- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Miert maniaja mindenkinek kulfoldon nyaralni?
Everybody lies.
-
ToBeY
nagyúr
Uh,az egy hét uai nyaralás alatt jól lergyolódtam,kell pár nap mire visszaszokom a mindennapokba.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nálunk itt Miskolcon valahogy megoldották, megy a sörfeszt a népkertben, tisztán szól a szobámban is kb, pedig fent lakok az Avason, de éjfélkor lelövik az egészet és visszatér a csend.
Everybody lies.
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #54700 üzenetére
Most teljesen atvetted az esoatkot, vagy csak szopoalarcot huztal 3 napra?
Nyugi, szerda este indulunk, csutortoktol jo ido lesz. Legalabbis most azt irjak. 28 fokkal mar elegedett vagyok ilyentajban. Viz is csak lesz meg 23 fok korul. Enni neg mindig lehet egy jot.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #54706 üzenetére
Úgy tűnik, hogy itt délen sokkal szarabb idő lesz, mint északon. De még félig süt a Nap, tegnap 32 fok volt, a tenger is 25 fokos... Ma már fúj a szél, de azért még melegem van.
Majd nézünk sorozatot. Amúgy egyedül vagyunk a házban, a legfelső szinten, hatalmas terasszal... közvetlenül a parton, saját stranddal... a kecó majdnem kétszer akkora, mint a lakásom, de még a terasz is nagyobb... szép új minden, valahogy csak kibírjuk.[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
nagyúr
válasz EQMontoya #54708 üzenetére
nyilván... de statisztikailag itt ilyenkor még simán nyár van. Voltunk itt 4 éve, és még 25 fokos volt a tenger októberben is...
Amúgy a fő gondom az emberekkel van, és azért jó ilyenkor jönni, mert már alig vannak turisták.
Csönd van.
És bár esőt jósoltak mára, csak borongós, de 27 fok van... A tenger pedig 25 fokos... tök jót úsztam a nagy hullámok között[ Szerkesztve ]
-
bobsys
veterán
Osszeirtam a 4 eve esedekes hurrikan listat, a heten vasarolni kell par dolgot
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
bobsys
veterán
válasz fokukac #54711 üzenetére
Most nincs a radaron hurrikan nalunk, Wilma (2005) ota nem volt nagy vihar itt, de ez valtozhat, jobb felkeszulni elore (nincs aram par napig, esetleg evakualnak stb.)
[ Szerkesztve ]
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
nagyúr
válasz fokukac #54707 üzenetére
Egész éjjel szakadt. Aztán reggel kisütött a Nap, sőt, égetett is, amikor épp kijött a felhők mögül... Még úsztam is.... de most délutánra már hideg lett, és megint szakad.
Egyre inkább úgy tűnik, hogy ezt a déli utazást picit túltoltuk a mediterrán ciklon miatt.
Előrejezlés Herceg Novi-ra (ez már Montenegro, de ez a város van kb. a legközelebb)
Előrejelzés Porec-ra, a messzi északon:
Mindeközben Budapesten
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #54721 üzenetére
Ne örüjjé' ennyire...!
akkor megyünk, amikor jól esik, ahogy Juan-Pablo is megmondta...Amúgy az érdelekne, hogy csak, ahova én megyek, ott vannak ~100 méteres körzetben ilyen teli torokból üvöltő süket horvátok? Úgy karattyolnak, mint a Kusturica-filmekben, pedig nem is cigányok, legalábbis kinézet szerint.
Te szoktál ilyet látni?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #54723 üzenetére
Fura ez, mert ahova en szoktam menni, az egy kis falu Pulatol delre meg 8 km-re. Az egy tipikus alvo falu. Ejszaka nagyobb csend van mint barhol, es napkozben se hallottam meg senkit hangoskodni. A strandon elofordul, hogy valaki szajmeneses, de nem annyira a helyiek inkabb a turistak. De nem jellemzo. Pulaban bent mar zajosabbak a helyiek, de nem kiugro. Varosi alapzaj.
Ahol apam szokott lenni, egy apartmantelep, ott elofordul, hogy 11 korul az ettermi dolgozok mennek haza, es akkor sakal modon uvoltenek, meg neha a kiszabadult nemet turistak, foleg fiatalok, de az is kb. hetente egy este max.
Olyan igazan orditozosok nem nagyon vannak erre.
Mondjuk Dubrovnikban mikor voltunk, ejjelnappal tele volt olasszal, azok uvoltottek ha kellett ha nem, es miattuk a helyiek is atvettek, de ott csak 1 napot voltunk. Cavtatban szalltunk meg, a haz korul nema csend, a kozpontba besetalva meg szinten.Szoval futottam mar ilyenekbe, de ritkan ertek el az ingerkuszobomet, pedig en is erzekeny vagyok az ilyenre.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #54725 üzenetére
Akkor küldöm a viharfelhőket...
Éjjel itt is ilyen volt. De tegnap - tegnapelőtt volt egy 24 órás eső. Aztán délután 3-kor kisütött a Nap, és 30 fok lett megint. De ma megint borongós.
Viszont eddig minden nap úsztam.[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz Viszlát #54727 üzenetére
Arrafelé a homokos strand csak mítosz. Esetleg valahova odaöntöttek valahova pár teherautónyit a turisták kedvéért...
Katica is mondta nyaralás előtt, hogy milyen jó lesz reggelente a homokos tengerparton jógázni, mondtam is neki, hogy még jókor szólsz, indulás előtt telelapátolok akkor még két vödröt, és berakjuk azt is a csomagtartóba...
p
[ Szerkesztve ]
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BlacKSouL
addikt
válasz Viszlát #54727 üzenetére
A nagy resze sziklas, amolyan lepcsos platos bejarokkal, illetve derekmagassagu viztol emberfej meretu koves, de gyorsan melyul.
De van egy gyerekbaratabb resz, az kavicsos. Nem olyan jo, de lankasabban melyul, es a kavics foleg szarazfoldon zavaro. Centinera obol.@: itt halistennek elorejelzes szerint meleg. Leertunk 8ra a partra, elszoszmotoltunk, bementunk a vizbe, delben szallasatvetel, kipakolas, bevasarlas, nomeg egy giga vacsora. 2 db szentjakab kagylo, 2 szemelyes haltal, 1 adag csevapcsicsa, medenica, 2 korso sor fejenkent. Ez volt 420 kuna. Sok, de kurvajo es ezert jottunk.
Ja, reggel 8 ota vrofenyes napsutes, regel 22 fok, delutan 5 korul 29 fok.
Esofelhot ne kuldj, ez most igy jo itt
Komolyan jobb az ido es a viz, mint augusztusban szokott,vagy iden juliusban volt. Sosem voltam szeptember 5 utan eddig.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
EQMontoya
veterán
válasz parandroid #54728 üzenetére
Még délebbre sem nagyon van (Split, Makarska), északon abszolút nincs tudtommal.
Same rules apply!
-
Viszlát
addikt
válasz parandroid #54728 üzenetére
Hja, sejtettem. :/ Hihetetlen, hogy görögig/olaszig kell menni normális tengerpartért...
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
nagyúr
válasz EQMontoya #54730 üzenetére
Mindenhol kavicsos, kivéve Omisnál, a folyó torkolatánál.
De szvsz azért ilyen türkizkék és tiszta a vize. Ha homokos lenne, akkor tök más lenne.@Viszlát: biztos akad Angliában is...
@Bleki : Itt napi 2-3 órát süt a Nap, de igazából rájöttem, hogy nekem az is elég...
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Krk sziget nem homokos part?Vagy az is csak odahordott homokkal van borítva?
-
Viszlát
addikt
Köszi, ez egész jónak tűnik és csak 500km.
peterkeT: tudom-tudom, súlyos probléma ez, az ősöknek próbálok találni valami nem túl távoli helyet ahova autóval is el lehet jutni egésznapos vezetés nélkül. A következő kihívás az a négylábúkat is megtűrő hely megtalálása lesz...
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
e=mc²
őstag
válasz Viszlát #54736 üzenetére
Ha homokos tengerpart a cel, es mondjuk szamit a kenyelem is, akkor inkabb javasolnam Olaszorszag Eszak-Adria reszet. 6 ev Horvatorszag utan iden eloszor mentem Jesoloba, es vegyes erzeseim voltak. Azonban az osszkep, a kenyelem, hogy hotelszobahoz jar dedikalt tengerparti napernyo 2 napaggyal, es meg csak heringezni sem kell augusztus elejen sem (csak 15-e utan), a kaja mas, de szinten finom, es nincs sokkal tavolabb. Iden ket nap Jesolo utan mentunk egy het Baska-ra. Nyogvenyelos volt. Jovore mar csak Olaszorszagba megyunk. Meg ha egy fokkal dragabb is.
Ambulimax Provider
-
törölt tag
válasz Viszlát #54738 üzenetére
Mi 10 évig jártunk Olaszországba, ebből 7-et Jesolo és környékére(Bibione, Caorle), imádom. Nem tudtam megunni. A másik gyönyörű, bár messzebb van, tavaly pl. ott voltunk, az Rimini. Közel van San Marino, rengeteg a látnivaló, szintén gyönyörű.
Illetve Cannes, de drága, és messze van...
Viszont amilyen tengerpart a Cote D'Azur-on van, máshol Európában kb sehol nem található.[ Szerkesztve ]
-
e=mc²
őstag
válasz EQMontoya #54740 üzenetére
Akkor ugy mondom, hogy aranyaiban nem voltak tobben, mint hasonlo idoszakban Baska-n.
Hozzateszem a tomegnyomort en sem szeretem es nekem ez meg az elviselheto kategoria volt mind a parton, mind a setaloutcaban is. Arnyalhatja a kepet az, hogy csak ket ejszakat voltam ott es az is hetkoznap.
Parom volt mar korabban Jesoloban, o meselte, hogy egyszer sikerult augusztus 15 utan ott lenniuk. Na akkor volt tomeg.
Ambulimax Provider
-
nagyúr
Azért a horvát tengerpart is elég hosszú, az ember tud találni eldugott helyeket, ahol nincs tömeg. Voltunk júliusban egy Mimice nevű faluban, Baska Voda-tól 15 km-re, és konkrétan volt vagy 5-10 ember a strandon.
Ahol most voltunk, a legdélebbi faluban, kb. 20 turista volt az egész faluban. Igaz, jó sokat mentünk érte...@Bleki, tegnap eljöttünk Zadarig (Bibinje-ig) , csak hogy ne kelljen hazafelé 12 órát menni. Viszont kifogtunk egy elég egyszerű kis airbnb-s szállást, ami a kommentek szerint mindenkinek tetszett, de őszintén szólva borzasztó, pláne igy egy hét luxusvilla után. A legjobb a harang. Reggel 7 és 8 között háromszor verték félre a harangot (keljetek fel, mise lesz..!) nagyon sirály volt
De cserébe 5 méterre van az erkély a tengertől...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
BlacKSouL
addikt
válasz fokukac #54742 üzenetére
Mi most mindent jol kifogtunk. Vegig meleg volt, szinte mindig napsutes, tegnap volt reggel felhos, de mar 10 korul kitisztult. Ejszaka meg az otthon megszokott "az augusztusi ejszakak mar huvosek"-hez kepest ejfel korul is 23-24 fok volt, gyakorlatilag melegebb, mint juliusban, vagy tavaly augusztusban. Nagyon fura egyebkent ez nekem, mert a tudatomban az otthoni ido van, nappal langyos ejszaka hideg. Meg az erzes, hogy olyankor nyaralok amikor sosem szoktam, es ugy egyaltalan szokatlan na.
A szallassal nem szorakoztam, ismeros helyen, ismeros apatmantombben neztem ki egy lakast, 100 euro 3 ejszaka 2 fore, de nagyon tiszta, tagas, 2005os epitesu. Strand 8 perc seta, a kozelben ettermek, es alapvetoen iszonyatos csend napkozben is es ejszaka is.
De most is korbejartunk par helyet, Motovunban nagyon jo a szarvasgombas gasztro felhozatal, meg szep a var sokdszor is. Vrsarban strandoltunk es vacsoraztunk, a kagylo es a grillezett kalmar itt remek. Tegnap Rovinjban kaveztunk, ebedeltunk, varosneztunk sokadszor, es talaltunk egy olyan strandot ami nem fizetos, de ralatni a felszigetre. Este az itteni etteremben fergeteges pasta al tonno, meg pizza.
Es muszaj gyujtogetni mert jovore nem jovok le 4 napra, mert nagyon keves, semmire nem eleg, vagyis annyi mindent csinalnank meg... jo lenne annyit itt lenni, hogy mar ne talaljunk uj helyeket es vegre megunjuk a kornyeketAláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #54743 üzenetére
Lent, délen, Molunatban tegnap volt kb. a legmelegebb. Ehhez képest Makarska és Split magasságában olyan özönvizet kaptunk el, hogy alig láttam a kocsiból... Itt Zadarnál is esett, este 18 fok volt, azóta se lett még melegebb, bár mára 29-et ígérnek.
Este míg befigyelt egy vacsora egy tengerparti étteremben - nagyságrendileg 40%-kal olcsóbb volt, mint ugyanez Dubrovnik környékén.A mai program megnézni Zadart, aztán krúzolni haza, esetleg még a tengerparton Senj-ig, mert arra még nem jártam.
Ui. Közben 9-kor megint félreverték a harangot :-)
imádom a katolikusokat, de tényleg.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz EQMontoya #54745 üzenetére
Jaja, tapasztaltam. A sok hülye amcsi és angol turista felveri az árat... az pedig más kérdés, hogy a helyiek ezt hogy fizetik meg...
ui. közben megint harangoztak.
Namost, az, hogy elütik, hogy hány óra van, az alap. De hogy félreverjék a harangot (harangozzanak az összes haranggal 5 percig) reggel 7-kor, fél 8-kor, 8-kor, 9-kor, fél 10-kor és 10-kor is, ilyet még nem láttam. Ez új vasárnap reggeli rekord. Ehhez képest még Szlovénia is smafu... Bibinje jó hely, csak ajánlani tudomPleased to meet you - hope you guess my name
-
FehérHolló
veterán
Az a túracipő bolt még létezik a Mammutban?
Skynet is real. It's called Google.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- BestBuy ruhás topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest