Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • yoee

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kis segítségre lenne szükségem, mivel lassacskán új tévé vásárlására adom a fejem. Először csakis LED világítású LCD-ben gondolkodtam, de már nem emlékszem hogy, de -stilszerűen szólva- a plazma is "képbe" került. Rátaláltam a fórumra, először az LCD topicra, aztán átkerültem ide hozzátok, a plazma topicba.

    Próbáltam átnézni a hozzászólásokat, de elég pörgős a topic, relatív kis időn belül is sok hozzászólás születik. Természetesen elolvastam az első hozzászólást, valamint próbáltam a kb. 2012. szeptembertől a mai nappal bezárólag írt hozzászólásokat elolvasni.

    Kb. 3-4 napja olvaslak benneteket -persze nem egész nap, csak esténként- azóta nézegettem a nagy multi elektronikai láncokban a plazmákat is. Ezzel sokra nem mentem, mivel ahol jártam csak sima -szerintem analóg adás- volt kirakva a plazmákra, de persze a LED-LCD tévék többségére is. Persze a nagy, sokszázezres LED-LCD-ken HD tartalom ment, hogy a bebutított "birka" nép azt higgye, hogy csak azoknak van szép képe...

    Tehát nézegettem, de alapvetően a tévé fizikai megjelenésének megcsodálásán kívül sokra nem mentem.

    Tehát amihez TV-t keresek:
    - jelenleg analóg kábelszolgáltatásunk van -upc- ha kell, akkor átváltunk digitálisra (százhalombatta)
    - nézési távolságok: cca. 2m, a másik pedig cca. 3m (két kanapé van, az egyiken a párom, a másikon pedig én)
    - sok TV műsort nézünk
    - filmeket ritkán nézünk (régen jóval többet), blu-ray lejátszónk és discünk sincs még, csak dvd, nagy felbontású file-ok sem igen vannak, de úgy gondolom lassan-lassan lesznek
    - gyerek miatt jelentős mennyiségű rajzfilmet nézünk.
    - a "nappalinkon" furcsa ezt írni, de közvetlenül nincs ablak, ellenben erős fényű "csillár" van
    - jelenleg ugyan nincs, csak terv van egy htpc beszerzésére, amin azért ritkán, de néha játék is mehet majd (pl: lego star wars, hasonlók) de nyilván nem ez adja a fő felhasználási időtartamot
    - lehet, hogy mégis egy BD lejátszót veszünk, vagy egy media playert...

    Tehát a fentiek lennének a felhasználás peremfeltételei.

    Bár nem szekrénysorba kell beállítanom, de 42"-nál nagyobb gyakorlatilag nem jöhet szóba. A nézési táv miatt talán nincs szükség a fullHD-re, így a panasonic 42X50-re gondoltam első körben, második körben (a fullHD miatt) meg a 42"UT50-re, hozzáteszem egyiket se láttam még bekapcsolva.
    Kissé hülye kérdés, mivel saját magát legjobban mindenki saját maga ismeri, de nem tudom, hogy szükségem van-e/lesz-e a fullHD-ra.
    Ezek fölé árban nem akarok menni, bár tudom, hogy sokan nem értenek velem egyet, de hát ez "csak" egy tévé.
    Amiről váltanék, az egy 55cm-e CRT Thomson -a 82 cm Orion CRT táphibás lett, aztán megint, aztán megint, így "kidobtam. Főleg az Orionon tudtam jól belőni a képet: nem túlszaturált, nem túl élesített, lezajszűrt izét tudtam beállítani, hanem "nekem_tetszőt", hozzáteszem: soha nem láttam még kalibrált tévé képét.

    A hosszú bevezető után tehát feltenném kérdéseimet:
    - mit javasoltok?
    - a fenti modellekből mit javasoltok jó szívvel?
    - szerintetek ha elmegyek tévét nézni, akkor vihetek-e magammal pendrive-on tartalmat, a kikapcsolt tévét be tudom-e kapcsoltatni (gondolom egy edigitalnál igen, egy osanban, teszkóban nem feltétlenül- és lejátszák-e az USB-tartalmát?
    - honnan lehet legálisan letölteni olyan tartalmat, amit elvihetek, megfelel a tesztelésre? Egyáltalán milyen felbontású anyag legyen? Valamilyen trailer esetleg?
    - vagy vegyek egy blu-ray disc-et és azt vigyem magammal?

    Válaszaitokat előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák