- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_AND_Ms
veterán
válasz bigdady #53778 üzenetére
El kéne olvasni a használati útmutatót! (Csatlakozások fejezet, Hálózat alfejezet ill., Egyéb csatlakozások, Fejhallgató rész)
Nem értem! Vesztek egy több százezer forintos cuccot és nekiestek. Arra se vagytok kíváncsiak, hogy van-e valami olyan, amit jó lenne tudni a használatbavétel előtt.Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz dgyuri0123 #53791 üzenetére
Pedig írtam anno többször is, hogy az ST60-nál mért 70-80 ms-os input lag már bizony filmnézésnél is érezhető és lip-sync-et kell alkalmazni.
Get Moded!
-
őstag
-
M_AND_Ms
veterán
válasz dgyuri0123 #53791 üzenetére
"az optikai kimeneten sem lehet többcsatornás hangot kinyerni HDMI bemenetnél"
Ez minden tv-nél így van már. Többcsatornás hang csak a belső forrásokról (tuner, saját lejátszó) kerül a kimenetre. Minden más esetben kétcsatornás lekeverés történik (A jogvédő lobbi áll emögött)
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
bigdady
nagyúr
válasz M_AND_Ms #53801 üzenetére
Mr Smart!
Ugyan mit pampogsz értsd már meg hogy csak a felszerelése van benne a használatiban, az nem hogy mire jó
Közben megkaptam mástól a választ szóval olvasd a fórumot mielőtt írsz bármit isMindenkinek: jó ez a 3D de iszonyat fárasztó pár percnél tovább nem bírom nézni.
[ Szerkesztve ]
-
akisbandi
aktív tag
Sziasztok Plazmatársak!
Véletlenül nem használ valaki Dune 102w lejátszót közületek?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz M_AND_Ms #53807 üzenetére
O.K. Csak éppen eddig nem kellett foglakoznom ezzel a problémával. Most szembesülök vele és nem esik jól. Egy költői kérdés: hogyan lehet így elszúrni valamit? Ha ugyanis BD-t nézel és a kép késik a hanghoz képest, az elég gáz. A konzol sosem érdekelt igazán, de mégis belefutottam ebbe csapdába. Lehet a G30-at le sem cserélem, ha eljut az agyamig, hogy milyen gondom lesz ezzel később. Az ST50-nek legalább nem voltak ilyen "hibái".
"csak a zene van"
-
Dorian
félisten
válasz dgyuri0123 #53810 üzenetére
Ezt nem elég 1x beállítani? Minden filmnél más mértékben csúszik?
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
dev89
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy 42st60-as plazmát és ez a készülék nem tudná az optikai kimeneten kiküldeni(passthrough) a dd5.1 vagy dts hangot? Maga a készülék elvileg támogatja, viszont nekem nem a belső lejátszóval kéne, hogy működjön, hanem nálam a tv-be megy hdmi-n keresztül a kép és a hang és ezt szeretném a tv-ből tovább küldeni erősítőbe.
A másik, hogy alapból normál képmódban van a készülék, viszont sötét szobában nekem ez sok, túl világos. Gondoltam átpöccintem mozi vagy true cinemara és sötétebb lesz, de meglepődve tapasztaltam, hogy még a normálnál is világosabb képbeállítást kaptam, nagyon erős volt a fényerő nekem.
Illetve ehhez kapcsolódóan, milyen képi beállításokat kapcsoljak be vagy épp ki, ha nekem kimondottan film nézéshez kéne. A 24p smooth kikapcsoltam, de van még itt bőven opció amin lehetne finomítani, de nincs rálátásom, hogy milyen irányba változtatja a képet.
Köszi a segítséget
-
-
DM-Fan
Topikgazda
"Vásároltam egy 42st60-as plazmát és ez a készülék nem tudná az optikai kimeneten kiküldeni(passthrough) a dd5.1 vagy dts hangot? Maga a készülék elvileg támogatja, viszont nekem nem a belső lejátszóval kéne, hogy működjön, hanem nálam a tv-be megy hdmi-n keresztül a kép és a hang és ezt szeretném a tv-ből tovább küldeni erősítőbe."
Csak 5 hozzászólást kellett volna visszaolvasnod a válaszért. Ezt egyébként a TV-készülékek nagy része (egy-két LG modellt leszámítva) soha nem is tudta, jogi okokból kifolyólag. A belső lejátszóról kijön az 5.1, de külső eszközről, ami HDMI-n keresztül van a TV-re kötve soha nem adott a TV optikai kimenete többcsatornás hangot.
"A másik, hogy alapból normál képmódban van a készülék, viszont sötét szobában nekem ez sok, túl világos. Gondoltam átpöccintem mozi vagy true cinemara és sötétebb lesz, de meglepődve tapasztaltam, hogy még a normálnál is világosabb képbeállítást kaptam, nagyon erős volt a fényerő nekem."
Úgy módosítod akármelyik képmód beállításait, ahogy neked tetszik. A készülék ezt megjegyzi és utána nem lesz gond. Ha már legalább 500 üzemórát elért a készülék, akkor célszerű kalibráltatni - nemcsak az adott környezeti fényviszonyok mellett helyes fényerő- és kontrasztarány, hanem a színhűség megfelelő beállítása okán is.
"Illetve ehhez kapcsolódóan, milyen képi beállításokat kapcsoljak be vagy épp ki, ha nekem kimondottan film nézéshez kéne. A 24p smooth kikapcsoltam, de van még itt bőven opció amin lehetne finomítani, de nincs rálátásom, hogy milyen irányba változtatja a képet."
Alapvetően minden "képjavító" szutykot, szűrőt kapcsolj ki, mert nevükkel ellentétben csak beleszólnak és elrontják a képet. Az IFC-t/24p Smooth Cinema-t is ki kell kapcsolni ahhoz, hogy módosítás nélküli, natív 24p üzemmódot kapj, ahol 23,976 képkockát látsz másodpercenként kell láss 4:4 pulldown-nal közel 96 Hz-es képfrissítésen.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ágógreen
senior tag
UT50 és ST60 között lényegében milyen képminőségbeli eltérések lehetnek ?
-
Ágógreen
senior tag
válasz MasterMark #53818 üzenetére
és másodsorban ? pl input lag ?
UT50 jobban tükröződik ?de melyiknek jobb a képe ?
-
junkpod
veterán
válasz dgyuri0123 #53816 üzenetére
Miért nem az rrősítőn állítasz állandó késést az adott bemenethez?
Box's don't touch!
-
-
ketkedo612
tag
nálam a tv-be megy hdmi-n keresztül a kép és a hang és ezt szeretném a tv-ből tovább küldeni erősítőbe.
Ha ezt csak azért akarod, mert a lejátszón csak koax digitális hang kimenet van az erősítőn pedig csak optikai bemented van, arra van megoldás, bár lehet nem minőségi.
Optilai közösítő is létezik, ha a TV-t "közösítőnek" használnád több HDMI kimenetes lejászó + a TV hangjához a szükségesnél kevesebb optikai bemenet miatt.
A minőségi megoldást nyilván megfelelő számú és fajtájú bementtel rendelkező erősítő jelenti. -
Ágógreen
senior tag
válasz MasterMark #53821 üzenetére
"ST60-nak nyilván jobb a képe" - de miben jobb ? fekete mélyebb ? UT50-nek hány millisec az input lagja ?
[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz Ágógreen #53823 üzenetére
Sötétben elég jó képe van a UT nek elhiheted
Nappal tükröződik, de sötétben nagyon jó a képe. De ezért is kerül, került anno annyiba. Jóval olcsóbb volt mint a ST.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
kovadika
őstag
válasz MasterMark #53825 üzenetére
16ms.
-
dev89
tag
válasz DM-Fan #53815 üzenetére
Korabban pont lg-m volt, igy azert volt fura, hogy itt nem ment. Köszi a választ, kikapcsolok, akkor mindent.
MasterMark: thx
ketkedo612: igen az erositon optikai bemenet van, bar van koaxialis is. Mivel meg tudom oldani a lejatszobol az optikai kimenetet, igy azt valasztom.
-
Dracula
őstag
Sziasztok!
Dilemmában vagyok, hogy mit vegyek (még az LCD se esett ki...)
Ha plazma lenne, akkor:
GT60 vagy ST60? Mennyire érné meg a GT? (G20-am volt anno)
A másik kérdés a tömeg: max. 25 kg-ot bír el a polc.
Szerintetek az 50"-esek, ami pont 25-re jön ki, belefér?
Vagy marad a 42", így a pénztárca is jobban járna viszont.Üdv
Dracula -
kovadika
őstag
válasz Dracula #53834 üzenetére
Szerintem erősítsd meg a polcot, mielőtt egy 300 ezer forintos tévét ráraksz, emiatt ne vegyél kisebbet. ST mellett szól, hogy 80 ezerrel olcsóbb, mint a GT60 és jelenleg 4 év garanciával forgalmazzák. A GT-nek viszont jobb a képminősége, de sokaknak az ST is teljesen megfelel.
-
bigdady
nagyúr
St60-hoz kapott hasznalatiban nem írnak a tv menüpontjairól. Vagy az egy külön füzetben lehet? (Lehet kidobtam?)
-
bigdady
nagyúr
-
Dracula
őstag
válasz kovadika #53835 üzenetére
Hát azt nem lehet megerősíteni (egy olcsó IKEA TV állvány... most ez van).
A 80e komoly érv, kérdés a "rosszabb" képminőség mennyivel rosszabb "ténylegesen". Mondjuk 0% THM esetén annyira nem számít, hogy havi 8e-rel több lenne, szóval ésszerű döntést akarnék hozni.Fali konzolra én is gondoltam. De 50"-hez azért nem 7-8e az nem? Mit ajánlotok?
Üdv!
-
Dracula
őstag
válasz kokobe #53839 üzenetére
Input lag a játékhoz kell? Nem játszom... ha néha mégis, akkor elég a 24"-es LCD monitorom. Vagy a közelgő PS4-re gondoltál?
A 3D... előre félek az aktív 3D-től. Erről kinek mi a tapasztalata? Passzív 3D-t próbáltam, az tetszett.
De ezek a nagy szemüvegek... tölteni kell, nagy és "nehéz" (szemüvegem van). Állítólag megfájdul a fejed tőle. Valamint elég drága.üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
- Asztalos klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- ZIDOO médialejátszók
- Discord
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home