- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
-
Dzsekó
addikt
válasz woodworm #61849 üzenetére
Nem tudom, de mindig olyan épületekben tapasztaltam ezeket a károkat, ahol nem volt, vagy gyenge volt ez a védelem. Ettől függetlenül a villám az villám, lehet, hogy a profi védelemmel felszerelt épületben is tud kárt csinálni, de nekem szerencsére ilyennel még nem volt dolgom. A másik, amit tapasztaltam, hogy sok esetben légkábeles megoldásnál jöttek károk, földkábel jobb ebből a szempontból.
-
paatrick
őstag
Azóta már ugye felraktam a legújabb biost is de semmi nem változott. Laikusan úgy gondolom ha lenne rajta vírus (van egyáltalán ilyen a mai legújabb biosokra??) az kiütődne ezzel.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
paatrick
őstag
Lefuttattam 2 különböző víruskeresőt, egyik se talált semmit. Így én lezártnak tekintem a problémát
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
-
Topikgazda
válasz zsiga68 #61863 üzenetére
Már jó ideje nincs szükség a Windows-cserére, ami régen a chipset változásával gyakorlatilag elkerülhetetlen volt. Tavaly ősszel végig csináltam egy négy gépes rotációt négy féle Windowsszal és 0-10 éves alaplapokkal, és semmi, de tényleg semmi probléma nem volt sem funkcionalitásban, sem sebességben, sem stabilitásban -- azóta sem.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
mikk2000
őstag
válasz MasterMark #61858 üzenetére
Neked is csak azt tudom mondani, ha nem értesz hozzá, ne szólj bele...
-
mikk2000
őstag
válasz paatrick #61859 üzenetére
Így van, viszont ha a fertőzés az OS felől jön (mert honnan máshonnan), akkor abban a pillanatban visszamászhat, amikor az OS indul. Ezért mondtam a linux boot-ot, amit meg is csináltál, de az igazi az lenne, hogy a bios frissítés után egy érintetlen linuxot bootolsz.
-
-
Topikgazda
válasz mikk2000 #61865 üzenetére
Nem akarom kétségbe vonni a szakértelmedet, hiszen szemmel láthatóan értesz a témához.
De MasterMark is igencsak a fekete öves szint tetejét képviseli, érdemes megnézni csak az itteni bő 15 éves aktivitását, amely során nagyon sokaknak segített komoly kérdésekben.
Szerintem tiszteljük egymást kölcsönösen, a kritikáinkat pedig ékesítsük érvekkel.
Köszönettel: MaCS
-
pruzsi
őstag
Üdv !
Volna egy kis problémám.
Van egy mikrohullámú ubiquits eszközos net amit ha laptopra kötök , és vpn el kapcsolódok egy magán számlázási rendszerhez akkor rendben működik .
De ha a net bármilyen switch en ( tenda tef1109_8_63w, Cisco 2950) van kötve és ezekről kap netet a laptop nem találja az oldalt.
Mi lehet a gond ?
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #61867 üzenetére
Hat nem erted? Izrael+USA irt ra egy stuxnet varianst, hogy ellopjak a gmail jelszavat.
(Amugy nyilvan HW hiba.)
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz FreeMan60 #100 üzenetére
Sziasztok bocsánat a làma kérdésért.
Ha van egy 192.168.... 0.1-es hálózat és szeretnék egy másik routerrel külön hálozatot 192.168.1.0 akkor ha megadom az utóbbin az első router ip cimét (átjáró ip cime) amiről jön a net akkor az 1.0 hálózat is kap internetet?[ Szerkesztve ]
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok.
Van egy tplink 2.5 gbps switchem illetve egy szolgáltatói HGW 4 lan porttal, ebből 1 db 2.5 gbps port. Van arra bármilyen értelmes magyarázat, hogy miért mérek alacsonyabb pingeket ha a switch van csak a HGW-hez kötve (2.5 gbps lan portra), minden más pedig a switchre? És nagyobb pingeket akkor, ha minden közvetlen a HGW portjaira van kötve külön switch nélkül?
Elsöre azt gondolnám hogy a plusz eszköz (switch) mindig nagyobb pinget jelent.
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
tuto558
aktív tag
válasz MasterMark #61879 üzenetére
Ja igen bocsi, ez lemaradt. Sima speedtest appos sebesség mérésről van szó, telekom plc felé ( de ugyanez van digi szerver felé is, vagy akármelyik másik szerver felé), közvetlen HGW-re kötve 5-6 ms, switch-el pedig 3-4 ms
T 2000/1000 (Optika), Technicolor FGA2235 MAG
-
L.Szabi
tag
Sziasztok! Powerline adapteres ethernet mennyivel lenne jobb megoldás wifi helyett? Jelenleg egy gyári digis-s modemet használok egy pár ezer ft-os tp-link adapterrel, és nyilván van több hátránya, de a leginkább zavaró az a packet loss.
A pisztácia kifogyott.
-
Borisz76
veterán
válasz L.Szabi #61881 üzenetére
Mi lenne a cél ?
Mit szeretnél elérni ?A PowerLine adapter működhet ha bizonyos feltértelek adottak :
- Jó állapotú rézvezeték hálózat.
- Azonos fázison van a 2 db PowerLine eszköz.A "jelerősítős" , "jeltovábbítós" cumóknak is vannak buktatói.
- Olyan helyre kell tenni ahol még van jó térerő....
azaz a forrás router-től nem lehet nagyon messze.
- Kapásból feleződik az elérhető netes sebesség.....
- A wifi adottságai miatt nem fog átmenni 3-4 falnál , födémnél több akadályon....a 2.4 GHz.
- Az 5GHz-s sáv még rosszabb ilyen szempontból :
2-3 falon megy át max de addigra sokat gyengül a jel.
- A környező WIFI-k is befolyásolják, zavarják a TE hálózatodat.De a tesztek alapján nem tudgyák a dobozra írt sebességet .
Sem a PowerLine sem a jelerősítzős cumók. Ez van.
Győzött a marketing....Legolcsóbb , legstabilabb , leggyorsabb kapcsolat :
ha UTP kábelt húzol el a kívánt helyiségbe.Lehet fúrni faragni kell de megéri és az sem gond ha 100m-t kell elvezetni falban, padláson...stb.
100 méter felett kell aktív eszközt ( Switch , router ) beiktatni.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Topikgazda
válasz Borisz76 #61882 üzenetére
Egyetértek: a powerline/wifi sosem lesz egyenértékű a dedikált hálózati kábellel, és azt, hogy melyik a jobb, az összes paraméter + lottószámok ismeretében lehet csak homályosan megjósolni.
Két megjegyzésem azonban lenne:
1. Fázisok között simán átugrasztható a power line egy phase coupler segítségével. Filléres cucc és működik.
2. Az eszközök publikált, a valóságban valóban nem sem közelíthető sebességadatai nem a marketing, hanem a műszaki / fizikai valóság szükségszerűsége. Nem adható meg olyan érték, amelyik környezetfüggő, és ha egyetlen számot adsz meg, az nemigen lehet más, mint a kumulált érték. Inkább az ismeretszintet kéne feljebb hozni, de a jelenlegi divat szerint inkább az elbutítás a menő.
Persze lehetne magyarázó szövegeket írni a dobozra, becsült értékekkel, de ezzel a becsületesebb gyártók versenyhátrányba hoznák magukat, mindenki egy csomó ügyfélszolgálati és jogi magyarázkodásnak nézne elébe, amúgy meg mégsem olvasná el a kutya sem...MaCS
[ Szerkesztve ]
-
L.Szabi
tag
válasz Borisz76 #61882 üzenetére
Leginkább online játékokhoz szeretnék egy stabil hálózatot, mert a packet loss miatt folyton vissza teleportál a játék, ami nagyon zavaró.A pingemmel(20-30ms), fel/le töltéssel jelenleg nincs gond. Wifin 15-20 packet veszik el 10 perc alatt jelenleg.
Ethernet kábelem nincs és a ház kialakítása és a szobám helyzete miatt a fél ház lebontása nélkül nem is lehet.
A pisztácia kifogyott.
-
CirrMee
addikt
válasz MasterMark #61886 üzenetére
Tapasztalat: a vezetékfóbiás megrendelők az olyan emberek, akik stabil hálóról álmodnak, de amikor szóba kerül a vezetékelés, akkor mindjárt szóba hozzák a fél ház lebontását, és az úgy már nem lesz jó.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
MODERÁTOR
-
CirrMee
addikt
válasz MADcat #61888 üzenetére
Annyi tapasztalat azért összejött, hogy ahol akarják, ott meg is lehet csinálni. Ahol nem akarják, ott meg nekiállnak hápogni mindenfélét, hogy megnyugodjon a lelkecskéjük.
Húztam én új építésű házban is anno, megoldottuk mindenféle vésés, meg fél ház szétbontása nélkül. Csak ott annyi történt, hogy az akarat is megvolt...
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
MODERÁTOR
válasz CirrMee #61889 üzenetére
Ez a szép ebben. Nem vagyunk egyformák.
Akaratban nem szenvedek hiányt. Köszönöm ismeretlenül is.inf3rno
Kizárt, hogy kábelcsatornát nézegessek. Jó lesz a következő festésnél is. De ez csak az én szerény példám.[ Szerkesztve ]
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
L.Szabi
tag
válasz CirrMee #61889 üzenetére
Nem csak én élek a lakásban és nem biztos, hogy más is szeretné, ha szét furnám és tele kábelcsatornáznám az egész házat. Összesen 6 falat kellene átfurni és az egész házon és emeleten végigfuttatni kábelcsatornában. A másik opció, hogy bentről kifúrok és a ház oldalán futtatnám végig kábelcsatornában, majd be hozzám. Viszont itt nem vagyok teljesen biztos abban, hogy a külső tényezők mennyire befolyásolják a jelet? Télen ha fagy/nyáron ha süti a nap.
A pisztácia kifogyott.
-
-
Topikgazda
válasz Multibit #61898 üzenetére
De ha az összevont érték nem jó (mondjuk szerintem sem...), akkor mit adsz meg? Mondjuk megoldás lenne, felsorolni az egyes kapcsolati értékeket -- de akkor meg azon menne a kesergés, hogy miért kell annyi szám.)
MaCS
-
őstag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Másik szobába szeretnék vezetékes netet átvinni. Ugye van egy upc box és abból menne 20 m kábel. Másik helyen egy swich lenne és úgy csatlakozna pc stb. Milyen kábelt kell vennem? Néztem van Cat5 Cat 6 stb nekem ez semmit nem mond 500mb a net egyébként. Ami kb jó esetben 400al jön. Én egy sima cat5 kábelt néztem kb 2eft, de gondoltam inkább kérdezek, mert utólag cserélni bonyolult lenne ha rosszat veszek. Köszönöm a választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple notebookok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX