- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz adalbert1 #65800 üzenetére
Aeront és a többi szupi széket hagyni kell a fenébe. Kb. akkora mellefogas szerintem, mint a kilencvenes években az extra vastag párnázott cipők. Elsőre jó ötletnek tűnik, aztán meg kiderül, hogy nem az a kánaán, ha a testünk minden pontját fixen támasztja valami.
Olyasmiket nézz, amin folyamatosan tudsz mozogni, pózt váltani. Ajánlom a Varier székeket, a TicTac-ot meg hasonlókat. Ha több infó kell, szívesen adok.
Nagy gumilabda nem jó egész napra.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
nagyúr
válasz parandroid #65788 üzenetére
gyereknevelés témakörben: pont ezt dobta most a napirajz plágin.
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ToBeY
nagyúr
Ezt a repülőn való tapsikolást leszálláskor,csak a magyarok csinálják?Mert rohadt idegesítő számomra.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
66zio
aktív tag
válasz Tothgera30 #65812 üzenetére
Ez lenne a normális és akkor lenne értéke ha valamikor tapsolnak a hallgatók.
-
BlacKSouL
addikt
válasz gaborbol #65811 üzenetére
A youtubeon fellelhető tájékoztató, ismeretterjesztő vagy nem oktatási célú "oktató" videók 90%-án az van, hogy képes rá az autopilot hogy ideális körülmények között leszalljon, de logikus okokból a fel és leszallast jellemzően humán pilóta végzi. Persze lehet hogy a valóságban a nem videozott esetekben autopilot száll le, de én is inkább azt gondolom, hogy az autopilot inkább csak a felszállás után egy bizonyos pont után kerül bekapcsolasra, és leszallast előtt az approach is már újra kézzel megy. És az is lehet hogy tévedek.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
lenox
veterán
Szerintem meg jo az Aeron, en azt hasznalom. Nem tudom mennyit hasznaltad, de pont nem olyan, mint a suppedos cuccok. A halos uloke meg paratlan szerintem. Szoval ami nem halos az mar eleve felejtos, ha jot akarsz, ugyhogy az a ketto amit irtal az ki is esik egybol. De ha van halos is hasonlobol megnezem szivesen.
#65800: Szerintem nincs kozte ertelmes, en legalabbis nem talaltam.
-
gaborbol
őstag
válasz BlacKSouL #65814 üzenetére
Ez meg 2009-ben volt, o is csak azert ult a fulkeben, mert o fejlesztette a rendszert. Nem tudom mekkora aranyban hasznaljak, vagy eppen nem.
Gondolom, ugyan az a cel mint az Uber vagy az onvezeto kamion eseten.
Csak anno vicces volt, ahogy mondta, hogy tapsolt a nep leszallaskor a pilotaknak, es konkretan a program rakta le a gepet. En sem gondoltam volna akkor, hogy mar itt tartunk.
-
nagyúr
válasz gaborbol #65817 üzenetére
Nem értek hozzá, de azért a repülés egy elég jól szabályozott iparág, nem olyan, mint a közúti közlekedés, ami maga a káosz millió kiszámíthatatlan szereplővel... Szóval szerintem ezt leprogramozni is biztos egyszerűbb, ha a szabályok, célok, útvonalak, magasságok, fordulási pontok adottak
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
válasz fokukac #65818 üzenetére
azt a 90%ot, amikor nyílegyenesen, néha-néha kis kanyarokkal mész 800al, azt nyilván nem bonyolult leprogramozni. viszont ha para van, akkor egy autónál sokkal egyszerűbb: általában fékezel, megállsz kész, esetleg kis irányváltás. na a repcsinél nincs az, hogy fékezel és megállsz
vagy fullba vagy sehogy :D
-
válasz concret_hp #65819 üzenetére
A repcsinel pont ez van ha fekezel... csak megallas utan meg le is zuhansz.
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
ToBeY
nagyúr
Mindig belefutok valami kínos/fura szituációba,kezdem azt hinni hogy én magam vagyok baj forrása.
Reggel a közértben veszek egy energiaitalt.
Pénztáros beszól: Nem kéne azt a szart innod,mert felrobbantja a szívedet.
Mivel azt se tudtam melyik bolygón vagyok,így csak azt válaszoltam: "tudom"...Miért érzi egy idegen,hogy meg kell mondani a frankót,kéretlen jó tanácsokkal kell ellátnia?
[ Szerkesztve ]
-
-
BlacKSouL
addikt
Biztos nem látta a tecsőn a Hell-es gyárlátogatós videót, amiben elmondja a Hell-es fickó, hogy ugye az energiaitalban elméletileg az energiát igazából a cukor jelenti, a többi segédanyag annyira minimális, hogy az energiatartalomhoz nem igazán tesznek hozzá, csak a felszívódást módosítják. Ha jól emlékszem. Én pl. rendszeresen kávézom, napi 1, délelőtt, aminek már kiugró hatása nincs, legalábbis negatív nincs, ezért ha ritkán iszom energiaitalt, még placebóhatást se nagyon érzek, mert annyi cukrot megeszek, megiszok másban is.
Erről meg eszembejut, hogy úgy érzem túltolták a kólagyártók ezt a szuperegészséges nócukor lónyálas témát, már rendes cukros löttyöt alig találok a polcokon, pedig ha speciel megkívánom, évente 2-3x, akkor rendes cukros kólát akarok érezni, ami olyankor ízlik, nem pedig a keserű, mellék- és utóízben is szar édesítőszeres lónyálat. Amiket mindenféle aromákkal próbálnak ízesíteni, hogy elnyomja az édesítők szar ízét.
Persze ez csak magánvélemény, de inkább megiszom néhány kanálnyi cukrot, ami számomra ízletesebb valamiben van, minthogy energiacsökkentés címszóval igyak valamit amit szarnak találok. És múltkor felfedeztem, hogy már a Canada Dry is édesítőszeres, keserűbb és édesítőszerízűbb is, mint rendesen volt.
Tudom, igyak csapvizet.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Ha nincs sok idő, link 8:05-re, onnantól beszélnek róla, nagyjából 8:47 körül hangzik el a lényeg. mod: és 9:20-nál. Mobileszköznél nem működik nekem az időpontra mutatás. Amúgy meg érdemes végignézni.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz BlacKSouL #65824 üzenetére
Pontosítom magam: szóval az energiaitalban lévő koffein, vagy más élénkítő anyagok mennyisége olyan kicsi, hogy nálam az általam elfogyasztott kávéban találhatóhoz képest nincs érdemi haszna, így marad az energiaital energiája cukor formájában. Aki nem kávézik, arra persze a koffeintartalom hatással lehet, így a termék elnevezése nem feltétlenül pontos: energiaital vs. élénkítő ital.
-
lenox
veterán
Es rossz volt? Nalunk is probaltak paran alternativ megoldasokat, de mindig visszatertek. Egyedul a allva/ulve dolgozas kozotti valtas maradt meg.
Ha rakeresek guglin hogy best office chairs nem az alternative megoldasokat talalom, ellenben az aeron mindig koztuk van. Nem lehet, hogy ennek van valami alapja?
-
lenox
veterán
GDPR-hez ert valaki?
-
-
lenox
veterán
Hat ha csak nem olvassa az offtopicot...
Irtam egy bearazos topikba, mire az armester rogton nyomoz utanam gondolom pl. ip cim alapjan, es ez nem annyira tetszik. Szoval arra lennek kivancsi, hogy mit lehet es mit nem.
Utoljara bejelentkezve adatot kiirja mindenkirol, kiveve az emelt szintueknek - ezt pl. nem lehetne szerintem. Mondjuk az is gaz, hogy ezek szerint ugy gondoljak, hogy az jo, ha nem irja ki a rendszer valakirol, de mezei userrol kiirjak.
Ip cimet loggoljak ugye. Egy armester nezegetheti? Gondolnam, hogy nem.
-
félisten
> Ip cimet loggoljak ugye. Egy armester nezegetheti? Gondolnam, hogy nem.
Par eve meg a nagybetusok mind lattak az IP cimet. Nem tudom, hogy most hogy van.
Az IP cimed szemelyes adat ami igy osszefuggesbe hozhato a felhasznaloddal, szoval van vele problema.
while (!sleep) sheep++;
-
lenox
veterán
Igen, az teljesen vilagos, hogy szemelyes adat, tehat csak oly modon lehet hasznalni, ahogy tajekoztattak, amire nem emlekszem, de kint van az adatkezeles, tehat akar meg bele is ertheto, hogy pl. ki akarjak szurni, ha valaki tobb userrel lep be, ezzel nincs bajom, uldogeljen egy ph alkalmazott a ph irodaban es nezegesse, de nem hinnem, hogy egy armester ph alkalmazott lenne, tehat ezzel harmadik felnek ki van adva a szemelyes adatom, ami szerintem problema.
-
félisten
> ki akarjak szurni, ha valaki tobb userrel lep be
Ez nem elegendo indok, mert peldaul lehetne hashelni az IP-t ehhez a funkciohoz. A GDPR egyik fo iranyelve, hogy ne tarolj, hasznalj es expozalj tobb szemelyes adatot, mint amire szukseg van. IP cimeket moderatoroknak (vagy akarkinek) duplikalt loginok kiszurese celjabol megmutatni nem indokolhato.
while (!sleep) sheep++;
-
-
lenox
veterán
Lehet, hogy hasht neznek, nem tudhatom. Ellenben ha ossze van kapcsolva felhasznaloi fiokommal, akkor a hash is szemelyes adat, es mivel nincs tudtommal olyan jogi fogalom, hogy moderator, ezert a moderator is harmadik szemely, tehat szerintem az ip-m hash-et se nezheti meg, illetve az is a szemelyes adatom kiadasa harmadik szemelynek. Nem?
-
lenox
veterán
De nem ettol szemelyes adat valami, hogy extra informaciot ad, hanem attol hogy azonosithato elo szemellyel kapcsolatos. Ha valami adatbazis (log) tartalmazza a hash-t es az ahhoz kapcsolodo usert, akkor a hash alapjan be lehet azonositani, hogy melyik userhez tartozik, tehat szemelyes adat. Szerintem, de ezert kerdeztem, hogy van-e aki ert GDPR-hez.
-
lenox
veterán
válasz EQMontoya #65848 üzenetére
Ez igaz, de megint nem kriteriuma a szemelyes adatnak:
https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/what-personal-data_hu
En ugy ertelmezem, hogy a felhasznaloi fiok (a hozza kapcsolodo adatokkal, mint nev, emailcim) szemelyes adat. Minden olyan adat, ami alapjan ki lehet keresni, hogy melyik felhasznaloi fiok tartozik hozza beazonosit, tehat szemelyes adat. Vagyis ha egy logban egy hash es a usernevem egyutt szerepel, akkor mar a hash is szemelyes adat.
[ Szerkesztve ]
-
Kalandor a nagybetűsök koordinátora, Parci meg házigizda (tulaj)
MOD
Adatvédelmi nyilatkozat 3. pont d.) A Weblapok használata során a Társaság az alábbi adatokat gyűjti a látogatókról, illetve Felhasználókról:
•a Felhasználók IP címeRegisztrációkor ezt elfogadtad.
[ Szerkesztve ]
Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest