Új hozzászólás Aktív témák
-
Akosman
aktív tag
válasz Véreshurka #3149 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
válasz Véreshurka #3152 üzenetére
Én is az miatt kérdeztem pont. 😊
-
Subimp
tag
Sziasztok!
Nemsokára új lakásba költözünk, ahová most vezetik be a PR Telekomot. Más szolgáltató nincs, ez van, ezt kell szeretni. Három kérdésem van:
- az általuk adott router wifije jó lesz, vagy vegyek saját wifi routert?
- a tv-hez box, vagy CI kártya? A tv tud rögzíteni, de lehetséges a kártyás variációnál adásnézés közben másik műsort felvenni, vagy az csak beltéri egységgel lehetséges?
- a CI is tudja az 5.1 hangot? (gondolom igen, de azért megkérdezem ) -
Alteran-IT
őstag
válasz sziszi-fuszi #3148 üzenetére
Látom azért bő két napba telt, mire vissza tudtál "vágni", persze szintén személyeskedéssel, magas fokú hozzá nem értéssel, ráadásul az olvasási/értelmezési képesség hiányában, így nem is tudom, ki is az igazi dilettáns, egyébként meg nem rosszindulat vagyok, csak mint normális értékrenddel rendelkező szakembernek kezd a tököm teleleni a sok dilettánssal, meg azokkal is, akik védik őket, valószínűleg azért, mert kb. ugyan annyit értenek hozzá, csak akkor nem kellene beleszólni, mint ahogy ezeknek sem kellett volna anno egy egyszerű antenna szerelésből átváltani országos szolgáltatásba, mert a kettő nem ugyan az a színvonal, bár ezt már más is megmondta itt előttem.
Na a hozzászólásodon pedig sorba menve:
Ha hülye ötletet adsz, akkor fizesd te. Az értelmezés és az olvasás mint már említettem, a szokásos módon nem megy, a PR a drágább, vagyis nem jobb, akkor mit mégsem olyan rossz? Olyan hajmeresztő ellentétet állítasz fel magadban a félreolvasás kapcsán, hogy az borzalmas, megkérdezném hogy a 8 általános megvan-e, de inkább hagyjuk, láttam már diplomásokat is hasonló szinten, a magyar oktatási rendszer béka segge alatti színvonalának a remek bizonyítékai, persze tisztelet a kivételnek, nehogy félre értse valaki ezt is, mert pl. nem tud olvasni/értelmezni.
De amúgy reagáltam, csak te megint nem olvastad el, erre viszont megint nem reagálnék, olvass vissza, már ha megy. Amúgy nem, nem vagyok én se hibátlan, bár ennyire dilettáns sem, ha a szakma meg ennyire színvonal alatt van, akkor már bocs, de nem fogom szó nélkül hagyni, főleg hogy fizetek érte, ahogy a politikát sem hagyom szó nélkül, ugyanis ebben az országban élek, de ez alap minden normális értékrenddel rendelkező magyar ember számára szerintem.
Amúgy ami a területet illeti, látnád hányan vannak még, főleg az idősebb korosztályból is, akik TV miatt hányszor hívják őket, annyi hogy a legtöbb ember nem ismeri a PH-t, így nem is jöhet ide leírni a véleményét, de majd kérj ki a szolgáltatótól egy statisztikát az előfizetők számáról helyileg a mostani helyzetről, meg pár hónappal azutániról, miután a Telekom elkezdett szolgáltatni az átadott hálózatán, majd a számok beszélnek az elégedetlenségről és hidd el, elég nagy lesz a különbség a két szám között.
Egyébként nem fogok drága műszerekre beruházni, mikor a modemen is látszik néha a szar jelszint, tudod mennyit jelentettem már nekik? Csupán annyi, hogy belefáradtam már, sőt elegem is lett, ezért váltok mindenféleképpen, mert mindig van valami hiba már ezen az elöregedett hálózaton, amit oké, karbantartanak és elismerem az itteni szerelők munkáját, mert sokszor látom őket az oszlopokon erősítőt, kábelt, csatlakozást cserélni, de már látszik rajtuk, hogy ők sem bírják, meg nekik is elegük van, ami szintén nem engem, hanem a céget minősíti, nem véletlen végzik szerintem a legtöbb bekötést sem külön alvállalkozókkal, gondolom a saját szerelőknek már nincs kapacitásuk, annyira sok a hiba, egyébként még anno mikor elkezdtem ide írni pár évvel ezelőtt, olvashattál tőlem meg mástól is egy csomó olyat, hogy hányszor jelentettük és így tovább, de mint most is leírtam, nem sok értelme van, mert annyira szar már a hálózat, hogy mindig van valami, persze jelentem én is, a szomszéd is stb., de attól még tény, hogy sok a hiba és a javítás sem azonnali, volt mikor 2-3 napig egy kalap szar volt a szolgáltatás a bejelentés után, ami azt jelenti, hogy elég sok gond van máshol is, ha annyi ideig tartott mire ennek neki tudtak állni a szerelők, szóval ez sem engem minősít, hanem a céget.
Itt már rég fel kellett volna újítani az egész hálózatot, vagy pedig lecserélni FTTH-ra, csak ugye ha nincs állami cég, akkor önerőből bűzlik, mint ahogy a legtöbb cégnek, itt baszta el az állam, de hát az is olyan, ha nem kap EU-s pénzt, akkor az önerő bűzlik, főleg hogy abból nem tudnak annyit lenyúlni.(#3145) Véreshurka: Elméletileg bármelyik kombó működik modem módban is, csak telefonon, vagy e-mail-ben kell kérni az átállítást, viszont ha csak modem kellene, akkor a Cisco modemeikkel jársz a legjobban stabilitásban, főleg hogy már talán normális tápegységet is adnak hozzájuk.
PPPoE pedig csak xDSL-en és GPON-on (DIGI, Telekom optika stb.) van, meg néhol még a mikrohullámú hozzáférések esetében is (hogy miért, ne kérdezzétek, máshogy is meg lehetne oldani), kábelmodemes és egyéb területen DHCP van.(#3155) Subimp: Valakinek jó, valakinek nem, attól függ egyébként, milyen csomagot és routert kapsz mellé, két lehetőség van.
-500-as csomag alatt kapsz egy 8/4 csatornás TC7200-at és vagy szenvedsz vele és nem csak a WiFi-vel, hanem az egész kapcsolat stabilitásával, vagy jó eséllyel ha szerencséd van és stabil, akkor nem lesz vele semmi bajod, még a WiFi hatótávjával sem.
-500-as csomaggal kapsz egy 16/4 csatornás Arris kombót, ami WiFi-ben egész jó, a stabilitás viszont más kérdés, ugyanis Intel Puma 6 chipset van benne, általános felhasználás mellett talán nem kell majd újraindítgatni ha routerként használod, viszont ha elég masszívan torrentezel, nem biztos hogy stabil lesz routerként, azaz modemként kellene használni külön routerrel, aminek a WiFi-je meg olyan, amilyet választasz.
- Az van, amit kérsz, tehát mindkettő. Régen tudott az általuk rögzített box is rögzíteni, azonban szigorítás miatt később már csak azon tudtad visszanézni, most meg már elméletileg rögzíteni sem tudsz vele, bár én nem tudom, erre talán más tudna rendesen válaszolni, CI modullal meg állítólag tudsz rögzíteni nincs benne ilyen korlátozás, bár ki kell próbálni, viszont ha a TV tud, akkor elméletileg tudsz box-al is, mármint úgy hogy a TV-t használod, csak ugye akkor minek a box.
- Szerintem az nem CI modultól függ, hanem TV, illetve adás függő. -
Subimp
tag
válasz Alteran-IT #3156 üzenetére
Kösz a gyors és részletes választ!
-
Véreshurka
senior tag
A csomag már meg van, gondolom a modem is, anyámékat nem kérdem milyen mert nem tudnák megmondani . Lesz ami lesz lényeg, hogy fog menni a bridge mód. Előtte Telekomnál voltak + PR Telecom TV, de két TV előfizetést már nem akartak fizetni és apám miatt - a több sportcsatorna lehetőség - váltottak, én meg majd jól meglepem őket egy routerrel meg PiHole-al Valamiért a Telekom-os modemben nem tudtam régebben felvenni külön DNS-t, bár nem is próbálkoztam olyan bőszen... Meglátjuk majd mi sül ki belőle!
El Psy Kongroo
-
addikt
November végén mentem át PR-ékhez, rögtön miután elérhetővé váltak nálunk a faluban az optika kiépítését követően és én csak 120-as csomagra szerződtem, de ahhoz már szép fehér Huawei Wi-Fi modem-et kaptunk (pontos típust nem tudok most munkahelyről), amivel elégedettek is vagyunk azóta is, meg úgy egyáltalán az egész szolgáltatással is.
Időnként itt is fut torrent, igaz csak néha, mikor letöltünk havi néhányszor FullHD filmeket. De ezzel együtt sincs gondunk a PR-el.
Ezek szerint mi szerencsések vagyunk?
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
Igen, szerencsések vagytok legalább olyan szempontból, hogy nálatok a PR-nek optikai hálózata van ott, itt pedig egy eléggé régi, ódivatú, lestrapált és gyengén szegmentált koax hálózatuk van, amivel állandóan van valami baj azon kívül, hogy a sebesség szinte sosincs meg, ami egyébként is kevesebb sebességben és árban is drágább mint optikán, szóval ha ezeket összeveted, akkor láthatod hogy szerencsések vagytok.
Ja és akkor arról nem is beszélek, mikor van olyan, hogy 1-2 havi szinten olyan napi 10+ órán keresztül nincs internet és akkor általában az egész megyében, mert elvágják az optikai gerinckábelüket, amely némely esetben nem is az övék, mert még azon is spóroltak, így legtöbb helyen csak bérlik.Ami a letöltést illeti, én már egy ideje nem is töltök FHD filmeket, csak HD-t, muszáj voltam úgymond engedni a minőségben, mert amikor a 12-14 MB/s helyett csak 6-7 MB/s tölt lefele és abból ugye hagyni kell a családnak is, akkor időben meg egyébben is úgy vagyok vele, hogy inkább elég a HD és akkor vicces, hogy már lassan a 4K lenne az alap, de a gyér hálózat miatt sajnos az még kurva messze van, na de majd talán a Telekomnál.
(#3158) Véreshurka: Ha szabad megkérdeznem, milyen routert fogsz használni, meg a PiHole-t mire rakod?
-
addikt
válasz Alteran-IT #3160 üzenetére
Gondoltam, hogy főképp a "koax vs optikai" alapokra gondolsz és megértem egyébként teljesen.
Szomszédos városban anyuméknak koax alapú a PR és van vele időnként probléma, de szerencsére a modem és router kis időre való ááramtalanítása az esetek legnagyobb részében helyrehozza a netet.
Nálunk még sosem kellett újraindítanom november óta a Huawei modemünket, de ez lehet persze azért is, mert még viszonylag friss ugye a kiépítése az egész hálózatnak a faluban.
[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
Nem csak az a baj, hanem az is, hogy maga a cég is elég tróger, elég csak végigtekinteni a fejlődésén, illetve hogy hogyan állnak hozzá az előfizetőkhöz, főleg az elhanyagolt, illetve agyonterhelt területeken, volt itt már rá bőven példa és nem tőlem, nem tudom hogy olvastad-e, vagy láttad-e anno.
Nálam ez az áramtalanításos megoldódott egy Cisco EPC 3208 modemmel és a gyári tápegység cseréjével, ha nem lenne áramszünet az idióta ÉMÁSZ miatt néha (igen őket is szidom), vagy a gerinckábel szakadások, illetve a karbantartástól bekövetkezett kihagyások miatt nem indulna újra, akkor gyakorlatilag normál újraindításra sem lenne szüksége, nemhogy áramtalanításra, tehát részemről, mint fogyasztói részről atomstabil a kapcsolat, a PR részéről viszont hagyjuk inkább, mert erre az inkompetens és spórolós hozzáállásra ami ennél a cégnél van már nincsenek szép szavak.
Az optikai eszközök meg egyébként is más kategória, tehát fizikailag is más, nem nagyon lehet őket összehasonlítani így stabilitásban, mert nem olyan frekvenciaalapú, mint egy kábelmodem és maga a fizikai hálózat is jóval kevésbé érzékeny a környezetére, ha egy optikai hálózat megfelelően ki van építve az elejétől, akkor annál csak egy szakadás jelenthet problémát, az ONT-okhoz meg általában normálisabb tápegységet adnak, mert ugye általában maga a tápegység okozza a legtöbb problémát, mint fentebb látható, erre a PR is rájött már pár év, illetve évtized alatt (már ha egyáltalán ők jöttek rá és nem a beszállító), már elkezdték a kábelmodemeknél is a szar tápegységek cseréjét.
-
Véreshurka
senior tag
Sziasztok!
Most hétvégén végre lejutottam anyámékhoz, gondoltam szemügyre veszem a modemet. Én voltam vak, vagy tényleg nem lehet saját DNS szervert beállítani? Illetve azt se nagyon találtam hol lehetne a klienseknek fix IP címet osztani. A modem egy Technicolor volt.
El Psy Kongroo
-
Alteran-IT
őstag
válasz Véreshurka #3163 üzenetére
Szia!
Attól a Technicolor-tól ne várj csodát, eléggé fapados, legalább is a PR-es verzió (és még így se túl stabil), sok mindent nem lehet rajta beállítani, ezért is kérik legtöbben a bridge módot és tesznek mögé egy normálisabb routert, vagy éppen eleve csak egy sima kábelmodemet kérnek.
Egyébként nem úgy volt, hogy eleve bridge módba kéred át és teszel mögé egy routert? Mert saját routerben biztos át tudod állítani a DNS-t és a statikus DHCP beállításokat is. -
Véreshurka
senior tag
válasz Alteran-IT #3164 üzenetére
De igen, a terv az volt, illetve maradt is, csak még kell pár + konnektor, illetve egy polc
Azt hittem én nem találom a menüt, majdnem sírvafakadtam amikor megláttam Gondoltam addig is amíg újra nem fogok arrafelé járni legalább bekötöm a raspberry-t, de egyelőre maradt minden ahogy volt...
El Psy Kongroo
-
avena71
tag
válasz Alteran-IT #2943 üzenetére
Helló,
Hercegkútról van információd, mennyire stabil a hálózat? Ott még koax van sajna... -
Alteran-IT
őstag
válasz avena71 #3166 üzenetére
Helló!
Hát van ott két ismerősöm is, akik nem túl elégetettek az ottani szolgáltatás színvonalával, mondjuk túlterheltségre nem nagyon panaszkodnak, inkább csak a gyakori hálózati hibákra és az abból következő további problémákra, aminek ugye lehet a következménye az alacsony sávszélesség netnél, illetve TV esetében a kép destabilizálódása/pixelesedése.
Persze ez is attól függ, hogy az optikai száltól (ahol az optika jön fel a földből és átalakul koaxra) milyen messze, illetve hány erősítőre laksz, mert ugye minél nagyobb a táv, illetve minél több az erősítő, annál nagyobb a hibák/hálózati problémák esélye, főleg az ilyen régebbi, már lassan leamortizált koax hálózatoknál. -
avena71
tag
válasz Alteran-IT #3167 üzenetére
Köszi a választ
Gondolom GPON-ra váltás nem lesz a közeljövőben... -
Alteran-IT
őstag
válasz avena71 #3168 üzenetére
Nincs mit.
Azt tudom hogy nálunk nem, de hogy nálatok lesz-e vagy nem azt nem tudom, ugyanis Hercegkút nem egy olyan nagy település, mint pl. Újhely vagy Patak, ha akarnának fejleszteni, akkor az ott lévő HFC hálózatból kurva könnyen FTTH hálózatot tudnának csinálni, csak ugye ha nincs érdekükben, akkor úgy vannak vele, hogy minek.
Itt is gyakorlatilag szartak/szarnak a hálózatra, most majd a Telekom kicsit megszorongatja őket, mondjuk most meg valószínűleg ezért fogják azt mondani, hogy nem éri meg nekik fejleszteni, szóval ki érti ezeket, mindenesetre az ügyfélszolgálat felé küldhetsz egy levelet érdeklődés címén, hátha szerepel a terveik közt Hercegkút hálózatának megreformálása, elvégre ott tényleg könnyen és alacsony költségekkel meg tudnák csinálni, kérdés csak hogy terveznek-e ilyet, ha meg igen, akkor ugye mikor. -
zolka95
őstag
Felnéztem a PR-Telecom oldalára. Már megint úgy jártam mint a múltkor. Tök új, más csomagok vannak, más névvel.
Én meg még persze fizetem a régit.
8448Ft-ot fizetek PRÉMIUM PLUSZ csomagért, ami már nem is létezik. 240Mbit-es letöltés.Mért nem szólnak erről? Kb ugyanennyiért 500Mbit-es netet használhatnék.
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Alteran-IT
őstag
válasz zolka95 #3170 üzenetére
Szerinted miért? Szinte a mottójuk is az a valóságban, hogy "hagy fizessen a hülye, ha lehet minél kevesebbért minél többet".
Anno abból is botrány volt, már mi is majdnem a hatósághoz mentünk, mert bizonyos ajánlatok csak új előfizetőknek voltak elérhetőek, mi fizettünk a PR Uno-ért (0,75 Mbit/s volt talán a letöltés), TV-ért meg telefonért 8-9 ezer forintot, sőt lehet hogy 10 ezer volt, az újonnan előfizetők meg a 12-20 megás netet kaphattak csomagban 6-7 ezerért (ekkor volt már a DIGI aki 80/25 Mbit/s-t adott 4-5 ezerért csomagba, szóval a PR mindig is elmaradott és kurva drága volt), az üzletkötők is mondták hogy szerintük sem volt korrekt az amit a PR csinál, mármint hogy a régiek nem fizethettek elő azokra az új bővebb és olcsóbb csomagokra, de ki lett adva utasításba felülről, hogy nem, aztán miután sokan megunták hogy kurva sokat fizetnek kis sebességű, már nem létező csomagokért (már nem értékesített, mert ugye ÁSZF-ben megtartották őket, hogy ne lehessen annyira betámadni) és fenyegetve lettek a hatósággal, csak igen lett a nemből.Egyébként jól nézd meg mielőtt belemész valamibe, mert amit nézel az csak az első 6 hónapban 8 070 Ft, onnantól pedig 9 270 Ft, ami már nem is olyan olcsó, legalább is nekem nem, főleg hogy az 500-as net mellé már nem valami normális Cisco, vagy ha márkában nem is, de legalább Broadcom chipsetes modem jár, hanem Puma 6 chipsetes Arris, amivel nem garantált a stabil internet.
-
sziszi-fuszi
senior tag
Már bocsi! De zöldséges értesítőt, vagy futárt küld hozzád, hogy olcsóbb lett a krumpli, vagy a pék, hogy akciós a cipó? Vagy bármelyik mobiltársaság, hogy van olcsóbb, vagy más összetételű csomag? Közzéteszik a honlapjukon, esetleg hírlevélben. (Gondolom amikor a szerződést kötötted velük, akkor azt nem kértél. De azért az sem egy ördögtől való gondolat, hogy egy hónapban egyszer ránézel a weblapjukra.
[ Szerkesztve ]
Mi alá kell írás?
-
Krystal_s
addikt
Köszi, hogy szóltál. Most nézem. Az a csomag sem létezik, ami nekünk van... és persze kedvezőbb áron lenne másik gyorsabb nettel. Azt mondjuk nem tudom hogyan oldanák meg, mert az eszköz, amit adnak csak kábelen tudná normálisan a 120-ast, amit manapság már szinte senki sem használ.
Holnap úgyis jönnek ismét...
Szerintem is küldhetnének egy értesítést/ajánlatot az új csomagokról főleg azok után, hogy már megszűnt a jelenlegi.sziszi-fuszi: Kicsit el vagy tévedve. A másik szolgáltatónál (Telekom) rendszeresen hívtak minket új csomagajánlatok miatt és mobil esetén is.
..és az is alap volt, hogy cserélték a Routert, ha nagyobb sebességre váltottunk, ami házon belül és körül 100%-osan biztosította Wifin (is) az előfizetői sebességet.[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
Évek óta a Technicolor TC7200-t adják 120, 140, 240 Mbit/s csomagokhoz. Ez az eszköz a 120-at sem tudja Wifin normálisan. Megnézném mit kezd pl a 240-es sebességgel. 500-as csomagtól adnak csak Arrist....
(Minket rendszeresen hívtak újabb ajánlatokkal éveken át. Tv, net, mobil...)
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz Krystal_s #3175 üzenetére
Wi-Fi-re egyik szolgáltató sem kínál garantáltat. Megy, ahogy megy. Hiszen a technológiából adódóan ahány ház, annyiféle működés. Írod, hogy a vezetések elavult. Messze nem! A Wi-Fi kényszermegoldás, de soha nem volt sem stabil, sem megbízható és várhatóan nem is lesz az.
Ami a Telekom reklámhívásait illeti. Az Isten mentsen meg tőle. Köze nincs a valósághoz soha. Ott egy külsős kereskedő akarja a portékáját elsózni. Sokszor a meglévő csomagot is drágábban kínálja, "mert akkor biztos nem emelkedik az ár 1 évig".
Voltam PR-es (szerettem a szolgáltatásukat, mert tv-ben verhetetlenek!) Most UPC/VODA és internet terén T előfizető vagyok.Mi alá kell írás?
-
zolka95
őstag
válasz Alteran-IT #3171 üzenetére
A Cisco EPC3208G modem elég az 500-as csomaghoz, nem?
Ha igen akkor nem kötelező cseréltetni, ugye?Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Alteran-IT
őstag
válasz zolka95 #3177 üzenetére
Nem elég, az csak egy 8/4 csatornás modem, letöltési irányba a csatornánkénti elméleti kapacitása 50 Mbit/s, vagyis a maximális elméleti sebessége 400 Mbit/s, ez gyakorlatban olyan 350-380 körül kimerül, a PR agyonterhelt hálózatain meg valahol 280-320 körül hozhat maximum, szóval mindenképpen modem csere lesz és nem éppen egy jó modemre, én ezért sem vállalom már be, na meg ugye az ára meg a hűségidő, nekem már egyik sem kell.
(#3176) sziszi-fuszi: Alapvetően nem az a legnagyobb baj, hogy ahány ház annyi működés, hanem hogy annyira szar a gyári szoftver az ilyen szolgáltatói modemeken, hogy ahány modem, annyiféle működés, vagy éppen nem működés.
Ha valaki épít magának egy WiFi hálózatot Ubiquiti vagy Mikrotik eszközökből, akkor garantált a stabil működés és a nagy sávszélesség WiFi-n is, persze megfelelő adó-vételi eszközök esetén, viszont az ilyen 8/4-es TC meg hasonló modemek eléggé alul vannak méretezve WiFi modul terén, szoftveresen meg egyenesen tragédia mindegyik, főleg amelyek a PR-nél vannak, mert a UPC ugyan ezt a modemet stabilabb szoftverrel tudja adni, persze ott van megfelelő szakértőkből álló csoport, akik ilyen szoftverfejlesztéssel, vagy nem sajnálják kiadni a munkát más cégnek, na de ebbe ne menjünk bele.Egyébként ja, TV terén verhetetlen a PR, legalább is csatornakínálat terén, mert az adás minősége gyakran függ a hálózat állapotától/minőségétől (sokan panaszkodnak TV-re mostansága FP oldalukon), csak ugye a baj az, hogy internet terén nem jeleskednek túlságosan, pedig azé a jövő, a TV, illetve a csatornák inkább a 40-50 év körüli, illetve feletti generáció/korosztály "kikapcsolódási eszköze" a fiatalabb korosztálynak ha van is TV-je, ráköt egy HTPC-t vagy hasonlót, és internetről nyomja a dolgokat, vagy éppen játszanak rajta.
-
tomee987
tag
válasz Krystal_s #3173 üzenetére
"A másik szolgáltatónál (Telekom) rendszeresen hívtak minket új csomagajánlatok miatt és mobil esetén is."
Ahhoz már a szerződésben hozzá kell járulnod, hogy marketing, ajánlat, tájékoztatás stb. megkereshessen Téged bárki is az elérhetőségeiden. Tudod, az a fránya GDPR.
Nekünk van ilyen hozzájárulás. Valamikor a hét elején jött is e-mail a PR-től, hogy váltsak új csomagjaik bármelyikére. Lehet benne visszahívást kérni vagy online megrendelni.
Hívd fel az ügyfélszolgálatot és nyilatkozz, hogy Te ehhez hozzájárulsz. -
zolka95
őstag
válasz Alteran-IT #3179 üzenetére
Az megoldható ha veszek egy saját modemet?
Figyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
masterful87
senior tag
Én is nemrég néztem a honlapjukat, és pontosan ugyanaz a csomag, ami nekem van, kábé 1000FT-tal lenne olcsóbb, az első hat hónapban meg havi 2000Ft-tal.
Fel is hívtam őket, meg neten kértem ajánlatot, nagyon sajnálják, de mivel nekem hűségem van, így csak úgy szerződhetek újra, ha mindenképpen drágábbra jövök ki a végén, mint amit most fizetek!Pedig emlékszem, hogy a T-nél, amikor nagyobb, de olcsóbb netcsomagra váltottam, akkor semmi gond nem volt, engedték.
Olcsóbban kaptam többet, de a T-nél csak az volt a lényeg, hogy magasabb csomagot válasszak. -
tomee987
tag
válasz masterful87 #3183 üzenetére
Ha 90 napon belül jár le a hűséged, akkor engedik a lefelé módosítást is, új hűséggel.
Ez így van egyébként a Vodánál is, annyi különbséggel, hogy a Vodánál nem az új szerződéskötés dátumától indul az egy év hűség, hanem a régi hűség lejártakor. Egyszer jól be is szivtam, 12 hónap helyett 15 hónap hűségem lett az új csomagra a Vodafonenál.
[ Szerkesztve ]
-
zolka95
őstag
válasz Alteran-IT #3182 üzenetére
Valahogy át kéne verni szoftveresen.
Jó volna ha lenne erre valami egyedi firmwareFigyeltél rám? Vagy azt a piros ruhás nőt nézted?
-
Alteran-IT
őstag
válasz zolka95 #3185 üzenetére
Miért kellene egyedi firmware? Nem sokra mennél vele, attól hardveresen nem tud többet, külső modemet meg sehogy se visznek fel sajnos, mert ugye nem az "ő szoftverük" fut rajta, ami amúgy nem is lenne baj, mert a Cisco-t kivéve a "saját szoftveres" modemek egy kalap szart sem érnek, de ugye éppen ez az, hogy 1-2 módosítást kivéve mindegyik modemük gyári szoftvert használt, csak ugye egyedül a Cisco tud normális és stabil gyári szoftvert kiadni, a többi cég valahogy abszolút nem ért hozzá, nem is értem mit keresnek a hálózati szegmensben.
Egyedül azzal lehetne átverni őket szoftveresen, ha találnál valami fasza router-modem kombót, amivel szoftveresen a CM/HFC MAC-ra rávinnéd a mostani modemed MAC címét, akkor felregisztrálna a hálózatra, bár ha a PR-nél a CMTS-esek olyan szarul vannak konfigurálva, mint ahogy sejtem, akkor nem lesz túl stabil vele a szolgáltatás, na meg hamar észreveszik, mert a PR nem fog tudni hozzáférni a menedzsment részéhez, ami gondolom jelezni fog nekik, vagy ha nem, akkor biztos hogy akkor észreveszik, mikor hibát jelentesz be és rá akarnak nézni a modemre, azt végén téged büntetnek meg azért, mert stabil szolgáltatást szeretnél a pénzedért, szóval nem éri meg ilyennel szarakodni ebben az idióták országában, ahol egy gyereket is elvisz hajnalban a tek/rendőrség, mert általános iskolai html tudásával "meghackelte" a BKK-s jegyrendszert, majd becsületesen jelezte, hogy szar az egész. -
Véreshurka
senior tag
Én is támogatnám, hogy saját modemet használhasson az ember, mondjuk lehetne olyan opció ahol viszont cserébe vállalja a felhasználó, hogy magára van hagyva, és el kellene hinnie a szolgáltatónak, hogy jó a jel ha mégis valami gubanc van. Vagy meglenne a szolgáltatói modem, hogy ilyen esetben tudjon tesztelni a user, de meglenne a lehetőség arra, hogy kicseréld sajátra. Viszont meg lehet érteni a szolgáltatókat is: nem akarnak csak max 2-3 eszközzel foglalkozni, míg ha engednék a saját eszközt akkor ki tudja hány rendszert kellene ismerniük. Én a T-Home-al szenvedtem 1 hónapot mire valamikor éjszaka végre egy olyan technikushoz kapcsoltak aki rendesen megmérte a jelet és el is ismerte, hogy gond van nálam. Ki is cserélték a modemet, azóta - kopp-kopp - megy rendesen, bár a 40/4-es xDSL nem hinném, hogy olyan problémás lenne.
El Psy Kongroo
-
Alteran-IT
őstag
válasz Véreshurka #3187 üzenetére
Azért hidd el, nem egy nagy etwas több kábelmodem típust támogatnia a rendszernek, csak a szolgáltatók szeretnek túlozni, ugyan úgy mint a jogászok is egy 2-3 szavas mondatot szeretnek kifejteni 2-3 oldalon ide-oda hivatkozni, mert a túlragozást és a szarkeverést tanítják nekik, hogy ők is meg tudjanak élni valamiből.
Sajnos köztudott tény, legalább is a tájékozottabb emberek körében, hogy a legtöbb szolgáltatónak, ahogy államnak stb. idióta vezetése van és általában ez határozza meg a további összetételt, van hogy annak aki a rendszerrel kell foglalkozni, az is ugyan olyan ostoba mert az ismerőse és így tovább, szóval nem véletlen olyan a távközlési szegmens, hogy minden szolgáltatónál van egy csomó ostobaság, ugye a PR itt ki már többször ki volt tárgyalva, hogy egy dilettáns gerinctelen társaság, megnézed a UPC-t az is milyen ostoba volt, hogy az új építésű hálózatait DOCSIS 3.0 hálózattal oldotta meg, persze úgy, hogy a házig/előfizetői pontig FTTH ment, a házban meg visszaalakították koax-ra, ami jóval nagyobb költségekkel jár, mint ha GPON hálózaton szolgáltatnának mondjuk ugyan olyan csomagokat, de ugyan így a Telekom is elég hülyén csinálja, ugye lásd IPTV kábeltévé hálózaton DOCSIS-on, ami így is eléggé limitált (DVB-C-n pedig sokkal jobb minőségben tudnának szolgáltatni) a legtöbb helyen, erre még rábasszák az IPTV stream-et, tehát alapvetően az lenne a megoldás az ilyen problémákra, ha az ostoba embereket végre kibasznák az ilyen helyekről és akkor nem lenne probléma, bár valahol még istenítik is az ostoba, sőt bűnöző embereket, lásd amerika, ami gyakorlatilag a világ pöcegödre és ez most látszik a legjobban.
De ugye itt ez a kábelmodemes dolog is, alapvetően törvényileg lehetne azt is szabályozni, hogy a szolgáltatók ne szolgáltathassanak szar eszközökkel a felhasználóknak és így tovább, csak ugye hogy bizonyítod már azt hogy szar, ha pont az idióta CableLabs is ami a DOCSIS szabványok és eszközök felügyeletére jött létre, az ugyan úgy jóváhagyta a szar kábelmodemeket, majd utána "upsz, bocsi, nem vettük észre, hogy szar", szóval így kurva nehéz felépíteni egy normális társadalmat, hogy mindenhol hülyék vannak, azt mondjuk az Intel-ről ne is beszéljünk, mekkora cég, de akkora hülye a vezetése is, elég egy-egy cikket elolvasni róluk mostanában és látható, hogy nem csak nekem ez a véleményem, szóval kurva szar irányba megy el már a világ és az a baj, hogy nekünk sincs lehetőségünk ezáltal alternatív megoldásokra, mint pl. hogy saját kábelmodemeket használjunk, mert ugye idióta a gyártó, az ellenőrző szerv is, valamint a szolgáltató is, aki megveszi annak ellenére, hogy köztudott tény volt már előtte, hogy a Puma 6 chipsetes modemek egy kalap szart sem érnek.
Persze más területeken is ugyan ez a helyzet, elég ha az élelmiszerekről vagy egyebekről beszélünk, hogy már lassan minden szart megetetnek velünk, amiért persze fizetni is kell és lassan nem tudsz alternatív megoldásokat találni, talán ha a túlhígított vízízű tej zavar, akkor még tudsz valahonnan szerezni házi tejet, na de minden esetben nem tudod így megoldani a "problémát", mint ahogy a kábelmodemes esetben sem. -
pataslogeza
aktív tag
válasz Fücsök007 #3053 üzenetére
Milyen szűrővel választják le a tv-t?
Lemondtam a tv-t, csak internetért fizetek, de a 290, 298, 306, és 314 mhz frekvenciákon lévő csatornák bejönnek kábelen box nélkül. Ebből 10 csatorna kódolt, de a többi 12 nem, azokat tudom nézni.Ez hogyan lehet? Rossz a szűrő, vagy rosszul van beállítva?
[ Szerkesztve ]
-
e90lci
senior tag
Sziasztok
Tud valaki valamit,hogy miért törölték az internet fejlesztésből Tiszavasvári járást.Nem találok róla infót. -
tomee987
tag
Egyszer olvastam az Indexen egy cikket, de most nem találtam meg, hogy vannak problémás, ún. "kimaradós" járások országszerte, ahol nagyon nehezen, vagy szinte sehogy nem lehet teljesíteni a pályázati előírásokat. Ezeket a pályázatokat a nyertes visszadobja, lemond a pénzről, a járás pedig "kimaradós" lesz, majd valamikor újra pályázhat rá bárki (már ha megpályázza). Most év elején is voltak már ilyen új kimaradós pályázatok meghirdetve, ha rákeresel. Lehet ez történt.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
Sziasztok! Azt,hogy hol tervez új hálózat kiépítést,és mikorra várható a befejezése nincs valami infó a neten? A fejlesztések között nincs a mi településünk.
-
tomee987
tag
Azt ne várd, hogy egyhamar megfogja pályázni bárki más, ha visszadobott járás. Nem véletlenül dobnak vissza járásokat, mások is, máshol is. És ezt tudja a többi szolgáltató is. Máshol vannak olyan visszadobott járások, amik még mindig új pályázóra várnak, de semmi.
Gondolom kevés a keretösszeg, nem valósítható meg annyiból, nem lenne utána nyereséges, mert nem lenne annyi ügyfél stb. stb.
Sőt most találtam egy régi cikket, a tiszavasvári járásra kezdetben nem is volt pályázó sokáig, a PR már a v2.0.-ban pályázta meg. Úgyhogy nem akarlak elkeseríteni, de ez alapján legalább 10 évig biztos nem fog ott senki SZIP keretén belül építeni...[ Szerkesztve ]
-
Fücsök007
őstag
-
e90lci
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest