Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penge_4
veterán
válasz
norbert29 #10998 üzenetére
Gyúrjál rá még kicsit, nálam 1800 körül van a rekord. De lehetett volna több is, ha nem 2 giga lenne a gépemben (ez megmagyarázza azt is, hogy miért nem készült róla screenshot).
Viccet félretéve ez vagy Flash, vagy elöregedett, törlésre szoruló operaprefs.ini
Ha egyik sem, akkor 10.5x bug. Javaslom a legújabb 10.60 béta snapshotját. Nem kell félned tőle, hogy béta, az elsietett 10.5x szériától jóval kevesebb bug van benne: http://magyaropera.blog.hu/2010/06/22/unix_javitasok_es_egyebek_b3433
19870820: Neked is javaslok egy operaprefs.ini törlést és ha nem oldódik meg, akkor egy Flashblock-ot.
"Ráadásul még gyorsabb is.Ezt nem értem mitől van."
Attól, hogy módosítva van pár alapbeállítás, van egy minimális adblock, valamint ennyit tesz az, hogy benne van a block-external.js
-
Dave™
nagyúr
válasz
Penge_4 #10997 üzenetére
Mindenképpen szükség van valami vizuális, nyomkodható gombra, hiszen a többség nem billentyűkombinációkat használ, és az Opera is szeretne elmozdulni a mágikus 2%-ról. De úgy baromi ronda, hogy mellé van írva és ilyen széles lesz tőle. Kicsit kreatívabban is megoldhatták volna. Azt is aláírom, hogy jó, hogy alapból (de kikapcsolható módon) van mellette egy szöveg a gyök kettes felhasználók kedvéért, lehet díszítőelemnek néznék egyébként. Csak miért ilyen csúnyán oldották meg? Jöjjön vissza Hicks. Vagy az a srác is bevethetné magát, aki az új logo-t csinálta, az is tökéletes lett.
-
cousin333
addikt
Egy érdekesség: éppen ma 15 éves az Opera Software
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
cousin333
addikt
Ez a legfrissebb build egy kicsit jobban eszi a RAM-ot, igaz, régóta megy, és sok ablak van nyitva, most 430MB. Korábbiak stabilan 300 körül megálltak. Mondjuk különösebben nem izgat, csak megjegyeztem.
Mondjuk ez lehet éppen a Unite és a levelező használatának eredménye is, eddig nem nagyon mentek ugyanis.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Dave™
nagyúr
Sztornó, benéztem.
[ Szerkesztve ]
-
-
Penge_4
veterán
válasz
fatal` #11010 üzenetére
"32biten"
Meg 32 bites szoftvernél is, mivel a Windows 64 bites, nem a futtatott szoftverek. Tehát akár 16 giga ramot is tehetsz bele, de a rajta futtatott 32 bites szoftverek nem tudnak 2-től többet megcímkézni. Viszont ha 3 Operát futtatsz az már ehet 5.7 gigát is, de ha valamelyik eléri a 2 gigás határt akkor bumm.
moccala:
-
WonderCSabo
félisten
Legújabb opera minivel megpróbálom megnyitni a 0.facebook.comot, erre asszondja, nem kompatibilis böngésző, menjek az m.facebook.comra... Vhogy el lehet maszkolni az opera minit nokia böngészővé? Mert azon megy.
T-Mobile lehetővé teszi előfizetőinek, hogy a Facebook segítségével kapcsolatot tarthassanak barátaikkal és családtagjaikkal, az Opera mini böngésző kivételével mobilwebes böngészőn keresztül, és az oldal megtekintéséhez kapcsolódó adatforgalmi díjat a T-Mobile elengedi. [link]
A kva anyátokat.
Van erre megoldás?
Sima Nokia 6300am van.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz
WonderCSabo #11014 üzenetére
Valószínűleg az a gond, hogy a mininél előbb az Opera szervereihez megy az adat, és ők (t-mobile) nem tudják ellenőrizni, hogy akkor ez most mobilos felhasználás. Ha ez a gond, akkor szerintem kikerülhetetlen.
-
Penge_4
veterán
válasz
Próbáld meg beírni a címsorába, hogy opera:config hátha működik. Opera Mobile-nál működik, Mininél nem tudom...
-
Penge_4
veterán
Amúgy van valakinek valami tippje, hogy mi lehet az oka, hogy a Geolocation állandóan Failed nálam? Friss profilos Operában is. Eddig mindegyik buildben (a korai 10.50-eket kivéve). Ráadásul még Chrome-ban is, szóval nem is mondanám böngészőspecifikusnak.
-
Penge_4
veterán
válasz
WonderCSabo #11018 üzenetére
Sem "Spoof UserAgent ID" sem opera:config#ISP|Id?
-
19870820
senior tag
Üdv. Friss 10.54-es telepítésnél vajon miért van az,hogy nincsenek meg azok a fájlok ahol ki lehet választani a magyar helyesírásellenörzőt is?Ahol ugye lenne az összes nyelvhez a letölthető fájl ott totál üres. Azt már probáltam hogy újratelepítettem,rejtett fájlok törlésével.Ezután se voltak ott azok a fájlok. Szóval nem tudom mi lehet.
-
vv5204
senior tag
Valamit elbarkácsoltam. Ha bezáráskor összeomlik az Opera magától
újraindul, de eddig nem csinálta és nem is szeretném, hogy így
cselekedjen.
Preferences Editor-ba hol tudom ezt beállítani? -
dqdb
Topikgazda
válasz
vv5204 #11022 üzenetére
Frissítsél a legutolsóra, ha nem az van fent, mert valamelyik korábbi snapshot nálam ezt "stabilan" művelte. Ha a legutolsó van fent, akkor töröld le a profilodból az operaprefs.ini-t, hogy indításkor az Opera újra létrehozza.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
VINIKOR
senior tag
Sziasztok.
Ha kijelölök egy szót és jobbklikkelek rajta akkor ott van egy olyan menü, hogy fordítás, de angol-magyar még nincs közötte. Nem tudjátok, hogy fejlesztik ezt a funkciót? Lesz angol-magyar fordítás?
Firefoxban van jobblikkes menüben SZTAKI angol-magyar szótár. Jó lenne ha az operába is be lehetne illeszteni ezt.
Internet Explorerben a jobbklikkel menübe be lehet illeszteni a Google Translate fordítót. Jó lenne ha az operában is meg lehetne csinálni ezt is.
-
dqdb
Topikgazda
válasz
VINIKOR #11026 üzenetére
Megnéztem, nekem működött a fordítás jól. A környezeti szóra ezt az ablakot dobta fel.
Visszaállítás: Ctrl-F12 > Haladó > Eszköztárak > Menübeállítás listában kijelölöd az Opera Standard elemet > Ok.
Én nem szótárként, hanem keresőként telepítettem a Google Translate-et és a SZTAKI-t. Jobb klikk az adott szótárhoz tartozó beviteli mezőn > Kereső készítése > Kulcsszó mezőbe beírsz egy 1 vagy 2 betűs rövidítést > Ok. Innentől kezdve a keresőid kibővültek egy új elemmel. Ezeket Ctrl-F12 > Keresés alatt tudod törölni vagy módosítani.
-
-
dqdb
Topikgazda
válasz
19870820 #11030 üzenetére
<ötletelés>Elképzelhető, hogy a dictionary.xml fájlt a browser.js-hez hasonlóan frissítések keresésekor tölti le, és ezért nem létezett korábban, és ezért létezik most.</ötletelés>
Megerősítve. Ha legközelebb valakinek ilyen hibája lesz, akkor kézzel keressen rá a frissítésekre, és megoldódik a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Szóval akkor nem megoldható?
-
19870820
senior tag
Üdv. Tudtok-e arról valamit hogy 10.60-ba javítottak-e valamit a divx web player-rel kapcsolatban? 10.54-be iszonyatosan megfagy tőle az egész Opera. Ha ér ez ellen a hiba ellen valamit a 10.60 akkor felraknám.
-
Penge_4
veterán
válasz
19870820 #11034 üzenetére
Igen, volt két build egy rakás beépülőkkel kapcsolatos javítással. A Flash is jobb lett egy árnyalattal és írták a DivX Webplayert is.
Szerintem simán felrakhatod a legutolsó buildet, több bug biztos, hogy nincs benne mint a 10.5x-ben, csak kevesebb.
-
törölt tag
-
Brutális eb
addikt
válasz
#27441408 #11038 üzenetére
Jaj ne már már megint ezzel jössz.?
Bocs nem kötekvés de roppant unalmas,hogy "hetente" 3x tolod az arcunkba a memózabálás kérdést.Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
törölt tag
válasz
Brutális eb #11039 üzenetére
Mert engem zavar amúgy ilyen körülmények között most néztem elősször Chrome fele addig se ment mint az opera plussz az operán kifagyott amit néztem...
-
Penge_4
veterán
válasz
#27441408 #11038 üzenetére
Nem, egyáltalán nem sok, ezért hülyeség beépülőket használni. Én ezért töltögetem le, akár a mov-ot, akár a wmv-t, akár a PDF-et (bár azt már a Google Viewerrel nyitom) akár bármit és csak Flash-t használok, remélhetőleg már azt se sokáig.
Az előjegyzett memória a lapozófájl, ami a fizikai memóriád duplája, ha nem állítottad be másképp. Abból gazdálkodhatsz, de nem javasolt. Így is minden szart feleslegesen kilapoz a Windows ha már az 50%-ot túlléped is, aztán néhány óra és legószerűen pakolja az ablakokat vissza meg szüttyög vele vagy 5-10 másodpercet. Néha még az a context menü almenüje is beletelik 3 másodpercbe is, mire kinyílik, mert még azt is kilapozza.
"most néztem elősször Chrome fele addig se ment mint az opera"
Az összes processzt megnézted, ugye, nem csak az egyiket? Tehát ha egy fül volt nyitva és nem használsz semmilyen addont, akkor kellett lennie kb 4 chrome.exe-nek.
[ Szerkesztve ]
-
Hali
Ki lehet valahogy kapcsolni a tálcáról az előnézeteket? Idegesítő, h ha megvan nyitva 8 ablak és ráviszem az egeret a tálcára, sorba kiteszi őket. Elég lenne csak az aktuális.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
vv5204
senior tag
A "Geolocation"-nal mit lehet állítani a Preferences Editor-ba?
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Bloodborne (PS4)
- 3D nyomtatás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Jövedelem
- Kerüli az AI szót az Apple, de fejest ugrott a technológiába
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! LEGOLCSÓBB! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eredeti Windows 11 Pro kulcsok
- Adobe licencek - Adobe Creative Cloud All Apps / Photography Plan kulcsok - TÖBB HÓNAP IS ELÉRHETŐ!
- Nvidia/Bnet Diablo 4 kódot keresek megvételre
Állásajánlatok
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs
Cég: Contrall Ipari Informatikai Kft.
Város: Pécs