Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz dqdb #23244 üzenetére

    "the gap had become too large to really be viable to catch up, even if the resources were forthcoming."

    Ez a része ott sántít, hogy ha tényleg ennyire elhanyagolt volt, hogy fizetett fejlesztőkkel sem lehetett volna gatyába rázni, akkor miért is nem adták ki a forráskódot unatkozó kockáknak játszani? Talán csak nem fostak tőle, hogy az unatkozó kockák mégis gatyába rázzák?

    Tipikus esete a talált második világháborús gránátoknak: Ez már nem működik, nem használható, de semmiképp se nyúljatok hozzá, hívjatok tűzszerészt, mert mi van, ha mégis? ;]

    "the two could've been developed in parallel for a while until the new product was in a far better state than the panicked, rushed Opera 14/15 was when it shipped)."

    Ez az állítás pedig ott vérzik el, hogy 10 főverzióval később (egyáltalán ez a verziószámos faszság is minek kellett, mikor még a régi fejlesztők is ekézték?) miket kaptunk?
    - Alap könyvjelzősávot, ami egyenértékű a Chrome-éval, oké, hogy az JSON-ban plusz értékek vannak, de a GUI része még szarabb is. Könyvjelzőkezelő még mindig nincs.
    - Kijött Linuxra egy developer build, ami Unity ablakkal jelenik meg, nem is funkcionál normálisan az ablakkeret KDE alatt.
    - Nincs menu.ini, urlfilter.ini, toolbars.ini, override.ini, stb. (ini alatt itt a szöveges config érthető akármilyen formátumban). Tehát nem GUI, hanem még nyamvadt config fájl sem. Olyan sem, ami az internet bugyrainak mélyén lévő dokumentáció alapján a power user által kerül létrehozásra és Átlag Józsi azt se tudja, hogy létezik olyan.

    Még olyan népszerű funkciók is csorbát szenvednek és késnek, mint az Opera Link vagy a mozdulatparancsok, amiket nem fejlesztenek, mert "too geeky".

    Nem akarok politikai hasonlatokkal élni, ezért csak annyit kérdezek: Ennyi hazugság, ködösítés és köpönyegforgatás (Opera Turbo -> Off-Road -> Opera Turbo) még hisztek nekik?

    Egy semmi komoly dologra nem alkalmas buta böngésző maradt a mai napig, ami sok szempontból még a Chrome-tól is elmarad és három szignifikáns előnye (illetve Google-elleneseknek négy) van a Chrome-hoz képest: alacsonyabb memóriahasználat, Opera Turbo és kevésbé irritáló (de szintén temp-mentes) letöltő buborék.
    Na jó, ha nem vagyok annyira szigorú, akkor a lazy tab loading és a Stash sem rossz és a gyorshívója is testreszabható(bb). De itt tényleg vége az előnyöknek.

Új hozzászólás Aktív témák