- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz zsiga68 #62150 üzenetére
1 db HGW 4db tv boxot tud kiszolgálni. Ha az kevés, akkor kell egy második előfizetés is és kap még 1 HGW-t amin megint lehet max 4 db box. Ha 1 koaxon jön a jel, akkor elképzelhető, hogy csak 1000/25-ön osztozik a két HGW. Erre rá kéne kérdeznie, mert két teljes árú előfizetésre 2x 1000/25 járna.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Gyurka6
őstag
Általában egy "utcai" kábelre jónéhány 1000/25ös előfizető van rákötve...
Gyurka
-
-
Norbi_B
csendes tag
Lehetséges a dupla sebesség, de ugye azért is jön részemről a kérdés, mert nem tudom úgy mérni, hogy egyszerre a kettőt. És nyilván egyesével mérve a HGW-ről vagy switchből kapok egy előfizetésre való internetet, de ha fizetek kettőt, akkor vagy ketté kell osztani és megoszlik a házban a két teljesértékű internet vagy lemondani az egyiket, hogy csak tv legyen, mert ez igy nettó lehúzás...
Benkó Norbert
-
mezis
félisten
válasz Norbi_B #62157 üzenetére
Nem tudod a "SmartBox"-os TV-k számát 3-ra csökkenteni és a többi meg az internetről működik? Vannak akik nem is rendelnek TV programot, csak internetet.
"Amennyiben a Telekom TV szolgáltatást szeretnéd több TV készüléken igénybe venni, úgy plusz havi díj ellenében lehetőséged van további SmartBox-ok igénybevételére. Egy TV előfizetéshez maximum 3 darab SmartBox igényelhető."
[link] , de vannak más elérhetőségek is.mezis
-
Topikgazda
-
Doky586
nagyúr
válasz Gubek-Einste #62159 üzenetére
Biztos?
Szerintem akkor is egy gépről csak egy felé fog menni a kapcsolat, azaz speedteszt mérésen csak 1db előzizetés sávszélességét fogja mérni. -
Topikgazda
-
mezis
félisten
válasz Norbi_B #62157 üzenetére
SmartBox: Kell az? Megnéztem az egyik multi legolcsóbb TV-jét, azon is van CI (Common Interface) csatlakozó. Szolgáltatók nem szokták ezt preferálni, mert akkor nincs miért havi díjat szedni. Ingyen jár a kártyája a "foglalatával". Én így veszem a műsort a Vodafone-tól, ismerősöm meg a Pr-Telekom-tól.
Kezdettől fogva én határozhattam meg a programok helyét. A SmartBox-okon csak mostanában jelent meg ez a lehetőség.
Másik ismerősöm ragaszkodik a műsor leállításához majd a nassi újratöltése után a folytatáshoz. Ő fizeti a SmartBox havi bérleti díját. Műsort is fel lehetne vele venni, de az neki már "magas"mezis
-
Topikgazda
-
Norbi_B
csendes tag
Tehát a 2 HGW-t bekötöm egy dual wan routerbe majd azt egy kábelen továbbítom a switchbe és így tovább?
A dual wan 1portja elbírja majd a 16 portos switch felől jövő adatforgalmat? Vagy ilyenkor érdemes lenne hasonló dual wan routerben gondolkozni, amit ahogy látok, nem túl olcsó...Benkó Norbert
-
zmaster
csendes tag
Sziasztok. Adott egy lakás erős vastag falakkal, gyakorlatilag már nincs wifi a fal másik oldalán. 2 helyiségben okoslámpa van. Hogyan oldjam meg, hogy mindkét helyiségben legyen az okoslámpák számára wifi? A vodás modemet leginkább bridge módban használnám, a fal másik oldalán egy mikrotik haP AC2 van.
Vagy megoldható, hogy 2 külön wifi hálózaton legyen a 2 okoslámpa? Egyik a modem wifijén, másik a routerén. Ez nem túl elegáns, mivel gyakorlatilag akkor router mögött kéne egy router legyen az meg meeh... nem túl jó. Preferálnám a voda bridge módját. Extender, vagy mi lenne az ideális szerintetek. Egy gyermeteg szemléltetőt rajzoltam is.[ Szerkesztve ]
-
Aryan
senior tag
Sziasztok!
Gigabites Digi netem van otthon. UTP kábelt szeretnék elvezetni úgy hogy az ajtófélfa vonalát követné (u alakban). Melyik kábel bírná ki ezt megtörés nélkül? 10-15m-es kábel hossz kellene.
-
user12
őstag
-
zmaster
csendes tag
Igen, vályog és "blokktégla" vegyes falazat. Ha nem bridge módban lenne akkor lenne 2 külön wifi hálózatom, viszont a mikrotik router gyakorlatilag egy másik router mögött lenne. Ez online játékoknál kifejezetten gond lehet, nem látnak ki-be router mögötti routerbe. Bridge módban ilyen probléma nincs.
Vagy olyanra is gondoltam, hogy a mikrotiket kellene a modem extenderjeként használni, de fogalmam sincs lehet e, érdemes e, hogyan is kellene -
Johnzy
tag
Mi ezt egy 11 éves LG TV-n gond nélkül megoldottuk;
kapott egy külső, 3.5"-os HDD-t. A TV automatikusan felvesz rá, nem kell külön bekapcsolni a felvételt, nemes egyszerűséggel a "Time Shift" azonnal indul és két óráig vissza lehet nézni, a REC gomb megnyomása nélkül. Ha a HDD meghal (1TB), akkor a külső ház kap egy másikat...
Semmi extra, semmi programozás, 47LV5500-ös modell.Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
abrtom87
tag
Sziasztok. Megvettem az ajánlott TP-Link TL-SG105E 5.0 switchet. Az 1-es portba megy a Telekom routerből az utp (eddig ez a PC-be ment és simán hozta a 1000 Mbitet), a 2-es portba megy a PC, a 3-as a Telekom Android TV Box. A probléma az, hogy bármit állítok, lehet ‘Auto’ módban a switcg, akkor sem jön a net egyik vezetékes eszközön se 100 Mbit felett. Ha manuálisan átállítom a port 1-et 1000MF-re, akkor egyáltalán nem jön a net. Csak ha ‘auto’-n van. Mi lehet a gond? Köszi előre is!
-
abrtom87
tag
válasz MasterMark #62177 üzenetére
Ha kihúzom a switchből és a router-pc között van, hibátlan 1000 Mbit.
-
-
addikt
válasz Essejó #62181 üzenetére
Gondolom nem hallottál még gyári hibás eszközről...
Ha ott sem megy, akkor kábel csere másikra.
Mellesleg ahhoz képest, hogy a kérdező azt mondta 3 kábel van bedugva a switchbe, összesen 1 port aktív a képernyőkép alapján.(Az más kérdés, hogy a szemben a TP-Link az ipari hulladék kategória.)
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
-
snyper990
őstag
A Telekom koaxos hálózatán a HGW-t nem lehet bridge-be tenni, ha van TV előfizetés is...
-
-
válasz abrtom87 #62189 üzenetére
Mondjuk ezt se értem. Mert bármilyen android alapú tv okosító boxot veszek. Az mind gigás lannal van szerelve, de a T boxa meg 100 megással. Hülyék ezek? A kérdés költői, mert...
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
abrtom87
tag
válasz Essejó #62190 üzenetére
Ne is mond … Ha be van kapcsolva rajta a wifi (még ha nincs is beírva hálózat) akkor akad a kép, szétesik, stb. Ha ki van kapcsolva, minden OK. A T is tudja, a szerelő rögtön ezt tanácsolta és állítólag próbálták már a gyártónál a wifit letiltatni, de az Google nem enged ilyesmi rendszer módosítást.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Valójában meglepően sok és meglepően drága médiaeszköz készül még mindig 100 Mbps-os Ethernet-porttal azon az alapon, hogy filmnézéshez nem kell több. (Ehhez nem tudok hozzászólni, mert én mindent 720-ban nézek.)
Csak az elmúlt fél évből két ilyen eszközről tudok: egy 25 dolláros tévéokosítóról és egy 600e Ft-os tévéről -- ez utóbbi tavalyi modell, AC-s wifi és Fast Ethernet van benne. (A márkájára nem emlékszem, de ennyiért nyilván márkás.)
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
-
-
Vasti74
aktív tag
Abban igaza van a gyártónak, hogy 100Mbit elég a 4k-s videókhoz is, bőven.
Azt viszont nem értem, hogy:
- honnan ásnak elő 100Mbit-es ethernet kütyüket, amikor azokon már igen sok éve túllépett a világ?!
- egy több 100.000 forintos készülék gyártási költségébe nem férne bele az az 50 cent, amennyivel többe kerül a Gbit-es interface??? Ha nem fér bele, adják inkább 1$-al drágábban, de Gbit-es porttal a készüléket ;-) -
abrtom87
tag
válasz Essejó #62194 üzenetére
Megy, de hogy … Össze-vissza. A bekötésnél nem engedte a szerelö beállítani, mert nem arra van. Ez ki van adva nekik, hogy wifire állítani a tv adást szigorúan tilos (hiába van az ö általuk kínált okos rendszer), illetve a wifit is ki kell kapcsolni úgy ahogy van. Utána én megcsináltam, de nem müködik rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok! Adott egy asus router es egy digi ont. Direktben osszekotve cat6 vezetekkel meg van a wan 1gbps. Ha schneider fali utp cat6 aljzatba dugom az ont-t es egy kb 10m hosszu cat6 falban elvezetett vezetek masik vegere kotom a routert akkor mar csak 100mbit van wan porton. Ez miert lehet? Az aljzat valamiert nem jo vagy a falban van valami a vezetekkel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest