- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Androidos tablet topic
- Két üvegpanel és megdöntött front; itt az APNX V1 névre keresztelt miditornya
-
PROHARDVER!
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Lenne egy kérdésem a Heavy Rain-el kapcsolatban. Ha az ember szeretné látni az összes befejezést, meg Trophy-kat akar gyűjtögetni, egy mentett állásból kell játszani? Ugye 3 slot van, én az első végigjátszásom után a 2. slotban kezdtem új történetet, ezért vannak olyan befejezések amik az első, és vannak amik a 2. slotban vannak. Trophy szempontjából így is érnek, vagy egy slotban kell meglennie minden befejezésnek?
Ha a Chapter menüpontból egy korábbi jelenetet töltök be hogy máshogy alakuljon a sztori, ha Save re állítom felülírja a korábbi jeleneteket, befejezéseket, vagy mellérakja őket?
köszi -
dilipok
veterán
válasz NeoExDeath #31802 üzenetére
mikor a chapter menupontbol inditasz fejezetet, akkor megkerdezi, hogy mostantol innen szeretned folytatni, vagy csak a chaptert akarod vegigtolni (ekkor ha az adott chapter vegen nincs ending, akkor nem fog semmi valtoztatni, ha jol emlekszem). Jo pelda erre, hogy az ugynokot a scrapyardon vagy bezuzzak, vagy nem. Ha nem mented a dolgot, akkor semmi kihatasa nincs a vegkifejletre ha ujra csinalod a chaptert, ha viszont mented, akkor az adott slotban innen fogod folytatni a tortenetet) Remelem ez segit valamennyit. (ill. remelem jol mondtam, en igy emlekszem, de tudom vannak itt nalam sokkal fanatikusabb emberek, akik (majdnem) az osszes befejezest megcsinaltak, es ok kijavitanak majd)
[ Szerkesztve ]
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
Campestre
csendes tag
Sziasztok
Pár napja 60a-as fat ps3-am sárga ledes lett. Sajnos már nincs rá garancia (3,5 éve vettem).
Próbáltam keresni szervizt ami javítja de csak olyat találtam aki 14k ért javítaná 3 hét garival.
Másikat venni nincs pénzem jelenleg, tudtok ajánlani helyet ahol javítják egy kicsivel komolyabb garancia idővel ? -
nokia párti
őstag
válasz Campestre #31804 üzenetére
Nem érdemes sajnos az ilyesmit javítani, akkor lenne értelme a dolognak, ha alkatrészt cserélnének, de sajnos módon az itthoni szervízek, nem ezt teszik, így rövid időn belül vissza esik a gép.
Szerk: Bár próbáld meg a Konzolok Szervízét, velem nagyon korrektek voltak, amikor a PS2-t csináltattam ott.
[ Szerkesztve ]
-
Sanyi.mTs
addikt
zavvi-ról már. 14-én megrendelt wh40k space marine-om tegnap (22-én) már a kezemben volt.
-
mr.dana
aktív tag
GT5 öt nyugodtan rendelhetek kintről ? úgy értem nincs semmi magyar tartalom az itthon fellelhető példányokban sem ??
-
Edgeri
senior tag
válasz nokia párti #31814 üzenetére
Köszi az aggódást, de hála ég nem (lassan 1 hónapja nem is használtam), csak gondoltam belinkelem ezeket a videókat, mert ez a hajszárítós, "NASA-technológiás" javítás nekem új volt
Üdv, Edgeri
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Edgeri #31809 üzenetére
Egyértelműen működő megoldás - de vigyázz, nem hajszárítóról, hanem hőlégfúvóról van szó, ami több száz Celsius fokos levegőt képes fújni. Ezáltal az eltört forrasztások meglágyulnak és újra összefolyhatnak, de a megoldás általában egyáltalán nem tartós, van, hogy csak napokat megy utána a készülék és újra leválnak a lábak. Ezen felül ha nem jól csinálod, akkor nagyobb kárt is okozhatsz, megfőzhetsz vele alkatrészeket, illetve olyan forrasztásokat is feloldhatsz, amelyek korábban jók voltak. Szóval nem igazán javallott a művelet. A korrekt megoldás ezen esetben a BGA reball-ozás, de ahhoz megfelelő felszerelés kell, ami meg nem olcsó.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Edgeri #31817 üzenetére
Én úgy vagyok vele, hogy lassan 4 éves lesz a 40 GB-os FAT-em, innentől kezdve meg minden nap ajándék. Bőven megszolgálta már az árát, egy szavam sem lehet, ha beszarik, nyújtott annyi szórakozást, ami miatt nem sajnálom az akkor ráköltött összeget. Persze én is örülnék, ha még legalább ennyit menne, ezért is csináltam meg tavaly a nagygenerált, bízva abban, hogy azzal is hozzá tudok járulni a hosszabb élettartamhoz.
Get Moded!
-
Edgeri
senior tag
Hát srácok én nem tudom... Kár lenne aprópénzért kiszórni a már összegyűjtött játékokat, ez pedig egy új PS3 mellett szólna. Viszont, ha meg jönni fog(?) a PS4, akkor azt meg érdemes lenne esetleg bevárni. Vagy mit tudom én
Üdv, Edgeri
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dilipok #31824 üzenetére
Ne légy benne olyan biztos, hogy soká lesz! Egyre több hírmorzsa érkezik az új gépről, nem lennék meglepve, ha jövőre bedobná a Sony. Én inkább a visszafelé-kompatibilitás miatt aggódom, mivel teljesen más architektúrát terveznek, mint amilyen a PS3 volt, így szinte 100%, hogy a PS3 játékok nem lesznek majd használhatók az új gépben.
Get Moded!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz #79125504 #31826 üzenetére
ugyanmár... meg lehet nézni mit csinál a sony. kinn vannak a ps3 konzolok, tudná szoftveresen emulálni a ps2-es játékokat, de nem inkább kiadják újra "hádéban". simán el tudom képzelni, hogy az új PS-re (amiben szinte biztos vagyok, hogy nem PS4 lesz a neve. valamint én esélyesnek tartom az év végi launchot japánban) majd jönnek a PS3-as címek "ezernyócvanpében". mert a sony egy ilyen cég sajnos...
psp -> vita kompatibilitás: ha megvan egy játék umd lemezen, beregeled SEN accodhoz, majd a Vita-n ugyanazzal az accal megvásárolhatod ÚJRA azt a játékot. jófejek : )
[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
válasz ->Raizen<- #31831 üzenetére
az xboxról voltak már infók, hogy készülgetnek, sztem a sony ennél a gennél mindenképp megpróbálná lépni azt, hogy a konkurens előtt hozza ki.
valamint nézd meg:
PS1: 1994
PS2: 2000
PS3: 2006eddig pontosan hat év volt mindegyik között, szerintem nagy esély van az év végi megjelenésre. sőt én egy E3-as bejelentést is megkockáztatok. A géphez megfelelő APU-val kapcsolatban már eleve voltak pletykák, hogy AMD részéről lesz.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ->Raizen<- #31831 üzenetére
Biztos vagyok benne, hogy legkésőbb 2013-ban itt lesz az új PS. Ha csak 2015-ben jönne ki, a Sony el is áshatná magát, egyszerűen megenné a konkurencia és a mellette elrohanó technológia: lassan már mást sem kapsz, mint fullHD megjelenítőt, a PS3 meg már a 2006-os megjelenésekor sem tudta ilyen felbontásban futtatni a játékokat, ami tarthatatlan, mikor már a tabletek felbontása is átlépte idén az 1080p-s felbontást. Már 3 éve is azt jósoltam, hogy 2012-ben megkapjuk a következő generációs PS-t és továbbra is fenntartom ezt. Igen sokat beszélnek már az új gépről. Szerintem az E3-on ez lesz a Sony nagy bejelentése.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
->Raizen<-
veterán
válasz DM-Fan #31835 üzenetére
Nem hinném hogy annyira gáz lenne hogy a jelenlegi konzolok 720p körüli felbontásokon futtatják a játékok többségét. Meg még csak most kezdi kiaknázni a sony a ps3 minden képességét lásd uc3 killzone 3 stb.
