Hirdetés
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
Topikgazda
Ha a Keresés/Másolás/... popupra gondolsz, akkor annak DPI-től függőre tették a méretezését.
Szemre te 150%-os DPI-n használod a Windows-t, így a popup is nagyobb lett, ez például tableten nagyon jól tud jönni. Bal oldalon a 100%-os DPI melletti képernyőmentés látható, jobb oldalon a te képed:
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Debilon
addikt
üdv!
PC Desktopon a 55.0.2994.61-ben (vagy ha nem build specifikus) hogy lehet kikapcsolni, hogyha a lapfülre kattintok akkor a lap tetejére ugrik?
beállításokat átnéztem, de nem találtam erre vonatkozó beállítást
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Cr00py
senior tag
Opera Touch jön ios-re, akit érint. Okt 1. Beta alatt már egész jó volt.
-
AssAssynn
őstag
Na már megint visszakapcsolták ezt a "Görgessen az oldal tetejére az aktív lapra való kattintással" opciót. Felettébb idegesítő kikapcsolgatni.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
-
AssAssynn
őstag
Több alkalmazást is használok, nem mindet teljes képernyőn, gyakran sok fül van megnyitva, youtube is mindig mozi módban megy. Ezek miatt a böngészőre való váltáskor mindig lapfülre kattintok és ezért érint engem annyira. A lényeg nem is ez, hanem, hogy miért kapcsolódik be egy frissítés után, ha én azt előtte kikapcsoltam (meg hogy miért jelennek meg reklámok a gyorshívó sávomban...)
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
nincsnév007
őstag
üdv itt hogy lehet be állítani az asztali értesítéseket youtubra, meg twitchre? a beállításokban már beállítottam de nem jönnek az értesítések.
BMW E46 | Series S
-
dqdb
Topikgazda
válasz
nincsnév007 #28013 üzenetére
Az Operának futnia kell ahhoz, hogy jöjjenek értesítések, és egyes oldalak megoldása megkívánja azt is, hogy egy fülön nyitva legyen az adott oldal.
Egyáltalán nem ismerem a feature-t működés közben, mert az első dolgom letiltani az egészet a location API-val együtt.
-
SG3rg0
őstag
Miért van az hogy a opera beállítások nem szinkronizálódnak le 3 pc-re? Azt veszem észre hogy a syncből csak a könyjelsző szinkron működik jól.
-
dqdb
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #28015 üzenetére
A beállításokat nem szinkronizálja.
Desktop: könyvjelzők, gyorshívó, nyitott fülek, előzmények, jelszavak
Android: könyvjelzők, gyorshívó, nyitott fülek, előzmények, jelszavak
Mini: könyvjelzők, gyorshívó, nyitott fülek
iOS: könyvjelzők, gyorshívótAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Bodz
Ármester
Elvileg pedig szinkronizálja a beállításokat is.
-
dqdb
Topikgazda
A settings szó alatt valószínűleg a saját keresőket érthetik, azokat már a kezdetek óta szinkronizálják.
Mivel nem rémlett ilyen téren változtatás, ezért most Opera 50-ig gyorsan végiggörgettem a changelogokat, és nem találtam az asztali böngészőre vonatkozóan semmit (bugfix és UI változtatás volt persze).
Az egyetlen nagy változtatás mostanában az androidos kliens érintette, abba nemrég került be a jelszavak szinkronizálása (az általad linkelttel ellentétben az egyik hivatalos oldalon még ezt a változtatást sem követték le).
-
dqdb
Topikgazda
válasz
SG3rg0 #28017 üzenetére
A blogjukon megjelent cikkekben és changelogokban ennek nyoma sincsen (az alattuk lévő kommenteket nem olvastam mostanában). A beállítások egy része könnyen szinkronizálható lenne, a másik nem annyira, és szerintem nem akarnak keverni és egyenként felcímkézni mindent, hogy ez szinkronizálható, ez pedig nem, és a könnyebb utat választották.
Bővítményeknél ellenben megoldható lenne (persze a hivatalos helyről telepítettek esetében), és a bővítmények beállításainak szinkronizálása is sima ügy lenne, ha akarnák. Azonban úgy tűnik, hogy nem akarják, az androidos jelszó-szinkronizálásra is éveket kellett várni.
-
dragonfx
veterán
Opera mini.t androidon hogy lehet ravenni jelszavakat eltarolja?pl itt logouton.ne csak az a buzi autokitoltes menjen.
Kikapcsolom a netet vagy mas halozatra megyek ujra keri."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
margithid
veterán
fél percenként automatikusan frissítek egy oldalt az operával.
Viszont msotanában az miatt nem frissít, hogy a tanusítványa lejárt az oldalnak. Ezt hol lehet kikapcsolni, hogy ne figyelje, csak töltse be az oldalt automatikusan? -
dqdb
Topikgazda
válasz
margithid #28023 üzenetére
Szerencsére sehol.
Ez a figyelmeztetés más tanúsítvánnyal kapcsolatos üzenetek mellett fontos védelmi vonalat alkot a böngészőben a felhasználói hülyeség ellen. Arról nem a böngésző tehet, hogy a szerver üzemeltetője figyelmetlen/lusta az üzemeltetéshez (megfelelő rész aláhúzandó).
-
dqdb
Topikgazda
válasz
margithid #28025 üzenetére
Akkor mit tudok csinálni?
Két lehetőséged van:
1. mindig rákattintasz, az igen, engedélyezem
2. szólsz az oldal üzemeltetőjének, hogy lépjen már, mert eléggé ciki lejárt tanúsítvánnyal szolgáltatni és ezt nem észrevenniMás böngészőnél sincs iylen lehetőség, hogy ezt figyelmen kivül hagyja?
IE-ben valaha volt, de úgy rémlik, hogy már onnan is kiszedték.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Cr00py
senior tag
Ha jól emlékszem, ez a kérdés ( vagy hasonló ) már volt itt a topikban. Akkor nem lett megoldva?
-
dragonfx
veterán
-
leviske
veterán
Sziasztok!
N-es Windows-t raktam a gépemre (Imagine) és ugye most kötelezne arra a Firefox/Opera/Vivaldi, hogy szedjem le a Microsoft Media Feature packet. Viszont észrevettem, hogy a Chrome alatt így is megoldott a codec probléma.
Van arra bármiféle esély, hogy meggyőzzem az Opera-t vagy a Vivaldi-t, hogy használja a Chrome codec csomagját, vagy egyszerűbb, ha váltok Chrome-ra? A MMFP-t nem szeretném felrakni, mert nagy frissítésenként pakolhatom újra.
-
dqdb
Topikgazda
válasz
leviske #28030 üzenetére
Nem fogod tudni meggyőzni. Jogi okokból az Opera nem tartalmaz H.264 dekódert (licencköteles), így az operációs rendszerét használná, ami jelen esetben nincsen. A Chrome-ba ezt a Google beépítette, így ők ezt használják direktben (nekik valószínűleg az On2 felvásárlásával és a szabadalmak közösbe dobásával nem kerül pénzébe a licenc, így megtehetik).
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Képek betöltésének tiltását hol lehet beállítani? Nem találom sehol.
-
Janou
őstag
Sziasztok Srácok
Más is tapasztalja azt, hogy az Opera az összes benyitott fület bezárja? Beállításokban az van beállítva hogy "Folytatás ott, ahol abbahagyta". Ennek ellenére minden induláskor üres felület fogad...
-
pc360
addikt
Nem.
Használsz valamilyen takarítóprogramot?
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
dqdb
Topikgazda
Furcsa, valami nagyon elromlott nálad.
1. az Opera névjegye alatt nézd meg a profilod mappáját
2. lépj ki az Operából
3. készíts másolatot arról a mappáról és töröld le az eredeti helyéről
4. indítsd el az Operát, majd azonnal lépj is ki belőle
5. másold vissza a következő fájlokat: Bookmarks, BookmarksExtras, Login Data és Login Data-journal, hogy legalább a könyvjelzőid és jelszavaid megmaradjanak (mivel valami megsérülhetett nálad, ezért nem merek ennél több fájlt felsorolni)
6. indítsd el az Operát, és állíts be mindent újra, add hozzá a bővítményeket, stb.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
margithid
veterán
Olyasmi beállítás létezik opera alatt, hogy a böngészési előzményeket ne tárolja el egy-egy oldalról?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re!
- Windows, Office licencek a legolcsóbban, egyenesen a Microsoft-tól - 2390 Ft-tól!
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül - Új
- ELADÓ olcsón PC játékok!!!!! Steam/GOG Gyorsan fogy!!! ISMÉNT CSÖKKENTEK AZ ÁRAK!
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest