- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- E-book olvasók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz szpeti40 #10602 üzenetére
A legmagasabb számú, a legújabb kell. Valahogy az Extrák pluginban a Kernel fülön lehet, de már rég csináltam és most nincs felesleges...
Addig is amíg eszembe jut itt van egy leírás parancsokkal. -
Kinsiinoo
senior tag
Kezdek a Plextől agydaganatot kapni... A konfig továbbra is vígan bírja de ez a 1.16.6.1592 nonstop bufferelget local hálón TV-re. Nagyon nincs kedvem azzal vacakolni, hogy a docker verzió taget egyesével vissza nézegetem ,hogy melyik stabil még
[ Szerkesztve ]
Samsung S23 Ultra 12/512
-
lovi27
addikt
válasz Kinsiinoo #10608 üzenetére
Találtam egy Plex fórumot. Hátha ott mondanak valami hasznosat...
(#10605) szpeti40
A tárhely bővítés az egyik lehetőség. A másik, kipucolni a felesleget. -
vasszarvas
tag
Sziasztok,
Ma reggel le akartam tölteni egy filmet, de a távoli elérés nem működik, a transmission remote gui írja, "időtúllépés a kapcsolódás során". Szétszedtem a gépet, nem-e a hdd, de minden 100%-os a sentinel szerint. A total kommanderben sem találom már a hálózaton a letöltőgépet, böngészőben sem tudok belépni. Többször újraindítottam, de ugyanaz a helyzet. Lehet, a windows 10 frissített valamit? Nem is értem. Segítséget kérek, ha járt már valaki így, vagy képben van.
"A tapasztalat sikertelenségek sorozata"
-
addikt
válasz vasszarvas #10610 üzenetére
A gépre monitort dugva mit látsz?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
HDR123
tag
válasz vasszarvas #10610 üzenetére
Kösd össze monitorral, nézd meg mit ír ki. Valamiért nem bootol be, el sok oka lehet.
-
stigma
addikt
Hali, személy szerint lehet csak én várom de gondoltam bedobom a közösbe:
Openmediavault 5 (OMV5) Complete Setup and Install to Raspberry Pi 4Architecktúra miatt a 4-es sokkal jobb mint a 3B+, régen kipróbáltam, de szerintem alapja lehet egy jó NAS-nak, mivel USB3.0-val rendelkezik, mégpedig 2db porttal + GB LAN-al.
Ha valakinek van már ilyen kiépítet reszere tesztelheté milyen az usb3-as sebesség.
Én kb 1 hónap múlva tesztelni akarok egy Rock64-et ami kb 3-4 hete van nálam de más és más rendszerekkel tesztelem, itt sajnos 1db Sata 3.0 van de a célnak ez is megfelelne.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
K@riK@
csendes tag
sziasztok, segítsen nekem valaki.
4.1.25 arrakis fut egy asus z270 alaplappal, amin intel lan van.
ezt az OMV enp0s31f6 ként ismeri fel.
ha egy 10/100 switch-be dugom akkor simán hozza a 100Mb-et, de ha közvetlenül a 1Gb-es hálózatra dugom akkor olyan szinten lelassul hogy a bejelenkezési oldat is 30-40 mp.
dlna nézhetettlen.
nem segít az ujra inditás sem.
Találkozott már valaki ilyennel?
Lelkes amatőr vagyok!!" áldja meg az ur azokat ,kik e kártyát kitalálták, megcsinálták, és azokat is akik árengedménnyel árusítják!"
-
K@riK@
csendes tag
válasz szpeti40 #10617 üzenetére
omv gép--10/100 switch--router---gb switch---tv,rádio, egyébb gépek = müködik 100mb de csak az omv
omv gép--ruoter--gb switc ---hassú mint az állat, minden egyébb helyen.kipróbáltam egy masik kábellel az omv és a switch között.
omv gép--10/100 sitch ( 1000mb kapcsolat lett), tökéletesen müködik.
Közvetlenül a routerre dugva az omv gépet lassu, de a router Gb kapcsolatot mutat.
asus ac68u a router.
Jó igy ,csak nem értem hol lehet a baj.remélem érthetően irtam.
" áldja meg az ur azokat ,kik e kártyát kitalálták, megcsinálták, és azokat is akik árengedménnyel árusítják!"
-
addikt
válasz K@riK@ #10618 üzenetére
Hát a szervert amúgy pont nem a 100-as sw-re dugnám, ha a gigabit sw-be dugod akkor jó?
Az omv gépben gigabites a hálókártya? Mondjuk ha a router gigabitet mutat akkor annak kéne lennie.[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
K@riK@
csendes tag
válasz szpeti40 #10619 üzenetére
fix ip cim van természetesen.
10/100 sw be és Gb sw-be jol megy nincs problema, hozza a maxot, de ha közvetlenül a routerre dugom akkor lelassul.
a router gb kapcsolatot mutat, az omv rendszernapló kiir valamit.
este ha hazaérek felteszem." áldja meg az ur azokat ,kik e kártyát kitalálták, megcsinálták, és azokat is akik árengedménnyel árusítják!"
-
stigma
addikt
válasz lovi27 #10627 üzenetére
Hát igen, mondjuk itt ugye eléggé a szeren van a RPI-s imagek mert azok a leg kelendőbbek, viszont mint látom van más 4-es image más single boardra pl.: odroid, nanoPi vagy bármi más.
Szerintem ha valaki ért egy picit a linuxhoz, akkor elég kis helyen , egy elég jó 1-2 lemezes NAS-t összepakolhat ezekből és alapfunckiókra teljesen jók nem úgy mint a 20-30k-s egylemezes NAS-ok, melyek viccbe ilő 512MB rammal szereltek
-
stigma
addikt
válasz lovi27 #10629 üzenetére
Hali, bocs ha megbántottalak vagy nem megfelelőképp fogalmaztam, mert nem leszólni szerettem volna semmi illetve senkit.
Én emlékszem honnan indultam (Zyxel NSA325v2) NAS - igaz informatikus vagyok - de elég sok dolgot "DIY" módon tanultam, illetve hála az istennek youtube videok, review-k alapján.Nem leszólni akarom a gyártókat, én is már 2-3 fajta NAS gyártó eszközét kipróbáltam, de magamnak mégis inkább OMV-t preferáltam, egyrészt mert free, sokat fejlődik és itteni ph!-s közösség sokat segít.
Az elmúlt 2-3 évben kezdtem el igazán ezzel foglalkozni, hogy ha valaki "low budget" NAS vagy eszközt szeretne mi legyen a kiinduló pont.
rPI 2,3,3B+, most Rock64 van nálam és az elmúlt években most érzem azt hogy ha valakinek bármit is ajánlanom kell merre menjek el.
Rpi 4-nél érkezett ez az ha egy külső 2,5-es HDD-t dugsz rá akkor az integrált chip ami az usb 3.0 -ért felel tökéletesen működik.
Ha ajánlanom kell ismerösömnek bármit mit vegyem akkor az alábbiak alapján döntök:
- Ha van valami kis Linuxos ,,buherálós" tudása, akkor mindenképp omv , mindegy hogy integrál t procis alaplap vagy NUC(barbone) PC alapokon, vagy épp single board úton.
- Ha nem igazán ért hozzá, akkor ,,előre csomagolt " Synology,Qnap-ot ajánlom neki.Ez igény függő, ki mit szeretne, és ki mennyit fizetne egy jó komplett rendszerért vagy épp egy ,,dobozos" NAS-ért.
Nekem most sok-sok év után került a kezem közé egy belépő szintű 1 lemezes Synology DS118-as NAs, ami egy realtek procis NAS. Átlag usernek konfiguráltam és nagyon örült hogy minden 1 kattintással összehozható.
Én a ti segítségetekkel, hasonló áron egy időtálló és komolyabb épített NAS-t hoztam össze, viszont ezt egy átlag usernek oda nem adnám , mert az üzemeltetéssel gondok lehetnek.Ezzel nem szerettem volna senkit vagy semmilyen gyártót lealacsonyítani , csak az a fura nekem hogy a mai világban életképesnek mondható egy NAS, 512MB rammal.
-
Patice
nagyúr
válasz stigma #10630 üzenetére
Jó olvasni ilyen "életutat" NAS terén.
Nálam pont fordítva volt, Synology-val kezdtem 2012-ben és 3 év után "jöttem le a szerről", aztán vágtam bele az OMV-be.
Az előzmények nélkül biztos sokkal nehezebb lett volna, de a Syno után eléggé ismerős volt minden.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
lovi27
addikt
Tudom, csak az RPi4 iránti lelkesedés mondatta veled, de szerintem a lelkesedés akkor helyes, ha marad a sajátunk dicséreténél.
Az 512MB RAM-mal kapcsolatban itt van a Debian ajánlata. Ha nincs desktop akkor az nem annyira kevés. Persze összetett feladatokhoz nem lesz elég, de aki ilyen NAS-t vesz az úgysem akar, és valószínűleg nem is képes rá. Ezért mondtam más a célközönség. Ráadásul azokban a NAS-okban rendszerint nem egy Linux disztribúció fut, hanem kifejezetten arra a hardverre írt és optimalizált saját szoftver. Tudták mennyi lesz a RAM és a feladatokat is aszerint határozták és oldották meg.
-
vanos66
újonc
Szia!
Nekem is lenne egy kis problémám. A nasom eddig hibátlanul működött, de valamelyik nap gondolt egyet és megváltoztatta az ip címét. Most az van, hogy a web interfészen nem érem el a nast, illetve elérem az új ip címen, csak éppen semmilyen tartalmat sem látok, és konfigurálni sem tudok semmit. Ilyenkor mi a teendő?? Hogyan tudnám visszaállítani az eredeti ip címet? Köszi előre is. -
doberman
senior tag
.... Dlink dns-313 -al kezdtem a nassolást.... 325MHz 32 Mb ram... Webian okosítással...
most is vigyorog egy a műhelyben.. 7/24-ben 2. backup-ként már vagy 10 éve... én értékelem az 512Mb ramot .anno még hirdettem az igét a Freenas mellett, de egyre növekvő hw éhsége miatt a megjelenő OMV azonnal meggyőzött...
8lnu
-
K@riK@
csendes tag
Köszönöm a segítségeket, egy kábelcsere megoldotta a problémát.
Bár kicsit akkor is furcsa.más:
a torrentet sikerült, docker nélkül telepíteni.
lehet ip camerát is valahogy docker nélkül?
ami videokat nézegettem ott usb kamerákat telepítenek, dockerben." áldja meg az ur azokat ,kik e kártyát kitalálták, megcsinálták, és azokat is akik árengedménnyel árusítják!"
-
vanos66
újonc
válasz lovi27 #10636 üzenetére
Köszönöm a tippet. Visszaállítottam a routerben a régi ip címre, de csak félig működik a dolog. A total commanderen keresztül már látom a teljes tartalmat, és tudok törölni, másolni, a webes felületen viszont továbbra se látok semmit. Ennyi fogad, amennyi a mellékelt screenshoton van. Ha esetleg lenne még valami tipped. Örök hála...
-
Kinsiinoo
senior tag
Egyetértek az előttem szólókkal, az egy abszolút teljesen sima user profil 0 hozzáféréssel.
Samsung S23 Ultra 12/512
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Háztartási gépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrotik routerek
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Futás, futópályák
- Óra topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- PC játékok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest