- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doky586
nagyúr
válasz Thronks.90 #62698 üzenetére
Minden szint 4m magas legyen hogy elférjen az 1m magas álmennyezet ahol utólag is bármilyen bármennyi bárhova menő kábel elférjen. Ott még a filmekből megismert alien szörnyek vagy emberek is közlekedhetnek.
Vagy álmennyezet se kell, mostanában úgyis a látható (feketére festett) gépészet a divat arasznyi széles vaslemez kábeltálcákkal.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Thronks.90 #62703 üzenetére
Az 1 méteres álmennyezet fölötti tér viszont simán belefér a 2,4 méteres belmagasságba...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
rento
őstag
Sziasztok
Tudtuk esetleg valakit aki routereket szervizel? Pontosabban ap-t....
Lenne egy Asus Lyra AC2200-am ami egy pillanatnyi áramszünet után nem áll fel. Újraindulgat bootolás közben. Recovery részt el tudom indítani, le is tudom frissíteni a firmware-t, de nem javít a dolgon Viszont mivel van még másik két ilyenem így a rendszert nem szeretném lecserélni. -
rento
őstag
válasz Borisz76 #62706 üzenetére
Persze, ezeken túl vagyok, a 30-30-30-as resetet is próbáltam. Viszont olyan mintha nem történne meg a reset. Mivel boot közben újraindul így hiába nyomom a resetet, olyan mintha nem történne semmi. Elvileg ugye működés alatt kellene resetet nyomni, de ez ugye az újraindulgatás miatt nem tud megtörténni.
-
kistusik
tag
Sziasztok.
Remélem jó helyre írok.
Kis segítséget szeretnék kérni.
A problémám ott kezdődött, hogy elment az internetem. De csak az én gépemen a házban. (Pc, kábeles net) mindenki más gépén van net, wifi is működik, minden. Egy teszterrel le lett tesztelve a kábel. Kábel jó. Routeren meg lett cserélve 2 kábel. Router jó. Csináltam a gépen egy hiba elhárítást, ami egy alaphelyzetbe állítást javasolt, amit sikeresen el is végzett, majd újraindult a gép. Na már most ott tartunk, hogy van internet, DE. Youtube 4k felbontásban akadás nélkül bármilyen videót lejátszik. Facebook van, Instagram van, Gmail van. De ennyi ezen kívül semmi más weboldalt nem tölt be, és semmilyen más játék sem indul el amihez internet kell, mert panaszkodik minden, hogy nincshálózat.
Esetleg tudja valaki mi lehet a probléma? Remélem csak valami beállítási baj lesz.Kapcsolat állapota: Engedélyezve
Időtartam: (mindig a gép bekapcsolása óta eltelt időt mutatja)
Sebesség: 1.0 Gbps -
Johnzy
tag
válasz kistusik #62709 üzenetére
Ha nem állítottál át a Routeren semmit, akkor ez 100%-ban a PC lévő belső, software-es hiba.
Én még egyszer próbálnám a hálózat "alaphelyzetbe" állítását, legvégső esetben egy komplett windows újratelepítéssel már működnie kellene. nálam is volt hasonló, a végén az lett belőle...Pörögjünk!!! - mondta a papagáj és belerepült a ventilátorba...
-
kistusik
tag
válasz MasterMark #62712 üzenetére
-
kistusik
tag
válasz MasterMark #62714 üzenetére
DNS-t hiába írtam át semmi.
A parancsot meg beírtam, de hogy őszinte legyek nem tudom mi a jó és a rossz.
Az MTU felirat alatt ez látható.MTU
----------
4294967295
1500 -
kistusik
tag
Megpróbálkozom úja a Gép alaphelyzetbe állításával, de most úgy, hogy fullra kopasz legyen a gép. Mert tegnap megtartottam az adatokat. Csak számomra érdekes, hogy semmit nem csináltam a gépnek. De tényleg semmit. A jelenség előtt 2 napig szakadozott a net. De csak ilyen 15 másodpercre. Nem foglalkoztam vele mert korábban is volt ilyen 1-2 napon belűl megszűnt... Hát most nem. Most még rosszabb lett... Játék közben elment a net és azóta is várom vissza... Csak számomra nagyon érdekes, hogy Youtube, Facebook, Instagram, Gmail az megy. (Ezekről tudok) De ezeken kívül semmi más nem tölt be... még Microsoft oldala nagynehezen 3-4 perc alatt betölt. De ennyi. Meg ugye netes játékok sem indulnak el. Ha ez sem segít, akkor még megpróbálom külső forrásból újra tenni. Mert szerintem nem kéne, hogy hardveres probléma legyen. Legalább is laikus ként úgy gondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Kenderice
senior tag
válasz MasterMark #62717 üzenetére
Ennyit találtam róla.Az MTU méretet általában a router beállításain belül a WAN résznél találjuk, ahol a szolgáltató beállításait adjuk meg. Érdemes felírni az eredeti értéket, ha valami balul ütne ki. Általánosságban az mondható el, hogy az 1492 az valószínűleg jó lesz minden szolgáltatóhoz.Ez csak egy ötlet volt, annyira nem értek a hálózati beállítások mélységeihez.Bocs, most olvastam az indító kérdést, annak semmi köze az MTU-hoz, hogy csak egy gépen van probléma a sok közül.
Úgyhogy ez tárgytalan.[ Szerkesztve ]
-
kistusik
tag
Na úgy néz ki siker. Eszközkezelőben frissíteni akartam az illesztőprogramot, de nem volt a listában a hálókártya. Rányomtam a "Hardverváltozások keresésére" és hirtelen mintha valaki feloltotta volna a villanyt. A háttérben betöltött minden megnyitott weboldal. Stb csak kár, hogy a kopaszítás után találtam rá.
-
qqzs
őstag
Gyönyörűen beüzemeltem a Xiaomi ax3000-et. Családi ház négy pontján vannak elhelyezve mindenütt szuper térerő.De van egy régebbi időjárás állomáson(Aercus weather ranger), ami vagy nem is veszi a jelet vagy ha igen akkor egy csíkkal jelöli úgy hogy két node is van három méterre tőle. Csak valami frekire vagy csatornákra gyanakszom, de nem értek hozza. így néz ki most a wifi beállítás a felső a 2.4-es. ami meg erdekes hogy a mesh beuzemeles utan siman csatlakozott, de kb egy nappal kesobb elvesztette a jelet es azota is igy viselkedik
Eladó: GTS450
-
Wohme
tag
Sziasztok!
Van egy Compal CH7465VF modemem a Vodafone-tól, amit routerként is használok jelenleg. A PC-m és a mellette lévő házi szerverem rögtön mellette van, vezetékesen használom őket természetesen.
Mivel vannak problémáim az internet szakadozásával, amit elvileg a szerelő beazonosított és a lakásba bejövő koaxkábel csatlakozóját jelölte meg problémának, amit ki is cserélt, de a probléma ugyanúgy előjön. Azt hittem előtte, hogy a Pi-hole okoz gondot, mivel övé a DHCP is, de tesztelés után kiderült, hogy nem. Aztán beraktam bridge-be a modemet és egy router beiktatásával rendben volt a kapcsolat.
Illetve ugyan 60 nm a lakás, de a fürdőszoba és a modem a két végén van pont és ott már nem olyan erős a kapcsolat, így arra gondoltam, hogy mindenképp routert is használnék, amit elvinnék a lakás közepe felé, hogy stabilizáljam a Wi-Fi erejét.A kérdésem az, hogy külön switch vagy bármi más eszköz bevonása nélkül meg tudom-e azt oldani, hogy használom a bridge mode-ban lévő Compal modem LAN portjait a mellette lévő PC és szerver kiszolgálására, miközben a router egy másik helyen van a lakásban és onnan ossza a Wi-Fi-t? Nem szeretném a routertől még visszahúzni a kábelt a gépemhez és a szerverhez.
Milyen lehetőségeim vannak?
-
vicamuso
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni MESH-el kapcsolatban. (még túrom a fórumot de elég bénán keresek, google nem dob semmit).
Adott egy 1000/1000 optikai T-s net, 2 szintes ház. ONT eszköz (Sagemcomm 5670Fast) a padláson. Minden szobában, nappaliban van UTP aljzat. Vettem egy Xiaomi AX3000 mesh system-et. Az egyik az emelti nappaliba bedugva fali aljzatba, a másik node a földszinti nappaliba bedugva fali aljzatba. Minden működik. Ugyanakkor míg az emeleten a Xiaomi-ra csatlakozva majd 1000Mbit a sebesség telefonon (WiFi6, 5Ghz-en) addig a földszinten a nagyon max az 100Mbit. Teszteltem , Xbox rádugva a földszinti Xiaomi node-ra LAN1 portba lazán jön a 1000Mbit.
Véleményetek szerint mi lehet a probléma, hogy a WiFi sebessége ilyen gyenge a földszinten, ha közvetlen kábelen kapja a lenti Xiaomi eszköz a netet?Valamit rosszul állítok be? Nem találtam semmi kézzelfogható beállítást. Tisztában vagyok, hogy nem fog 1000Mbit-en hasítani , de ez a 90-100Mbit nagyon karcsú.
Köszönöm! -
Feherfy
tag
Sziasztok!
Synology NAS-t és rajta VM-ben futó Home Assistant-et szeretnék port forwardolni telekomos Kaon CG3000 routeren az alábbi módon:Böngészőbe beírva natív IP címet a router kezelőfelülete fogad. A forwardolt portokkal pedig semmi eredmény. IP címemet csekkoltam, nem NAT-os.
Mit rontok el?
[ Szerkesztve ]
-
Feherfy
tag
válasz MasterMark #62730 üzenetére
Igen a publikus külső IP-met értettem, utána írva a 423-as vagy 2879-es portot.
-
Feherfy
tag
válasz MasterMark #62732 üzenetére
Mobilnettel tudtam csekkolni, úgy elérem az oldalakat. Mi lehet a probléma?
-
-
Feherfy
tag
válasz MasterMark #62734 üzenetére
Értem. Köszönöm
-
mocha
újonc
Sziasztok!
A meglévő otthoni vezetékes hálózatot szeretném átalakítani. Viszonylag nagyobb mennyiségű kábelt szeretnék behúzni amihez kb. 150m CAT6 fali kábelre lenne szükségem, azaz nagyjából egy 305m-es dob fele kellene. Javasoljatok légyszi, hol lehet megkezdett dobbal venni jó minőségű CAT6 fali kábelt? -
mocha
újonc
válasz Borisz76 #62738 üzenetére
A helyi számtech bolt honlapján én is láttam, hogy ott is lehet kapni CAT6-os fali kábelt méterre, és biztos az is jó, de azon kívül semmi info nincs megadva róla, hogy egy számomra ismeretlen gyártótól (Wonderful) származik. Pedig a CAT6-os kábelek sem egyformák pl. tisztán réz-e, átmérő stb. és ha már rászánom magam, hogy ennyi kábelt behúzok a falakba, akkor a gyártó adatlapja alapján szeretném kiválasztani, szóval webshop kellene, ahol a gyártási adatok is be vannak hivatkozva.
Valakit esetleg nem érdekel egy fél dob CAT6 U/UTP 23AWG réz falkábel?
-
Borisz76
veterán
Kábel ügyben nem vagyok szakértő....
Besétáltam CAT6-s kábelt kértem egy dobbal...ami ugye 305 m.
Persze azt mondtam, hogy TÖMÖR rézkábel legyen...
Majd 1 hónap múlva kellett még vagy 100 méter....A sok vezeték egy helyről / egy helyiségből indul ?
Tehát lesz egy " központi " rész ?
Mert oda érdemes rakni a szolgáltató által adott eszközt , esetleges Switch-et , NAS-t.Kb így néz ki nálam :
*Bejövő optikai kábel ->
*Szolgáltatói ONT ->
*Cat6-s sodrott réz utp kábel ->
*Gigabites Switch -> ( Ezen lóg a NAS is...a "központban" )
*Cat6-s sodrott réz utp kábel ->
*Cat6-s Patch Panel - > ( Eddig ezek vannak a központban )Cat6-s TÖMÖR réz utp kábel -> ( csövekben futó kábelek )
**Cat6-s fali, dupla aljzat -> ( Szoba , nappali , konyha stb...)
**Cat6-s sodrott réz utp kábel ->
PC / TV / AP / Nyomtató....stbKiemeltem , hogy a patch panel és a fali aljzat közötti utp kábel , ami a falban / betonban akárhol futó csövezésben eljut a célállomásig az bizony TÖMÖR rézkábel.
Itt egy régebbi rajz.....
Ez meg egy félig összedobott alaprajzos szemléltetés :
Látszik az UTP-k ( kék ) nyovonala egy helyiségbe fut össze.
Minden egyes kék színű kocka a rajzon egy fali dupla aljzat.
Csak nem rajzolgattam be a sok-sok kék utp vonalat
Ami nincs feltüntetve az az előszoba mennyezetén lógó Acces Point , ami a padláson van elvezetve egészen a "központ"-ban található switch-ig. Így elegendő volt egy jobb fajta AC/AX képes Acces Point , AP.[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
mocha
újonc
válasz Borisz76 #62740 üzenetére
Köszi a leírást és a rajzokat.
