-
PROHARDVER!
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
Óriásplakátot kb a felhasználók 1%-a nyomtatni, de ott sem egy 14 MP-es kompakt/ultrakompakt géppel készül a kép Az órajellel kapcsolatban meg mégcsak nem is teljesítményről beszéltem (bár az is igaz, amit mondasz, ez csak egy tényező a sok közül), hanem minőségről, azt meg még annyira sem mutatja egy gép sebessége, mint fényképezőgépnél a pixelszám.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
djg
aktív tag
-
bwoay
nagyúr
pedig sok esetben szemfényvesztés. azért a pixelszámot meg az órajelet írtam példának, mert ez két olyan paraméter, amit hajlamosak az emberek a minőség mérőszámával azonosítani. pedig egy fényképezőgép felbontása, vagy egy számítógép CPU-jának órajele önmagában az égvilágon semmit nem árul el a minőségről. ez csak egy összetevő, és bármikor lehet találni két olyan kamerát, melyek közül az alacsonyabb felbontású készít jobb képeket, vagy olyan notebookot, ami a lassabb proci ellenére jóval gyorsabb a másiknál. Mikor nézegettem a TV-ket, akkor csak a Full HD készülékeken volt annyi csatlakozó, vagy olyan feature, ami számomra fontos volt. szóval a TV, amit vettem, nem a felbontása miatt jobb, mint egy 720p, és én magával az 1080p-vel nem is vagyok előrébb.
de az XMB tényleg nagyon szép
-
djg
aktív tag
Igen, de az, hogy te szebbnek nyilvanitasz egy kepet az szubjektiv. Te annak latod, de bizonyitani nem tudod, azt szamokkal lehet. A cpu sebesseg teljesitmeny befolyasolo jellemzo, de nem az egyetlen attributuma. Ellenben egyertelmuen minel nagyobb, annal jobb, maximalizalando tenyezo.
-
BaliJack
aktív tag
Azért azt, hogy egy digitális géppel készült kép zajos-e vagy sem, azt nem kell számok formájában megjeleníteni, azt mindenki látja. Márpedig ha van egy ultrakompakt 12 MP-es gép, aminek az érzékelője kisujjkörömnyi méretű, meg van egy 6 MP-es, tükörreflexes gép bélyeg méretű érzékelővel, akkor tuti, hogy az utóbbinak szebb képe van, mondjuk ISO 1600-nál.
Igen, sajnos a játékok zöme 720p-s vagy közelében van.
És vannak olyanok is, amik ilyen felbontáson, bizonyos helyeken be-belassulnak, esetleg szaggatnak (dadognak), mint pl. GTA IV; de vannak olyanok is, amik remekül futnak, mint pl. Battlefield: Bad Company. -
bwoay
nagyúr
BJ kollega már lereagálta, de ugye a részletgazdagság, a geometriai torzitások, a kromatikus aberráció mértéke, színhűség stb, stb mind olyan jellemzők, amik egyáltalán nem, vagy korántsem csak a felbontástól függenek. A CPU órajele a típus ismerete nélkül megint egy elég semmitmondó adat. Visszakanyarodva a kezdeti gondolathoz: a Full HD kifejezés úgy működik, mint a pixelszám. "Milyen TV-d van? Full HD! Na, az fasza." holott attól még lehet bármilyen szar, de ez az egy paramétere (ami ugye csak a felbontás) sokaknak eladja. "Hány megapixeles a fényképezőgéped? Öt. Az tök szar, a mobilom többet tud!" Remélem, így érthető a mondanivalóm lényege.
-
Krisz_82
tag
Emberek!
Napok óta figyelem a topikot,nincs más téma csak a folyamatosan a fikázása a jelenlegi konzol generációnak.
De komolyan ,ez mire jó?
Azt akarjátok nekem mondani, hogy tényleg csak akkor lenne értelme a Next gen konzoloknak, ha ma már elérné az összes fejlesztőcsapat a Full HD-s játékok készítésének a szintjét??!
Persze hogy nekem is leesett az állam amikor először láttam HD Ready-s konzol játék megjelenítését anno 2007 eléején. De ezt követően még két teljes évig, nekem személy szerint várnom kellett egy normális megjelenítő eszköz beszerzésére. Naná hogy Full Hd-set vettem , gondolva a jövőre , de nem feküdttem le még egyszer sem úgy egy átjátszott éjszaka után , hogy azon töprengjek vajon mennyivel részletgazdagabb lett volna az Uncharted 1-2 esetleg Full HD-ben! Tudjátok miért? Mert egy JÓ game-et nem az tesz igazán felejthetettlenné ha villogtathatom a haver előtt az options-ben mekkora felbontásban futtatom,vagy hogy milyen Űber F..sza efekteket kezel benne a gépem. Hanem sokkal inkább az ha a készítők úgy adnak ki játékot hogy észre sem veszed de máris magába szippant a game hangulata. Ha tökéletesen kezelhető az irányítása,valósághű a karaktermodellezés ,szinte életre kel a környezet,és tökéletesen passzolnak a szinkronhangok stb.Reggelig tudnám még sorolni,de ha nem vágjátok a lényegét akkor úgyis felesleges.....
Az is természetes hogy mára már megszokta a szemünk a részletesedd ,élesebb látványvilágot.
De ha valaki visszadugja a konzolját a régi crt tv-re, nyomban elgondolkodhat , valóban olyan keveset lépett -e előre a fejlesztésben az a gyártó cég amit folyamatosan fikáznak az emberek...
Bocs a szentbeszédért, de ez már régóta kikívánkozott belőlem...[ Szerkesztve ]
Gran Turismo 5 Forever !!!
-
bwoay
nagyúr
-
djg
aktív tag
Eddig is teljesen érthető volt, annyival korrigáltam eddig is csak ezt az állítást, hogy az órajel tényező. Nem azt mondtam, hogy csak az számít, de egy teljesítmény mérésére szolgáló tulajdonság. Egy a többől és nem semmitmondó. De ha nem gond mostantól nem akarok ezen cicózni, ez mégiscsak egy ps3-as topik. Remélem, ha lesz valami kérdésem fordulhatok hozzátok, vagy bárki máshoz. (Biztos lesz, még nagyon új vagyok ezen a fronton.
-
djg
aktív tag
válasz Krisz_82 #15661 üzenetére
Egyáltalán nem fikáztam a gépet, csak most tudtam meg, hogy gyenge a full-hd-hez. Ettől még nagyon jó, és nem bántam meg a megvételét, de remélem, hogy a többi játék (mert még csak egyet próbáltam eddig) szebben fog rajta mutatni (amúgy biztos).
Természetesen az általad leírt jellemzők mind jobbá tehetnek egy játékot, nagyon fontosak. Számomra a beleélést az is segíti, ha a játék szép, éles textúrákat, hihető környezetet tartalmaz, amiben úgy érzed tényleg a szereplő bőrében lehetsz. Ehhez pedig számomra az egyre szebb grafika és egyre nagyobb felbontás, nagyobb képernyő igenis hozzájárul, befolyásolja.
Természetesen nem ez az egyetlen tulajdonság, ami eladhat egy játékot, mert ugyanúgy ott vannak azok, amiket Te felsoroltál, (és ki tudja mi mindent hagytál még ki) de ettől még ott van ez a tényező és ha nevezetesen a PS "gyengesége", akkor szóvá lett téve.
A többi tényező úgyis a játékkészítőkön múlik, azaz mit hoznak ki ebből a keretből (amit ma már elmondható, hogy a PC ismét túlszárnyalt, de a következő konzolgeneráció pár évig majd ismét visszavesz. Ez így szokott menni).[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
azt írtad, hogy többnyire igaz, hogy ami több az jobb, én meg azt mondom, hogy ha az emberek leszűkítik a vizsgálatot egy adott tényezőre, az hamis képet ad
visszatérve a Full HD-re: simán lehet találni olyan táblázatokat, ahol a minimális nézési távolságot adják meg, amelynél már az emberi szem képes különbséget tenni 720p és 1080p között. ezek mindig döbbenetesen alacsony távolságok, most hasra ütök, de emlékeim szerint egy 40"-es képától esetében olyan másfél-két méter. persze oda tudok ülni ilyen közel is a TV-hez, de azért a kanapé 3.5 méterre van, onnan meg oly' mindegy... Van egyébként 1080p-s játékom, ami ráadásul 60 FPS-el fut, meg a listán is látható azért pár, így nemigen értem, honnan jön bárkinek is az, hogy a gép nem bírja...
-
olbaidhun
őstag
Néha benézek és azért észrevehetően letisztul, hogy az emberek mennyire hajthatatlanok, amikor a grafikáról esik szó.. itt is, akár a pc-n, mennek a nagy szavak, számok és még mindig van aki harcol, h mennyire gyengusz konzol a ps3.. sőt már volt.. amikor megjelent.
Egy igazi konzol sohasem lesz összehasonlítható, átlag pc-vel, egyetlen hardver eleme sem, ugyanis teljesen más elven épül fel az egész.. legalábbis ezzel találkoztam, amikor a korábbi ps2/1 dreamcast/ saturn stb.. hardverfelépítését elemeztem egy programozó cimborával. Igaz a 3-as konzolt annyira nem ismerem belülről, de az tuti, hogy sokat nem "egyszerűsödött" a helyzet.
Ha azt vesszük, erre a konzolra is készültek szép számban igazi csemegék, akár grafikai, akár játék szempontból nézzük. Ezeket kellene előtérbe helyezni és rávilágítani a "béna" fejlesztők technikájára, h milyen trükkökkel lehetne elérni még élesebb texturákat, nagyobb képfrissítést stb megegyező hardveren..
Szerintem onnan fúj a szél, hogy hiába lenne bármelyik részegységeben erősebb, ez a konzol, nem tudna megfelelni azoknak az irreális követeléseknek, amit az elvakult fanok támasztanak.
Ha minden FULLHD ban futna, akkor már régen kötekednénk az élsimításon, h az milyen fontos.. sokadik játékomat végigjátszva is tökéletes élményt ad a sony, pedig megnéztem 50-es megjelenítővel, és nem lettem rosszul.. fura ez, lehet az elvárásaim a földön járnak?
Szerintem feláldozzák azt a 1080p-t a "játszhatóság" oltárán, pl folyamatosabb kép stb., de mivel nem vagyok programozó így ebbe inkább nem okoskodnék bele. TUDJA és kész!
[ Szerkesztve ]
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
djg
aktív tag
Ez a két állítás nem üti egymást. Ami több, az jobb ezekben az említett esetekben! (de vannak minél kisebb, annál jobbak is, lásd válaszidő), de azt is írtam, hogy több tényező együttes hatása befolyásol és adja az összképet.
Igen, láttam már ilyen táblázatokat, és saját tapasztalatom, hogy 5 méterről az analóg RTL 640*480-as felbontása is éles, ez így rendben is van. A gond az, hogy én többnyire nem a tévéről, hanem saját monitoromról nézem, 50-100 cm távolságról és így már látszik. Mivel 23"-os, ha távolabb megyek már messze vagyok. Ezért értékelném, ha bírná az 1080p-t, amit a PC-m bír.
Gondolom, ha bírná a gép, akkor minden esetben 1080p-ben futna, de a legtöbb játék grafikája már megfeküdné a hardvert (figyelembe véve az optimális, szaggatásmentes, esetleg fix 60 fps-es futást), ezért veszik le 720p-re. Amelyik játék optimalizáltabb, grafikailag igénytelenebb, vagy ilyesmi, azt belövik 1080-ra, ez az a néhány kivétel.
Tegnap kipróbáltam a Batman: AA demóját, mivel PC-n is toltam a demóját jó összehasonlítási alap volt. Volt különbség, de fogadjuk el, hogy ennyit tud, nem volt olyan rossz azért. -
djg
aktív tag
válasz olbaidhun #15666 üzenetére
"Egy igazi konzol sohasem lesz összehasonlítható, átlag pc-vel, egyetlen hardver eleme sem, ugyanis teljesen más elven épül fel az egész."
Más hardverekből épül fel, de mivel vannak közös funkcióik más konzolokkal és a PC-vel, (játékok, böngészés, videólejátszás, stb) ezért annál fogva összehasonlítható.
Összehasonlítható input eszközeivel is (szokták mondani, hogy kontrollerrel mennyivel jobb játszani bizonyos játékokat, míg pl. stratégiát, fps-t szerintem bill + egérrel jobb), hordozhatóság szempontjából is összehasonlítható és még nagyon sok szempont alapján. És hát igen, grafika szempontjából is összehasonlítható, ez az érzékenyebb téma, ahogy látom. Itt zárójelbe megjegyezném, hogy talán pont azért, mert aki már drága pénzen megvette talán nehezére esik elismerni, hogy gyengül és minden egyes olyan állítást, ami azt mondja, hogy gyenge, személyes támadásnak érez, illetve rosszul esik neki és ilyenkor jönnek ezek a dolgok, hogy "de távolról nem is látszik", stb. Persze akinek nem inge... Jelzem én is ilyen tulaj lettem. Zárójel bezárva.Egyébként mindenki tudja, hogy PC-n még drágább a látvány!
"Ha azt vesszük, erre a konzolra is készültek szép számban igazi csemegék..."
Pont ezek miatt vettem én is."Szerintem feláldozzák azt a 1080p-t a "játszhatóság" oltárán, pl folyamatosabb kép stb..."
Igen, ez szerintem is így van, fent meg is jegyeztem. -
Mazsika
őstag
nem tudja valaki hol tudnák hozzájutni olcsón Red Dead Redemption játékhoz? az se baj ha használt, de nem hinném hogy használtan már hozzá lehetne jutni..
Dáccsika
-
Mazsika
őstag
-
blazsey2
senior tag
Na ma hogy jártam Délelött játszottam a Resident 5-el szépen kikapcsoltam a gépet hogy majd délután folytatom.Bekapcsolom a gépet, fura kattogó hang, a lemezt nem is látja na mondom mi a f@sz van.Kiveszem a lemezt és látom hogy elrepedt 1,5 cm hosszan.Volt már egy pár gépem PS1,PS2,DREAMCAST,de így még nem jártam.Ja és minden lemezre vigyázok mint a hímes tojásra.Hát most nem vagyok túl boldog, ráadásul az összes dlc-t letöltöttem hozzá
Nem gondoltam volna hogy valaha is így járok.PSN ID:blazseydr
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
letitkosítottam a routerem wifi-jét WPA2-vel, de így nem megy a net psp-n.
milyen beállítást használjak, ami PSP-vel és PS3-al is rendben megy?
( jaj és ez nem ide tartozik, de hátha tudja valaki: laptop wifi kezelője meg valami pint kódot kér, oda mit kell beírni, csak számot lehet )[link]
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
őstag
válasz AXisBOLD #15679 üzenetére
Ahogy nézem, a PS csak WEP-et és WPA-t támogat, WPA2-t nem. [link]
A WPS (WiFi Protected Setup) a WiFi kliensek egyszerű beállítására lett kitaláva. A Wireless menüpont alatt kell lennie, ott találod a kódot is. Ha MAC filter be van állítva, akkor jobb kikapcsolni a WPS szolgáltatást, mert akkor abszolút semmi értelme! Ha nem jön össze, talán tudok segíteni privátban vagy MSN-en.
[ Szerkesztve ]
"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"
-
Mappa
addikt
Hali
Egy olyan kérdés hogy aki COD:MW2 tolja online Ps3-on ...észrevett esetleg az elmúlt 1-2 hétben hogy piszkosul laggolna a játék ..mondhatni diavetítés....PC táborban most ezzel küzdünk ..és gondoltam megkérdezem konzolon hogy van-e ilyen gond?
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
DM-Fan
nagyúr
válasz PhoenixK #15680 üzenetére
"Ahogy nézem, a PS csak WEP-et és WPA-t támogat, WPA2-t nem."
Ha a PS3-ra érted, akkor hülyeség, nálam WPA2-es titkosítás van (csak az ér valamit) és minden gond nélkül megy a PS3-on a net is, a PSN is, minden. Be kell állítani az előre definiált titkosítási kulcsot és nincs ott semmi gond. Nálam fix IP van kiosztva a PS3-nak, ezen felül védi a WPA2 és még MAC-address szűrés is van. Ezen hármas védelemmel is gond nélkül megy a WiFi.
Egyébként ott van a WPA2 az általad linkelt leírásban is: WPA-PSK (AES).
Ha a PSP-re gondoltál, akkor nem szóltam.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
nike_
addikt
milyen játéko(ka)t ajánlatok kb. 20e Ft-ból?
olyan 2-3 db-ra gondoltam.
-
AXisBOLD
addikt
Uncharted 2, LBP2(ha kijött),PoP The Forgotten Sands, Assassin's Creed 2, Crysis 2, GT5(ha kijön ), Maffia II, Medal of Honor, Infamous, Lost Planet 2 , és az előttem szóló ajánlatai.
vagy várj a Move-ig, ha kibírod
szerk: Heavy Rain-el játszott már valaki? tényleg kell hozzá angol tudás?
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
flzoli
csendes tag
Hellosztok!
Szerintetek megéri 1080p-s videó kimenetet venni a PS3-hoz, vagy ez szimpla parasztvakítás?
(konkrétan erre gondolok: [link])
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Öregszem
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Büszke apukák és anyukák topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- XBOX Series, ONE, S, X, XBOX360, PS4, PS5 konzolok és kontrollereik javítása garanciával üzletben!
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- (PS5/PSN) COD Black Ops 6 PS5 letöltőkódok - TÖBB DARAB
- Playstation 5 Slim Digital bontatlan 2 év garancia
- Lenovo Legion Go Z1-Extreme 512 2027 -ig garanciális
- XBOX Series S 512GB Eladó
- MEGJELENT! FC25 Standard / Ultimate edition - Xbox One / Series digitális formában
- GRAND THEFT AUTO V PREMIUM EDITION + Shark Card (online pénz) - Xbox One/Series letöltőkód
- Nintendo Wii 64GB Fekete + Kék Wiimote + Játékok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest