- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung LCD és LED TV-k
- ZIDOO médialejátszók
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
Van köztünk oly elvetemült, ki foglalkozott már Xenon lámpamosó beállítással, aktiválások számának beállításával? Abból indul ki a dolog, hogy 3-as Oktáv sokat vedel az ablakmosó folyadékból így jó lenne valahogy szabályozni a lámpamosókat, ritkábban aktiválódjon, kevesebbet használjon el stb.. már amennyiben nem megy a fényszóró tisztaságának rovására.
[link][ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz imyourfriend #203801 üzenetére
Rendelkezésre álló eszköz? Vagy olyat keresel aki megcsinálja?
-
imyourfriend
őstag
válasz molnarpeter #203802 üzenetére
Olyat keresek aki módosította már azon értékeket és kevesebb ablakmosó folyadékot használt ezután a szekér. Igyekszem ritkán használni az ablakmosót, de így is beleöntöttem már 5 liternyit idén.. ugyanez volt apu Karoq-jánál, az is ette, Kodiaq-nál még nem számolt be erről. Nem sajnálom de pazarolni se szeretném.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz imyourfriend #203803 üzenetére
Passaton ha csak kicsit huztam meg a kart akkor ablakra ment lampara nem. Probald ki, hatha nalad is igy mukodik.
#nincsbennetarcsi
-
Mágus2
Közösségépítő
5 liter egy hónapra sem elég bele…
-
yodamester10
őstag
Én kb 60 litert elhasználok egy évben
-
Paxker315
addikt
válasz yodamester10 #203809 üzenetére
kövezzetek meg, de, én háztartásban is szeretem. Járólapot felmosni, csempét felmosni nagyon adja, és ablakpucolásnál-ablakpárkány takarításkor is elő-elő kerül. Gazdaságos? Nem. De, szeretem az illatát s a jó detergens hatását, a dedikált tisztítószerek is keszitrákák.
-
imyourfriend
őstag
[link] mielőtt valaki belefutna, fb csoportban láttam törve volt, ott a carvertical jelentés a szalon állapotról.
-
Reggie0
félisten
válasz imyourfriend #203812 üzenetére
Ennyiert mar 5 eves 3 lityos dizel audit kapni
-
rob210
nagyúr
Én ámulok és bámulok, tudom a lámpamosó sokat elvisz, de én minden tavasszal meg ősszel szenvedek, hogy jaj mosom már az ablakot, mert ki kell használni a nem évszaknak megfelelő löttyöt.
Magyarán egy 4.6 literes adagot nem használok el egy téli/nyári szezon alatt.
Renault power
-
rob210
nagyúr
válasz molnarpeter #203817 üzenetére
Sokat megyek pályán oda nem jó nyáron a téli sajnos.
Renault power
-
macilaci78
nagyúr
válasz rob210 #203815 üzenetére
Én is nemrég spricceltem ki a nyárit és csak kb 2 liter téit tettem bele, a bontott flakonból.
Van a kocsiban egy rendező kosár a szirszaroknak. Majd abba teszek a szezonnak megfelelő löttyöt tartalékba.
Sajnálom, hogy nincs ehhez a tartályhoz is egy szintjelző.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
simonjoe
őstag
válasz rob210 #203815 üzenetére
Én ugyan ezt csinálom. Mindig ki kell pacsálnom a múlt évszak szerinti lötyit mert nem fogy el. Már vettem elektromos "olajleszívót", h majd azzal lefejtem, de annyira labirintus a tartály, h nem megy bele. Gondolkodtam, h teszek egy csapot az aljára, de úgy sem férek hozzá. Marad a pazarlás.
Joe
-
Reggie0
félisten
válasz molnarpeter #203823 üzenetére
Mondjuk lehet nekem mas szogben all az ablak, de en ezt nem erzem sulyos problemanak. A mosastol sokkal rosszabb lesz.
-
simonjoe
őstag
Ez azért tényleg érdekes, h pl. Ausztriában nem lesz ganyés a szélvédő! Az a baj a télivel, h az tényleg nem oldja a bogarakat. Én ha nagyritkán elkap az eső akkor használom. Nyáron meg ha már sok a bogár akkor inkább félreállok és a csomagtartóban van ablakmosó+papírtörlő.
Joe
-
Paxker315
addikt
amúgy itthon is egyre kevesebb a bogár, ezredforduló előtti években lényegesen több volt. És emiatt én inkább "aggódnék", szükség van az ízületlábúakra, rovarokra. Amúgy tippre az én autóm is többet fogyaszt ablakmosó-folyadékból, mint gázolajból
#203825 simonjoe : "csomagtartóban van ablakmosó+papírtörlő."
--> ez jó megközelítés egyébként[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz imyourfriend #203831 üzenetére
En intelligensebb szerelokhoz jarok, ok tudnak gyari szerelesi utasitas alapjan szerelni es nekik nincs vele gondjuk (A magyar nyelvet is szebben beszelik.)
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
"Mert a klima nem tud futeni csak huteni a kocsidban."
Mégis rengeteg autó azzal kezdi, hogy bekapcsolja "hidegen" a klímát 🤮
De akkor minek?
Jég hideg van! Ilyenkor olyan alacsony a levegő nedvesség tartalma, hogy klímával (azaz hűtve szárítással) úgysem tudja tovább szárítani. Egyszerű fizika : i-x és/vagy h-x diagram, kinek melyik tetszik. -
Asbee
veterán
válasz rasotamas #203835 üzenetére
Én amúgy automata klímánál, ami rendesen működik, nem értem ezt a klíma nyűglődést. ( nem rád értem). Évek óta 21 fok és Auto móddal használom. Nyáron hűvös van mindenhol, télen meleg van mindenhol aztán ennyi. Sokan ide oda állítgatják, ki be kapcsolgatják össze vissza. Még a fullos ablakrafújást sem nagyon használom, hidegben úgyis oda fújja a meleg egy részét auto-n.
-
senior tag
Sziasztok!
Autókeresgélésben A4 B9-re esett a választás.
Ami egyik fontos, hogy digitális klíma panel legyen, de a piac 80%-a tekerős klímás. Ez valahol az Audi szégyene is .Utólag lehetséges a klíma panel csere ha veszek egyet valahonnan és működik jól + esetleg ülésfűtés is ha az nincs benne vagy rengeteg gányolással jár?
Új S23 / S24 / S24+ / S24 Ultra rendelhető! /// People with passion can change the world for the better |||
-
Reggie0
félisten
válasz LurkerSheik #203838 üzenetére
Es probaltad mar megtekerni?
-
rob210
nagyúr
Azt ugye tudod, hogy nem az dönti el, digit vagy manual a klíma, hogy léptetős, vagy tekerős a panel.
Egyébként nem átalakítható, csak nagy szívások árán, még a motorvezérlőbe is bele kell nyúlni. (tudtommal) De szenzorok szintjén és motorikusan is teljesen más. Keverő motor(ok) állítja(ák) a terelőlapátot(okat), nem egy direkt bowdenes tolatjú.
Szóval jelentős a digit, nem digit között a különbség.
Renault power
-
molnarpeter
nagyúr
Mindkettő digit, mert hőmérsékletet állítasz, venti automatikus… szerintem a két zónásra gondolsz, de tegyél be konkrét képet.
-
imyourfriend
őstag
Postagalamb befutott a hátsó csillapítással, támcsapágyból is ajánlott a Bilstein? 13 pénz per darab ahogy nézem, ha nem kell kétévente cserélgetni akkor már megérheti.
Reggie0:
Móka és kacagás miatt nézem a csatornáját, de szerelőnek sem utolsó.
-
senior tag
válasz rob210 #203834 üzenetére
"Mert tudtommal 5°c alatt egyik sem kapcsolja a klímát a fagyásveszély miatt."
Akkor miért mutatja úgy, mintha bekapcsolná? Megtévesztő az AC gombnál világító LED
De legyen kint 10°C! Akkor ugye bekapcsolja, hogy tovább hűtse, az amúgy is hűvös levegőt, hagy fázzon az utas :-) -
senior tag
válasz Asbee #203836 üzenetére
Sajnos tudok nyűglődni, ismerem magamat.
Legtöbb kocsi amit az elmúl 15-20 évben vezettem, és volt benne AUTO üzem, elkezdte rám fújni a levegőt, bele az arcomba, mellkasomra. Ez leginkább nyáron, amikor hideget fúj tud számomra kellemetlen lenni. De télen sem sokkal jobb érzés. Én jobb szeretem "fentre" és "lentre" állítani a lég befúvást. Esetleg mindhárom irányba. De ez is, mint oly sok minden, egyén függő. -
senior tag
De ha már automatizmus!
Meglepve tapasztatam a VW Sharan-ba, ha az első szélvédőre spriccelek, mert mondjuk koszos, bekapcsolja a hátsó ablaktörlőt is.
Ezt hogy bírták kiszenvedni magukból a gyárban?
És tiszta a hátsó üveg! Legalábbis nagyító nélkül, a visszapillantón keresztül nem látom koszosnak :-) -
6030D
Ármester
válasz Zwodkassy #203844 üzenetére
Ne a magyar szleng nevét használd, hanem fordítsd le angolról. A levegő kondícionálás máris jobban mutatja, hogy nem csak a hűtés a feladata. Ha kever mellé meleget, akkor párátlanít. Az otthoni páramentesítő is "hűt", aztán mégse.
[ Szerkesztve ]
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Facebook és Messenger
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851