Nálam a helyzet: kétszintes ház + padlás. ONT a padláson és minden helyiséghez a gégecsövek, amiben az ethernet kábelek futnak a padlásról indulnak.
Jelenleg: A padláson az ONT mellett elhelyezett routertől és switchtől jönnek le az ethernet kábelek az emeleti szobákba és a földszinti nappaliba. NAS az egyik emeleti szobában.
Előny: minimális kábeligény és egyszerűség
Hátrányok:
- A padlás nehezen hozzáférhető ha a routert vagy a switchet fizikailag bizgerálni kell. Túl gyakran ugyan nem kell, és egy-egy wireless konnektorral az ONT, a router és a switch mindegyike külön-külön újraindítható, de ha bármi történik, amit egy szimpla power on/off nem old meg, akkor addig nincs net, amíg nem megyek fel a padlásra, felmenni meg sok bajjal, kosszal jár.
- nyáron a routernek és a switchnek igencsak melege van a szigeteletlen padlástérben, nem beszélve a porról, a padlások már csak ilyenekCél: a padláson az ONT kivételével ne legyen aktív hálózati eszköz.
Terv: A router és switch áthelyezése az emeleti szerver szobába, a NAS mellé, ehhez új kábelezés a padláson keresztül a szerver szobából minden helyiségbe.
Előny: soha többé nem kell felmennem a padlásra
Hátrány: jóval több ethernet kábelre van szükség, és bonyolultabb kábelezés, mivel ezek után az ONT-től az uplink kábel az emeleti szerver szobába megy majd a routerhez (+15m), majd onnan vissza a padláson keresztül az emeleti szobákba (+2x18m) és a nappaliba (+22m). És ha már kábelezek, akkor minden végponthoz behúzok még egy tartalékot is, így az új kábelezés összesen kb 150m lesz.Lehetne még szintenként a szobák között kábelcsatornában vinni az új kábeleket, de erre csak akkor vetemednék, ha nem lenne elég hely az új kábeleknek a fali gégecsövekben.
Azt hiszem a kétszintes házaknál ez elég tipikus problémakör, persze aki könnyen feljut a padlásra, annál ez többnyire fel sem merül, a padlás a por és meleg ellenére általában túlságosan is adja magát központi elosztóhelynek, de a magam részéről szeretném örökre elfelejteni a padlást.
Ha valaki csinált hasonló padlás eliminálást, vagy van jobb ötlete, legyen szíves álljon elő most, vagy hallgasson örökre
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Ehhez: [link] a routerhez szeretnék vásárolni olyan antennát, amit ha felhúzok a padlásra, akkor jobb lesz a térerő a mobilinternetnél.
Tudtok valamit ajánlani? -
daninet
veterán
Sziasztok!
Adott két külön hálózat két külön internet kapcsolattal. Nevezzük "A" és "B" hálózatnak. "A" hálózat a fő hálózat, minden eszköz azon található. A "B" hálózaton van egy wifi eszköz ami az "A" hálózathoz kellene tartozzon. Logikus megoldás valami VPN. Viszont elég techanalfabéták lakják helyet, nekem valami olyan eszköz kell amit bedugok mindkét végponton, egyszeri bállítás és létrejön egy VPN kapcsolat. Tehát openVPN, raspberry pi, mindenféle portnyitogatós otthoni routeres összelegózós megoldás ki van zárva. Teljesen idiótaproof kell legyen, ha vesznek egy új routert és nincs port kinyitva akkor is mennie kell. Természetesen értem, hogy ez valami gateway vpn lesz és felárral jár. Plusz pont ha nem kell külön AP-t venni mert vanlegalább az egyik eszközben.
Mit ajánlanátok?Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz daninet #62746 üzenetére
Kifelejtettem, hogy a "B" hálózaton levő eszköz nem egy PC szóval nem tudok felrakni rá semmilyen alkalmazást. Nekem az kell, hogy "B" hálózat helyén létrejöjjön egy wifi hálózat aminek az IP tartománya "A" hálózathoz tartozik.
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz MasterMark #62749 üzenetére
Nem zártam ki a vpn-t. Gateway vpn kell ahol mindkét eszköz kliens és a hardver érdekel elsősorban mit kellene, hogy vegyek
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest