- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Apple notebookok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
Ezekkel a csatlakozásokkal valóban csak óvatosan szabad bánni. Jómagam 2x éltem át a pana PV70-s készülékemnél, hogy elszállt az alaplapján a HDMI. Nem jó érzés, higgyétek el. Első alkalommal elővigyázatlan voltam és egy számítógépet csatlakoztattam rá bekapcsolt állapotban. Alaplap csere lett a vége és nem olcsó mulatság. Másodjára nem tudom mi okozhatta, de gondolom megint a számítógép lehetett a hunyó, ami kicsapta a HDMI részt. A második hiba után már inkább az új készülék vásárlása mellett döntöttem. Most már nagyon figyelek, hogy minden ki legyen kapcsolva, amikor rámjön a dugdosás.
-
Kernel
nagyúr
válasz attamero81 #25149 üzenetére
Figyelj, ne fárasszuk egymást... én is TV-szervizt üzemeltetek 20 éve, illetve video stb., de én nem szeretek hülyeségeken vitázni.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
attamero81
senior tag
válasz Kernel #25153 üzenetére
Speciel én csak a digitális dolgokat javítom és azt is csak ha van értelme.Mivel a Samsung-ba voltam termék felelős mérnök ezért szerintem el hihetnéd,hogy az a szar ami kint az életbe nagyon frankón levédesz minden felől attól függetlenül elszáll.Hiába mondod,hogy védett ha egyszer elszáll.Ezt bent is tudják,de mégsem jelzik a vásárlók felé,hogy mire vigyázzanak.Azzal meg tisztában vagyok én is,hogy az LCD tv-k a megjelenése óta lebegő pontosak (nem minden széria) és ez sokban bele szól a dolgok megmagyarázhatatlan tönkre menésében annak ellenére,hogy véded különböző dolgokkal.
Én csak azt mondom,hogy lehetsz elővigyázatos akkor képes tönkre menni a technika.A digitális áramkörökben ez meg hatványozottan igaz.Hiába élettartam biztosak meg védettek.A Samsung is azt állítja,hogy több ezer órát bírnak hiba nélkül a készülékei és lám sokszor elég egy rossz időpontban lévő bekapcsolás.Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
z123456789
addikt
(#25131) Sanci38
Sehol nincs hangom, és az xx számú csatornából 3 elérhető, a többire azt írja hogy nem vagyok jogosult (nincs befizetetlen számla, mert év végéig ingyenes a szolgáltatás)
A beltéri használatija marhára nem ír semmi bonyolultat, egy automatikus keresést kell elindítani, az le is futott.Eredmény:3 adást látok ótvar minőségben, hang nélkül.Aztán sikerült analóg "vonalon" beújjítanom, ott is elindítottam egy automatikus keresést.
Eredmény:kb 30 csatorna (még mindig nem a teljes, de hát gondolom nem is itt kellene hogy működjön, hanem az "AV" mód alatt).Sokkal szebb képek, és van hang.De ugyebár nincs meg a teljes készlet.(#25132) liszi70
Ezt a scart-os hdmi-s dolgot felejtsétek el!Lányos zavaromban össze vissza halucináltam.Mivel első TV, nem nagyon vagyok képben.Nem tudtam például hogy létezik mini scart.(#25140) attamero81
Ahogy fentebb írtam bocs az össze-vissza beszélésért, most már kezd tisztulni hogy miért kell mindkettő, sőt sejtettem már az elején is, de jobbnak tartom ha inkább hülyének néznek és megkérdezem, minthogy valamit rövidre zárjak.(#25143) Kernel
Kihúztam természetesen a tápot, úgy dugtam össze.Lényeg a lényeg.Ha jól sejtem, akkor valami gáz van a beltérivel, mert nem igazán akarja adni nekem a műsort, ráadásul amit mutat, az is egy sz@r megjelenítés.Azt az RGB-s dolgot továbbra sem találom.A beltéri menüje egyszerű mint a facsipesz, ott aztán tényleg nem ehet mit beállítani.A TV-ben meg nem találom.
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz z123456789 #25156 üzenetére
A STB-ban gondolom benne van a Conax-kártya. Ugye benne van? Be van állítva minden az STB-n? Próbáld végig az összes kimeneti beállítást! A megfelelő SCART-aljzatba dugtad az átalakítót az STB-n?
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
z123456789
addikt
válasz DM-Fan #25157 üzenetére
Benne van igen.Írja is a menü hogy kártya elfogadva.
Az STB menüjében megtaláltam a videó kimenet menü alatt az RGB módot a kompozit mellett.Most RGB-re állítottam.
De a TV-ben továbbra sem tudom hogy hol kell ezt az RGB-t belőni.
Jó helyre dugtam mindent, most ellenőriztem.Továbbra sincs hang azon a 3 adón, a többire azt írja hogy nem vagyok jogosult, sőt most már ugrál is a kép, meg ilyen sávok is csúszkálnak benne.Ki is kapcsoltam a pics@ba!
-
őstag
válasz z123456789 #25156 üzenetére
Nekem csak az analóg és a műholdas adásokra ment a hangolás, amíg a tv beállításaiban Magyarország volt helynek megadva. Átállítottam más országra, azután már lett DVB-C és DVB-T csatornakeresési lehetőségem is. Nálad megvan az összes tuner, ha nyomod a TV feliratú gombot?
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz z123456789 #25158 üzenetére
Hát elég valószínűnek tűnik, hogy ez RGB-beállítástól függetlenül is STB-probléma. Ha csak 3 adó jön, a többire pedig azt írja, hogy incs jogosultságod, az nem normális, innentől kezdve könnyen lehet, hogy hang is emiatt nincs.
Heffi: most nem tuneres keresésről van szó, mivel a Conax-kártya a STB-ban van. Így csak az analóg tuner használható (esetleg DVB-T), de azzal nincs is gondja. A probléma, hogy a STB nem hoz be semmit, csak 3 pocsék minőségű adót, valamint hogy hangot sem továbbít.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
z123456789
addikt
Ennek az STB-nek kábelen jön az adása.Ha esetleg még nem mondtam volna.Nem műholdas, vagy egyéb antennás megoldás.Sőt normál antenna sincs a TV-re kötve.Csak ez a mini scart-on, és az analóg kábelen keresztül.
DVB-S és DVB-T lehetőség van (továbbá az Analóg)
Próbáljam meg a nyelvet áttenni angolra mondjuk, és a DVB-C ha megjelenik, hangoljak ott is?(#25160) DM-Fan
Igazad lehet.Ez így elég gyanús.Viszont szerintem ma tuti nem dolgoznak, holnap megpróbálom őket felhívni, és jelezni a problémát.Csak előtte szerettem volna tisztázni hogy nem én mulasztottam-e el valamit, ami miatt mondjuk hülyének néznek.
Tehát akkor azt mondjátok hogy ennek így elvileg adnia kellene a csatornákat ugye, méghozzá szebben?Más:
Analóg adásnál elég sok csatornánál megjelenik ott felül az a fehér szaggatott vonal.AZ MI? -
DM-Fan
Topikgazda
válasz z123456789 #25161 üzenetére
Szerintem mindent jól csináltál. Legjobb lesz, ha ránéz a szolgáltató, hogy mi van, egyáltalán aktív-e a csomagod.
Az a fehér csík gyakran előfordul analóg adásnál. Kapcsold be a túlpásztázást a TV-n és ki fog kerülni a látható felületen kívülre.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Sanyyka
aktív tag
Sziasztok, az normális, hogy kikapcsolt HDMI eszköznél normál nézési távolságból - 55ST50 kb 2.5m - látható a képzaj a fekete háttéren?
Media player és T-home set top box.
Amikor a legjobb minőségű anyagok futnak rajtuk, akkor már eltűnik, de gyengébbeknél némiképp mukodes kozben is látható.
Furcsa, mert a legszebb fhd cuccok hibátlan, homogén feketét mutatnak. Emiatt nem érzem logikusnak, hogy pl. HDMI kábel cseréért kiált a dolog. Vagy mégis?[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz DM-Fan #25162 üzenetére
Rendben.Elvileg ugye aktívnak kellene lennie, mert októberben fizettem elő rá, és év végéig ingyenes.Csak épp nem volt TV-m eddig.Lehetséges hogy inaktivitás miatt, megszüntették, vagy szüneteltetik.
(Eltűnt a fehér csík, kösz!)
Újabb kérdés amire a TV papírja nem tér ki.Itt olvastam valahol hogy a vierra conection-höz kell frissítés, de hogy valamire oda kell figyelni.Talán az áramszünetről volt szó?Nem is tudom már.Mert próbáltam kapcsolódni, de írja a TV hogy elérhető a legfrissebb verzió, és a vierra conection használata előtt frissíteni kell a szoftvert.Rámehetek a frissítésre simán?Nincs egyéb tudni való?
-
WhiteWalker
nagyúr
Megoldódott a DTS probléma, a MPCHC topicba ezzel a válassza: "telepítés után az alapbeállítás a sztereo, nézet/beállítások/belső szűrők/duplaklikk az ac3-ra vagy dts-re (közös a beállításuk), majd kipipálni az spdif passthrough részen mindkettőt"
Most már a TV optikai kimenetén jön a hang..nem kell vennem semmilyen átalakítót...
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz z123456789 #25164 üzenetére
Arra figyelj, hogy frissítés közben ne kapcsold ki, ne legyen áramszünet!
Get Moded!
-
őstag
válasz z123456789 #25161 üzenetére
Nekem a DVB-C-n és T-n is ugyanazok jönnek be, azaz a mindigTV csatornái, amiből csak 5-6 db a nyilt csatorna, a többi kódolt.
Nem nyelvet kell váltani, hanem helyet, de az esetedben nem hiszem hogy bármit is megoldana, ha már a kábelboxnál hibák vannak, és amúgy sem a TV tunerét használod.
-
nagyúr
válasz WhiteWalker #25165 üzenetére
Olvastam az MPC-HC topicban, szuper! Nálam, mivel madvr-t meg LAVFiltert használok az MPC-HC mellé, ezek a szűrők nem is aktívak, egyik előtt sincs pipa.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz z123456789 #25169 üzenetére
Nagyon sok bajod van az új televízióddal. Javallanám a vezetékes csatlakozást (ha megteheted), szükség is van a stabil szélessávra, ha mondjuk hálózati eszközről játszasz le filmet.
Remélem nem csak a kábeltv nézéséhez vetted, mert a vizuális élmény nagyon elmarad a HD mozizáshoz képest.
-
Ispy
veterán
Sziasztok!
Szüleimnek kéne egy lapos tv, főleg tv nézésre 3+ m távolságra. Teljesen alap készülékre gondoltam, semmi flanc, legyen teletext, meg távirányító
Ezt a két típust néztem ki:
Samsung PS43E450A1W
Panasonic TX-P42X50ENekem már vagy 3 éve van egy 42-es panám, alap modell, de teljesen jól működik.
Ismeritek a fenti két modellt? Melyik ajánlottabb inkább?
A keret 120e.
Ispy
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tamáspapa
aktív tag
Hali!
Írtátok többen, hogy az ST50 képélesség funkcióját digitális képeknél értelmetlen használni. Ez konkrétan milyen eredetű képekre vonatkozik? A forrás lehet digitális( ami a tv-be is digitális jelként jut be STB-ról vagy BD-ről, DVD-ről HDMI-n vagy digitális tuneren (DVB-T) keresztül), illetve lehet analóg bármiről, de kompozit, S-VHS, RGB vagy komponens jelként analóg bemeneten a tv-be bejutó jel. Ha jól értelmezem, akkor az első esetben értelmetlen az élesítés. Az analóg módon bejutó jeleknél használható?
-
z123456789
addikt
Mert egy igazi lama vagyok azért.Sajnos ez a TV-s rész nagyon kimaradt az életemből.Most próbálom pótolni, amikor már egy sima használati kész egyetemi könyv.
Eszem ágában nincs hálózatról játszani filmeket.Azt média lejátszóról szeretném majd a jövőben.Sőt én még tv műsort sem fogok nézni rajta.(Max nat geo, vagy spektrum).A készülék már meg van 2 hete, de még csak tegnap álltam neki hogy a csiga2-őt beüzemeljem rajta.Mindenki tudja hogy ezek javarészt csak a lányokat érdeklik.37 gb-s filmet viszont már néztem rajta, nem egyet.
Én azért vettem hogy mozizni tudjak.Szeretném majd bővíteni a rendszert ennek tudatában.De egyenlőre a TV-vel is meg vagyok lőve.Természetesen a HD miatt vettem nem a retekklubbért.A net is csak azért kel hogy kipróbálhassam végre, mit tud e-téren.De ha nem lenne bent, az is hidegen hagyna.Lesz@rom hogy smart TV.de azért mégis...
Szóval valami ötlet a wifire?
-
-
mayday00
őstag
Sziasztok.
Akinek nincs meg, az feltétlen szerezze be az alábbi cuccot.Pioneer The KURO Experience Disc 2008 BD25
Ismertető:
A Pioneer által 2008-ban kijelzők tesztelésére kiadott teszt lemez.
Tartalom: Pioneer The KURO Experience Disc 2008
Motion (3:08) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Contrast (2:15) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Color (1:50) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Black Level (1:21) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Enhanced Optimum Mode 2 (2:23) PCM 2.0
Pirates Of The Caribbean: At World's End #1 (1:12) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Pirates Of The Caribbean: At World's End #2 (2:09) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Ratatouille #1 (1:47) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Ratatouille #2 (1:43) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
3D (0:51) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
Montage II (4:31) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
KURO Best I (10:53) PCM 2.0
KURO Best II (8:36) PCM 2.0
ADA (5:54) DTS-HD MA 5.1 / TrueHD 5.1
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz tamáspapa #25173 üzenetére
Én speciel sehol nem használok semmilyen élesítést. A TV-adások a TV saját tunerjével jönnek, DVB-C, mind digitális és azok közül is jóformán csak a HD-adókat nézem, de az általam nézett digitális SD-adók élessége is tökéletes nélküle. A BD- és a médialejátszóhoz meg alap, hogy nem használunk élesítést.
Ha analóg módon kötsz valamit a TV-re, ott lehet létjogosultsága az élesítésnek, pláne, ha maga az adás is analóg.
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz z123456789 #25174 üzenetére
Szerintem indítsd újra a TV-t és a router-t is, hadd csatlakozzanak egymáshoz újra. Ha úgy sem megy, akkor nézd át újra a konfigurációt, IP és MAC-address beállításokat!
Get Moded!
-
z123456789
addikt
válasz DM-Fan #25178 üzenetére
Igen-igen ez volt a megoldás, mint közben magam is rájöttem.Ezért is írom le, hátha lesznek majd még hozzám hasonló kétségbeesett kezdő pana tulajok.
Tehát egy router+modem teljes áramtalanítás tud segíteni ezen a problémán.Természetesen ha ez sem akkor jött volna a reset a routeren és modemen.De a pár perces áramtalanítás elég volt nálam.Már frissít is.74%
[ Szerkesztve ]
-
tamáspapa
aktív tag
válasz DM-Fan #25177 üzenetére
Nekem jelenleg műholdas DIGI TV-m van. A STB-on nincsen HDMI-kimenet, ezért SCART-on viszem a jelet a Pana E67 DVD-felvevő-lejátszóba, onnan SCART-on is és HDMI-n is tovább a tv felé. Tehát a műholdról analóg jel jut tovább a DVD-be, onnan a tv-be a SCART-on keresztül is és a HDMI-n keresztül is jut jel. Gondolom, hogy a HDMI-n keresztül a tv-be jutó jel az már digitális (a DVD át-visszalakította). HA ez így van, akkor elvileg van értelme élesítésnek akkor, ha a SCART-on bejutó jelet nézem a tv AV1 bemenetén, illetve nincs, ha a HDMI1 bemeneten nézem. A földi DVB-T adásokat egyenlőre nem tudtam behangolni, nem tudom, miért. A Szentes irányába néző antenna elfogadhatóan hozza a helyi tv adását majdnem fenékről fogva, de a szentesi DVB-T adásokat jó irányból nem látja. Lehet az st50-en jelerősséget nézni? 60 km, erősítetlen jel, mert a tavalyi villám lecsapta az antennámat. Ha az antenna balun-trafóját is lecsapta, akkor miért jön a helyi tv? Jó kérdések ezek...
-
DVlad
őstag
Urak!
Ha valaki komolyan gondolja, most meglépheti.
[link] -
-
mayday00
őstag
Jó nagy átverés ez az akció..[link]
BDP-150 eredeti ár 49.000, akciós ár 39.000..
Netdepoban 38.990,- FtSzóval ennyit erről az átverésről.
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
janos666
nagyúr
válasz #09634560 #25141 üzenetére
Miért lenne jobb az RGB, mint a komponens?
Az SD és HD műsorszórás és a mai TV-k belső képfeldolgozása is egyaránt YCbCr formátumú, HDMI-n is ezt érdemes átküldeni, és bár SCART-hoz nem igazán értek, így lehet benne valami trükkös buktató, de szerintem itt is igaz, hogy kár oda-vissza konvertálgatni RGB-be (főleg, hogy szerintem ezek a régi eszközök aztán végképp nem túlozzák el a konvertálást, szemben a HDMI-n legalább ott a DeepColor, hogy kevesebb lehessen az ilyen jellegű veszteség is).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
mayday00
őstag
válasz #49155328 #25189 üzenetére
Most nézem, tényleg ez már egy kifutott modell.
Régi cuccos.De biztos jó készülék lehet, leszámítva hogy nem 3D-s.
Edigital: Utolsó forgalmazott ár:74.900 Ft
S manapság is ilyen áron mennek, ahol még lehet kapni.
Szerintem profi készülék lehet.[ Szerkesztve ]
-
Dracula
őstag
válasz attamero81 #25192 üzenetére
Az jó! Kiváncsi vagyok, az új szériának csökkent-e a fogyasztása érdemben... persze a végtelenségig nem lehet nyilván...
Üdv!
-
nagyúr
válasz attamero81 #25192 üzenetére
Ez akkora baromság, hogy a fal adja a másikat. Értem a viccet, de ne adjunk már táptalajt a réges-régi városi legendáknak. Az én 50ST50-em épp hogy csak langyos.
[ Szerkesztve ]
-
attamero81
senior tag
válasz liszi70 #25195 üzenetére
Ez nem hülyeség.Tényleg így van.A slim plazma egyetlen hátránya a samsung háza táján sajnos a hő elvezetés hiánya.Ezt komolyabb LED-nél is kézzel fogható.A D5000-nél az egyik széle,D6000-nél oldalt és felül a D8000-nél már pedig körbe meleg a káva hátlap felőli oldalán a tv.Ezt megtapasztalhatod,ha megfogod te magad.
Ha nem találnak ki olyan anyagot ami mondjuk a jelenlegi anyagok mellett jobban időt álló és 10-ed annyira melegszik akkor lehet mondani,hogy nem fog melegedni.
Ugyanazt a hő leadás kisebb felületen nagyobb melegedést okoz.Ez van a slim plazma esetében is.Ha megfogol egy 50C530-ast és egy 50C6500-öt akkor észre vehetnéd,hogy a fiatalabb modell ami slim már jobban melegszik pedig azt várnád,hogy hűsebb lesz.Ezzel nem azt mondom,hogy nincs olyan ami jó hő elvezetést kapott,de vannak sajnos még technológiai finomítások[ Szerkesztve ]
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
-
nagyúr
válasz attamero81 #25196 üzenetére
A mai plazmáknál nem tapasztalok jelentős melegedést. Ráadásul magad is írod, ez "LED-nél is kézzelfogható".
"Ha megfogol egy 50C530-ast és egy 50C6500-öt akkor észre vehetnéd,hogy a fiatalabb modell ami slim már jobban melegszik"
A kettő közül melyik a fiatalabb?
-
attamero81
senior tag
válasz liszi70 #25197 üzenetére
Az én esetemben a C6500-as a fiatalabb és gyártási évet mondok.Mind a kettő a C széria igaz,de a C530-at 2010 márciusában gyártották a C6500-at pedig 2011.augusztusában.A LED-nél a LEDek meghajtása és elhelyezése miatt meleg a tv éle,széle.A C530 még nem,de a C6500-as már slim verzió.Én először hitettlenül álltam a dolog előtt,hogy miért melegebb az egy évvel korábbinál a jobb kiadás.10 fok mindig van a kettő közt.Ez pedig nem elhanyagolható.Nézelődtem bent a gyárban és a szervizben is mikor bent voltak hasonló tv-k,de sosem jöttem rá,hogy miért ennyire meleg ez a típus.Ettől függetlenül nincs baja.(kopp-kopp)
[ Szerkesztve ]
Nem érhetne hamarabb véget a film,mielőtt földet érek??!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest