- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
nahalahubar
friss újonc
Hello mindenki,
Valaki észrevett már olyat, hogy minden nap két időpontban (22:00 és/vagy 24:00) teljesen használhatatlanná válik a net? Két opció van: vagy teljesen megszűnik a feltöltés egy időre vagy leesik kb 2 megára és minden nap szinte percre pontosan ebben a két időpontban jelenik meg a hiba.
-
tomee987
tag
válasz nahalahubar #3911 üzenetére
Nézd meg a modem feltöltési jelszintjeit ekkor. Valószínűleg zaj kerül a hálózatba ami szétcseszi a visszirányt és emiatt esik a feltöltés.
-
difluss
újonc
Üdv! Van valakinek tapasztalat Borsodnádasdon PR szolgáltatással kapcsolatban?
Egyébként ha kettő tévére kellene - hogyan lesz az ONT-ből kimenő egy koaxból kettő? Köszönöm!
-
Psycho_Dad
csendes tag
Korábban érdeklődtem Telekom és PR optikai hálózat közötti különbségekről. Gondoltam belevágok, megrendelem a PR-t, ha nem jó, visszamondom 14 nap előtt.
Mielőtt megrendeltem volna a szolgáltatást, kérdeztem őket, hogy a jelenlegi T-s optikai kábel jó-e, kell-e csere/új kábel. Határozott, egyértelmű A jelenlegi kábelt tudjuk használni válasz után megrendeltem a szolgáltatást.Csütörtökön délelőttre ütemezték a bekötést (akivel beszéltem, nyilván ua. mondta, hogy a T-s kábel jó, csak az oszlopon kell átkötni valamit). Péntek fél 10 előtt kicsivel ide is értek a szerelők. Még semmit nem mondtam, de már jelezték, hogy kábelt kell cserélni mert nem jó a csatlakozó. Hozzáteszem nem látták milyen csatlakozóm van (persze tudhatták séróból, nincs ezzel gond - csatoltam róla egy képet).
Szóval, elküldtem őket, hogy alszok erre párat. Mert a meglévő Telekomos kábel helyére kéne behúzni (magyarul tiszta erőből beráncigálni és imádkozni, hogy sikerüljön) vagy vésni/fúrni, stb. és új nyomvonalat kialakítani, amit nem szeretnék. Persze ha áthúzzák a T-s kábelt sikerrel és még se tetszik a PR, akkor majd a T-s emberek jönnek ue. a szöveggel és majd akkor fog valami balul elsülni.
Nem vagyok egy nagy lángelme, szóval megkérdeznélek titeket, akik írásaitokból úgy tűnik jobban értetek a technikai/hardveres részéhez a dolgoknak. Létezik, hogy nem tudnak kicserélni egy csatlakozót az optikai kábel végén? Nem azt mondták, hogy rossz a kábel, hanem a csatlakozó nem jó. Vagy simán nincs náluk eszköz? Vagy ekkora nehézség csatit cserélni, hogy helyette inkább vésnek, fúrnak, összerondítják a falat, padlás feljárót a retkes létrával, stb.?
Biztos van optikai kábelek között is különbség, őszintén nem tudom, de az Ethernet, CAT5, 5e, 6, stb. szabványok látták azt gondolnám, hogy az optikai kábelek között is lehet átjárás/kompatibilitás, hát még a csatlakozók esetében. Van erről valami közérthető angol/magyar leírás, hogy okosabb legyek? Esetleg megblankolom nekik én a tetves kábelt ... köszi már!
<rant>
Ez kb. olyan, mintha a T-nél és a PR-nél nem Ethernet csatlakozós lenne az ONT, hanem proprietary dugók kellenének hozzá és vehetnék emiatt egy új TV-t mondjuk, ha Etherneten szeretném használni. Szinte csak az EU-s rendelet sorszáma nem jelenik meg a lelkiszemeim előtt, ami tiltja ezt (vagy tiltania kéne).
</rant>[ Szerkesztve ]
Psycho_Dad
-
tomee987
tag
válasz Psycho_Dad #3914 üzenetére
A bekötőkábel tudtommal még a szolgáltató tulajdona és nem a Tiéd. A teljesen ingatlanon belüli kábelezés lesz a Tiéd.
Tehát hivatalosan nem mehet be rajta más szolgáltató. Ha bekötné rá a PR, akkor a T akár ki is mehetne levágni a bekötőkábelt és akár be is perelhetné a PR-t, hogy az ő tulajdonában lévő kábelt illetéktelenül megbabrálta. -
tomee987
tag
Úgy néz ki a PR mindent felvesz a kínálatba ami HD lesz.
Izaura TV HD megjelent az Izaura SD helyett. Mint egy falat kenyér.. -
Psycho_Dad
csendes tag
válasz tomee987 #3915 üzenetére
Megjött a PR-től a válasz.
> Tájékoztatjuk , hogy a területileg illetékes műszaki vezető információi szerint a Telekom hálózata az út egyik oldalán van a Társaságunké a másik oldalon . Sajnos a Telekom kábele nem ér el a mi dobozunkig így a kábel rövidsége miatt nem oldható meg a bekötés, a kábel toldása pedig nem lehetséges. Amennyiben teljesen új kábel kerülne behúzásra abban az esetben tudunk szolgáltatás biztosítani.Ami nem igaz, mert a szerelők felmásztak az oszlopra ahonnan a T-s vonal jön be és minden stimmelt, azt is mondták, hogy "van a dobozban hely bőven". És, még mindig nem zavarta őket, hogy ez esetleg más vonala, kábele, stb. :/ BS generator in effect.
Psycho_Dad
-
zsiga68
őstag
válasz Psycho_Dad #3919 üzenetére
Erről jut eszembe. Volt egy film amiben valami igazgatót kirugott a cége és nem talált munkát. Jelenkezett egy céghez a levélelosztóba,de nem vették fel azzal az indokkal hogy "túlképzett az állás betöltéséhez..."
-
gordiusz01
csendes tag
Akkor ez megint egész napos lesz mint a legutobbi
-
Frontiner
aktív tag
Sziasztok!
Van itt valaki Sajóládi lakos, esetleg "belsős ember", aki meg tudná mondani, hogy miért álltak 2 autóval ma délután a településen egy villanyoszlop mellett és többen nagyon tanakodtak valamin!? Talán ide is jönnek szolgáltatni? A melletünk lévő településen (Sajópetri) évek óta jelen vannak. Nem bánnám,ha lenne végre egy konkurenciája a magentaszínű sz@rnak...
IPhone 15, AppleWatch SE, Airpods 2, MBA 13" 2015
-
Matrox1995
tag
Üdv!
Valaki nem tudja, hogy AXN és Viasat3 esetén, mióta nincs dolby hangsáv? -
Akosman
aktív tag
válasz Matrox1995 #3927 üzenetére
Szia!
08.24-én még tuti volt, akkor néztem épp a hangsávokat. De most valóban nincs már.
-
Alteran-IT
őstag
Hát Istenem ... egy rakás trágya mostanában a külföldi elérése a PR-nek, a legtöbb külföldi szerver elérése túlságosan lassú, illetve akadozik, de érdekes mód, ha átváltok mobilnetre, akkor azonnal betöltenek a tartalmak.
Még jó hogy az ég világon semmit nem haladtak az optikával és nincs nagyobb előfizetésünk sem, mert úgy sem lehetne a sebességet kihasználni, max. belföldre. -
freeknight
őstag
válasz Alteran-IT #3929 üzenetére
Nálam Telekom optikán se tökéletes a routing külföldi a szervereknél, pl a twitch szeret este 6 után akadozni, de nézhetetlen szinten. Szintén Telekomos haver meg állandóan World of Tanksra panaszkodik, iszonyat magas ping és packet loss.
Sajnos ez a külföldi szerveresdi kb minden szolgáltatónál lutri, ha power user vagy, sokat használsz külföldi szervereket, és teljesen biztosra akarsz menni, akkor VPN kell nincs mese. Nálam a Warp (mostani nevén 1.1.1.1) tökéletesen megoldja az ilyen problémáimat, és még ingyenes is.[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz freeknight #3930 üzenetére
WoT-ra nekem is panaszkodik Telekomos ismerős (PR-nél szintén használhatatlan néha), de az elméletileg nem szolgáltatói probléma, inkább WoT szerver, illetve az azt kiszolgáló szolgáltató routereinek túlterheltsége okozza, a packet loss pont a belépőponti routernél van (teszteltem, mondjuk ha a forgalom GTT-n keresztül megy oda, akkor a GTT-nél is van néha probléma), mondjuk hogy kinek a tulajdona és miért nem cserélik le egy nagyobb teljesítményűre, azt nem tudom, de anno ugyan ez volt a probléma a Gameforge routerével is, sőt talán még mindig van néha, nem tudom, mostanában nem játszom ilyenekkel, főleg hasonló okok miatt, de az hogy weboldalak sem jönnek be, az azért már elég gáz, főleg hogy a Voda-nak érdekes mód van normális routingja oda, legalább is még, mert sajnos beigazolódott az a látomásom, hogy az állam fel fogja vásárolni a Vodát és lehet még ennyire sem lesz használható.
Egyébként a Warp-al mennyire nő a válaszidő, illetve mennyire tudod kihasználni az előfizetett sebességet? Mert én ott leragadtam, mikor még csak egyszerű DNS szolgáltatást adtak 1.1.1.1 néven/címen, nem nagyon foglalkoztam vele azóta, de úgy látom ez a Warp egy VPN megoldás és Wireguard alapon, amit akár a Mikrotik routerembe is tudok implementálni, kérdés csak a sebesség, illetve a válaszidő, mert mondjuk oké hogy sok külföldi (főként német) szerver "gyorsabb" lesz a néha gyakorlatilag elérhetetlen állapotból, de mondjuk youtube meg egyéb felé az elérési válaszidő, illetve sebesség mennyire csökken? -
Årpi
őstag
válasz Alteran-IT #3931 üzenetére
Sebességet nálam erősen csökkentette a Warp, de a válaszidő nem sokat változott, amikor véletlenül bent hagytam és úgy játszottam Mondjuk én nem tapasztalok játékoknál (CS:GO , Valorant, Rocket League pl.) gondokat (külföldi szerókra), se loss, se ping, egy-két külföldi weboldal keményen köhög, de azok Telekomos, Vodás ismerősöknél is.
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro | MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC |
-
Alteran-IT
őstag
Na de várjál, Neked nem 800 Megás csomagod van ha jól emlékszem? Mert annyit VPN-el nehéz kihasználni, ott kérdés hogy amivel használod (PC, router stb.) annak az erőforrás kihasználtsága is mennyi, na meg ugye valószínűleg annyit ők sem tudnak garantálni ingyen az osztott végponti hardverrel, viszont ha a 800 Megából megvan vagy 100-150 Mega, az engem érdekelne, mert egy 140-es netet akkor kb. egészben ki tudnék használni vele
CS:GO-val és társaival egyébként nekem sem volt sok problémám külföldi szervereknél még régen, mostanában nem tudom, mert nem játszok velük, de a WoT-ra rendszeresen panaszkodnak PR-es és T-s ismerősök is, úgy hogy ott társszolgáltatói vagy üzemeltetői router probléma van, de pl. FoE az most PR-es netről tetű lassú volt, az alap textúra sem töltött be, Vodafone-ról meg meglódult (közben most teszteltem pár egyéb Innogames és Gameforge oldalt, azok hasonlóan viselkedtek), annyi hogy telefonról nem használhatók bizonyos "modulok", szóval osztani kell PC-re, így meg akkor a háttérben menő letöltés és egyéb is viszi az adatforgalmat, szóval eléggé kellemetlen, hogy a kábelszolgáltatók külföldi hiányosságai miatt ilyen megoldásokhoz kell folyamodni. -
freeknight
őstag
válasz Alteran-IT #3931 üzenetére
Én már nem játszok multis játékokkal (kb egy hónapban egyszer GTA RP, de azok magyar szerverek), szóval ebből a szempontból nem tudok nyilatkozni, de amire nekem kell, arra tökéletes a warp. Az 1000/1000-es optikából marad 220/330. Nyilván ez egy ingyenes cucc, szóval nem kell sokat várni, de nem veszíthetsz semmit, ha kipróbálod. Én mindenképp ajánlok valami VPN megoldást, ha multiplayer gaming a cél.
A CSGO már csak azért is mehet rosszabbul a Warppal, mert inkább kelet felé dobál be a Valve matchmaking, a Cloudflare szerverek meg nyugati irányban jobbak.Egyébként most toltam csak egy egyszerű speedtestet, szóval nem tudományos kutatás Ugyanazon budapesti szerver felé sima Telekom kapcsolattal 28-as ping, Warppal 16 ms.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
-
Alteran-IT
őstag
válasz zsiga68 #3935 üzenetére
Azért ha ilyen egyszerű lenne, nem lenne most problémám, mert már a kezdetektől nem használom a szolgáltató DNS szervereit
Emlékszem évekkel ezelőtt arra is volt egy csomó panasz valakinél, aki használta, hogy bizonyos belföldi weboldalak sem elérhetőek valamiért, szóval nem is tudom DHCP-n miért nem a Google, vagy valamely más cég DNS szervereinek a címeit osztják ki, spórolnának és igazából negatív változás nem lenne, ha nem tartanának fent DNS szervert, vagy ha már tartanak, illene normálisan csinálni, na mindegy.#3934 freeknight: Ha 220/330 megmarad neked az 1000/1000-ből, akkor jó eséllyel nekem meglenne a 140/10, vagy legalább is amennyi általában megvan a szolgáltatásból, szóval valamelyik nap szerintem beállítom a routert hogy csatlakozzon a Warp-ra, talán úgy is egyszerűbb lenne az alkalmazás, illetve port alapú forgalomirányítás, mint ha a PC csatlakozna alkalmazással, mondjuk nem tudom, mert még nem próbáltam ki az alkalmazást, de gondolom torrent feltöltés meg ilyesmi nem megy ugyan úgy VPN-en keresztül, így azt valahogy továbbra is a szolgáltató hálózatán kellene kiküldeni.
-
Matrox1995
tag
Nos megjött a következő havi számla.
Természetesen itt is lesz áremelés, akinek nincs hűsége annak 2x is.
Egyszer egy fix összegű, ami már a novemberi számlán látszódni fog,
illetve még egy, ami az inflációval megegyezően fog történni. (ez már érinti a hűségeseket is).
Ha jól értelmezem, de javítsatok ki, ha valótlant írtam.
Ja és nem tudok ki találta ki a számlán azt, a kb 11-es betűkkel írt egybemosott valamit,
de kb 2 percig kerestem azt, ami rám tartozik... -
FattyDove
őstag
Ha az Arris TG2482B router-modem bridge módban van, akkor megoldható az, hogy media szervert csináljak egy külső HDD-vel?
Egyáltalán milyen IP címmel érem el, amikor bridge módban van?[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
válasz FattyDove #3938 üzenetére
Közben az Ip meglett. 192.168.1.100, az advanced részhez a jelszó "password", de sajnos a "Wireless (192.168.100.1:8080), ra semmilyen login kombót nem fogad el.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
FattyDove
őstag
Átrakattam az Arris TG2482B-t router módba, így már hozzáférek az admin felülethez.
Ha rádugom az NTFS-re formázott WD (2TB) külső HDD-t, akkor miért nem ismeri fel?
A router admin felületén a USB settings-be hiába frissítgetek nem látja. A HDD amúgy pedig pörög.Update: a Fat32-re formázott 16GB-os pendrive-ot sem látja.
[ Szerkesztve ]
-
Akosman
aktív tag
válasz Matrox1995 #3937 üzenetére
Szia!
Ezt miből gondolod? Nekem semmi erre utaló jel nincs a számlámon!
-
Matrox1995
tag
Üdv!
Külön papírt mellékeltek a számlához, ami tartalmazta ezeket a változásokat.
(nem vagyok e-számlás) -
Akosman
aktív tag
válasz Matrox1995 #3944 üzenetére
Köszi az infót! Én e-számlás vagyok, ezért nekem nem jött semmi értesítés.
-
Akosman
aktív tag
válasz Matrox1995 #3949 üzenetére
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest