Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Alteran-IT

    őstag

    válasz sziszi-fuszi #3148 üzenetére

    Látom azért bő két napba telt, mire vissza tudtál "vágni", persze szintén személyeskedéssel, magas fokú hozzá nem értéssel, ráadásul az olvasási/értelmezési képesség hiányában, így nem is tudom, ki is az igazi dilettáns, egyébként meg nem rosszindulat vagyok, csak mint normális értékrenddel rendelkező szakembernek kezd a tököm teleleni a sok dilettánssal, meg azokkal is, akik védik őket, valószínűleg azért, mert kb. ugyan annyit értenek hozzá, csak akkor nem kellene beleszólni, mint ahogy ezeknek sem kellett volna anno egy egyszerű antenna szerelésből átváltani országos szolgáltatásba, mert a kettő nem ugyan az a színvonal, bár ezt már más is megmondta itt előttem.
    Na a hozzászólásodon pedig sorba menve:
    Ha hülye ötletet adsz, akkor fizesd te. Az értelmezés és az olvasás mint már említettem, a szokásos módon nem megy, a PR a drágább, vagyis nem jobb, akkor mit mégsem olyan rossz? Olyan hajmeresztő ellentétet állítasz fel magadban a félreolvasás kapcsán, hogy az borzalmas, megkérdezném hogy a 8 általános megvan-e, de inkább hagyjuk, láttam már diplomásokat is hasonló szinten, a magyar oktatási rendszer béka segge alatti színvonalának a remek bizonyítékai, persze tisztelet a kivételnek, nehogy félre értse valaki ezt is, mert pl. nem tud olvasni/értelmezni.
    De amúgy reagáltam, csak te megint nem olvastad el, erre viszont megint nem reagálnék, olvass vissza, már ha megy. Amúgy nem, nem vagyok én se hibátlan, bár ennyire dilettáns sem, ha a szakma meg ennyire színvonal alatt van, akkor már bocs, de nem fogom szó nélkül hagyni, főleg hogy fizetek érte, ahogy a politikát sem hagyom szó nélkül, ugyanis ebben az országban élek, de ez alap minden normális értékrenddel rendelkező magyar ember számára szerintem.
    Amúgy ami a területet illeti, látnád hányan vannak még, főleg az idősebb korosztályból is, akik TV miatt hányszor hívják őket, annyi hogy a legtöbb ember nem ismeri a PH-t, így nem is jöhet ide leírni a véleményét, de majd kérj ki a szolgáltatótól egy statisztikát az előfizetők számáról helyileg a mostani helyzetről, meg pár hónappal azutániról, miután a Telekom elkezdett szolgáltatni az átadott hálózatán, majd a számok beszélnek az elégedetlenségről és hidd el, elég nagy lesz a különbség a két szám között.
    Egyébként nem fogok drága műszerekre beruházni, mikor a modemen is látszik néha a szar jelszint, tudod mennyit jelentettem már nekik? Csupán annyi, hogy belefáradtam már, sőt elegem is lett, ezért váltok mindenféleképpen, mert mindig van valami hiba már ezen az elöregedett hálózaton, amit oké, karbantartanak és elismerem az itteni szerelők munkáját, mert sokszor látom őket az oszlopokon erősítőt, kábelt, csatlakozást cserélni, de már látszik rajtuk, hogy ők sem bírják, meg nekik is elegük van, ami szintén nem engem, hanem a céget minősíti, nem véletlen végzik szerintem a legtöbb bekötést sem külön alvállalkozókkal, gondolom a saját szerelőknek már nincs kapacitásuk, annyira sok a hiba, egyébként még anno mikor elkezdtem ide írni pár évvel ezelőtt, olvashattál tőlem meg mástól is egy csomó olyat, hogy hányszor jelentettük és így tovább, de mint most is leírtam, nem sok értelme van, mert annyira szar már a hálózat, hogy mindig van valami, persze jelentem én is, a szomszéd is stb., de attól még tény, hogy sok a hiba és a javítás sem azonnali, volt mikor 2-3 napig egy kalap szar volt a szolgáltatás a bejelentés után, ami azt jelenti, hogy elég sok gond van máshol is, ha annyi ideig tartott mire ennek neki tudtak állni a szerelők, szóval ez sem engem minősít, hanem a céget.
    Itt már rég fel kellett volna újítani az egész hálózatot, vagy pedig lecserélni FTTH-ra, csak ugye ha nincs állami cég, akkor önerőből bűzlik, mint ahogy a legtöbb cégnek, itt baszta el az állam, de hát az is olyan, ha nem kap EU-s pénzt, akkor az önerő bűzlik, főleg hogy abból nem tudnak annyit lenyúlni.

    (#3145) Véreshurka: Elméletileg bármelyik kombó működik modem módban is, csak telefonon, vagy e-mail-ben kell kérni az átállítást, viszont ha csak modem kellene, akkor a Cisco modemeikkel jársz a legjobban stabilitásban, főleg hogy már talán normális tápegységet is adnak hozzájuk.
    PPPoE pedig csak xDSL-en és GPON-on (DIGI, Telekom optika stb.) van, meg néhol még a mikrohullámú hozzáférések esetében is (hogy miért, ne kérdezzétek, máshogy is meg lehetne oldani), kábelmodemes és egyéb területen DHCP van.

    (#3155) Subimp: Valakinek jó, valakinek nem, attól függ egyébként, milyen csomagot és routert kapsz mellé, két lehetőség van.
    -500-as csomag alatt kapsz egy 8/4 csatornás TC7200-at és vagy szenvedsz vele és nem csak a WiFi-vel, hanem az egész kapcsolat stabilitásával, vagy jó eséllyel ha szerencséd van és stabil, akkor nem lesz vele semmi bajod, még a WiFi hatótávjával sem.
    -500-as csomaggal kapsz egy 16/4 csatornás Arris kombót, ami WiFi-ben egész jó, a stabilitás viszont más kérdés, ugyanis Intel Puma 6 chipset van benne, általános felhasználás mellett talán nem kell majd újraindítgatni ha routerként használod, viszont ha elég masszívan torrentezel, nem biztos hogy stabil lesz routerként, azaz modemként kellene használni külön routerrel, aminek a WiFi-je meg olyan, amilyet választasz.
    - Az van, amit kérsz, tehát mindkettő. Régen tudott az általuk rögzített box is rögzíteni, azonban szigorítás miatt később már csak azon tudtad visszanézni, most meg már elméletileg rögzíteni sem tudsz vele, bár én nem tudom, erre talán más tudna rendesen válaszolni, CI modullal meg állítólag tudsz rögzíteni nincs benne ilyen korlátozás, bár ki kell próbálni, viszont ha a TV tud, akkor elméletileg tudsz box-al is, mármint úgy hogy a TV-t használod, csak ugye akkor minek a box.
    - Szerintem az nem CI modultól függ, hanem TV, illetve adás függő.

Új hozzászólás Aktív témák