Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz daneel_hu #88908 üzenetére

    A plazmáknál sose volt gond a színtartomány lefedése, ez a működési elvből adódott.
    Egyébként ne keverd a teljes színtartományt a szürkeskálás megjelenítéssel. Utóbbiban jobb az OLED, ez tény, de csak azért, mert pontosabban vezérelhető kis teljesítményen (legalábbis az utóbbi évek paneljei/meghajtói, néhány éve ez még nem volt elmondható, simán vágták a fekete közeli értékeket nullára, nem kis black crush-t okozva, ez volt az ára a teljesen fekete megjelenítésének).

    A plazmák is közel 30 milliárd külön színárnyalatot tudtak megjeleníteni, ditherrel. Mivel amúgy is impulzus-meghajtást használtak, így a dither kézenfekvő volt, és nem okozott olyan gondot, mint a sample-and-hold megjelenítőknél. Persze ez is az utolsó szériára kezdett el beérni.

    Az újabb technológiákra is fel lehetett volna készíteni őket, de nem érte meg a befektetés, az LG WOLED paneljei olcsóbbak voltak, nem kellett nagy értékű befektetéseket alkalmazni új PDP gyártósorokra, és a nagyobb felbontásnak nagyobb a marketing értéke, mint bármi másnak (holott a 4K-ra a felhasználók 99.5%-nak semmi szüksége, a HDR működik akár 720p-n is vagy akár még kisebb felbontáson, a nagyobb színfelbontás is csak a bejövő bitmélységen múlik...)
    Ami a fogyasztást illeti szintén hátrányban volt a PDP, bár kisebb mértékben, mint sokan gondolnák (OLEDhez képest, a sima LCD-nek itt előnye van).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák