- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
Topikgazda
Akkor szép sorjában:
"- jelenleg analóg kábelszolgáltatásunk van -upc- ha kell, akkor átváltunk digitálisra (százhalombatta)"
Váltani kell majd, minimum digitális SD-re, de célszerű HD-re. Ha az nem megy, akkor minimum a MindigTV földfelszíni, DVB-T adásait jó lenne behangolni.
"- nézési távolságok: cca. 2m, a másik pedig cca. 3m (két kanapé van, az egyiken a párom, a másikon pedig én)"
Ez el is dönti a dolgot: 42" ide kicsi lesz, akár HD-Ready-t, akár fullHD-t választasz! Nem írtad, miért nem tudod elhelyezni a nagyobbat, de meg kéne oldani.
"- sok TV műsort nézünk"
Ghost-ra, beégésre oda kell majd figyelni!
"- filmeket ritkán nézünk (régen jóval többet), blu-ray lejátszónk és discünk sincs még, csak dvd, nagy felbontású file-ok sem igen vannak, de úgy gondolom lassan-lassan lesznek"
Megéri nagy felbontású anyagokra váltani - sőt, erősen ajánlott is egy ilyen TV mellé - DVD-hez pedig egy jó felskálázó képességgel bíró, HDMI-kimenetes lejátszót (lehetőleg már BD-lejátszót) választani.
"- gyerek miatt jelentős mennyiségű rajzfilmet nézünk."
Nem gond!
"- a "nappalinkon" furcsa ezt írni, de közvetlenül nincs ablak, ellenben erős fényű "csillár" van"
Le kell kapcsolni és nincs gond, vagy bevonattal ellátott modellt kell választani.
"- jelenleg ugyan nincs, csak terv van egy htpc beszerzésére, amin azért ritkán, de néha játék is mehet majd (pl: lego star wars, hasonlók) de nyilván nem ez adja a fő felhasználási időtartamot"
Egyikkel sem lesz gond, de játéknál a HUD-okra oda kell figyelni!
"- lehet, hogy mégis egy BD lejátszót veszünk, vagy egy media playert..."
Mindkettő ajánlott, mert a beépített lejátszó elég korlátozott, nem tud 24p kadenciát, így HD-lejátszásra kvázi alkalmatlan.
Namost a 42"-os fullHD már 2 méterre is értelmetlen, nemhogy 3-ra! Ugyanis 42" esetében 170 cm-nél messzebbről már nem látod a HDMI nyújtotta előnyt. A 42X50-nel is az a gond, hogy ilyen távra kicsi és itt ne abból indulj ki, hogy az 55 cm-es TV-vel is megvoltatok eddig valahogy! Jó lenne tudni, hogy fizikailag azért be tudnád-e szorítani valahová az 50"-ost, mert akkor akár a Panasonic 50X50, akár a Panasonic 50UT50 is ajánlható lenne a felhasználási körödhöz. Igazság szerint én a Panasonic 50ST50-et javasolnám leginkább, egyrészt a bevonat miatt, másrészt az ár/érték arány miatt, de ez már valószínű jócskán túlmutat a kereteden.
Viszont 200 eFt alatt még alternatíva lehet a Samsung 51E530, illetve rosszabb képminőséggel ugyan, de még olcsóbban az LG50PA6500, de ezt annyira már nem ajánlanám.
Leginkább egy Panasonic 50UT50 lenne megfelelő neked.
Pendrive-ot tudsz magaddal vinni és általában engedik használni, csak a belső lejátszóval a 24p kadencia folyamatosságát nem fogod tudni ellenőrizni, de azért irányadónak, képminőség-ellenőrzésnek megteszi. Demó anyagokat pl. innen is tudsz tölteni.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden topictársnak!
Get Moded!
-
pepe76
csendes tag
Hali, vettem ma egy 50ST50-et, a fórumnak köszönhetően. Gondoltam írok róla.
Először is, fektetve hoztam haza.. Nem így terveztem, de csak így fért be a kocsiba, képernyővel felfele, alul kipárnázva, extra lassan hajtva és erősen bíztva a lengéscsillapítókban. Nem is lett baja. Most ne gyertek azzal, hogy fél év múlva ezért fog tönkremenni, remélem nem, és tudom, hogy nem volt bölcs dolog, de ha már ott van az ember a cuccal, akkor nehéz visszatolni a boltba, hogy majd pár nap múlva szállítsák ki.
A képe nagyon szép, egyelőre csak HD anyagot küldtem rá. Egy 42-es Philips LCD-vel tudom összehasonlítani, azt váltotta. Noha annak is nagyon szép képe van, de a plazma színei természetesebbek. A feketével elégedett vagyok, bár azért az nem igaz, hogy összemosódik a kávával. Alapból 30 körüli a kontraszt, letekerve 0-ra már közelít. Nem akarom feléleszteni a kontraszt vitát, na de ekkor a világos részek is jóval sötétebbek lesznek már (az LCD/plazma esetén a kontraszt jóval nagyobb hatással van a fényerőre, legalábbis én így tapasztaltam, hiszen digitális jelnél nincs mit élesíteni). Tudom, szokni kéne a sötétebb képet, de azért azt nehezen viselném, ha egy jegesmedvés filmben nem vakítana a hó. Hiszen az élőben is igen csak vakít. Ha túl sötét a kép, akkor olyan mintha üvegen keresztül nézném. A normál és true cinema módok szerintem így pont jók, nem hiszem, hogy vágynék egy 0-ás kontrasztú képre, akármennyire is bekalibrált. Persze lehet, hogy a kalibrálás során a világos részek világosak is maradnak, még 0-ás kontraszttal is..
Az meglepett, hogy fentről nézve hamar sötétedik a kép. Szemben ülök vele kb 2 méterre, és olyankor a képernyő közepe pont szemmagasságban van. Ha ekkor felállok jócskán felülről látom a képet, és ekkor zavaró a gyors változás. Én azt hittem a 178° minden irányból érvényes. Oldalról nézve nincs ilyen gond. Amúgy nem nagy probléma, mert nem fogok állva TV-zni, és a végleges pozíciója is picit magasabban lesz ha majd falra szerelem.
Előre féltem a képernyő remegésétől. Bekapcsolás után rögtön szemet is szúrt, akkor megijedtem picit, mert előjöttek a CRT monitoros emlékek, és hogy akkoriban mennyire megváltás volt 100Hz-es monitorra váltani. Viszont az számítógép képernyő volt, ez pedig TV, és a változó tartalom miatt gyakorlatilag keresve is alig találom meg a remegést. Pedig a jegesmedvés dokumentumfilmben sok volt a fehér.
Valahogy pihentetőbb ezt nézni mint az LCD-t. Pedig az se volt feltekerve, mégis pár óra múlva már káprázott tőle a szemem, itt ez nem volt, pedig bámulom már délután óta. Nagy piros pont a technológiának!
És akkor a kérdések:
* True cinema módban a 24p smooth film opció maximumra van állítva gyárilag. Ti így használjátok? A régi LCD-men volt hasonló opció, azt mindig kikapcsoltam, mert szappanopera szerű lett tőle a film. De itt érdekes módon ritkábban veszem ezt észre. Ha teljesen kikapcsolom, akkor már-már hiányzik, mert a szaggatást figyelem, sőt picit mintha elmosódnának a jelenetek amikor a kamera lassan mozog. Azon agyalok ha bekapcsolva hagynám, idővel teljesen megszoknám és nem jönne a TV-film feeling.
* Picit off. UPC STB-m van. Próbálta már valaki ezt a TV-t a médiacard-al? Működik gond nélkül? Vinyót rákötve felveszi rendben a csatornákat, beleértve a HD anyagokat is? EPG működik, rendes ékezetekkel? EPG-ben ki tudok jelölni egy műsort felvételre, vagy időt kell programozni? Szívesen búcsút intenék az STB-nek, de ezeknek működniük kell.
* Hogyan tudom megnézni, hogy hány órát ment a gép? Ugyan eredetinek tűnt a csomagolás, de biztos amit tuti, megnézném.
-
nagyúr
válasz WhiteWalker #24852 üzenetére
Ez legyen beírva a Teljes képernyő ablakba:
Default 50 1920x1080p
01. 23.000-23.981 24 1920x1080p
02. 23.982-24.499 24 1920x1080p
03. 24.500-25.499 50 1920x1080p
04. 29.500-29.981 60 1920x1080p
05. 29.982-30.499 60 1920x1080p
06. 49.500-50.499 50 1920x1080p
07. 59.500-59.945 60 1920x1080p
08. 59.946-60.499 60 1920x1080p -
nagyúr
válasz #49155328 #24858 üzenetére
"Állítsad az asztalfelbontást erre : 24@1920x1080
Nekem így tökéletesen játssza le."Ha arra állítja, akkor a 24p lejátszás jó lesz, de az asztal kezelhetősége és az 50 meg 60 Hz-es lejátszás szar. A váltást kell megcsinálni, nem bebetonozni egyfajta frissítési értéket.
-
Hsanyika1
senior tag
-
őstag
Szép Karácsonyt!
Pana GT50-nél bejáratás alatt szabad használni a THX Bright Room módot?
-
M_AND_Ms
veterán
Tudásbázis a TeCso-ban ;-)
[ Szerkesztve ]
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
janos666
nagyúr
RTL Klub vagy hasonló logóval nem ajánlott, de az 1000 üzemóra felett sem. Amúgy nyugodtan.
(#24910) M_AND_Ms
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
amdk7
aktív tag
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket!
Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)
-
spiky03
veterán
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
Voice24
őstag
Tegnap néztem egy demó videót a demo-world oldalról, mégpedig a panás "air race" címűt. Az elején egy ideig alul narancssárga mezőben vízszintesen fut szöveg. Normális, hogy azt nem tudom elolvasni, mert meg van kettőzve, mintha régi 3D-t néznék szemüveg nélkül? Maga a kép tökéletes, csak ezzel a futó felirattal van gondom, mondjuk ezt néha már észrevettem tévéműsorok alatt is.
Amúgy Boldog Karácsonyt minden fórumtársnak!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz pepe76 #24903 üzenetére
Ha megfelelően beállított, magából ténylegesen 24p jelet kiküldő BD- vagy médialejátszót, PC-t kötsz a TV-re, akkor nyugodtan kikapcsolhatod teljesen az IFC-t/24p Smooth Film-et, mert pontosan annyira lesz folyamatos a film, amennyire a moziban is.
Az ékezetes EPG-nek a megfelelő nyelvbeállítás mellett működnie kell, ahogy a műsorrögzítésnek is. Bár nem PC-m van és egy korábbi, G20-am van, de nálam Conax-modullal ezek mind működnek.
Üzemidő a szervizmenüben van.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Sanyyka
aktív tag
válasz DM-Fan #24915 üzenetére
Korábban említetted, hogy ps3-mal is használod a tv-d.
2d/3d Blueray lejátszóként mennyire működik jól ez a konfiguráció?
WD TV média playert használok jelenleg nagy megelégedéssel, de Lehet, hogy a 3d-re és kedvenc filmjeim kollekciójának összegyűjtése céljából beszereznék egy ilyet. -
mayday00
őstag
LG 50PV350T 50" (127 cm) Full HD Plazma Tv
130-150k között már lehet kapni.
Nem akarok ilyen készüléket vásárolni csak érdeklődnék, mennyivel, miben rosszabb mint a pana plazmája?
Panák jóval drágábbak ahogy látom.Mivel rosszabb az Lg mint a Pana?Úgy összességében, összehasonlítás képen.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz Sanyyka #24917 üzenetére
"Korábban említetted, hogy ps3-mal is használod a tv-d.
2d/3d Blueray lejátszóként mennyire működik jól ez a konfiguráció?"Kis pontosítás - a formátum neve és helyes írásmódja: Blu-ray (rövidítése: BD - azaz Blu-ray Disc).
A PS3 egy elég jól használható BD-lejátszó, de csak ha lemezes lejátszásról van szó! Lehet hozzá kapni BD-távirányítót (BlueTooth-alapú, nekem anno alapból járt a gépemhez). Ugyanakkor erős negatívuma a PS3-nak, hogy szemben egy asztali BD-lejátszó 8-10 W-os teljesítményfelvételével, a PS3 simán képes ennek az értéknek a tízszeresét is felvenni nyugalmi állapotban is, ami azért durva egy lejátszótól, tekintve, hogy bizonyos esetekben a TV maga sem fogyaszt többet. Ugyanakkor szintén nem a legoptimálisabb dolog filmnézés közben a PS3 hangos hűtését hallgatni, amely a csendesebb jeleneteket simán tönkrevágja - szerintem ez az egyik legnyomósabb érv ellene.
Ezen felül probléma, hogy a HD-hangsávokat - a legújabb PS3-modelleket leszámítva - nem kezelte tökéletesen a konzol, kvázi csak PCM-re konvertálva volt hajlandó kiadni a DTS-HA Master vagy a Dolby TrueHD hangokat.Én PS3-mal kezdtem, az volt az első BD-lejátszóm, de ahogy elkezdett gyarapodni a BD-gyűjteményem, gyors ütemben le is cseréltem egy Pioneer BDP-140 asztali lejátszóra (természetesen a PS3 megmaradt játékra). Ez lejátszás közben néma, alig fogyaszt valamit és teszi a dolgát. A netes BD-tartalmakat ugyanúgy eléred vele, mint a PS3-mal és a HD-hangsávkezelése is teljesen rendben van. Nem utolsó szempont, hogy az ilyen asztali lejátszókat a fájl-alapú lejátszás terén is sokkal jobban lehet hasznosítani, mint egy töretlen PS3-at, ami gyakorlatilag semmilyen médialejátszásra nem alkalmas alapból.
Szóval én mindenképp inkább asztali lejátszót ajánlanék BD-lejátszásra, a Pioneer BDP-150-nél mostanság nemigen lehet jobb ár/érték arányú lejátszót találni: 40 eFt-ba kerül és mindent tud 2D és 3D BD-lejátszás terén is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Csillagszóró szórja fényét,
árasztja a szeretetet s a békét.
Angyalka száll házad felett,
hogy átadjon egy üzenetet: BOLDOG KARÁCSONYT!Üdv: Karesz
"Könnyebb valamit jól megcsinálni, mint megmagyarázni, miért lett rossz!"
-
nagyúr
válasz pepe76 #24903 üzenetére
"A feketével elégedett vagyok, bár azért az nem igaz, hogy összemosódik a kávával."
Bizony nem igaz, mert az ST50 kávája sötétszürke. Attól sokkal sötétebb feketét tud a tévé, normális beállításokkal. Többen tettek hasonló megjegyzést az ST50 feketéjére mint te, én ezt nem igazán értem. Nálam olyan sötét a fekete, mint a szomszédom, pedig nem is néger. Már a kalibrálás előtt is jónak éreztem, most, kalibrálás után meg még erőteljesebbnek, mélyebbnek látom. Vagy én fogtam ki egy ritka-sötét példányt, kárpótlásul a sávokért.
"Tudom, szokni kéne a sötétebb képet, de azért azt nehezen viselném, ha egy jegesmedvés filmben nem vakítana a hó."
Egyáltalán nem biztos, hogy a film rendezője és operatőre vakítónak szeretné azt a havat láttatni. Ezt csak amiatt mondom, hogy ha esetleg egy havas film alapján állítod vakító-havasra a tévéd képét, lehet hogy teljesen hibás értéket kapsz. Itt nincs más megoldás, kalibrálás! Komoly műszerrel, szaktudással. Egy ilyen tévé árához képest a kalibrálás pár ezer forintnyi kiadása elenyésző, és utána azzal a nyugodt tudattal ülhetsz a képernyő elé, hogy kihoztad a maximumot a drága pénzen vett képernyődből.
"Az meglepett, hogy fentről nézve hamar sötétedik a kép. Szemben ülök vele kb 2 méterre, és olyankor a képernyő közepe pont szemmagasságban van. Ha ekkor felállok jócskán felülről látom a képet, és ekkor zavaró a gyors változás."
Ez a fényvédő bevonat miatt van, attól lesz kicsit sötétebb felülről nézve a képernyő. Számomra a gyakorlatban ennek zavaró hatása a 0 felé tendál. AR filter nélküli tévéken egyáltalán nincs ilyen jelenség.
Mindenkinek áldott, boldog karácsonyt kívánok!
[ Szerkesztve ]
-
-
janos666
nagyúr
válasz mayday00 #24918 üzenetére
A három plazma gyártó közül az LG termékei általában szinte minden, képminőség szempontjából fontos szempontból gyengébbek, vagy csak egyenlőek a Samsung és Panasonic termékekkel. Olyan jellemzőjük sok van, amiben lemaradnak, olyan talán egy sincs, amiben kiemelkednének. Szerintem még ár/érték arányban is legfeljebb csak életképesek, de nem nyertesek. Egy-két modelljük talán jó vétel azoknak, akik minél olcsóbban akarnak megúszni egy adott méretű TV-t, de én inkább a Samsung plazmáit javaslom azoknak, akik drágának találják a Panasonic termékeit.
Ezeken a legvilágosabb a "fekete", míg nem túl világos a fehér, tehát alacsony, dinamikus háttérfény szabályozás nélküli IPS LCD-khez hasonló a kontrasztarány. Ebben csak annyiból jobb, mint az LG LCD-i, hogy legalább homogén a fekete. Bár persze csak addig, míg fel nem tűnik rajta némi IR (image retention, maradó képtartalom, aka szellemkép), amit az LG plazmák kapnak be a legkönnyebben (bár tartósan beégni ezek sem olyan hajlamosak már, de a világos feketéjükön feltűnő a foltosodás). Emellett szín és mozgókép kezelésben is a Panasonic>Samsung>LG sorrend állítható fel idén.
De egyébként van jó ár/érték arányú és még viszonylag olcsó Panasonic plazma is.
Az 50UT50 ~210k-ért jócskán veri a 180k-s 51D530-at, de ez is nagyságrendileg jobb, mint a 150k-s http://www.argep.hu/product_2057730.html.Persze neked ez az LG plazma is hatalmas előrelépés lenne, mert a mostani LCD-dtől egyik paraméterében sem gyengébb, viszont a mérete látványosan nagyobb, és a mozgóképet még mindig sokkal jobban kezeli, mint bármely LCD.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mayday00
őstag
válasz DM-Fan #24923 üzenetére
Nem akarok elhamarkodottan újra vásárolni.Eszem ágában sincs Lg-t venni.
Nem véletlen ajánlod a panát, volt már dolgot tv-kel gondolom..
2 szer megszívtam, 3.jára nem akarok.
Azoknak az árából, már vehettem volna egy komolyabb panát..
Inkább kifizetek 50-100ezerrel többet, de az legalább jó, megbízható.
Nem véletlen kerül 100ezerrel többe a Pana 127cm plazmája, mint az ugyan akkora képátlójú Lg.
Valamiért drágább.Még egy kérdés..
Panasonic VIERA TX-P50UT50E
Plazma, Full HD, 127 cm, 600 Hz, 3D Tv:
230k körül van már..Panasonic VIERA TX-P50VT50E
Plazma, Full HD, 127 cm, 3D Tv
440k.Kérdésem miben jobb a 50VT50 mi ez a 200ezer ft os különbség?
termékleírásban max annyi különbséget olvastam, hogy Dinamikus kontraszt 6000000:1Másiknak talán 5500000:1
vagy más különbség is van?
Konkrétan azt sem tudom mi ez a dinamikus kontraszt, elképzelésem van de konkrétan nem tudom.[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
-HajTömeg-
őstag
válasz Sanyyka #24917 üzenetére
Annyit tennék még hozzá DM fan leírásához,hogy nekem az első generációs PS3-am feje azért halt meg,mert sok filmet néztem rajta.
20-25 ezer egy fejcsere, nem örültem neki.
Akkor mondták,hogy ez nem filmnézésre van kitalálva.
Azóta nem tudom mennyit fejlődött a rendszer ezekkel a slim-ekkel,de szerintem jobban jársz egy külön lejátszóval.Alias: Júzer error
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz liszi70 #24904 üzenetére
Köszi,beírtam az értékeket , mindegyik elé pipát tettem értelemszerűen,még a default érték elé is,de gondolom működik ,mert elindítom a filmet,elmegy vagy visszajön a kép a TV-n (ekkor vált 24Hz-re) + a TV info menüjében kiírja , hogy "1920*1080p 24Hz" .
Szokni kell a filmeket így,mert elég fura hatása van...a mozgásnak...nem is tudom mihez hasonlítaniViszont nem adja ki a DTS hangot 5.1-be,csak stereoba ,míg a km playerrel ez működött 5.1-be...Ezzel mit lehet tenni?
Mert ugye mindenki azt mondja hogy a TV-k nem adnak ki DTS 5.1-et csak sztereoba, így már értem hogy miért...De akkor ezek szerint ez lejátszó függő...[ Szerkesztve ]
-
mayday00
őstag
válasz kovadika #24928 üzenetére
Nekem egy táblázat sokat mond..Más panel van benne, azt látom.+8db mélynyomó, meg pár apróság..
Végülis megtudtam mi a különbség.
ST50 alá nem szabad menni ez a lényeg.[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
-
rappit4
őstag
válasz janos666 #24924 üzenetére
Én is baromi sokat gondolkodtam, hogy az UT vagy az ST legyen, de végül az UT mellett döntöttem. Nem rég egy kedves barátom áthozta az újonnan vett ST-jét és tényleg van különbség a kettő között, de nekem még így is tökéletes az UT50 képe. (Nem tudom mondjuk mi lenne ha meglátnék egy VT-t )
-
rappit4
őstag
válasz mayday00 #24930 üzenetére
Első hozzászólás: "A Panasonic 2012-es modelljeinek jelölései:
A Panasonic 2009-2012 közötti modelljeinek évenkénti összesítése másféle elgondolásban, kisebb monitorfelbontáshoz (köszönet értük ZEN1TH kollégának):
2009. évi modellek; 2010. évi modellek; 2011. évi modellek; 2012. évi modellek
Vegyük észre, hogy a 2010-es évtől, az 50”-os HD-Ready modellek esetében a..."
Táblázatból tökéletesen látszik a különbség. Például: az UT-ben 6144 színárnyalat van míg a VT-ben 24576. Van rajta tükröződés szűrő THX-es beállítási mód stb. Amúgy meg ha nem találod meg az első hozzászólásban akkor a google a barátod. -
kovadika
őstag
3D Blu-ray lejátszót milyen ajánlanátok kb 30 ezer forintos keretig? Ritkán lenne használva, és kizárólag eredeti blu-ray lemezek lejátszására(néha dvd).
-
attamero81
senior tag
Üdv néktek emberek!
Boldog karácsonyi ünnepeket!!Tegnapi nappal együtt két nap alatt élesítettem pályafutásom első 10.2-es hangrendszerét egy magánszemélynél.Van még aki megtud élni ma Magyarországon.Ez azért lényeges,mert egy Samsung PS59D8000-es plazma tette fel a pontot az i-re.Szóval nem volt egyszerű belőni.El voltam vele.A hangfalak sem kis súly csoport,mert válogatott Mission hangfal rendszer.Az egész rendszer erősen 7 számjegyűre jött ki.És nem 2-sel kezdődik.
mayday00: mielőtt mondasz valakinek valamit vagy írsz használd a szerkesztési gombot,mert likvidálnak.Illetve ami nem megy azt ne erőltesd.(emlékeztető: saját LEd tv-d)Tudod miről van szó nem részletezem.Ez csak jó tanács,mert tényleg kilönek innen és nem lesz aki segítsen pedig ahogy látom próbálnak neked.
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
mayday00
őstag
válasz kovadika #24938 üzenetére
Szakértők meg én is a Pioneer BDP-150 et ajánlom.
Ár érték arányban jelenleg a legjobb.Ez 40k.
30k ig bezárólag, 26k körül Panasonic DMP-BD75Ha csak 30k szánsz rá akkor a pana, ha van 40 ed akkor a pio.
Samu, Lg, társai felejtősek.
-
rappit4
őstag
válasz attamero81 #24940 üzenetére
"használd a szerkesztési gombot,mert likvidálnak." Bárcsak...
-
mayday00
őstag
Üdv kolléga. Rég láttalak.
Használom a szerkesztés funkciót, nyugodtan bárki utána nézhet, nem 1-2 ízben használtam már.
Hanem jóval többször.Arról nem tehetek hogy kevés a 5perc...
Ezért meg nem dobnának ki, semmi fórum elleneset nem csinálok.Csak megjegyzem itt mindenki előtt.
A TV-m ben nem kellett panelt cserélni, sem 2-3 milliós kamerák a kalibráláshoz..
Mikor ezt Jánosnak elmeséltem röhögött rajta..
Panelcsere, 2-3 milás kamera..nevetséges azt mondta, Pedig János nem márkaszervizes..talán 350$volt a kamerája...
Lényeg értett hozzá, megcsinálta mindenféle csere nélkül s működik.Ezúttal is Köszönöm neki a munkát, ajánlom másnak is bátran.
Független attól hogy a végén volt egy kis..Nézeteltérésünk.Félre értettük egymást..x dologban.
De a munkája tökéletes volt.
S a baki ellenére, ha úgy alakul jövőre pl számítok újra a munkájára.
Ha máskor is kérem a segítségét, előtte részletesen lefixálunk mindent, hogy ne legyen máskor nézeteltérés,Szerkesztem én most is tettem vagy 3szor.Bocs ki kellett mennem inni s lejár a 5perc.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mire jó a 10.2 és pontosan milyen felállást jelent?
(#24943) mayday00
Miből gondoltad, hogy kiszállási díj nélkül bárki elmegy hozzád totálkáros tévét rendbe tenni?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
attamero81
senior tag
válasz rappit4 #24942 üzenetére
Ne legyetek rossz májuak.Nincs képbe egy pár dologgal.Segítőkésznek kell lenni még ha az ember belülről fel akar robbani.Én már egy párszor megőrültem volna ha nem lennék BIRKA természetű.A szervizben jönnek néha olyan emberek,hogy az ember megvész!
példa:
Van egy olyan anyag,hogy IZO-Propil alkohol.Aki ismeri az ismeri.Na most mivel kis mennyiségben szoktam alkalmazni javított tv-knél tisztítására ezért a legoptimálisabb dolog amit találtam az asszony körömlakk lemosó üvege.Ezt egy emberke meglátta és letakarította ő is egy bő üveg ACETON-nal az LCD tv-t.Utána szaladt hozzám,hogy miért homályos a kép?Szerinted ?
Azért megmutattam,hogy milyen anyag van az üvegben!!Erre ő:hát ezt nem tudta,csak látta az ACETON-os üveget.Nagy az isten állatkertje.(a tv azért megmenekült)Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
-
mayday00
őstag
Ha nem tudod a konkrét okot, kérlek ne ítélkezz, előtte hallgasd meg a másik oldalt is.
Lényeg a lényeg..
Miből volt a gond..Elmondom.
Aznap úgy volt, hogy jön fel Bp re.Független tőlem..Árpád hídhoz, megveszi a erősítőt ami kiderült nem jó..mert megvette.
Szóval nem csak hozzám jön fel, hanem amúgyis megy a erősítőért.
Mondom ok, ha jössz Árpád híd,s Lakhelyem közötti illetve a Lakhelyem s árpád híd közötti utat állom.
Ami oda vissza 40km talán de nem több.Árpád híd Pomáz..Picsa út.semmi.
Erre kapott 5ezer ft ot, a 10ezer munkadíj felett..Szerintem reális.
De mondom nem fizetem ki a haza útját, mert nem csak hozzám jött hanem amúgy is feljött volna Bp-re.így is úgyis.
Levelezéseim amik megvannak meg tudom mutatni, úgy volt benne hogy Árpád híd, Pomáz oda vissza.
Nem a lakhelye s a lakhelyem között oda vissza, mert újra leírom, mindenképpen aznap feljött Bp re az árpád hídhoz a erősítőjéért..Amit el is hozott.csak közben beugrik hozzám is.
Ha csak hozzám jön fel, nem megy a erősítőért a végösszeg is magasabb lett volna.Ez biztos mert hosszabb a út.Érthető..
10es munkadíj felül kért volna még 15öt..sokalltam.Ebből volt a vita..Ha én Debrecenbe lakok, s holnap mindenképpen felmegyek Pestre , tőled független.
S neked van egy javítani való cuccod, logikus hogy csak a Bp en belül való utat számolom fel.
Mondjuk 3 kerülettel laksz beljebb mint ahova én megyek.S ezt a 3kerületen belül való furikázást számolom fel, s nem hazáig Debrecenbe mert az részemről lehúzás lenne.Máskor pontosabban meg kell beszélni a részleteket, Jánosra nem haragszok ettől független máskor is számítok a munkájára.
Részlet levelezésből...
Akkor üzemanyagra igen keveset számolhatsz fel
Árpád híd Pomáz oda vissza, ha már mindenképp Bp en vagyDe ha gondolsz kövezzél meg
[ Szerkesztve ]
-
s7evcsenko
addikt
válasz mayday00 #24948 üzenetére
Ehhez a dologhoz rohadtul de rohadtul nincs senkinek semmi köze!
Bármennyire is szeretném véleményezni a dolgot, inkább nem teszem, és szerintem jobb ha Te is befejezed ezt a témát, mert még1x hangsúlyozom, ez csak a Te és János dolga!!!
Ne akard itt még jobban megutáltatni magad!!!"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
mayday00
őstag
válasz s7evcsenko #24949 üzenetére
BBéci kérdésére válaszoltam csak.
Elvileg nekem rontott, úgy hogy a én véleményemet nem kérdezte meg..
Ezért nem utál senki nyugodt vagyok teljesen.
Őszintén elmondtam a én véleményemet is, ha ezért kirúg kirúg.
Ezentúl beszéljünk csak szakmai dolgokról.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest