évig működjön, hanem hosszú idő és kísérleti periódusok. Ez például kitűnően lemérhető a TV-piacon, ahol már 6-8 éve megjelentek a laposTV-k (LCD, plazma), mégis csak most jutottunk el oda, hogy már érdemes is beruházni rájuk és aki mondjuk 2005-ben vett ilyen TV-t, az két év után ugyanúgy cserélhette, ha jó minőséget akart, mert egyrészt vagy meghalt a TV, vagy csak simán nem volt jó a későbbi modellekhez viszonyítva. Manapság viszont már az LCD/plazma TV-k sem 1-2 évet bírnak, nekem elhiheted. A konzolpiacon ezt azért nehéz megoldani, mert nem jönnek ki évente új konzolokkal a gyártók és a legújabb konzoljaikba mindig a legújabb technológiát próbálják beleszuszakolni (lásd Blu-Ray, multiCore proci), amelyek még erősen korai tesztperiódusban vannak.

    Az meg, hogy kuncogsz a markodba a konzolgyártók fölött, vajmi kevéssé hatja meg őket: a Microsoft-nak asszem nem kell ecsetelnem az anyagi helyzetét, a Sony meg amit elveszít a konzol-szegmensén, azt bőven behozza a TV-in, telefonjain, egyéb készülékein.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • don_peter

    senior tag

    válasz DM-Fan #7423 üzenetére

    "még a magyar fizetésekhez képest se, amelyeknek átlaga jelenleg 150 eFt, tehát alig kerül többe egy PS3, mint egy átlag magyar havi fizetésének a fele."

    Érdekes! Biztosan te is a felső 10e-be tartozol mert az átlag havi kereset még a 100e-et sem éri el! Nézetek már kicsit körbe ne higyetek el minden maszlagot amit a média elhint a politika nyomására.

    "aki mondjuk 2005-ben vett ilyen TV-t, az két év után ugyanúgy cserélhette, ha jó minőséget akart"

    Én is akkor vettem a tévémet és láss csodát nem döglött meg és felveszi bőven a versenyt a mai piacon lévő tvékel. (HITACHI LCD)

    Tudom hogy ez már csak szörszálhasogatás csak megjegyeztem.

    A többiben egyet értek...

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • Def26

    félisten

    válasz don_peter #7424 üzenetére

    Végülis Pest megyében annyi az átlag, sőt még talán több is. :U Ahol meg kévés a fizu ott nem a PS3 meg az LCD az első hanem a kaja (nem Mc Donald's) :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz don_peter #7424 üzenetére

    Hidd el nekem, 150 eFt az átlag, és ez még nem is a reális érték, az még ennél is magasabb. Akár a KSH honlapot is megnézheted. Elárulom neked, hogy az országban mindössze 1,5 millió olyan ember van, aki normális adófizető és nem minimálbérre van bejelentve, ezek a közalkalmazottak és a köztisztviselők, meg egyes nagyobb cégek alkalmazottai.

    Mindenki más vagy minimálbérre van bejelentve, vagy még úgysem, pedig nem annyit keres, ebben biztos lehetsz. Nézzél már szét az utcán! Egy perc alatt hány olyan autót számolsz össze, aminek vételára magasabb, mint 10 mFt. Hát nem kettőt, de nem is ötöt, lesz az 10 is. Bizonyára az általad is említett 100 eFt-os jövedelmükből veszik az emberek hitelre a BMW-t, Audi-t, a 20 mFt-os terepjárókat meg Mercedes-t, ugye? Ébresztő ember!

    Ne abból indulj ki, hogy Borsodban, Szabolcsban, meg a Hajdúságban még tanyavilág, meg szegénység van. Azért látod őket nap mint nap a híradóban, meg a felső tízezerrel történő dolgokat, mert szélsőséges eset mind a kettő.

    Tévedés, nem tartozom a felső tízezerbe, korántsem, mondhatni épphogy az átlag körüli összeget keresem meg, de nekem minden megkeresett forintomból 51 fillér adóként meg a közösbe, világ életemben a tényleges összegre voltam bejelentve, minden év február közepén nyújtom is befelé az SZJA-bevallásom és erre büszke is vagyok, én joggal döngethetem a mellem, mikor azt mondom, hogy többet várok, mert én be is pakolom a pénzt a közösbe rendesen, ellenben azzal, aki papíron minimálbéren dolgozik és soha egy fillért nem lát tőle az állam.

    A TV-d meg akkor ezek szerint jó választás volt, de azért nézz meg egy mai TV-t a Tiedhez és meglátod, hogy miről beszéltem.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Def26

    félisten

    válasz DM-Fan #7426 üzenetére

    inkább pü.

    Nem tud nekem valaki szerezni Playstation 3 feliratú plexi lemezt, olyan mint ami az árauházakban van a polcok tetelyén kivilágítva.

    [ Szerkesztve ]

    Fanboy Status: PS4:On, Xbox:On, apple:On, samsung:Off, Microsoft:Off, Audi :On,

  • don_peter

    senior tag

    válasz DM-Fan #7426 üzenetére

    Csak az utcánkba és a családomban meg persze az ismerőseimből tudok nagyon sokat felsorolni, aki még a 100eFt-ot sem keresi meg havonta és éppen, hogy hónapról hónapra élnek.
    Ti nagyon becsüljétek meg a munkahelyeteket, ha tényleg 100e felett kerestek.
    És elhiheted, ha mondom nem nekem kel körbe néznem!
    A 10millás autókról meg ne is beszéljünk, mert szerintem csak azok veszik, meg akik nem tudják fizetni, és persze nem szeretném a származásuknál fogva megnevezni őket.(a többséget)

    Csak egy példa a jó magyar politikára és közéletre melynek te oly nagy tagja vagy, vagy is a nagy szarnak.
    Édesanyám 35-éves munkaviszony után kidolgozta még a belét is mindig bejelentve és soha nem csalva... Munkahelyi baleset után lerokkant a nyakával és mit kapott az államtól kinek mindig pontosan és nem csalva befizette a járulékokat?
    A nagy szart! 2év után elvették a rokkantnyugdíját pont most mikor kiderült, hogy még sajnos bőr rákgyanús is. Elvittük az orvoshoz és 3szori kb 1 év halasztás után már elgondolkodtunk, hogy meddig váratnak bennünket műtétre? Addig, amíg fel nem dobja a talpát. Hát nem! Elvittem egy magánklinikára, ahol érdekes módón ugyan az-az orvos fogadta, aki előtte elküldte persze itt már kemény pénzeket kellett fizetni, mert ügye az a 35év folyamatos egészségügyi járadék, amit levontak az nem számított...

    Nos szóval ennyit a becsületségről.
    Én egyéni vállalkozó vagyok vagy is, lehet csak voltam, mert rohadtul nincs munkám a vállság miatt, de ha lesz is biztosan nem, fogok teljesen tisztán dolgozni, hiszen a mostani hatályos törvények ellehetetlenítik a tisztességes becsületes munkásokat.
    Meg kérdezem én, ha nem kapjuk meg a kellő egészségügyi gondozást és eljárást, ha szükségünk van rá akkor miért fizessek? Hisz fizetnem kel akkor is valami bajom van! Gondolom ez sokaknak átfutott már az agyában.
    A magánnyugdíjról nem is beszélve, hiszen kiderült hogy csak akkor jár ha az előírt nyugdíjkorhatárt betöltötte az ember aki igénybe akarja venni. Mivel Anyám sem kapta meg és sok utánajárás után kijelenthetem bátran, hogy nem is fogja soha.
    Na mindegy ez az amit én látok de szerintem sokan ezt látják csak maximum nem írják vagy mondják ki.
    A mi társadalmunk genetikailag hibás, mert minden szart le tudnak nyomni a torkunkon.

    És mindez egy PS3-asból :)

    [ Szerkesztve ]

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • szasanyi

    félisten

    válasz DM-Fan #7426 üzenetére

    Elárulom neked, hogy az országban mindössze 1,5 millió olyan ember van, aki normális adófizető és nem minimálbérre van bejelentve, ezek a közalkalmazottak és a köztisztviselők, meg egyes nagyobb cégek alkalmazottai. - ezzel a kijelentéssel abszolute azonosulni tudok! A tököm tele van azzal, hogy olyan közterhet fizetek mintha én magam lennék Rotschild báró... akik meg BMW X6, 745 stb. autókkal járnak, 60 millás építési kölséggel házat építtetnek, azok a "szegény" minimálbéresek, akiknek a gyereke(i) ingyen étkezést és tankönyvet is kapnak, mert hát ugye itt én keresek kurv@ jól! :(((
    Ez "kedvenc" vesszőparipám, nem bírtam kihagyni... tudniillik nálunk még mindig NINCS közteher viselés!

  • Peat;)

    veterán

    válasz DM-Fan #7426 üzenetére

    Az a 150e azonban egyre inkább egy fals adat, ha már közgazdaságtan, avagy a szegény réteg egyre szélesebb, míg a középosztály egyre keskenyebb dolog megvan gondolom. Eléggé ékes példája ennek az országunk sajna. Az hogy a gazdag réteg meg egyre több jövedelmet birtokol...engem nem hat meg ahogy téged és mást sem szerintem, mert pontosan tudjuk ki az szja adófizető: te meg én és társaink (én szintén teljes legális ösvényen), az egyre fogyó középosztály. Szóval a valóság kicsit más, meg a 150 rugó mellett megjelent ám 140 körüli is nemrég..kb ezek ennyit is érnek. A feketemeló valóban nagyon súlyos, de mértékét pont e miatt ismét túlozzák...mindenkiben ott van hogy igen ilyen a magyar, ezt pedig kihasználják a megfelelő.. szervek. A szegény területű vidékiek meg nem szélsőséges példák, hanem a lakosság meghatározó része! Azért nem mindegy.

    Az élettartamhoz meg annyit, hogy a tv-nél főleg plazmánál hatalmas számokkal dobálóznak, mint élettartam. Így kifejezetten rossz példa. A konzolnál utána nem nézek hogy meg-e adják, de nem hinném hogy valós 10-12 órát ment naponta az a gép. E mellett ha egy notebookra alapból 1-3 éveket adogatnak, amit hordozok, ugyanúgy csúcstechnológia lehet és sokkal többet megy akkor egy nyüves célhardwarekből, nem a legeslegújabb technológiás konzol is bírjon kb 3 évet. (ps3 késett, de sokat, és vga sem volt már új meg a cell is már kiforrottabb volt mikor kijött, x360 megjelenésekor viszonylag új volt, de egyik konzolnál sem a cpu/vga hal meg általában, hanem pl alaplap, na nekem ne meséld be hogy pár minőségibb nyák meg kondi mittomén mi megduplázza az árat...remek példa az egykori púposodó abit alaplapok és pl. akkori asus lapok közötti különbség)

    Az meg hogy jövedelemhez kötöd az elvárható élettartamot..nézd meg a vezető autógyárakat, miért kedveltek...megbízhatóság mond valamit? Corolla mint kifejezetten alsóbb rétegnek szánt modell? :)

    Nvidia beégése notebook piacon(sorozatos gpu behalások)? Ati előretörése?

    Felesleges vitatkozni szerintem, mindketten máshogy látjuk. Én azt látom hogy rengeteg dolog időtartama csökken lefele, avagy egy ősrégi játékkonzol még mindig megy, egy ősrégi mosógép még mindig megy, vagy hűtő, mikrosütő. Maiak? Na ugye. Pedig a régiek anno szintúgy csúcscuccok voltak, tetszik vagy sem. Manapság meg egy elavultabb technológiás cucc is meghal elég hamar, pl egy egyszerű mosógép mint tipikus példa, kérdezz megy egy két szerelőt.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz don_peter #7428 üzenetére

    Na még ezt beírom így OFF-ként, aztán ha gondolod folytassuk privátban, mert meglincsel minket a többi PS3 topic olvasó.

    Nagyon sajnálom édesanyád, de szerinted miért jutott ilyen helyzetbe? Megmondom neked: mert nem csak az kell, hogy ő fizesse becsülettel egész élete során a járulékot, hanem a társasdalom minden tagjának ki KELL vennie a részét a közterhekből. Édesanyádon felül az ország alig 1/8 része fizet járulékot hosszú évek óta, vagyis ez azt jelenti, hogy 1 ember befizetéséből kell(ene) ellátni 8 embert. Szerinted ez reálisan kivitelezhető? Lehet szidni a mindenkori kormányt, a politikusokat, csak igazából azt kéne belátni, amit Te magad is írtál, hogy a mi társadalmunkkal, egészen konkrétan az emberekkel van a legnagyobb probléma. Ebben az országban mindenki egyik napról a másikra akar meggazdagodni, kezdi ezt úgy, hogy nem fizet adót és járulékot, majd mikor eljut oda, hogy maga is alkalmaz embereket, akkor nemhogy adót és járulékot nem fizet a saját vállalkozása és alkalmazottai után, de még rendes bért sem ad az alkalmazottainak, akik így megintcsak rákényszerülnek, hogy ne adózzanak. Igen ám, csak ha nincs bevétele az államnak, akkor miből tartsa fönn a kórházakat, közintézményeket, iskolákat, óvodákat, miből építse újjá az országot, miből legyen 5-ös és 6-os metró? Nem a törvényekkel van itt a baj, hanem magukkal az emberekkel. A törvényeket is ők hozzák. Érdekes, a szomszédos Ausztriában, vagy Németországban miért nincsenek ilyen szintű megélhetési problémák? Elárulom: mert ott kiközösítenek mindenkit, aki nem hajlandó részt venni a közteherviselésben, ergo ott nem birka a nép.

    Asszed ha nekem valami orvosi ellátásra van szükségem próbálkozok még az állami ellátással? A nagy fenét: privát fogorvosom, privát allergológusom stb. van, akiknél nem kevés pénzt hagyok ott, pedig mióta dolgozok becsülettel fizetem minden forintom után a TB-t, nem is tehetem meg, hogy ne fizessem. Aztán mi lesz ezzel a pár százezrünk által befizetett adóval: kifizetik segélyként a "rászorulóknak".
    Meglepődnél amúgy, hogy mennyi ember képes zsebből kifizetni egy 20 mFt-os autót. Erre is vannak statisztikák. BMW-t nem nagyon adnak havi 20 eFt-os törlesztővel.

    Ha valaki irigyli a nagy átlagnak számító, 100 eFt fölötti fizetésem, annak fel tudom ajánlani, hogy csinálja a nem kevéssé stresszes munkámat. Garantálom hogy egy hónap múlva sírva fog könyörögni, hogy mehessen vissza az irodából árkot ásni inkább, mert nem bírja a lépést tartani a határidőkkel, még ha reggel 8-tól este 20-ig bent van is.

    Egy szó mint száz: a hibát csak magunkban kereshetjük és csak a saját fajtánknak, honfitársainknak köszönhetjük, hogy ott tartunk ahol tartunk, annyit keresünk, amennyit keresünk és nem érjük utol soha a nyugatot. Ahhoz előbb fejeben kéne felnőni, de erre én vajmi kevés reális esélyt látok.

    Na, részemről befejeztem, mert ez már inkább egy, az "Élet nagy dolgai" topic-ba férne bele pl. és nem a PS3-ba.

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Peat;) #7430 üzenetére

    Egy szót mondok neked: tömeggyártás.

    Ezzel szerintem mindent elmondtam. Régen, amikor még évi 1000 darab Hajdú mosógéppel ki lehetett elégíteni a lakossági igényeket, akkor volt idő rendesen legyártani, összerakni azt a készüléket. Benne volt az anyag (mert akkor még nem spóroltak semmivel), lelkiismeretes emberek rakták össze a gépeket.

    Manapság, amikor egy összerakó-gépsor percenként szar ki magából 1000 darab mosógépet, érezhető, hogy silányabb a minőség. Ehhez jönnek a megcsappant alapanyag-készletek, valamint a növelt fogyasztási igények és a gyártók megnövekedett száma miatt minden gyártó kénytelen gyártási költséget csökkenteni, ezt hogyan tudja megtenni:

    - csökkenti a felhasznált alapanyag minőségét/mennyiségét
    - kiviszi a gyártási folyamatot valamilyen perifériára szorult fejlődő országba, ahol olcsó (és rosszabb képzettségű) munkaerővel szereteti össze a terméket
    - meghagyja a termelést odahaza, de a minőségbiztosítási folyamaton spórol (több selejt kerül ki)
    - többféle változatban dobja ki a terméket és egyes változatokból kihagy dolgokat.

    Pont az alaplapot hoztad példának, ami kiváló: az ASUS-nál a mai napig megvannak az egyes alaplap-típusokon belül a kategóriák (Pro, Deluxe, stb.). A különbség elsősorban a felszereltségben és a felhasznált anyagok minőségében van: az adatlapom alatt látható alaplap dobozán nagy betűkkel volt olvasható, hogy kizárólag japán kondenzátorokat tartalmaz, amik a gyártó szerint garantáltan mennek legalább 5 évet.

    Mindebből mi következik: a termékek életciklusa lecsökkent. Az életünk is felgyorsult az elmúlt 15 évben, nem is kicsit. Ebbe bele kell törődnünk. A konzol ilyen szempontból rossz példa, mert a konzolgyártók nem dobnak a piacra minden évben új készüléket, de adott esetben amikorra egy telefon, egy televízió, egy számítógép eléri életciklusának végét már pont meg is érett arra, hogy amúgy is lecseréld, ha egyébként még működne is, mert sokkal nagyobb tudásút, szebbet, jobbat kapsz. A mosógépem, hűtőm, mikrosütőm meg már legalább 4 éve megy gond nélkül (kop-kop-kop), szerintem 4 év múlva sem lesz velük semmi gond.

    Persze, a régi dolgok is csúcscuccok voltak a saját korukban, valamikor a C64 is csúcscucc volt és még a mai napig működhet, de beláthatod, hogy azok működése nem is emésztette fel őket annyira, mint a maiaké. Ott nem nagyon kellett azon izgulnod, hogy jaj beáll a venti a CPU-n és megsül a cucc. Na, a Hajdú mosógépek sem pörögtek centrizés közben 1200-as fordulaton, csak 400-on, meg nem volt bennük "fedélzeti computer", csak egy rohadt mechanikus programtárcsa. Jó, hogy megy 20 évig bakker.

    Get Moded!

  • don_peter

    senior tag

    válasz DM-Fan #7431 üzenetére

    Sokban persze egyet értünk de talán egy részt emelnék ki mely kifejezetten érthetetlen a számomra!

    "Ahhoz előbb fejben kéne felnőni,"

    Talán nekik kéne felnőniük fejben a feladathoz! (parlamenti képviselők)
    Vannak nálunk okosabb és tanultabb emberek melyek, azt mondják, vezetik ezt az országot.
    Miért van, az hogy hatalmas válság és még egyet és egyet és...még egyet szorítsunk a nadrágszíjon az okosok mondata és ők a példamutató állampolgárok, akik legálisan rabolják az államot, csak olvasgatnak a parlamentben, meg néha szavaznak is ők 3-4 akár 5 PS3-at is tudnának venni a havi jövedelmükből esetleg ha olyanuk van elírják közteherre hisz ez nekik jár....!!!!???
    Nem biztos, hogy a népet kellene előbb kérdőre vonni járulékok fizetése miatt, mert ők is csak a nagyobbak példáját követik.

    A romlás felűről lefelé halad, és amíg nem tesznek valamit ott a fenti legális, rablok ellen addig az átlag, fizetés vajmi kevés, hogy bár ki Playstation 3-al játsszon...

    [ Szerkesztve ]

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • rb26dett

    aktív tag

    az a 150ezer átlagfizu nekem is soknak tűnik. Sok mindenben egyetértek, Sőt! mindenben kivéve ezt. én inkább olyan 70-80 at mondanék mint átlag, de ha te beleszámítod a politikusok fizetését is akkor az a sok millió/kopf tényleg dob az "átlagon" :K (de ők nem minősülnek dolgozóknak) ;)

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz don_peter #7433 üzenetére

    Nem. Csak részben lehet igazad, pont ez a legnagyobb hiba itthon, hogy mindenki valaki másra vár, azt mondja, hogy majd ha fönt rend lesz, akkor majd én is... Ilyen mentalitással sehova nem lehet haladni. Nem akarok én senkit védeni, félreértés ne essen, de odafenn "csak" 386-an vannak, viszont akiknek meg normálisan kéne cselekedni valamivel több, mint 10 millióan. Ha makulátlan lenne is a politikai elit (szerintem a világon sehol sem az, az utópia lenne), akkor sem lenne rend, ha a polgárok nem viselkednek közösséghez méltóan. Ebben az országban senki nem vállalja föl, hogy hibás, mindig mindenki mást hibáztat, és mindenki arra vár, hogy a dolgokat majd a másik oldja meg, konszenzus pedig sosincs semmiben, mert ha ezt mondja az egyik oldal, függetlenül attól, hogy az jó vagy rossz, a másik oldal homlokegyenest az ellenkezőjét mondja. Ez a legnagyobb probléma ebben az országban. 10 millióan mennénk 20 millió felé.

    A válságból egy kiút van: növelni kell a vásárlóképes keresletet. Ez volt a megoldás '29-ben is. Beruházások, új befektetések, munkahelyteremtés, adócsökkentés, vásárlói kedv növelése. Aki ezt nem látja, az kérem vak.

    rb26dett: ezt a számot nem a kisujjamból szoptam, ha olvasol újságot, bújod a netet, láthatod, hogy ez jön ki a bevallott jövedelmek alapján. Ebben nyilván a politikusok fizetése is benne van, de az vajmi keveset nyom a latban, tekintettel arra, hogy (bár néha nem így érezzük) kevés van belőlük. Ráadásul gondolj bele, hogy a minimálbér sem annyit nyom a latban, amennyit valójában, ténylegesen keres az illető, tehát még magasabb is ennél az átlag.

    Na, de én tényleg befejeztem, mert szét-off-oljuk a topicot.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • don_peter

    senior tag

    válasz DM-Fan #7435 üzenetére

    4.2milliárdos kiadás csak a parlamentben 1év alatt + a zsebbe folyó ami nem legális hát nem is tudom elég sok Playstation kijönne belőle :)
    Én nem mutogatok csak probálom élni az életem ami ilyen viszonylatban 100%-ból max egy 40%-os életszinvonalat tudok tartani... És ha ezt is teljesen legálisan tenném akkor még a 20%-ot sem érném el!

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • Peat;)

    veterán

    válasz DM-Fan #7432 üzenetére

    Nagyon a végletét emelted ki a dolgoknak végig a vita során, azért nem egy hajdú mosógépre gondoltam :) , te a tankönyves tömeggyártást írtad le, de az régebben végbe ment mint 2003, kb azóta látok magam körül komoly problémákat. Úgy a 90-es évek elején/közepén gyártott mosógépek korában is már komoly példányszámot gyártottak le. A mai sorozatgyártásnak pont hogy minőségibbnek kellene lennie, amikor az emberi tényezőt (és így hibaarányt) leszorították és rendszerek százait dolgozták ki. A fejlődő országok alacsonyabb képzettsége manapság kifejezetten hibás következtetés. A minőségbiztosítási rendszerek korában amikor Kína már a legnagyobb márkáknak készíti akár a prémium besorolású dolgait...konkrétan a nem éppen olcsó sony mp3-am is kínai, de olyan a minősége fizikailag amivel rég találkoztam (a815 asszem a neve). Az anyagokban egyetértek, ami tök tudatos dolog a gyártó részéről. Verseny van, "muszáj" csak aztán ha a noname fele annyiba kerülő is addig bírja akkor elgondolkodik az ember, hogy a márkanevet miért is fizettetik meg ha semmi előnyt nem hoz?
    Az erős verseny költségeit részben a fogyasztó állja, ez tény. Az hogy ezt ki mennyire viseli el azon vitatkozunk. Én nem viselem el, hogy 1 évre csökken ez az élettartam dolog, ezzel generálva nagyobb keresletet és piaci teret a gyártók számára. A 3 év nálam az elvárható (egyáltalán nem elrugaszkodott szerintem), te szerencsés vagy mert kevesebbet bosszankodsz. Én úgy látom, hogy ha egy sikeres gyártó elkezdi a rövidebb életű cucc gyártását a többi már boldogan követi. Sokszor árcsökkenés teljes mellőzése nélkül, csak a mai bürokratikus pénzpazarló belső cégfelépítést valamiből finanszírozni kell (ide is jöhet a sony). Itt be is fejeztem, szerintem mindkettőnk írásaiban vannak részigazságok.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Peat;) #7437 üzenetére

    Egyébként neked elromlott 1 év után a PS3-ad, vagy még mindig megy? Mert abból, hogy pár embernek megdöglik másfél év után a konzol, még nem vonnék le messzemenő következtetéseket. Nem tudjuk, hogy ki hogyan használja a gépét (szekrénybe szorítva, 24/168 órában), ki mennyire törődik vele.

    Az Xbox esetében egyet kell, hogy értsek veled, az tényleg felháborító, ami ott ment gyártás címszó alatt, de legalább felvállalták, hogy javítják a gépet. Mondjuk szerintem ilyenkor alapvető, hogy visszahívom a hibás szériát.

    Szerintem a mai sorozatgyártás amiatt silányabb, mint a '90-es évekbeli, hogy sokkal több termék készül és a nagy számok törvénye alapján több termék közt több a selejt is.
    A gépesítés pedig szerintem nem jelent alapvetően jobb minőséget, az emberi tényező szerintem kell a gyártási folyamatba, ezt manapság már sok helyen csak a minőségbiztosítással pótolják. Ezzel szemben nagyon kevés olyan tömeggyártási folyamat van, ami teljesen gépesített.
    Ugyanabban az üzemben, ahol a prémiumnak nevezett Sony lejátszód is készül, készül elektronika a Tesco-s készülékekbe is, sajnos pont ezzel magyarázható a silány minőség, ha hiszed, ha nem. A minőségbiztosítás csak egy dolog, nem mész sokra a szúrópróbaszerű ellenőrzésekkel, meg a rendszeres felülvizsgálattal. Ezzel sem szűrhető ki teljesen a hibás gyártás, egy rossz gépbeállítás, ami csak néhány napos használat után jön ki a terméknél. Tudom, anno az egyik diplomamunkám a minőségbiztosítási rendszerek gyakorlatbani megvalósulása volt.

    Szerintem 3 évet ki fog bírni a PS3-ak döntő hányada, de ha nem is, akkor is töredékáron orvosolható a probléma.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • roliii

    tag

    csáó ! olvastam itt a dolgokat , és szeretnék hozzászólni ehhez a topic-hoz.

    Na szóval PS1-et régen megvették nekem , utánna PS2-t , utánna a hülye haverjaim mondták hogy a PC jobb , vettem egy PC-t , meg is bántam mert a sok vírus , + a neten lévő játékokkal játszottam , ismertség megvolt , mert voltam sok csapatba , sponsorálás stb... , de egy idő után azaz kb fél éve eladtam a PC-met és csak Apum Laptopja maratt meg és most is azon írok , vettem 1 PS3-at 80Gb-set van hozzá kb 10db játékom , a tapasztalatom az , hogy grafikailag , a PC-nél illetve az Xbox360 nál 1000* jobb , eleve hogy alapból rákötheted akár milyen TV-re , nem csak 1 kis monitoron lehet gübbedve játszani vele , ugyan úgy van hozzá internet , szóval az ugyan az , ráadásul mindent tud úgy mint a PC.
    A PC eleve azért rosszabb mert HD-ba nem nagyon tudtsz vele játszani , míg a PS3 jókedvűen szórakozásba elfuttatja a HD-t annak is két fajtáját a Limited és a Full HD-t.
    Egyaránt a PC-n cserélheted 1-2 évente a cuccokat a kiadott játékokhoz hogy elfussanak akadásmentesen a PC-n , a PS3-ba meg 1 év múlva beteszem az új játékot , és akadásmentesen max grafon Full HD-ba elviszi , amit a PC nem tud teljesíteni.
    Egyszóval a PS3 már eleve jobb , és szerintem jobban járnak vele az emberek ha azt vesznek , mert 2-3 év múlva kijön a PS4 pl. és az megint csak olyan 100.000ft , és utánna nemkell cserélni a PS4-be semmit ugye mint a PC-be , ami az ellentetjét bizonyítja , így egyszer kidob vki 100.000ft-t és az megint jó neki 3-4 évig , amég kijön a PS5.
    Mert a PC-be ismétlem 1-2 évente mindig kell cserélni VGA , Proci , Alaplap , RAM stb..., és nem 100.000ft ha olyan gépet akarunk hogy fusson rajta minden akadásmentesen full grafon , hanem kb olyan 300.000ft , amely a PS3 simán teljesít 100.000ft-ért Full Grafon és Full HD-n akadásmentesen.

  • bwoay

    nagyúr

    válasz roliii #7439 üzenetére

    most minden bizonnyal sikerült is minden itteni PS3 tulajt meggyőznöd,
    hogy ne váltson PC-re ;]
    "grafikailag , a PC-nél illetve az Xbox360 nál 1000* jobb"
    nekem 60 GB-os gépem van, arra ez marhára nem igaz,
    ezek szerint 80-ast érdemes venni, ha az ennyire komoly :U

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • bwoay

    nagyúr

    nem az a baj, hogy szétoffoljátok a topicot, hanem az, hogy ez szép lassan átment politizálásba. mondhatnám, hogy az ilyesmit vigyétek innen a poltopicba,
    de azt ugye bezárták a hatóságok, nem véletlenül...
    így amennyiben a beszélgetés tovább folytatódik ezen a vonalon,
    kénytelen leszek felhúzni a karszalagot.

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • bwoay

    nagyúr

    válasz EmThor #7417 üzenetére

    jóember, 100$ az US ár, itt 100 €, az egyelőre nem 20-25,
    vagy ha felétek így váltják, akkor már tudom, miből fogom megszedni magam.

    a PS3 gyűjteményedhez gratulálok, halkan jegyzem meg:
    nyilván te is tudod, hogy PS3 játékfelhozatal alatt az exkluzív címeket értjük.
    azon belül meg a teljes játékokat.

    plazmára úgy kösd a PS2-t, hogy beszerzel egy RGB scart kábelt hozzá.

    [ Szerkesztve ]

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • don_peter

    senior tag

    válasz bwoay #7440 üzenetére

    Egyet értek azért a PC-ét ennyire ne minősítsük le.
    Tény hogy jobb választás játékra a PS3 de azért PC-én is hatalmasakat lehet játszani és ne feledkezünk meg a Crysis-ről sem és az nincs PS3-ra...:)

    ----== Neo Geo és Arcade Fórum : www.neo-geo.hu ==----

  • bwoay

    nagyúr

    válasz alibaba78 #7413 üzenetére

    boxra még én sem, pedig lenne egy két cím, szóval nem az érdektelenség,
    hanem időhiány az oka. egy elektronikai cikket meg ne úgy kezeljünk már,
    mint egy autót, hogy ideje eladni, mert később többet kell rákölteni.
    én abban a hitben vettem meg, hogy évekig szolgálni fog,
    eszem ágában sincs lecserélni azért, mert már nem garis, és elromolhat.
    PSP-ből is a legelső szériát használom, még japán gyártású gép,
    nem is nagyon érdemes összehasonlítani az újabbakkal
    összeszerelési minőség tekintetében.

    don peter:
    én arra próbáltam célozni, hogy ez nem a "Vegyek-e PS3-at" topic,
    itt nemigen kell győzködni az embereket, meg azért a PC nem csupán egy játékplatform.

    [ Szerkesztve ]

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • bwoay

    nagyúr

    válasz DM-Fan #7438 üzenetére

    xbox:

    visszahívhatták volna, az lett volna a legkorrektebb módja a dolog elrendezésének,
    de miután a Zephyr (vagy Xenon) alaplapos gépem egy évet ment,
    a Falcon meg 3 hónappal többet (mindkettő keveset futott!),
    így nem látom, hogy visszahívás esetén mit nyertem volna.
    a MS szemmel láthatólag balfaszkodik a 3LED körül,
    itt a Jasper gép, amiről még nemigen tudni, mennyire megbízható,
    de a másik kettő-három hw változat nem mondható stabilnak.
    ha visszahívták volna annó a gépeket, akkor sem tudtak volna mit kezdeni velük,
    hiszen jól látható, hogy a későbbi, javított változatoknál is jelentkezik ugyanaz a hiba.
    Engem mondjuk nem zavar, ha a 3 évet úgy tudják szavatolni, hogy néha
    11 napra el kell búcsúznom a géptől, mert ha a PS3-am szarna be,
    akkor ott nem 11 napos javításról meg utaztatásról beszélnénk,
    hanem én vihetném a szervizbe, várnék rá mondjuk egy hónapot,
    és kapnék egy horror számlát. Más kérdés, hogy a PS szerintem sem fog megmakkanni,
    de azért az meg valahol jó érzés, hogy a kritikán aluli boxnál meg (számomra )
    3 éven belül nincs jelentősége.

    [ don't... don't believe... don't believe the hype ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz roliii #7439 üzenetére

    "A PC eleve azért rosszabb mert HD-ba nem nagyon tudtsz vele játszani , míg a PS3 jókedvűen szórakozásba elfuttatja a HD-t annak is két fajtáját a Limited és a Full HD-t."

    No, azért ez így nagyon nem igaz. Tudom, mert van PS3-mam is és PC-m is. A legtöbb esetben azt kell, hogy mondjam, hogy a PS3 grafikai színvonalban már bizony jócskán elmarad a PC mögött. Az adatlapom alatt látható konfighoz egy 24"-os Dell fullHD monitor tartozik és ugyanazok a friss címek (pl. F.E.A.R. 2, Mirror's Edge) sokkal brutálisabban néznek ki PC-n 1920x1080-as felbontásban, mint PS3-on és gond nélkül futnak max. részletezettséggel. A grafikai részletezettség adott esetben sokkal inkább kijön, ez nem is véletlen, hisz a gépemben egy tavaly megjelent grafikus kártya van, a PS3-ban meg egy alsó hangon 3 éves GPU figyel. Hiába a 7 mag a PS3-ban, a gépben levő két mag és 4 GB memória is tudja a dolgát és igen sokat levesz a CPU válláról a GPU a PC esetében.

    Abban van valami, hogy gépet kb. másfél évente célszerű upgradelni, viszont cserében folyamatosan futnak a legújabb grafikus vívmányok (azért a DirectX 10 dolgai nem szarok, na), míg a konzol egyre inkább elmarad a PC-től az idő haladtával. Pénzben ez nyilván nem ugyanott van, ahol a konzol, bár a konzolra meg a játékokra fizetsz ki egy valag pénzt, PC-re rövid idő után nagyságrendekkel olcsóbbak a játékok. Persze, használtan kell venni, de akkor is. El lehet adni a konzoljátékot? A PC-set is.

    "Limited HD"

    Ilyen nincs. HD-Ready van meg fullHD. Egyik mondjuk 1280x720p, a másik 1920x1080p.

    Ettől függetlenül teljesen más konzolon játszani, mint PC-n, sokkal nagyobb élmény, márcsak azért is, mert a PS3-mal nem 24"-on játszok, hanem 42"-on. Viszont bizony sok esetben leesne az állad, ha látnád az új játékokat PC-n futni fullon, aztán megnéznéd PS3-on és bizony elszomorodnál.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz bwoay #7445 üzenetére

    Hát, őszintén szólva én a visszahívást úgy gondoltam, hogy addigra, mire visszahívja azért képes megtalálni a hiba forrását és azt képes orvosolni is. Ellenkező esetben természetesen semmi értelme nincs a visszahívásnak. Ebből is látszik, hogy tényleg komoly konstrukciós probléma állhat a dolog hátterében. A garancia dolog persze ad egy megnyugvást, de akkor is fura azért, hogy még egy évet sem bír ki a gép és rohangálsz vele, mint pók a falon. Egyrészt idő, másrészt ideg, harmadrészt fáradtság, negyedrészt bosszúság. Azért azt nem mondhatod, hogy nem esne jobban egy olyan box, amivel 3 évig garantáltan nincs is gondod.

    A PS3-nál sincs feltétlen úgy, hogy vársz rá egy hónapot és egy valag pénzt otthagysz, lásd a múltkori blogbejegyzést, ahol a sráccal "csak" 8 eFt-ot fizettettek a lejárt garis gépének javítása után, garikiterjesztés címszóval és rögtön, ott helyben kapott is cseregépet arra az időre, amíg javították neki a sajátját. Pedig ez a Sony Magyarország volt.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Peat;)

    veterán

    válasz DM-Fan #7438 üzenetére

    Nem, szimplán csak benézek ebbe a topikba néha, hogy beleolvassak miképpen alakulnak a dolgok sony házatája körül (egyik konzol sem nyűgözött le engem ebben a generációban, de játszani szeretek, pc meg kizárva). Nekem x360 van és épp a futár vitte el ;] (nem kell rohangálni, ők hozzák és viszik egyébként, de valóban a két hét az két hét), így időm is volt ide betérni és elkeseredetten tapasztaltam, hogy ps3-nál is vannak panaszok a gari lejárta után. A versenytársakhoz mérve gyenge szereplés miatt úgy gondolom a ps4 jóval jobb konstrukció lesz, főleg ha kijavítják a kevés ram és kis vga dolgot, de inkább már nem jósolok semmit...következő generáció még úgy is odébb van, de igazság szerint egyik gyártóból sem nézem ki hogy nagyot durrant, de remélem most nem az lesz hogy kijön az új xbox majd kijön a ps4 rá egy évre úgy hogy szinte ugyanazt produkálja a kettő játékokban. Valljuk be, alig van különbség, egyik fehér másik fekete, bár nem, már mindkettőből van más színű is..hmm..természetesen kizárólag játékokról beszélek, ennyi multi cím szerintem soha nem volt még.
    A gyártáshoz még annyit, hogy anno olvastam, hogy egy gyárban készülhet az x360 és ps3, lehet annak a hatása ért el pár ps tulajt :D, vagy :( ki hogy fogja fel..

  • tacsk0

    aktív tag

    Hello

    Kicsit elkanyarodot a topik a politika fele....
    Nekem viszont lenne egy kerdesem: Mit erdemes venni XBOX vagy PS3????

    Udv tacsek

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz tacsk0 #7449 üzenetére

    Amelyik szimpatikusabb, vagy amelyikre van pénzed. Vagy leginkább amelyikre szimpatikusabb a játékkínálat.

    Get Moded!

Új hozzászólás Aktív témák