Ez csak téged zavar. Megfelelő távolságból nézve nem nagyon lehet fullhd és 720p-s tartalmak között különbséget tenni.
Szerintem az amd apu-s ps4 kacsa hír lesz. A sony cáfolta a hírt hogy az e3-on bemutatnák a ps4-et olvastam valahol nemrég. -
DM-Fan
nagyúr
válasz ->Raizen<- #31836 üzenetére
"Nem hinném hogy annyira gáz lenne hogy a jelenlegi konzolok 720p körüli felbontásokon futtatják a játékok többségét."
Ilyet csak az mond, aki nem látta ugyanazt a címet PS3-on és PC-n futni egymás mellett, ugyanolyan megjelenítőn.
"Ez csak téged zavar."
Hát, ebben nagyon tévedsz!
"Megfelelő távolságból nézve nem nagyon lehet fullhd és 720p-s tartalmak között különbséget tenni."
Hát igen, ha kellően messze megyek, akkor tulajdonképp még a Sega Megadrive grafikája sem rossz. Értem én, hogy mire gondolsz, de ugye ilyesmire nem igazán kéne hivatkozni 2012-ben. Eleve érdekes, ha nem a natív felbontásán járatod a megjelenítőt, ott már mindenképp felskálázásra kell, hogy sor kerüljön, ami megintcsak nem kedvez a minőségnek. Ráadásul egy középszerű PC is lazán nyomja az 1080p felbontást és azt hiszem megállapodhatunk abban, hogy nagyon nem ugyanannyi részlet van az egyiken, mint a másikon. A másik fő probléma, hogy a csökkent felbontáson túlmenően a PS3 eleve gyengébb minőségű textúrákkal számol és akkor már nem is beszélnék a sok esetben alkalmazott 30 FPS-es lock-ról a PS3 címek esetében. Lehet hozni persze pozitív példákat (ahogy tetted is az Uncharted 3-mal és a Killzone 3-mal), csak az a baj, hogy 100 játékból 2 ilyen van, így ezt nem nevezném relevánsnak.
"Szerintem az amd apu-s ps4 kacsa hír lesz."
Pont, hogy a Sony jelentette ezt be.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
->Raizen<-
veterán
válasz DM-Fan #31837 üzenetére
82 centis fullhd-s philips tv-m van lassan már 2 éve és volt rákötve xbox 360 jasper ps3 slim, fat gamer pc-k notebookok stb tisztában vagyok a különbségekkel.
Mondom ha hozzáértők csinálnak a ps3-ra játékokat akkor semmiféle baját nem látom a textúráknak. Az uc3 köröket ver az összes mai játékra grafikában és sehol nem akadt meg.
Azt az AMD apu-s hivatalos sony bejelentést tudnád ide linkelni?
Nem hinném hogy a visszafelé kompatibilitást beáldozná a sanyi.[ Szerkesztve ]
-
r3dsnake
nagyúr
Teljes mértékben alap dolognak kellene lennie az 1080p-nek 2012-ben (főleg, amikor már egy iPad is nagyobb felbontást kínál)
És a 256 VRAM miatt ez a PS3 esetében esélytelen, hogy megvalósuljon, hiába van ott a cell. Tehát SÜRGŐSEN ki kéne hozniuk az új gent, és szerintem ez idén meg is fog történni. Vagy legalább bejelentés szintjén.
Amúgy nem csak a felbontással van gond, gyenge textúrák, vsync hibák (GT5nél is, pedig hány évig írták), framedrop, stb.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz ->Raizen<- #31838 üzenetére
Lassan 5 éve használok fullHD TV-t, egy 42"-os Panasonic plazmán kezdtem, most 50"-osom van, így én is tudom miről beszélek. Sajnos akámilyen messze megyek is a paneltől, látom azt az ordító különbséget, ami ugyanazon játék PS3-as és PC-verziója között van. Az a baj, hogy nem csak a felbontásban van különbség, hanem - ahogy írtuk korábban r3dsnake kollégával - textúrákban, frame rate-ben, Vsync-ben, de sajnos részletezettségben is: csomó tereptárgyat eleve kihagynak a PS3-as verzióból, a textúrák nem töltődnek be idejében, stb., ahogy azt sok esetben láthattuk.
Persze, az vitathatalan, hogy vannak szép címek, de ezek szinte minden esetben az exkluzívok és azért azoknál is vannak problémák, csak ugye a játékélmény vagy az egyediség palástolja a dolgot. Ilyenekből meg jó, ha évente kettő megjelenik. A fullHD 3D futtatásról meg ne is álmodjunk, ahhoz végképp rettenetesen kevés a GPU, ha még 2D-ben is csak 720p-t (vagy annyit se) tud.
Azért vannak az Uncharted 3 grafikai szintjét is bőven lelépő játékok PC-re is, nézd csak meg pl. a Mass Effect 3-at fullHD-ben. Hát, én az államat erősen a földön keresgéltem. A PS3 sajnos sehol nem tud olyan tesszelációt, ami ma elvárható lenne.A visszamenőleges kompatibilitást sajnos kénytelen lesz feláldozni, ez majdnem teljesen biztos, a Sony is többször megerősítette, hogy mellőzik a Cell-megoldást, mert nagy mellényúlás lett a nehéz programozhatósága miatt. Az architektúra-váltás viszont azt hozza, hogy a Cell-re írt és optimalizált játékok nem fognak menni más procin/oprendszeren. Ez olyan, mintha PC-s szoftvert akarnál MAC-re telepíteni.
Nem arról van szó, hogy lebecsülöm a játékélményt - manapság is nagyon jól eljátszom az MK2-vel is, pedig itt van a tavaly megjelent MK is a polcon - de ez nem változtat azon, hogy bizony a kor elvárásainak meg kell felelni egy konzolgyártónak. Én ezért mondtam korábban is, hogy eleve rövidebb élettartamot szánnék egy konzolnak a gyátók helyében, a mai felgyorsult fejlődés miatt ezt igazán beláthatnák. Minden valamire való gyártó évről évre jön az olyan hardverekkel (lásd telefonok, tabletek), amelyek kétszer olyan gyorsak/kétszer olyan felbontásúak, mint az egy évvel ezelőtti modell. Ha figyelnek a visszafelé kompatibilitásra, akkor ez konzoloknál is megoldható lenne.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz DM-Fan #31841 üzenetére
amúgy az uncharted 3-at én 2D-ben tolom, de 3d-ben hogy fut az egyáltalán? mivel dupla akkora képfrissítésnek kéne lennie. nézegettem a játék fájljait, asszem 25-30giga csak a 3D-s átvezető videó. (mondjuk fogalmam sincs miért rendelik az átvezető vidiket, miért nincs megírva rendesen. a végeredmény ugyanaz lenne. már az uncharted 1 esetében is így volt.
-
Sundesz
őstag
válasz DM-Fan #31841 üzenetére
Szerintem a Mass Effect 3 közelében sincs egy Uncharted 3-nak. Az igaz, hogy PC-n sokkal jobb a ME3, mint PS3-on, utóbbin számomra értékelhetetlen a játék az alacsony framerate miatt. De az Unreal 3 motor már elég kopottas sok helyen, a mozgás és arcanimációkban elég gyenge a ME3. Én egy szép PC-s játékot láttam, amire tényleg azt mondom, ez már valami: a Battlefield 3.
Hörcsög Powa'
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Sundesz #31844 üzenetére
Pontosan arról beszélek, hogy PC-n gyönyörű, a PS3-on meg rusnya és kvázi játszhatatlan az alacsony framerate miatt az ME3. És ez a grafikát illetően a multiplatform játékok tekintetében 95%-ban így van, hogy bizony a PC-s verzió nagyságrendekkel szebb és jóval gyorsabb.
darky@: Hát, azért szerintem hozza azt a szintet, csak teljesen más környezet, nehezen összevethető. De írhattam volna más címet is, vagy hozhattam volna példának akármelyik multiplatform címet.
De tedd a szívedre a kezed: a PS3 gyakorlatilag 2005-ös komponensekből felépülő hardver. Valóban azt akarod elhitetni, hogy többre képes, mint egy 2012-es hardver? Vagy azt, hogy nem kellenek az egyértelműen részletgazdagabb és sokkal simábban futó PC-s játékok mintájára egy új konzolra (következő PS) írt játékok?
Ezért is írtam, hogy ma már biztos nem vennék PS3-at. A Sony kezdettől fogva mást sem csinál, mint ígérgeti, hogy most már majd jönnek a gépet teljesen kihasználó címek, aztán tudod mi jön: kétévente egy Uncharted vagy Killzone. Hát, én ennél kicsit többet várnék, pl. hogy a PC-verziónál többe kerülő multiplatform játékok is menjenek és nézzenek ki normálisan.A tesszeláció? Hát, jelen pillanatban eléggé úgy tűnik, hogy az új grafikus magokat erre gyúrják.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Olyasmi
aktív tag
Hali Nektek!Vettem egy laptopot,csak még nincs beüzemelve.Arra lennék kíváncsi,ha összekötöm a ps3-al hdmi kábelen keresztül-mi történik?
-
dani3l
őstag
válasz DM-Fan #31846 üzenetére
De a konzolnak pont az a lenyege, hogy megveszed, aztan evekig mennek rajt a jatekok gond nelkül, nem? Persze, lehet evente 2-300k-ert csucskonfigot venni, ami elviszi a legujabb jatekokat fullHD-ban teljes reszletesseggel, csak egy kicsit költsgesebb..
Olyasmi: semmi. Mindkettö kimenet.
[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz dani3l #31848 üzenetére
De, ez volna a lényege, csak ez ugye akkor rögzült így a fejekben (a '90-es években), amikor a fejlődés még nem volt ilyen eszeveszett tempójú, mint manapság. Most, ha megnézed, akkor láthatod, hogy milyen tempóban váltják egymást a CPU/GPU generációk és hogyan fejlődik a játékipar évről-évre.
Nincs ezzel gond, ezért is mondom azt, hogy ha egy gyakoribb generációváltást bevezetnének a konzolgyártók (mondok valamit: mondjuk 2 évente kijönne egy revízionált, frissített vas), de odafigyelnének a visszamenőleges kompatibilitásra - tehát hogy az újonnan megjelenő játékok fussanak a kettővel korábbi (értsd: 4 éves) konzolokon is, csak skálázza magát a játék a hardver teljesítménye alapján egy alacsonyabb részletezési szintre (ahogy az a PC-nél is működik), akkor volna döntési lehetőséged, hogy megér-e neked annyit az új konzol, hogy cutting-edge grafikát kapj, vagy jó neked a 4 évvel korábbi verzió hardveres teljesítménye is.
Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX Series X / S HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
- Eladó Nintendo Switch OLED Dual Boot játékkonzol
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip készlet eladó!
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series S / X HDMI csatlakozó csere, 1 napos határidővel, 3 hónap garanciával, üzletben!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest