Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Androidos fejegységek
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- Monitor hiba topik
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD APU (AM4 és AM5) topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Gabor970
addikt
válasz Csöves #14597 üzenetére
Nekünk PS50C430 van. Meglepett, hogy a 42-es nem 1366X768 hanem 1024X768-as. Azt hittem csak az általad linkelt boltban írták el, de a samsung honlapján is ez van. Amúgy sztem 100e Ft-ért ajándék, ha nem kell nagyobb.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
RZozo
aktív tag
köszönöm a válaszokat!
kb. annyit is szánnék rá, amennyibe a p42c2 kerül, ha nem nagy varázslat az a bizonyos eco üzemmód, akkor annyira nem fontos. Persze nem lenne roszs, ha automatikusan igazodna a külső fényviszonyokhoz, ami a fogyasztásban is látszana.Eddig 32"-os LG LG3000 LCD van, ami végülis tökéletesen teljesít, de a nagyobb képernyő, az 5 év garancia és a panasonic plazma minőség vonzó.
És jobban passzolna a Panasonic S100-as DVD lejátszómhoz is.Pécsi MM-ben a képe teljesen rendben volt, csatlakozók elegendőek rajta, erősítőmön lévő megoldással a HDMI számát tudom növelni. médialejátszásra nem kell, arra ott a WDTV, internetezni pedig nem a TV-n szeretnék.
Euronicsban nem kínálták jó árban, még a Tesco 0%THM lehetősége kedvezőbb két napig.
...vagy megvárom a FociVB utáni kiárusításokat, ahol lehet, hogy lejjebb mennek még az árak -
Gabor970
addikt
az 50"-os samu nappali fényviszonyok mellett kb 50W-al eszik többet, mint amikor este csak két kis fényerejű (7W+7W kompakt) állólámpa mellett üzemel. Automatikusan állítja a fényt, és tökéletesen szabályoz, észre sem venni. Azt igen, ha este kikapcsolom az eco szenzort, és zavaróan felmegy a fényerő (mint ahogy nappal kell) A sima eco üzemmód szenzor nélkül sötét képet eredményez nappal.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
szecska24
tag
Annak, aki netán pc-ről szeretné, hogy a 24Hz-en működjön a lejátszás:
Sokat szívtam vele mire megtaláltam a megfelelő beállításokat, ezért leírom, hátha valakinek segít:
-Legújabb (béta) MPC-HC letöltése. (Fontos, mert csak ebben vannak megfelelő beállítási lehetőségek.) Én a 32bites verziót szedtem le, 64bitessel problémáim voltak.
-Az összes fentlevő Codec-pack eltávolítása
-MPC-HC, beállítások, lejátszás, kimenet, DirectShow Video: EVR Sync. (Ez a kulcs beállítás, mert enélkül nekem nem szinkronizálta a tv-t a videóval, ez pedig fél percenként reccenéshez vezetett.)
-MPC-HC, beállítások, lejátszás, kimenet, Direct3D Teljes képernyő elé egy pipa. (megszünteti a képszétválást)
-MPC-HC, jobb klikk a képen, videó átalakító beállítások, megjelenítés, Asztal összeállítás kikapcsolása mellé pipa (kikapcsolja a Vista, illetve Win7 csili-vili aero funkcióját a lejátszás idejére)
-MPC-HC, beállítások, Lejátszó, Egyéb, A lejátszó prioritása normál érték felett mellé pipa.
-MPC-HC, beállítások, lejátszás, EVR Sync., Videó képernyőhöz illesztése mellé pipa, értéket én nem állítottam.
-MPC-HC, beállítások, lejátszás, teljes képernyő, Teljes képernyős monitornál értelemszerűen a TV-t válaszd ki (nálam ez a Display2-Generic PnP Monitor)
utána alatta Automatikus váltás használata mellé pipa, majd itt értelemszerűen a megfelelő felbontások és frekvenciák kiválasztása. (Így nem kell a VGA driverében kotorászni minden egyes alkalommal)
-Amennyiben HDMI-n viszed át a hangot, akkor a kimenetnél a DirectShow Audiot értelemszerűen HDMI-re állítsd.Finomhangolásokra most nem tértem ki, az úgyis mindenkinek a saját ízlésétől függ.
Remélem segítettem.Azt persze hozzáteszem, hogy a fenti beállítások P35DS3, ATI 5770, Q6600, WIN7 64bit mellett mennek, a 42s20 HDMI kábellel (hang is ezen megy) van összekötve a videokártyával. (A TV másodlagos monitornak van beállítva kiterjesztett módban a CCC-ben.
[ Szerkesztve ]
-
prince6
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a Panasonic 42X10 tvmhez.T-home iptv-vel használom HDMI kábelen keresztül. Két problémám is van:
- miután bekapcsolom a tv-t mindig a dvb-t bemenetet mutatja (oda nincs semmi kötve). Amikor scart-tal is össze volt kötve a set-top-box, akkor az jött be. A választható bemeneteknél már csak a hdmi1 és a hdmi2 aktív, de igy sem tudtam meggyőzni a tvt, hogy bekapcsoláskor azt válassza. Be lehet valahol állítani, hogy mindig a hdmi1-et mutassa bekapcsolás után?
- bekapcsolás után mindig "túlpásztázva" jelenik meg a kép. (hiányozik a logo egy része). Csak akkor mutat teljes képet, ha a set-top boxon megváltoztatom a felbontást. Az mindegy, hogy 720 vagy 1080, utána megjavul, de csak a kikapcsolásig. Ez a tv vagy a set-top box hibája?
- be lehet valahol állítani, hogy a hdmi bemeneten kapott képbe is nagyítson bele automatikusan, mint a scart bemeneten?
Köszi -
KTTech
veterán
-
KTTech
veterán
válasz prince6 #14606 üzenetére
A TV bekapcsoláskor mindig az utoljára használt tunert mutatja. HDMI-t nem fog neked beállítani bekapcsoláskor.
Kapcsold ki az automatikus képarány-beállítást, nem fog semmit túlpásztázni (illetve menüből kapcsold ki a túlpásztázást, mert valamekkora mindig van). Vagy válaszd valamelyik üzemmódot manuálisan. Az utolsó kérdésedre ugyanez a válasz.
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
zozy84
senior tag
válasz lcee79 #14570 üzenetére
Elöször a ps3on próbáltam utána meg a TV-n. Bedugtam de a "Media Server"-ben nem is látott semmit. Aztán a távirányón meg nyomtam az "SD CARD" gombot majd az OK gombot, utána kiválasztottam hogy Video és már játszotta is.
De nekem nincs más lejátszóm. Szóval G20as tv + ps3 (+ Yamaha a hang miatt).
Nem szivesen vennék megint valamit az "állványra". Ps3-on játszok + BD + DVD. De most újítok be egy 16 GB pendrivet-ot és van végre gyors netem szóval filmeket szeretnék letölteni (sokat). Azt hittem hogy majd a ps lejátsza őket (vagy a tv) de ha nem akkor kell vennem egy lejátszót vagy média központot?????? (így is 2 db 4es hosszabító van majd nem tele a tv mögött )[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
"Persze nem lenne roszs, ha automatikusan igazodna a külső fényviszonyokhoz, ami a fogyasztásban is látszana."
Mondom, lehet állítani, csak nem automatikus...20-30%-al veszi vissza a fogyit. Kb.
Hát szerintem ennél lejjebb már csak Karácsony előtt mennek lejjebb....ha egyáltalán. Az idei típusok elérik lassan a kifutó modellek záróárát....csodák meg nemigen vannak.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
RZozo
aktív tag
válasz lcee79 #14599 üzenetére
A G20 nekem is nagyon bejön, MM-ben meglestem, de az ára már egy másik kategória, habár lehet, hogy ott látszana jól a különbség a mostani LCD TV-m és a G20-as plazma között, talán C2-re történő váltásnál ez nem lesz olyan számottevő különbség a méretet leszámítva persze
-
RZozo
aktív tag
akkor végülis manuálisan megoldható, persze asszony nem fog ilyennel foglalkozni a TV nézésnél, úgy használja, ahogy én utoljára beállítottam, ezért is kérdeztem rá, hátha működik ez automatikusan is
ugyan nem lenne sürgős a TV vásárlás, de én is attól tartok, hogy nem nagyon mennek már lejjebb az árak, a forint gyengülése is ebbe az irányba mutat
-
szp1
addikt
"talán C2-re történő váltásnál ez nem lesz olyan számottevő különbség a méretet leszámítva persze"
Hidd el fog az látszani........nagyon.
( még a nők is észreveszik...... )Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
lcee79
őstag
Szerintem az Euronicsban érdemes ma még megvenni
15% cetelemes kedvezménnyel 212.500
attól jobbat én nem láttam sehol pedig néztem ahol csak lehetett,mivel én csak a G20-ra hajtottam Mindenre van a 15%.De csak szerdáig tart
Szombaton a Pécs Plázában a Euronicsban még volt egy 42-es.
Szerencsére én ekkorát akarok.
Igaz hogy van egy rakás HD filmem, de van egy még nagyobb rakás dvd lemez, 50es tv-n jobban látnám a hibákat a kis felbontás miatt.(legalábbis így gondolom)
Erősítő jó minőségben konvertál Faroudja DCDi Cinema a felkonvertálója.
Sajna a DVD playa nem tud ilyetÚgyhogy első lépésnek ez a 10 colos különbség is látványos lesz szerintem a szobában.
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
M_AND_Ms
veterán
Ha valakinek megjött már az 5 éves pana garanciája, akkor jelezzen már be ide
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Devil Smile
őstag
válasz M_AND_Ms #14626 üzenetére
en is epp ezt akartam kerni.. vmikor mult7 kozepen hivtam fel oket mert termeszetesen az en online regemet sem talaltak a rendszerben es megerosito mailt sem kaptam (a telefonos beszelgetesunk ota sem kaptam semmi mailt nem tudom masnak jott-e) lehet a napokban ujra hivom oket ha nem jon vmi..
Steam: hunsmile / Xbox GT: Smile0Gigi
-
M_AND_Ms
veterán
válasz Devil Smile #14628 üzenetére
a regisztrációról kaptam emailt, de a garjegyes buliról semmi.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
Cben
csendes tag
válasz Devil Smile #14628 üzenetére
Múlthéten én is rákérdeztem és 3-4-hetet mondtak, mert nagyon sokan regisztráltak.
A regisztrációról jött visszaigazolás, de ennek semmi köze az 5-éves garihoz.Én egy P42U20E-be újítottam be, a leírás szerint tudja a "Többablakos megjelenítés PAT"-ot de nem jöttem rá hogy lehet előcsalogatni. Valaki esetleg?
-
szp1
addikt
Text módban lehet osztott képernyőre kapcsolni, megfelezi a képet - egyik fele a kép, a másikon megy a teletext.....PAT = Picture And Text.
Ha szöveg van a képernyőn a menü gomb 2x, és a jobb-bal kurzor.[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
lcee79
őstag
Érdekes, hogy ezt a kép a képben funkciót ennyire mellőzik mostanában az én 3,5 éves lg-m tud legalább 4 féle módot
-kép kicsiben a képernyőn amiben lehet állítani hogy mennyire legyen átlátszó, mekkora legyen és hogy hol legyen.
-képernyőn eredeti képaránnyal megosztva, itt is lehet állítani a méretet a másik hozzá nő.
-van ugyanez csak szétnyújtva a kép aljáig
-és egy olyan hogy pásztázza a tv műsorokat az mellett amit épp nézek ilyenkor egymás alatt 4 kis ablak van.Hozzáteszem mikor megvettem akkor szórakoztam vele kicsit, de azóta 10x ha használtam
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
DM-Fan
nagyúr
válasz redhunter #14582 üzenetére
Egyetértek. A TV-nél a megjelenítési képességek fontosak, nem az, hogy mit játszik le és mit nem, mikor 20 eFt-ból kap az ember olyan médialejátszót, ami az összes létező formátumot lejátssza, feliratot is kezel és multichannel-hangot is ki tud adni magából. Erre így együtt, jelen pillanatban egyik gyártó egyik TV-je sem alkalmas, onnantól kezdve meg nem sok értelme van. Aki vesz egy többszázezer forintos TV-t, az valószínű azt a plusz húszezret is ki tudja gazdálkodni, amiből már normális lejátszót kap.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #14588 üzenetére
Más különbség nincs a 42G20 és az 50G20 között, csak a méret... ja, meg persze az ár? Nehezen érthető az árdifferencia? Miért is? Kerek 20 cm-rel kapsz nagyobb panelt. Láttál már egymás mellett 42"-os és 50"-os TV-ket? Pontosan annyi az árdifferencia, amennyivel többet ér. Én ma már nem vennék 42"-os TV-t, mikor az 50"-osok ára is olyan gyorsan esik, hogy öröm nézni. Az 50G20 már 365 eFt-ból elérhető, ez decemberre úgylehet 300 eFt-ra esik. Annyiért meg ajándék az a TV.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz DM-Fan #14638 üzenetére
én magam is 50-es tv-t vettem, pontosan tudom mennyit jelent a méret. Tisztában vagyok az elektronikai termékek gyártásának költségeivel is (a világ második legnagyobb EMS gyártójánál dolgozom) épp ezért tartom irreálisnak a difit. A másik két gyártónál nincs is meg ez a nagy difi a két méret közt. Persze tudom, a panasonic még ezt is megéri. Most itt arra szeretnék rávilágítani, hogy pl a samsung annyival gyengébb a PS50C430-al 150.000Ft-os áron, mint az 50G20-as pana a 365e Ft-os árával, hogy mi két hete minden este valami HD filmben gyönyörködünk az olcsóbbal. Most is egy 11Gigás kmv megy a beépített medialejátszóról (Dr Parnassus és a képzelet birodalma) Mindenkit megnyugtatnék, aki nem szándékozik 365e Ft-ot TV-re költeni, hogy egy 150e Ft-os készülékben is nagyon sok örömét lelheti. Nem kell lemondani sem az 50" örömeiről, pláne nem kell idióta (nem 0%) hitelekbe meg hitelkártyákba beleszaladni csak azért, mert lehet 2,5X több pénzért kapni jobb minőséget. Természetesen, ha van bőven elköltenivaló, akkor nem is kérdés, azonnal lehet venni a legjobbat, én is azt tenném! Sőt most már 800.000Ft-os kategóriában is van ami tetszene.....
[ Szerkesztve ]
-
Gabor970
addikt
válasz KTTech #14641 üzenetére
mégis milyen nagyságrendekben mérik a tv minőséget? Nagyságrendi? 2 nagyságrend ezek szerint a legkevesebb szerinted. Nos ez egész pontosan azt jelenti, hogy a pana legkevesebb 100X jobb. Hmm. A médialejtászókkal kapcsolatosan: Sokkal jobb egy külső. Az ingyen beépítettel mégis nehezen versenyezhet ár/érték arányban.
-
KTTech
veterán
válasz Gabor970 #14642 üzenetére
Pl. feketeszintben, a felskálázó algoritmusok minőségében jelentősen látható különbség van (és még lehet sorolni), de akár elég csak a felbontásbelit is kiemelni. És ezek a különbségek okozzák a nagyságrendi eltérést (az élményben is!)
Senki ne gondolja hogy egy 150E-es TV-be pl. ugyanolyan minőségű algoritmusokat fognak rakni, mint egy 2x olyan drágába (lásd: nem támogatja a 4:4 vagy 5:5 pulldown-t a Samsung 24p esetén).
Ettől függetlenül, akinek nem telik rá, vegye meg az olcsóbbat. Csak tudja, mit vesz, és mit nem fog megkapni azon az áron.
Az ingyen beépített médialejátszó értéke egészen pontosan nulla, ha valami olyan dolgot nem tud, amire pl. nekem szükségem van. Márpedig akkor minden külső ami tudja csak jobb ár/érték arányú lehet (mert a használatlannak a lehető legrosszabb az ár/érték aránya).
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Gabor970 #14640 üzenetére
Már megint kezdődik, hogy elmaszatolod annak a lényegét, amire KTTech kollégával karöltve próbálok rámutatni. Senki nem mondott olyat, hogy nem lehet jó és nem okozhat örömöt egy 150 eFt-os 50"-os Samsung TV. De azért egy Samsung C430-at és Panasonic G20-hoz hasonlítani és fölróni, hogy a két TV között több, mint 200 eFt van, enyhén szólva nonszensz. Ilyen erővel rögtön hasonlíthatnád a Samsung-ot a Pioneer Kuro LX5090-hez is, aminek az ára még a forgalmazás vége felé is verte a 700 eFt-ot, pedig az is "csak" egy 50"-os plazma, semmilyen médialejátszási képessége nincs, ráadásul alapesetben még hangszóró sincs rajta. Mégis igen sokan kifizettek érte annyit, többek közt azért, mert mai napig nehéz nála jobb TV-t találni, pedig már 3 éves modell. Ja, hogy van ugyanekkora idei plazma a Samsung-tól 150 eFt-ért? Persze, hogy van. Nézhető képe van? Persze, hogy az van. Csak "kicsit" azért mégis "más".
Mitől drágább százikszezer forinttal az 50"-os G20, mint a 42"-os? Ha elektronikai gyárban dolgozol, akkor tudod, hogy egy minőségi panel árának változása nem egyenesen arányos a méretnövekedéssel, különösen, ha olyan panelről beszélünk, mint a NeoPDP. Nincs ezzel semmi baj, nem kell mindenkinek 50G20-at venni, ezért is van létjogosultsága a Samsung olcsó plazmáinak. De azt ne próbáljuk már ezzel igazolni, hogy egy szinten is van a két készülék! Senki nem mondja, hogy nem lehet boldogan élni egy Samsung plazmával, de akinek igénye van rá, az miért ne fizethetne többet a minőségért. A Pana árképzése még mindig messze-messze elmarad a Pioneer-étől, ugyanakkor minőségben egyre inkább kezdenek arra tendálni. Gondolkodás nélkül ott fogok hagyni a pénztárnál 300 eFt-ot az 50G20-ért, mert ismerem a képességeit, mint ahogy a konkurens gyártó plazmáiét is.
szerk.: na, Tamás, egyszerre írtunk hasonlót megint.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
törölt tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest