Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen egeret válasszak?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen processzort vegyek?
Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Uhh, nem olcsók....
Én olyan 6-8 ezerre gondoltam...
Érdemes???
Rá kell tenni a TV-hez kapott sok ferrit árnyékoló mágnest?
Mind a két végére vagy csak az egyikre? Vagy 1m-re nem kell, pláne ilyen kábelnél...
Hol lehet megvenni személyesen mert csak székesfehérvári boltot találtam...(BP vagyok)[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
-
metron
tag
"A hibajavítás mértékével arányosan romlik a hangminőség."
Ez egy tevhit! A digitalis atviteltechnikaban (A CD-rol olvasas es jeltovabbitas is ez) a hibajavitas nem opcio, hanem alapjellemzo! Az, hogy a logikai layerben 0-k, meg 1-ek latszanak, a fizikai layerben legkevesbe van igy szimplan es kodolas nelkul, redudancia, interleaving nelkul nem nagyon zargatnak jeleket egyik pontbol a masikba!
A hangminoseget a bit error rate (BER) es a block error rate (BLER) (vagy mit tom en minek hivjak CD-nel, frame vagy barmi) ami rontja (meg az orajel pontossaga). "Nyers" kiolvasas pedig nincs, mert a CD-n kodolt (hibajavitashoz) tartalom talalhato meg fizikailag audio eseten is ami javitja a BER es BLER-t. Viszont minel pontosabb a kiolvasas, dekodolas utan jobb lesz a vegleges BER, BLER azaz jobb hangminoseg.[ Szerkesztve ]
-
metron
tag
válasz DM-Fan #38303 üzenetére
"Ugyebár 55VT30-ad van, ahhoz én sem vennék szar olcsó kábelt (mondjuk szart máshoz sem, de a 6 eFt kb. a minimum). "
Ezt magyarazzatok mar el miert van kulonbseg a HDMI kabelek kozott? En keszseggel elhiszem, hogy van, merthogy nem probaltam, csak nem ertem miert? (Elmeletbol nehezen vezetheto le)
Elvileg a HDMI "high speed" certifacetet akkor kapja meg egy kabel, ha azt gyartas utan leteszteltek. Azaz adott mennyisegu informaciot at lehet rajta zavarni hibamentesen. Ha ez megvan akkor megy a pecset. Ha ettol tobb info is atmegy rajta az elvileg erdektelen a kepminosegben, mert a szukseges atviteli sebesseg megvan. (Kb. mintha az ures autopalyan nyitnank meg 1-2 savot)
Ha meg ettol kevesebb megy at, az latszik a kepen, de akkor nem kap pecsetet a kabel
Szal vagy a teszteles nem jo es az olcso kabelek tenyleg nem jok v. van mas is ami a kepben van.. -
BBéci
legenda
KáCsa Audio, Bp. XIV. Fogarasi út.
HDMI-re nem kell semmit tenni, a ferritgyűrű másra való, olvasd el a leírását!
A készülékeid igénylik, megkövetelik a minőségben hozzájuk illő kábeleket!(#38304) metron
Nem tévhit, tapasztalat.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz metron #38304 üzenetére
HDMI témához, Poplacsek fórumtárs hozzászólásából:
Tudod miért? Azért mert a 300Ft-os Tesco gazdaságossal, nem ugyanúgy mennek át a feszültségimpulzusok. (fizikálisan nem 1-esek és 0-ások mennek a kábeleken, hanem magas és alacsony feszültség jelszint...) A Carbon előtt 4-5 féle gagyi HDMI kábellel szívtam (többféle Hama, Profigold ProV1001-1002 (10eFt-os!), ebay-es hongkongi AQ HDMI-3) mert egyszerűen nem tudtak órákon keresztül stabilan, zavarok nélkül működni. 12biten, HD hangsávokkal, és akkor még egy ventillátorral az erősítőbe becsatlakozó HDMI csatlakozó mellett, ami szerintem egy idő után átmágnesezte a HDMI kábel dugóját, mert amikor betettem egy új kábelt, pár napig jó volt. Na miután a Furutech-nél olvastam, hogy a HDMI kábelük dugója átmágnesezhetetlen, akkor kezdtem el gondolkozni és írtam az AQ-nak, hogy náluk mi a helyzet ezzel, mert ezt nem írják sehol. Miután megvettem az AQ Carbont, minden korábbi probléma egycsapásra megszűnt. Én már idegbajt kaptam ettől, hogy néha kihagyott a hang egy másodpercere vagy egy-két csík megjelent a képen... (Megjegyzem 8bit-en csak egy-kétszer tapasztaltam ezt, még a gagyi kábelekkel is.)
De a komponensek közötti kábelek (legyen az analóg vagy digitális) minőségi kérdését nem is kérdőjeleztem meg. Nekem azt nem kell bizonygatni, hogy ha sokmillió négyszögjelet kell másodpercenként minél kevesebb hibával átvinni, akkor nem mindegy milyen a kábel és ez nyilván közvetlen hatással van képre-hangra.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kmarton
tag
Sziasztok!
200.000 ezer alatt melyik az ajánlott 50" plazma mostanság?
http://www.youtube.com/watch?v=HKGiOY72ru4
-
-
kmarton
tag
válasz DM-Fan #38313 üzenetére
Visszaolvastam!
Ezt ajánlottad valakinek: samsung 50C530.
Az euronicsban van egy 3d plazma samsung ps50c490 180.000 és egy lg42lx6500 3d lcd (250 000+ajándék 3d fényképező ) ezekről van valami tapasztalatotok? Annyit sikerült megtudnom, hogy 1 szemüveget adnak hozzá a többit külön kell megvenni 30000/db. Ha jól gondolom szemüveg nélkül nézhetetlen mindkettő?
szerk:
- fogyasztás: üzem 350 W, készenléti 0,30 Wez valós adat vagy a maximális? 350w az krva sok
[ Szerkesztve ]
-
metron
tag
"Ha bekened valami krémmel, vagy összekarcolod, az nehezíti a kiolvashatóságot, tehát hibajavításra kényszerül."
Ez sajnos egy hibas kovetkeztetes. Ahogy irtam nagy altalaban a "hibajavitas" a digitalis atviteltechnika szerves resze. Az audio CD-nel is van redundancia es interleaving. Azaz eloszor a mintavetelezett jelet feltoltik redundans matematikai bitekkel adott rendszer szerint, majd blokkokban jol osszekeverik kap meg 1 kis redundanciat(talan) es hogy egyszeru legyen ezt sem direktben irjak a lemezre, hanem vmilyen matematikai algoritmus formajaban. Azaz ha te visszaolvasol bitenkent 1 CD audio lemezt es azt nyersen ravagod egy DAC-ra, na abbol zene nem lesz. Azt elobb vissza kell fejteni, error detection es javitas. Ezek a trukkok azert vannak mert az atviteli uton a jel mindig serul! Azaz alaphelyzetben VAN hibajavitas, mert bele van kodolva a rendszerbe es ez komolyan javitja a vegeredmenyt! Es ez a csilliardos CD playereknel is, mert igy talaltak ki a rendszert.Ha bekened a lemezt, azzal nem bekapcsolod a hibajavitast, hanem rontod a hatasfokat, azaz noveled a BER-t es BLERt a vegen. Vagyis az inputnal minel tobb bit es blokk hibasodik, annal nehezebb matematikailag visszaallitani az eredeti kodot. Es romlik a hangminoseg Ugyanez adat CD-nel meg bizonyos szintig nem fog szamitani, mert addig olvasgatja a lemezt, mig kijon hiba nelkul es ott a redundancia, igy a visszaallithatosag is jobb (viszont ott nem elsodleges az "online streaming" -
DM-Fan
nagyúr
válasz kmarton #38315 üzenetére
Egyiket sem venném, egyrészt, mert totális holtvágánynak tartom ezt a 3D fejlesztési irányt, másrészt mert az általános képminősége mindkét modellnek pocsék. Akkor sem kellene a 3D szemüveg, ha ingyen dobnák utánam, nemhogy még fizessek érte, ráadásul darabonként 30.000 Ft-ot! Ha rám hallgatsz, inkább veszel egy jó minőségű 2D TV-t, de nyilván lehetnek mások az igények, csak annyit mondok, hogy ne várj csodát a mostani 3D-től! Egyébként nem feltétlen kell szemüveg, 2D módban természetesen anélkül is tudod nézni.
Amúgy 200 eFt alatt 50"-ban, HD-Ready-ben a Pana 50C3-at, fullHD-ben az említett Samsung 50C530-at javaslom. Ha jobb minőségű fullHD kell és beéred kisebb képmérettel is, akkor pedig Pana 42S20.
A fogyasztási adat természetesen maximum, átlag 120-150-180 Wh körül eszik egy 50"-os panel.
Get Moded!
-
metron
tag
Ez a HDMI szerintem on topic Poplacsek magyarazata sajnos erosen santit. Kabelek csatlakozoi altalaban aluminium v. rez, nem epp magnesezheto anyagok. Es sajnos digitalis technika id evagy oda, de a legritkabb ami atviteltechnikaban elofordul, hogy egy natur negyszogjelet atzavarnak egy kabelen. Az ugyanis ilyen sebesseg mellett olyan felharmonikusokat fog termelni, hogy a kabel antennakent sugaroz es athallast csinal a mellette levo kabelre. A kihivas az atviteltechben mindig az, hogy a leheto legkisebb savszelessegen atzavarjak a leheto legtobb adatot. Ezert mindig kodolnak az atviteli uton, negyszogjelet nem nagyon utaztatnak
Ettol fuggetlenul tovabbra is elhiszem, hogy lehet kulonbseg, mert a tema nem olyan egyszeru, hogy van jel vagy nincs jel. Vagy, hogy nincs minosege a digitalis jelnek Merthogy van. A gondot inkabb abban latom, hogy miert vannak olyan kabelek, amik HDMI high speed certificateesek es nem hozzak a szabvanyban leirtakat.. -
D.Dani
tag
válasz gazfickooo #38316 üzenetére
Tényleg elég jó, azért én megpróbálom majd közelebb szerelni.
-
BBéci
legenda
válasz gazfickooo #38316 üzenetére
A "Tekknicsek" miért nyomják szegény Magnatokat? Mi értelme ennek a felállásnak?
Hacsak nem állva, vagy bárszékről nézed a tévét, kissé magasra van szerelve.
A közepének kellene szemmagasságban lennie.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gazfickooo
tag
Ez egy kényszerű felállás nincs hely máshol a technics minihifi hangfalaknak.Ezek majd kikerülnek a szobából,elajándékozom valakinek,én már nem használom a kis minihifit.De az egy következő beruházás lesz,erősítőcsere,és egy bluray lejátszó van tervben.
Kanapén ülve 10cm-rel van feljebb a tv közepe mint a szemmagasság,annyira nem vészes .Az a baj van a falon egy díszcsik és a tv falikonzolt ha lejjebb fúrtom fel a falra akkor a tartóknak amit a tv hátuljára van felszerelve útba lett volna ez a dísz,és nem akartam szétgányolni belefaragni a tartók helyét.[ Szerkesztve ]
Gateway P-7805u FX/ Note3
-
metron
tag
Nagy vita nem volt, ahhoz kicsit tobb kellene. Ez a hozzaallas viszont szakujsagirokent szerintem nevetseges. BAr itt maganemberkent vagy ugyhogy peace.
Amit irtal a "digitalis hibajavitasrol" viszont szakmailag nem allja meg a helyet ehhez meg nekem emberkent semmi kozom. Szabvany beszel..
Kulcsszavak googlehoz: Cross Interleaved Reed Solomon Code, interleaving, redundancia a digitalis atvitelben, (EDC/ECC (error detection and correction code, ) -
julius75
aktív tag
válasz gazfickooo #38257 üzenetére
pü. ment
-
kmarton
tag
válasz DM-Fan #38318 üzenetére
Köszönöm a választ!
Olvasgattam vissza ezt is ajánlottad valakinek Panasonic TX-L42G20. Ez az s20 elődje vagy utódja? Sikerült levonnom a következtetést ha jót akarok akkor panasonicot kell vennem, hiába csábító a samsung médialejátszója meg a nagy képátló. De majd megnézem élőben is.
-
szonti
aktív tag
válasz kmarton #38326 üzenetére
A G20 a Panasonic csúcs 2D-s modellje. Egy 2010 es modell. Idén G30-ak vannak ezek a G20-ok leszármazottai. Az S20 szintén 2010-es modell, kicsivel gyengébb a G20-tól. Aztán az U20-as következik az a Panasonic leggyengébb fullhd 2d tvje. Persze a leggyengébb nagyon idézőjelbe, mert jó kis tv az is!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz metron #38324 üzenetére
Ha elbeszélünk egymás mellett, akkor mi értelme eszmecserét (nem vitát) folytatni.
Én azt értem lejátszás közbeni hibajavítás alatt, amit leírtam, Te mást, a műszaki oldalát nézed, én a gyakorlatit. A karcos, koszos lemez rosszabbul szól és kész.
Meghallgatom, megnézem összehasonlítom amit lehet, (kábeleket is) az okokat csak felszínesen keresgélem, mert van más egyéb dolgom is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz kmarton #38326 üzenetére
L42G20-at én biztosan nem ajánlottam senkinek, ugyanis az LCD! A TX-P42G20 a plazma, és ahogy szonti is leírta, az egyik legjobb tavalyi 2D plazma modellről beszélünk (csak majdnem, mivel a V20 azért egy fokkal jobb volt), nekem is ilyen van 50"-os méretben és egy-két apróságtól eltekintve azt mondom, hogy mai napig az egyik legjobb 2D Panasonic plazma. Az S20 lejjebb van a skálán, de mindez ott van az #1. HSZ megfelelő táblázatában.
Nem feltétlen csak Panasonic-kal jársz jól, például ha a médialejátszási funkciók is lényegesek, akkor a Samsung kifejezetten jobb választás lehet, de az tény, hogy képminőséget tekintve a Pana az egyik legjobb választás. Árban picit a Samsung fölé van ugyan pozicionálva, ez már egyéni dolog, hogy ki mire mennyit hajlandó kiadni.[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
- lefestettem ezt a lemezt kékre...
- de zöldnek látszik
- én kékre festettem
- de zöld az, te is láthatod....
- igen, látom, hogy zöld. Mivel én kékre festettem, mindegy minek látjuk, maradjuk annyiban, hogy kék, és nem zöld, mint amilyennek látszik.[ Szerkesztve ]
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
Dani82
senior tag
a Panasoinic p50C2e és a c3e között mi a különbség?
A c2e-t tudnám ma megvenni, érdemes várni a c3e-re?
-
ZEN1TH
őstag
válasz Dani82 #38331 üzenetére
Fogyasztásban picit jobb a C3, fejlődött az SD kártyaolvasó formátumtámogatottsága, új foszfort kapott, 600Hz igaz IFC nélkül tehát mozgóképfelbontásban szerintem ugyan azt tudja mint a C2. Kapott öko módot is, illetve picit rendezettebb lett a menüje.
Szubjektív, de nekem jobban bejön a C2 képe. Picit szebb a képe nappal mint a C3-nak (A C3-nak kicsit szürkébb a panel színe).
Azt, hogy melyiket kellene venned neked kell eldöntened. Lehetőség szerint nézd meg mindkettőt élőben és válassz. Mindkettő korrekt készülék, rosszul nem dönthetsz.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/hartmanntamas/
-
BBéci
legenda
Csak azok vitatkoznak, akik még nem próbáltak komoly, nagyfelbontású (nem a full HD-re gondolok) rendszerbe illesztett kábeleket összehasonlítani.
-
Integra
titán
megjött a g30, ez sehogy sem fog beférni az autómba..
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
BBéci
legenda
válasz Integra #38336 üzenetére
Nem tűnik bóvlinak, márkásnak számít, de még nem volt a kezeim között, ezért nincs róla tapasztalatom.
Astra, Golf méretű autó hátsó ülésére kényelmesen befér egy 42 colos tévé.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Integra
titán
ahhoz kéne hátsó ajtó
de köszi a tippet, fateréba bekell férjen, annál is már lehajtott ülésben gondolkodtam kapásból.. majd ki kell kötnöm. noha iszonyú kiganéztam már a lakást, de nem akarom mégsem ott a 3 napon át nyúzni. ma felfúrjuk, leszereljük, és viszem át. van egy érzésem, hogy anyám nem akarja, hogy majd elvigyem tőlük......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
cekkk
veterán
És áruld már el, hogy ma a kereskedelmi forgalomban milyen olyan megjelenítő kapható aminek nagyobb a felbontása mint a full HD , otthoni felhasználásra, és nem stúdiókba, bár ott meg displayport-ot használnak, és érdekes módon az olcsó kábelek is megfelelőek a 4k felbontáshoz.
Mert ha te nagy felbontásra gondolsz ami nem full hd akkor gondolom 4k és ha ott jön ki az előnye, akkor mi értelme full hdhoz venni[ Szerkesztve ]
-
LeWade
csendes tag
Sziasztok! Eldőlt, egy D550-ös Sámson lesz az áldozat, aztán majd kiderül... Nem neten vásárlom, egy üzletből a szomszéd városból,de kissé kedvezőbb áron. Utolsó kérdéseim, mielőtt felhívom őket,h ok, a garanciára vonatkoznak. Először is: a tulaj szerint rajta van a MO-i forgalomba hozatalt bizonyító c1wxxh a matricán hátul, illetve az a5-ös méretű magyar jótállási jegy is jár hozzá. Nyilván azt mondja ő is,h csak hivatalos cucc van nála, de mivel nem MM, vagy ilyesmi, inkább körbejárom a témát. (Barátaim már vásároltak korábban az üzletből, nincs rá panasz.)
Felhívtam továbbá a Samsung ügyfélszolgálatát, ahol a hölgy azt mondta, erre a típusra 2 év garancia jár. Az üzletvezető 15 perccel később azt állította a telefonban, erre legalább 3év jár. (Ők legalábbis ennyit adnak.)
Mit gondoltok/tudtok erről? Kell-e még vmi biztosíték, amit megtehetek?
Végül: ha kihozzák a gépet (helyszínen fizetős) és nincs rajta a matrica, vagy nem jó a jótállási, elküldöm őket az tuti. De kérdésem,van-e ehhez amúgy is jogom? Egyébként mennyi az az idő, amíg visszaküldhetem?(Pixelhiba, csak úgy, ilyesmi?)
Ismét előre is kösz a segítséget! -
BBéci
legenda
Kivételesen válaszolok a kérdésedre, hátha másnak is szövegértési problémái vannak.
Azért írtam zárójelbe, hogy nem full HD-t értek nagyfelbontás alatt, hogy mindenki számára világos legyen, nem képpontokra, hanem olyan apró részleteket, finomságokat, nüánszokat megjeleníteni képes rendszerre gondoltam, amik nem 1-200000 forintba kerülnek.
Fórumtársunk 55 colos VT30 tévéje és a BDT 310-es lejátszó már ezek közé tartoznak. A közéjük kötött HDMI kábel minősége már észrevehető.Arra kérlek, ha megszólítasz, próbáld normális hangnemben tenni!
Az "és áruld már el" stílust kikérem magamnak, nem vagyok a haverod, pajtásod, rokonod.
Mellesleg, koromat tekintve apád lehetnék.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Dani82
senior tag
Egyébként szerintetek érdemes ma még HD Ready készüléket vásárolni?
Ha mondjuk szeretném eladni 2-3 év múlva gombokat fognak adni, vagy semmit egy olyan tvéért, ami nem fullHD.
Nincs feltétlenül szükségem fullHD-ra (Xbox, tvzés) , de emiatt még vacilálok. -
metron
tag
"Ha elbeszélünk egymás mellett, akkor mi értelme eszmecserét (nem vitát) folytatni.
Én azt értem lejátszás közbeni hibajavítás alatt, amit leírtam, Te mást, a műszaki oldalát nézed, én a gyakorlatit. A karcos, koszos lemez rosszabbul szól és kész.
Meghallgatom, megnézem összehasonlítom amit lehet, (kábeleket is) az okokat csak felszínesen keresgélem, mert van más egyéb dolgom is."
Ne vedd rossz neven amit irok, de ez egy prohardver forum, nem a nok lapja, te meg egy szakujsagiro vagy akinek a szavara adnak, adok. Bar tekintsuk ugy, hogy itt maganemberkent vagy jelen.. Ettol fuggetlenul te tesztelsz mindenfele kutyuket es nalad a tapasztalat. Ha ilyen megallapitast teszel, hogy a a koszos karcos lemeznel bekapcsol a hibajavitas es az ront a hangminosegen akkor ha megmagyarazod, hogy ezt "konyhanyelven" irod, akkor mas teszta lehetne valoban. De az alaptemat tekintve es a forum jelleget ezt hagy kritizaljam azert. Nem mellesleg, konyha nyelven se lehet az a megallapitas, hogy karcos lemezeknel a hibajavitas rontja a minoseget, hanem pont a hibajavitas hianya (hibaja) rontja mar a minoseget es milyen karcoknal es mennyi karcnal stb... En ugy gondolom, hogy egy muszaki forumon legyen mar minimum muszaki "kovetelmeny" es ugyanez a tesztelesben az "ok keresesben". Egy autotesztelo se csak azt nezi, hogy kenyelmes e az ules jo fogni a kormanyt.Az, hogy karcos lemezt tesztelsz vagy bekened kremmel, az szvsz nem meghatarozo teszt. Az a teszt, ha kulonbozo semak szerint karcokat tesztelsz, ugyanazzal a lemezekkel. Pl. hol kezd el hibazni a hibajavitas, stb.. (Merthogy kb 2mm egyedulallo karcot a tracken a dekodolas siman kiszed hiba nelkul!)
Ugyanez a tema a HDMI-vel. A HDMI szabvany vilagosan leirja, hogy adott tipusu kabelnek mit kell tudnia, hogy KELL tesztelni es mikor kaphatja meg a certificatet. Ha a gyakorlatban van minosegbeli kulonbseg, akkor engem mint felhasznalot elsosorban nem az erdekel, hogy akkor vegyek "MINOSEGI" kabelt! Merthogy a technikanak pont az a lenyege, hogy kizarja ezeket a minosegbeli kulonbsegeket. Vagyis szigoruan erdekel, hogy vajh ez a kulonbseg mibol adodik, miert kellene vennem x nevu kabelt y helyett? Es ha magyarazatkent belinkelsz egy "szemlyes tapasztalatot" ami tele van blodseggel, a mellett, hogy elfogadom, hogy valoban azt tapasztalta es te is azt tapasztaltad, akkor azert meglehetos fenntartassal kezelem az ajanlasokat.. -
metron
tag
"Kivételesen válaszolok a kérdésedre, hátha másnak is szövegértési problémái vannak."
Ugy latszik a szimpla irogatas eleg sokszor ad okot a felreertesre, hianyzik az a franya metakommunikaco En is felrertettem amugy a zarojeles megjegyzesed.Nem lehet amugy lefenykepezni ezeket a kulonbsegeket valahogy? Valami jo dslr-el nagyfelbontasban, allokepen latszana valami?
-
BaLee
addikt
válasz Dani82 #38343 üzenetére
Ez egy ostoba megközelítés szerintem. Miért?
Azért, mert ha most veszel egy 50" HD ready tv-t ami most neked állításod szerint bőven jó lenne az megvan teszem azt 160ból. Nézed 3 évig, eladod monjuk ~50ért (sacc).
Vagy veszel egy 50" Full HD-t 250-330ért és eladod 3 év múlva mondjuk 100ért (többért nem hiszem). Matekozz egy kicsit melyikkel buktál többet.Jó alternatíva lehet, ha veszel egy ütős kis tv-t mondjuk 5 év garival és csak 5 év múlva cseréled le, relative talán így buksz a legkevesebbet.
Ha ránézunk a Panasonic G szériájának fejlődésére megállapíthatjuk, hogy 3 év alatt nincsen olyan hajmeresztő fejlődés. A G10 is egy remek készülék volt, pár apróságot javítottak a G20ra de nem sok mindent, a G30 meg szinte ugyanaz. Pedig ez 3 év...
Ha neked elég most a tv nézési szokásaid tekintetében egy HD Ready biztos, hogy egy 50C3-at vennék.
-
cekkk
veterán
Mivel te is sokszor elég fellengzősen válaszolsz és szólítasz meg másokat, ezért nyugodt szívvel teszem én is veled szemben, gondolod másnak jól esik amikor a magaslóról éppen lenem esve szólítod meg őket?
Az meg , hogy apám lehetnél , semmit nem jelent, nem azért tisztelek valakit mert idősebb nálam, meg vannak az okok amiért valakit tisztelni kell. Az hogy neked nem tetszik hogy így kérdeztem, sajnálom, ennyi legyen az életedben a legnagyobb problémád.
Ilyen a fórumozás, ha valaki kritikát kap néha el kell viselni.
De így már értem milyen felbontásra gondolsz, én a képpontokra és nem a DPI-re asszociálok ennek a szónak a használatakor. -
cekkk
veterán
Még azzal ki egészíteném, hogy igaza van metron fórumtársnak , hogy ez szakmai fórum, hogy ezt hallom, ezt látom nem indoklás, alá is kellene támasztani valamivel egy szakmai fórumon az állításokat, és is sokat látok hallok, de akkor kinek van igaza.
Én is hallottam a Fo.Q termékeit, vagy is inkább a semmit hallottam, mert te szerinted sokat javít a rendszeren, érdekes én 4 vagy 5 hangfalra téve hallgattam, és köztük a Dali Ikonon sem éreztem semmi változást, majd mire eljutottunk a Mission egyik olcsó hangfalához végül és addigra kb százszor hallottam, hogy kinyílt a tér és mennyivel szebben énekel az énekes stb, már kezdtem valamit érezni aki velem volt semmit, most akkor ki állít valótlan, te vagy én
De biztos én -
Dani82
senior tag
Na de ha veszek egy p50c3-at az 160.000 Ft - Hd Ready
vagy
veszek egy lg 50pk350-et ami szintén ennyi, de FullHd. Most tegyük félre hogy fúúj LG, meg ez szar tv a c3 sokkal jobb, mert a tv vásárlók 75% úgy fogja megvenni a tvt, hogy full hd vs hd ready nem úgy hogy olvasták a prohardver véleményeket. szerintem
Egyébként meg megnézve az LG-t élőben nekem nem volt kifogásom a képe ellen, nagyon szép volt a boltban, és külön mellette szól az usb, de leginkább mivel hely szűkében vagyok a 117cm-es szélesség szemben a 121-es szélességgel a panánál. Sajnos úgy van a falfelület, hogy minden cm számít
Ezért gondolom, hogy arra amire nekem kell talán az LG lenne optimális. -
Aktív témák
Hirdetés
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen egeret válasszak?
- Crypto Trade