- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Milyen egeret válasszak?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
PlayStation 3 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vhunor
őstag
Kipróbáltam a demót, 5 perc után kikapcsoltam, nem az én stílusom .
Furcsamód engem baromira hidegen hagy az, hogy a PC hardverileg nagyon elhúzott. Nem tud érdekelni a 720p stb. i7+HD 5850+6 GB RAM+SSD konfigot adtam el, és vettem helyette PS3+50" HD-ready (1366*768) plazmát, és azóta se bánom. Mondjuk heti néhány órám van csak játszani, és bőven van annyi PS3 exkluzív és normálisan kivitelezett multiplatform cím, ami fekszik nekem. A Final Fantasy XIII-mat vagy 2 hónapja tolom, és még csak tegnap este érkeztem Gran Pulse-ra. Azzal a játékmennyiséggel ami most áll a polcomon (Ratchet trilógia, Assassin's Creed II, Uncharted 1-2, Killzone 2, Demon's Souls, FF XIII) és amikket még tervezek beszerezni (inFAMOUS 1-2, Last Guardian, GT5, a Studio Ghibli-féle rpg, GoW Collection, esetleg ICO és SotC remaster, Red Dead Redemption) kb. 2012-ig bőven ellennék .
PS3-ra sokkal több, "egyéniséggel" rendelkező játék van (már az én ízlésemnek megfelelő) mint 360-ra vagy az utóbbi években PC-re. Nekem, aki szereti az ugrabugrát, a kalandot és a JRPG-t is, de néha lövöldözne és autókázna is egy kicsit, a 360 nem is volt alternatíva, ahogy az utóbbi években már a PC sem volt az.
Grafikailag lehet nem vagyok annyira mérvadó, nekem a 8 éves Wind Waker, Dead or Alive (Beach Volleyball! ), Blinx is nagyon tetszik a mai napig is, a 15-18 éves rajzolt csodakalandokról nem is beszélve. Az FF XIII-at minden alkalommal megbámulom, pedig már eltöltöttem vele vagy 30 órát .
Persze értem, nekem mások az igényeim. Annyit tudok, hogy én elégedett PS3 tulaj vagyok.
ui.: meglepődtem, hogy egy 15 ezer forintos, G92-es 8800 GTS egy i3-530-cal és 4 GB memóriával karöltve gyakorlatilag mindenre elég magas részletességen és felbontáson is, ha az embernek nem a Crysis-Stalker-Metro 2033 a kedvencei. Ugyanúgy toljuk néha a Borderlands, Dawn of War II co-op mókákat mint eddig, és fel se tűnik, hogy nem a 300 ezres konfigon futnak.
-
olbaidhun
őstag
válasz vhunor #16751 üzenetére
+1 Egyetértek, engem sem érdekel a sok hardver rizsa és én is;
"Annyit tudok, hogy elégedett PS3 tulaj vagyok."Van néhány megunt címem ps3-ra;
Darksiders
Uncharted1
Dante's Inferno
Assassins Creed2
Metal Gear Solid4
Call of Duty 4mw1
Call of Duty 6mw2
Gran Tourismo5prologue
Killzone2plat
Ressistance1-2
Infamous
Motorstorm:: Referenciám ::
[link1] + [link2] = [ph! megbízhatóság](¯`·.¸¸.-> °º :: Ajánlatokat pü-ben várok! º° <-.¸¸.·´¯)
[ Szerkesztve ]
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vhunor #16751 üzenetére
"ui.: meglepődtem, hogy egy 15 ezer forintos, G92-es 8800 GTS egy i3-530-cal és 4 GB memóriával karöltve gyakorlatilag mindenre elég magas részletességen és felbontáson is, ha az embernek nem a Crysis-Stalker-Metro 2033 a kedvencei. Ugyanúgy toljuk néha a Borderlands, Dawn of War II co-op mókákat mint eddig, és fel se tűnik, hogy nem a 300 ezres konfigon futnak."
Ezzel tudat alatt kicsit azért magadnak is ellentmondasz. Pontosan ez a nagy helyzet, hogy lassan egy PS3 árából is össze lehet rakni egy olyan asztali gépet perifériák nélkül, ami lazán odaveri a PS3-at.
Az exkluzív játékokkal kapcsolatban meg az a nagy helyzet, hogy nekem itt van a polcomon 20 fölötti PS3 cím és ha végignézek rajtuk, akkor jó, ha 5 exkluzív címet látok, a többi mind multiplatform. Így viszont nekem rögtön az ötlik szembe, hogy a PC-s demó után a PS3 verzió ugyanazon az 50"-os plazmán keresztül nézve olyan, mintha kimosták volna a PC verziót és ez igen bosszantó, tekintve, hogy a PS3 verzió bolti ára kb. 150%-a a PC verzióénak. Márpedig ha az ember ennyi pénzt kiad (de még ha nem is ad ki annyit és használtan veszi is), akkor jogosan várja el, hogy necsak játékélményt kapjon, hanem szép grafikát is. Jó, ne legyen PC-grafika szintű, de legalább konkrét objektumokat ne vegyenek már ki a játékból. Csökkentsen felbontást, hagyjon el egyes effekteket, legyen kisebb részletezettségű a textúra, de hogy odáig eljutottunk, hogy aljnövényzet, fák, bokrok, tereptárgyak hiányoznak a PC-verzióhoz képest, az már igen gáz, ez már simán a játszhatóság rovására is mehet.
Ez kb. ugyanolyan, hogy csomóan megnézik a hulladék, moziban kamerával rögzített DivX-et is, másnak meg igénye van a BD-re. Pontosan azért vágyom a normális grafikára, mert hatalmas képernyőt nézek és elvárom, hogy teljesítsen a gép. Mi lenne, ha LCD-t néznék, ahol köztudottan még rosszabb a helyzet?Nincs azzal probléma, hogy valakinek így is megfelel, mert neki csak az a lényeg, hogy játszhasson, mindegy, hogy milyen minőségben, csak ugye ezt a konzolt mai napig a leg-leg-leg-ek közé rangsorolják, 3D, miegyéb, holott szerintem a három platform közül eléggé hátul kullog. Természetesen most nem az exkluzív címekről beszélek.
Ettől függetlenül én is szeretek rajta játszani, csak a konzol firmware-ről firmware-re történő fokozatos butítása és az egyre gyatrább grafikai minőséget hozó multiplatform játékok rendre elkeserítenek, mert nem ez az elvárható magatartás a Sony-tól. Lehet nem észrevenni ezeket a problémákat, meg homokba dugni a fejünket, de ettől ezek még létező és súlyos gondok.
Mazsika: hát, akkor nem sok PS3 címmel játszhattál, mert jópár játéknál megvan a probléma és hidd el, nagy eséllyel téged is halálba idegesítene, ugyanis ennél a hibánál a mozgások közben horizontálisan megtörik a kép. Ezt láthatod a Mafia II játékvideó alatt is. Nagyon zavaró jelenség. PC-n a játékok 95%-ában ez állítható menüből, vagy ha onnan nem, akkor a VGA-driver-rel is ki tudod küszöbölni. Itt viszont szívsz vele.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
blazsey2
senior tag
válasz DM-Fan #16755 üzenetére
Csak azt nem értem hogyha tavaly az Uncharted 2 millió díjat nyert, például a legjobb grafika is az övé volt,akkor a multiplatformokat is meg tudnák oldani de b@sznak rá.Ez pedig nem a gép hibája hanem a fejlesztőké,akik sz@rnak rá.Pc-vel összehasonlítani a konzolt meg semmi értelme, hiszen hardverileg már rég túlléptek a konzolokon.Az tény hogy sajnos a Sony nemigazán töri magát azon hogy ezen változtasson
De azért reméljük hogy a PS4-nél már odafigyelnek ezekre a dolgokra.Szerintem sokkal hamarabb fog jönni mint azt várjuk.PSN ID:blazseydr
-
DM-Fan
nagyúr
válasz blazsey2 #16756 üzenetére
Alapvetően nem mindegy, hogy egy játékot eleve PS3-ra fejlesztenek és úgy írnak meg, hogy maximálisan kihasználja a gép adottságait, képességeit, erőtartalékait, vagy pedig csak portolják. Ezért szoktak az exkluzív címek jól kinézni és jól muzsikálni, ha pedig maga a játék is jó és ötletes, akkor garantált a siker, lásd Uncharted-széria, ebben a Naughty Dog az etalon, akik nem titkoltan erre szakosodtak.
Egy multiplatform címnél más a helyzet, itt többnyire mai napig PC-n írják a programkódot, a motort, mindent és innen portolják át a konzolokra. Ritka az az eset, amikor párhuzamosan fejlesztenek mindhárom konzolra, mivel ez több munkaerő-kapacitást foglal le, ráadásul lassítja a munkát is, így a legtöbb gyártó a portolás mellett dönt, aminek során viszont a játékot nem lehet már tökéletesen a PS3-ra optimalizálni. Az Xbox-nál még mindig istenes a helyzet, mert nincs olyan eltérés az architektúrát illetően, ezért esik meg az utóbbi időben egyre gyakrabban, hogy még a hardverileg gyengébb Xbox-on is jobban futnak a multiplatform címek. Itt jön a képbe a Sony felelőssége a konzol megtervezése kapcsán, amiről tegnap is beszéltünk.
Sajnos a legtöbb fejlesztőnek nem is különösebben érdeke, hogy nagy potenciált fektessen a PS3-ra való átfordítás tökéletesítésére, tekintve, hogy ezen konzolból fogy a legkevesebb, a PS3-ra kiadott verziókkal játszanak legkevesebben, mégha ez a szám egyébként világviszonylatban magasnak is tűnik.
Pontosan ezért hangsúlyozta már jó előre a Sony, hogy a PS4 architektúrája nagyon hasonló lesz a mai asztali PC-kéhez, mert nem szeretnének még egyszer elkövetni ilyen szarvashibát.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
vhunor
őstag
válasz DM-Fan #16755 üzenetére
A Mafia 2 demója lehet, hogy egy jóval korábbi buildre épül, mint a másik két verzió, legkésőbb a végleges játék megjelenésekor kiderül. Mondjuk ez is gáz, csak nem a konzolra nézve .
Igen, lassan 60-80 ezerből össze lehet rakni egy ilyen PC-t, de attól még nem lesz rá MGS, Uncharted, Heavy Rain, Last Guardian, FF XIII ésatöbbi. PC-vel ellentétben az sem érdekel, ha szárított molylepke van a PS3 házán belül, amíg olyan játékokat tudok venni hozzá amik érdekelnek és más platformon nincsenek, valamint kielégít a nyújtott audiovizuális szint. És mint írtam, nekem ez még mindig bőven elég. Kevés kivételtől eltekintve évek óta borzasztóan rossz irányba tart a játékpiac, ha egy mai kölyköt leütetnék a Day of the Tentacle, Discworld, Goblins elé, az első feladványon nem jutna túl, ellenben hallgathatnám, hogy milyen alacsony a felbontás . Egyfelől pont azért szeretem a Sony gépét, mert itt még van egy maroknyi fejlesztőcsapat, akikből nem veszett ki teljesen a kreativitás.
Teljesen megértem a te álláspontodat, talán még igazad is van, de ehhez a témához más szemszögből közelítünk, ezért nekem is igazam van .
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vhunor #16758 üzenetére
Persze, nyilván ez is egy szempont. Mondjuk ez vica versa igaz: a PC-re megjelent címek közül is tudnék olyanokat említeni (nem keveset), amelyek meg PS3-ra nem jelennek meg, pedig nagyon jó lenne. Pontosan ezért van PC-m is, meg konzolom is.
Én is nagyon szerettem a Tentacle sorozatot (illetve az előzményét, a Maniac Mansion-t), vagy a Monkey Island sorozatot, nagyon sok időt ütöttem el velük, ezek kiváló játékok, de azért lássuk be, hogy egy next-gen konzolon nem feltétlenül ilyenre vágynak az emberek, ugyanis ezek manapság már leginkább flash-játékként jelennek meg és a neten ingyen és bérmentve játszhatod őket tonnaszám, vagy a telefonodon futtathatod őket. Tehát ezen kicsit túlhaladtunk és ennek pont az az oka, hogy a hardverek egyre elképesztőbb dolgokra képesek. Szerintem nem veszett ki a kreativitás a szoftverkészítőkből, csak rengeteg a produktum és a kreatív játék meg mindig is ritka volt. Üdítő kivételnek hoznám pl. a Portal-t, amiből lassan itt a második rész. De szintén nagyon tetszett a Prey c. FPS is annak idején az alternatívan forgatható dimenzióival.
Amúgy megvan ez a gondolkodós, bökdösős kaland stílus is, korántsem tűnt el: legutóbb a Machinarium nevű remekkel játszottam PC-n (a Somorost sorozat alkotói csinálták), nagyon ajánlom figyelmedbe. Egyszerűen olyan élmény volt, hogy nem tudtam abbahagyni, egy este alatt kivégeztem. De ezeket ne a PS3-tól várd elsősorban, a fő csapásirány manapság már azért nem ez, ami nem baj, mert ez is megmarad, viszont kapsz helyette brutál grafikájú autószimulátorokat, FPS-eket, stb.
A Mafia II demójával kapcsolatban meg kötve hiszem, hogy korábbi build-re épülne, hisz pont az a lényege, hogy az embert meggyőzze arról, hogy ezt kapja a pénzéért. Két hét múlva meglátjuk, de tartok tőle, hogy ez bizony ilyen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
olbaidhun
őstag
válasz vhunor #16758 üzenetére
+1 megint egyet értünk. Tõbb mint 40 ps címet toltam az elmúlt hónapokban.. volt amit egyszerre pcn és konzolon.. assassins creed2..de nem nevezném létező és súlyos problémának amiket láttam a kis lcd monitoromon és uncsim 50es fullHd plazmáján. Tény: lehet elszúrni is programokat, de ha az ember játszani akar és van némi ismerete, lehet, h egy sega md- genesis emulátorral is szerezhet magának boldog órákat. Éppen kinevetem a Vér Pistikéket, ha csak a grafikával tudnak pedálozni.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
SweetWally
tag
Sziasztok!
Megvettem a Brütal Legend játékot, mert igen jutányos áron adták (2999 HUF), és már fájt rá a fogam a megjelenéskor is.
A következő probléma lépett fel:
Elérhető lenne letölthető tartalom hozzá, de amikor belép a PSN-re az alábbi hibát írja ki
"An error has occured 80023110"
Ilyen hibával még eddig nem találkoztam.2-es régiókódos a játék, így az angol accountommal próbáltam. Jön a hibaüzenet. Kipróbáltan az usa acc-al is, de ugyanezt írja.
Ha esetleg valaki tud erről valamit, kérem segítsen!
Köszi előre is!
Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.
-
Edgeri
senior tag
válasz SweetWally #16762 üzenetére
Nem lehet, hogy ez nem a játék hibája, hanem szimplán nem volt elérhető a PSN karbantartást miatt? Mert ha jól emlékszem ugyanezt a hibakódot írja ki akkor is. De ez csak tipp.
Üdv, Edgeri
-
SweetWally
tag
válasz Edgeri #16763 üzenetére
Sajnos nem.
Kilépve a játékból, és úgy belépve a PSN-be nem kaptam hibaüzenetet, ment minden rendesen.
Tegnap ismét megpróbáltam, nem ment egyik acc-al sem.
(Ugyanakkor letöltöttem a Mafia II-t, ha már beléptem a PSN-be. )Elképzelhető, hogy a letölthető tartalmat törölték a PSN-ből?
Másra nem tudok gondolni.
[ Szerkesztve ]
Nem rossz dolog a magány, ha van veled valaki.
-
Edgeri
senior tag
válasz SweetWally #16764 üzenetére
Rágugliztam. Egy fórumon olyat írtak, hogy a játékba épített link hibásan mutat a DLC-re. A probléma megkerülhető, ha felmész az angol PSN-re és direktbe letöltöd a DLC-t, és ha minden igaz, akkor működni fog.
Üdv, Edgeri
-
Xmodule
őstag
sziasztok. a kontrollert csak bekapcsolt állapotban tölti a gép? szoval ha standby akkor nem tölti? mert igy akkor eleg erdekes...vagy be kell valahol állitani, hogy kikapcsolt allapotban is töltse a kontrollert?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Ghost79
tag
Hát ez a mafia 2 nem egy nagy dobás,nem tudom demo miatt vagya végleges is ilyen lesz de hol az a hírhedt fizika?Egy 4 cm átmérőjű fatörzsre felakad az autó és el sem törik a fa,talán csak nem ez a fizika benne?Mert ha az akkor sajna szánalom
-
Xmodule
őstag
válasz Xmodule #16766 üzenetére
közben utanna olvastam, nem tölti a gép kikapcsolt allapotban. szoval most a pc re tettem a kabelt es most töltödik a kontroller. hat ez eleg nagy fail szerintem remelem ezen modositanak a sonynal valvami frimware frissitessel hogy az usb standby modban is adja ki az 5v -ot, igy lehessen tölteni kikapcsolt allapotban.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Xmodule #16769 üzenetére
Biztos lehetsz, hogy ezen nem fognak módosítani semmit, egyébként sem tették az elmúlt 4 évben, de ha akarnák sem tudnák, mivel ez szoftveresen nem oldható meg. Hardveres átalakítás kellene hozzá, hogy jelen legyen az USB-aljzatban a feszültség Standby-ban is.
Get Moded!
-
Norbi83
csendes tag
Egy kis segítségre lenne szükségem. Adott egy samsung hd tv és egy PS3 ami Media Serveren keresztül csatlakozik egy számítógéphez. Gond nélkül le is játszik mindent. A probléma az, hogy az összes divx filmet és az mkv filmek egy részét a ps széthúzza teljes képernyőre. Mkv-nél még nem is olyan nagy gond ez, de divx-nél alul-fölül csíkkal se túl szép a film így meg aztán széthúzva... Film közben menüből 3 screen módot tudok ebben az esetben állítani. 1. az "original" a képernyő közepén jelenik meg a kép és sokkal kisebb mint a valós képernyő, a "normal" és a "zoom" mód pedig egyformán széthúzza a képet teljes képernyőre. Szeretném úgy beállítani, hogy alul-fölül legyen "fekete csík". Biztos valami beállítás gond van és én vagyok a láma, de már mindent kipróbáltam és nem jövök rá, hogy ez miért van. Bocs egy kicsit hosszúra sikerült. Valakinek esetleg van vmi ötlete?
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
Nálam néha akadozik az NFS Shift, de akkor annyira, hogy van, hogy a kocsit sem tudom irányítani, szerintetek ez mitől lehet?
Egy ismerősöm szerint is néha maga a hang meg a kép akad...Ezen a videon is látni néha egy kisebb akadozást.
[ Szerkesztve ]
-
ViVaz U5i...
csendes tag
Sziasztok ! Nincsen valakinek,használt eladó controllere,vagy játéka ????
Robi
-
Ghost79
tag
válasz ViVaz U5i... #16776 üzenetére
Fifa 08
Fifa Street 3 Platinum
Darksector
Nba 2K9
Narnia Prince Caspian
Pro Evolution Soccer 2008
Star Wars Force Unleashed
Unreal Tournament 3.
Fifa 09/angol!/
Nfs Prostreet
Nfs CarbonNekem ezek eladók,cserélhetők,tudom nem nagy dobások de a nagy dobásokat nem adom el mert van az is pár Ja még talán egy killzone 2 is szóba jöhet olyan 3,5 környékén
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ghost79 #16767 üzenetére
Letöltöttem én is PS3-ra a Mafia II demót.
Senki nem mondta, hogy a játék pl. Havok-ot fog használni a fizika modellezéséhez. Mindazonáltal szerintem semmi különösebb probléma nincs a fizikával. Az autós rész szerintem kellően jó - ne úgy tekints rá, mintha egy versenyautós játék lenne, nem ez az elsődleges a játékban, amúgy szerintem használható, simán tudok driftelni a kocsikkal, kellően jól irányíthatók, törnek, stb. Pontosan ilyen volt az autók irányíthatósága és fizikája az első részben is, ott sem volt vele különösebb bajom.
Engem sokkal jobban zavart, hogy ahol már több objektum van a képernyőn (és ez belső térben is megtörtént, ahol sok polc volt és több ellenfél egyidőben), ott iszonyatosan belassult a játék, lesett az FPS. De nem kicsit, egyszerűen nem bírja a vas a terhelést. Erről beszéltem, de ugye egyesek állandóan lehurrognak, hogy ez mind nem számít, mert a játékélmény a lényeg. Hát kérem, ez pont a játékélményt öli meg, néhol már-már kifejezetten zavaró volt. Az Uncharted-ekben pl. sehol nem volt ilyen, pedig simán volt ilyen grafika, vagy még különb is.
Én ettől függetlenül nem mondom le az előrendelést, mert amúgy hangulatot tekintve nagyon ott van a játék, jók a dumák, szerintem jó lesz a story is és 10-12 órányi tiszta játékidőt ígérnek, ami nem rossz. Viszont szerintem PC-n sokkal élvezhetőbb lesz a játék.
Get Moded!
-
Poll Tamás
tag
válasz DM-Fan #16779 üzenetére
Szerintem azért nem olyan gyenge a vas, hogy ne bírná el a Mafia 2-t. Egyszerűen nem úgy lett leprogramozva, de én bízok benne, hogy teljes verzióban kijavítják a hibákat, de erre nem sok esélyt látok. Mivel ez egy demó, elméletben a teljes kész verzióból kiragadott rész, szóval elméletben a kiadás utolsó szakaszában áll. Nagyon régóta szemezgetek PS-el remélem nem fogok e téren benne csalódni. Most mondanék egy eléggé sablonos példát. Mondjuk néha eláll a szeme, hogy még Wii-re is sikerült rendesen átportolni a pár nagy multiplatform címet, amiben nem hiányoznak részletek, mint pl:. cod 3-ban.
Szerény meglátásom szerint a Wii kiváló konzol, de mondanom sem kell nagyon gyenge hardverileg.
Szerintem ez csak optimalizálás kérdése, szerintem nem kellett volna részleteket kiragadni belőle, egyszerűen csak csökkenteni kellett volna a textúrák felbontását, nem nagyon csak egy csöppet, hogy azért olajozottan fusson. De igazából, a shadw-kal kéne csínján bánni a fejlesztőknek, mert az azért eléggé erőforrás igényes. De lehet, hogy nem is a GPU a ludas hanem a kevéske ram.
Józan ész szerint úgy kellett volna programozni, hogy a leggyengébb platformtól kéne kezdeni aztán egyenesen fölfelé a csillagos égig emelni a grafikát, a combosabb gépeknek.
Arra azért kíváncsi voltnék hány GB fog majd felpakolni a játék, talán azzal is lehetne pár fps-t nyerni.
Csak az általad linkelt videóban láttam futni a játékot így véleményt nem nem tudok alkotni erről, csak a saját szemszögemből látott dolgokat mondanám el.
Mondjuk nekem nagyon tetszett ahogy kinézett a macska köves út, és a nap is szépen csillogót rajta."A tenger szépsége nem csökken szemünkben attól, hogy tudjuk, olykor hajók süllyednek el."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poll Tamás #16781 üzenetére
Igen, elképzelhető, hogy a rossz optimalizálás is benne van a dologban és az optimalizálással még azért lehetett volna javítani a dolgon, de ettől függetlenül gyenge is már ez a vas, akárhonnan nézzük, mind memóriában, mind GPU-ban (hidd el, a legnagyobb probléma itt a GPU, az már a 2006-os megjelenésekor is elavult volt). Szerintem nem lesz más a végleges Mafia II verzió sem, elég kiforrott build-nak tűnik, nem valami összetákolt szar. Pont ez a tragikus egyébként, hogy a PC-verzió állítólag kiválóan skálázható és a gyengébb gépeken is jól fut, erre tessék, a PS3-on ezzel is gond van.
Amúgy meg teljesen mindegy, hogy mi miatt fut szarul a játék, egyszerűen nem vigasztal, ha rálegyintek, hogy "jó ez a gép, csak éppen senki nem törődik a játékok megfelelő optimalizálásával". A két dolog kvázi azonos, tök mindegy, hogy mi miatt fut szarul, márpedig a Mafia II demo szarul fut, itt-ott eléggé gázul is néz ki, ezzel nehéz lenne vitatkozni.
Az a baj, hogy a fejlesztők 95%-ban PC-n készítik a játékokat és az ő szemük előtt ugye most az lebeg, hogy lehet számítani bőven a számítási potenciállal, hiszen a mai asztali gépekben már ott figyel az 1 GB rammal felvértezett VGA, ami seperc alatt lerenderel bármit. Aztán akkor kezdenek gondban lenni, amikor át kell ültetni a játékot a konzolokra. Na, ekkor jön az, hogy butítunk, felbontást csökkentünk, textúrát méretezünk át, kiveszünk tereptárgyakat, letiltjuk a V-Sync-et, stb., bármit megteszünk, csak hogy elfogadható sebességet préseljünk ki a játékból, ami egyébként néha az atomerőmű asztali gépeket is megizzasztja. Mindehhez persze kevés idő is áll rendelkezésre, tehát nem jut elég gond az optimalizálásra sem, amivel még lehetne menteni a menthetőt.
A Wii-t nem keverném ide, az alapvetően más célokra kitalált hardver, ami tipikus iskolapéldája annak, hogy kis erőforrással is lehet kiválóan szórakoztató hardvert építeni, soha nem a látványorgiára gyúrtak (ez mondjuk látszik is az általad említett Wii-s COD-átiratokon is, pl. MW). A PS3 nagyon nem így indult, bár lassan sajnos vélek hasonlóságot felfedezni a Wii-vel. Egyre kevésbé lehet a grafikával büszkélkedni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
csendes tag
válasz ViVaz U5i... #16776 üzenetére
Nekem van pár feleslegessé vált játékom, ha érdekel:
GTA IV
GT5 Prologue
FIFA 10Minden tartozékkal és karcmentesen, egyik se platinum.
-
Poll Tamás
tag
válasz DM-Fan #16782 üzenetére
Pontosan így van, a SONY nem készített eléggé jól dokumentált SDK, mondjuk ez nem akkor gond.
Ha egy grafikus motor jól van optimalizálva, akkor viszonylag (!) mindegy, hogy mennyi textúrát mozgat, mivel akkor rendesen eltudja osztani az erőforrásokat, ami azért nem mindegy.
Én nem értem mért a képfelbontást spórolják le, mintsem a részleteket. Szerintem szebb volna minden játék, ha 1080P futna PS2-nél kicsivel magasabb részletességgel.A PS4-nél sem lesz ez másképp, mert jön a 3D-s tern, akkor szerintem minden cím 1080P lesz, de mind 60 fps-re lesz optimalizálva a 3D miatt, szóval megint kicsit csorbulni fog a látvány.
A Wii szerény személyem szerint sem soroltam volna ide, csak épp példaként hoztam fel, mondjuk én nem igazán hallottam azon a platformon rosszul megírt játékot volna.
Én bízom benne, hogy kiadnak valami javítást V-Sync-hez.Tényleg nagyon törik a kép, ahogy mondtad, még a videón is, nagyon feltűnő zárt helyszíneken, talán ha vezetés közben lenne képtörés akkor nem volna ennyi feltűnő, de így.
De én az én döntésemet nem változtatta meg, én még mindig PS felé húz a szívem, nekem az jobban tetszik.Karácsony felé lesz szerintem érdemes megvenni, a Movie packot. Nem sokára kiderült, hogy milyen vas van a PS3 alatt jön a GT5 novemberben, és a Killzone 3.
Mondjuk kicsit nehezen hiszem el, hogy a gép 60 fps fogja pörgetni a GT5-t 3D-ben.
Killzone 3 sem lesz piskóta, az is 60 fps lesz optimalizálva, 3D-ben de az "csak" 720P lesz."A tenger szépsége nem csökken szemünkben attól, hogy tudjuk, olykor hajók süllyednek el."
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Poll Tamás #16784 üzenetére
A GT5 csúnya lenne, ha nem futna überbrutál minőségben, tekintve, hogy exkluzív és már lassan 5 éve fejlesztik, kifejezetten erre a konzolra. Ha az sem lesz elfogadható, akkor le is húzhatja magát a PS3. Az kb. a konzol végét is jelentené, tekintve, hogy milliók várják türelmetlenül a játékot. Mondjuk a 3D futási minőségét én is kétlem. A Killzone 3 hasonló tészta. Nem is az exkluzívokkal van a baj, igazság szerint azok hajtják előre ezt a konzolt.
Persze, konzolvásárlást tekintve adott a választás, márcsak a Blu-Ray meghajtó miatt is a PS3-nál az előny, és az (egyelőre még) ingyenes PSN miatt is. Ha a játékkínálatban is a PS3 a szimpibb, akkor nem is kérdés, az Xbox sem igazán erősebb hardverileg, csak valahogy az utóbbi időben valahogy mégis jobban néznek ki rajta a címek.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Criton #16786 üzenetére
Nem tudom nálad mi okozza. Talán a PS3 Video Settings menüjében nincs valami jól beállítva, bekapcsolva hagysz valami mosási effektet, vagy hasonló. Néztem az általad linkelt videót, de ott sem tapasztaltam különösebb lassulást, illetve ha van is valami, nehéz megállapítani, hogy csak a videó rögzítésénél keletkezett, vagy eredetileg is megvolt. Mondom, én már kb. 15 óra játékon túlvagyok a Shift-ben és még nem tapasztaltam olyan lassulást, ami bármiben is befolyásolt volna verseny közben. Sőt! A Pagani Zonda R-rel olyan sebességérzetem volt, amilyen PS3-on még egyetlen másik játékkal sem.
Get Moded!
-
Djuree
félisten
a verziók mikor jöttek ki időrendi sorrendben? van valami oldal ahol ez le van írva? modellszám szerint is akár. a 80GB-os verzió a 40 meg 60-as után jött ki?
ja és érdemes 80-asat venni? olyan kéne amin mennek a ps2-es gémek is. vagy már a 80-ason sem mennek? slim semmiképp nem kell
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Ghost79
tag
válasz DM-Fan #16782 üzenetére
"Az a baj, hogy a fejlesztők 95%-ban PC-n készítik a játékokat és az ő szemük előtt ugye most az lebeg, hogy lehet számítani bőven a számítási potenciállal, hiszen a mai asztali gépekben már ott figyel az 1 GB rammal felvértezett VGA, ami seperc alatt lerenderel bármit."
Így van ahogyan írod,pc-n oda skáláz ahová akar mert bírja a hardver.Mégsem ölök megint százezreket a szgépemre mert most építettem le egy igen komoly gamer gépet a ps3 miatt és bevallom nem bántam meg.1-2 játék szarul optimalizálása végett meg végképp nem,pláne a mafia II miatt nem.Sosem vennék 1 játék miatt pc-s drága cuccokat a gépembe újra.
[ Szerkesztve ]
-
vhunor
őstag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Ghost79 #16790 üzenetére
Félreérted. Senki nem mondta, hogy építs gamer PC-t, én magam sem voltam soha olyan elvakult, hogy egy (vagy akár több) játék miatt is súlyos pénzeket költöttem volna fejlesztésre - pont azért mert PC-n azért elég jól skálázhatók a dolgok. Nálam ez úgy megy, hogy kb. 5 évente konfigot cserélek, akkor igyekszem igen jó összeállítást felépíteni, ami kiszolgál a következő konfigig. Az adatlapom alatt látható konfig már 2 éves, mégis gond nélkül fut rajta minden és nem is költöttem rá horror összeget. Nem is tervezem lecserélni még legalább 2 évig, mert tudom, hogy elég lesz.
A baj az, hogy mostanában nem a Mafia II az első és gyaníthatóan nem is az utolsó olyan cím, ami nincs jól összerakva, optimalizálva. Lehet, hogy ez a cím téged pont nem érdekel, de másokat igen. Ezzel nem lehet nemlétezővé tenni egy valós problémát.
Örülök, hogy nem bántad meg a váltást, viszont én meg azt látom, hogy utóbbi időben nem azt nyújtja a konzol, amit a felhasználók többsége várna tőle és - teljesen jogosan - sok a panasz. Sokan személyük ellen irányuló támadásnak érzik, mikor rosszat merünk mondani az általuk imádott PS3-ról, amit nem is értek, mivel mindenkinek érdeke lenne, hogy a fejlesztők és a Sony is megembereljék magukat és ténylegesen kihasználnák a gép erőforrásait, mert kezdettől fogva azt hallgatjuk, hogy "tudjuk, hogy ez még nem az igazi, de majd...". Hát, én már szívesen megnézném ezt a "majd"-ot, ha már ennyit költök PS3 játékra, amennyit.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vhunor #16791 üzenetére
Hát, nem tudom, én ezen screenshot-ok alapján én még nem mernék semmit kijelenteni, amíg nem látjuk mozgásban, addig semmit nem tudunk. Továbbá azért nem fura, hogy a 3 demóból pont csak a PS3 verzió a régi build? Na mindegy, asszem elsők között fogok tudni nyilatkozni arról, hogy hogyan fut és hogyan nézk ki a játék.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vhunor #16796 üzenetére
Meglátjuk, reméljük a legjobbakat. Szeretném, ha jól futna, mert hangulatra zseniális a játék, viszont a demó alapján pocsék a port. Túl sok jóra nem számítok, de hátha kellemes meglepetés lesz. Majd beszámolok. Mondjuk a demónak illene tükrözni a végleges verzió futásteljesítményét, elvileg ez lenne a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Xmodule
őstag
Ki mivel jatszik mostansag? En a God of War 3 al jatszok tetszik nagyon, de pl az kicsit zavaro hogy neha sima hadsereg csoportot nehezebb megölni, mint egy boss -t Pl amikor gaya -nak levagom a kezet hadesz utan es mennek be a kapun ramjön vagy 5-6 speci katona. De amugy nagyon latvanyos es elvezetes jatek
Ti jatekon kivul mire hasznaljatok még? En neha szoktam rajta nezni vidoklippeket azzal az ingyenes programmal ami a store rol le lehet tölteni.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XBOX Series/One/S/X/360 konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül
- PlayStation 5 / PlayStation 4 Fat/Slim/Pro HDMI IC / csatlakozó szerviz, garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Pro CUH-7116B - 2db kontroller - 5db játék
- (PS5/PSN) COD Black Ops 6 PS5 letöltőkódok - TÖBB DARAB
- Nintendo Switch Lite (64 gb)+ Essentials Kit + 2 játék
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest